« Bonzai! | Main | Voorbeelden van Balans (1): Taal »

Dutch Bloggies

De Dutch Bloggies zijn vergeven. Van de tien awards gingen er vijf naar Retecool en drie naar Merel. Tonie en Volkomenkut kregen er ieder één. CasaSpider feliciteert de winnaars bij deze!

Het gebeurt vaak dat na een verkiezing de verliezers en hun fans het niet eens zijn met de uitslag. In het geval van de Bloggies levert dat in de diverse reactie-tools leuke discussies op. Ik lees ze tenminste met plezier.

Nu kan ik het niet laten om mijn visie omtrent dit gebeuren even op te schrijven. Dat is ook erg nuttig, want ik ben een van de weinige loggers die in geen een kliekje zit. Dat zeggen natuurlijk veel meer mensen, maar in mijn geval is dat echt zo. Neem dat maar van mij aan.

Als mensen actief dan wel passief deelnemen aan verkiezingen dienen zij de uitslag te respecteren. De enige reden om een uitslag niet te respecteren is aantoonbare fraude, maar we zitten hier natuurlijk niet in Irak of Zimbabwe. Persoonlijk heb ik vertrouwen in de organisatoren van About:blank.

Met name het feit dat de heer Reet (nice name!) awards wegkaapte in categorieën waar hij volgens sommige anderen niets te zoeken had, heeft de gemoederen verhit. Zoals Reet zelf in diverse commentaren aangaf, kan hij daar helemaal niets aan doen. De man heeft nu eenmaal 5000 bezoekers per dag en als die mensen hun stem in iedere categorie aan hem geven, dan is dat zo. Idols en Big Brother trekken waarschijnlijk ook meer stemmen dan een VPRO-programma als Noorderlicht.

Het idee heb ik geleend van Verbal Jam en een beetje aangepast. Laat iedere logger zelf een top drie, vier of vijf maken van zijn favoriete loggers. Belangrijkste verschil met de Dutch Bloggies is dat er een motivatie bij moet staan. In mijn ogen zegt de motivatie namelijk meer dan het aantal stemmen. Zojuist zie ik trouwens dat MijnComputertje me voor is geweest.

Hier volgen de zogenaamde LogSpiders, met de winnaars in alfabetische volgorde:

Charlotte heeft met afstand de beste schrijfstijl. Bovendien heeft zij oog voor detail en humor. Dit levert vrijwel altijd stukjes op, die het waard zijn om ook op papier afgedrukt te worden. Als verbeterpunt wil ik aandragen dat zij het aantal thema's iets kan uitbreiden. Zo'n jonge, leuke vrouw moet er op uit en kan veel meer meemaken!

GeenHeld is een van de eerste loggers die ik las. Maakt meer taal- en spelfouten dan nodig (en dat voor een student Journalistiek), maar is als hij in vorm is erg oorspronkelijk. Jammer genoeg heeft GeenHeld nu niet meer zoveel tijd en dat slaat enigszins neer op zijn log. Vandaar Casa's gratis tip: "GeenHeld, ga weer bij je moeder wonen!".

Nico Dijkshoorn. Kijk, dat bedoel ik nu met boven de partijen staan. Nico Dijkshoorn wordt vaak verguisd, ook ik heb wel eens problemen met zijn uitlatingen. Blijft onverlet dat de heer Dijkshoorn in potentie hilarische stukken kan schrijven en dat ook geregeld doet. Zijn stijl wordt vaak geïmiteerd, de kunst om grof te schrijven met humor zonder te kwetsen is echter een stuk moeilijker dan menigeen denkt. Dat is meteen de zwakte van Nico, als hij wat minder geïnspireerd is, slaat die stijl terug, in die zin dat het stukje wèl grof wordt en zonder humor.

Last but not least is daar Verbal Jam. Net zoals voetballers van elkaar weten wie er goed is en wie wat minder, weet ook VJ dat hij bij de blog-top hoort. Daarom is het denk ik zuur voor hem dat een schrijftechnisch en inhoudelijk minder begaafde logger met vijf prijzen aan de haal gaat. Sterke punten van Verbal Jam zijn de schrijfstijl, alsmede zijn durf om controversiële onderwerpen aan te pakken. De website zit boordevol verhalen en informatie, weinigen hebben alle hoeken en gaten ontdekt. Wat ik vreemd vind is dat de Verbal Jam website niet genomineerd is voor de beste layout, in mijn ogen is het namelijk wel de mooiste site: sober, met vele mooie effecten en nog eens snel ook. Mede dankzij Xiffy. Het enige nadeel van Verbal Jam dat ik kan bedenken is dat hij niet tegen zijn verlies kan. Dat gold voor de Dutch Bloggies, enigszins voor de BNN Top40 en zelfs voor de Kamerverkiezingen. Van de andere kant, geen enkele winnaar houdt van verliezen!

Tot zover de uitreiking van de LogSpiders.

About

This page contains a single entry from the blog posted on February 24, 2003 12:00 PM.

The previous post in this blog was Bonzai!.

The next post in this blog is Voorbeelden van Balans (1): Taal.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 3.33