« Technisch probleem | Main | LogSpiders® 2005 »

Juggler's Heaven

Sinds de cursus Effectief Leiderschap heb ik niet meer aan mijn Mission Statement gewerkt. Het is een normaal proces. De eerste dagen praat men er nog enthousiast over en langzaam maar zeker zakt alles een beetje in. Opgeslagen in het onbewuste.

Eén concreet ding heb ik er deze keer wčl aan over gehouden en dat pakt niemand me meer af: jongleren! Niet dat ik nu al gevraagd word door diverse circussen, neen zover is het nog niet. Maar ik kan de drie ballen redelijk hoog houden. Dat gelooft natuurlijk niemand, dat weet ik ook wel.

Trainer Remco Claassen is een muziek-fanaticus. Hij heeft jaren (?) als disc-jockey gefungeerd. Zijn CD-mappen zijn indrukwekkend qua grootte. Wat wij voornamelijk te horen kregen was 80-er jarenwerk en dan met name 2 Unlimited. Daar is niets mis mee, het jongleert bijzonder goed.

In een pauze kon ik het niet laten tegen Remco te zeggen dat hij toch wel erg in de jaren '80 was blijven steken en of de hele Reggaeton hype misschien aan zijn neus voorbij was gegaan. "Reggaeton?", vroeg Remco, "Wat is dat?"

Dan blijkt dat CasaSpider toch een stuk jonger is! "Reggaeton? Dat is N.O.R.E., Vico C en Tego Calderon!", antwoordde ik een blik van verstandhouding met onze Office-Manager Manja wisselend. Jonge vrouwen zijn helemaal wild van Reggaeton.

Het is een leerzame ja zelfs educatieve movie geworden. Een combinatie van Juggling met daaronder Reggaeton-style music. Speciaal voor Remco. Let goed op, want het is een korte film. Voor men het weet begint de aftiteling al.

In slaap vallen is deze keer vrijwel uitgesloten.

Juggler's Heaven


Download Juggler's Heaven (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,027,900 bytes.
Duration: 1.52 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

wat een leuk filmpje!!! U kunt het heus!!.... ik kende de muziek niet maar het klinkt lekker....ik merk dat schnappi ook op de eilanden aan is gespoeld?... ;-)

Top filmpje.....
Leuk gemaakt...
Zeg maar casa, maak jij opnames met een videocamera of je fototoestel?

*maakt een "japanse buiging" en loopt acheruitlopend weg"

Geweldig creatief gemonteerd, compliment! En ook dat jongleren doe ik je niet na. Trouwens die muziek is ook niet verkeerd, zou wat mij betreft ook wel op de nederlandse radiozenders gedraait mogen worden...

Hij is leuk, weer een nieuwe carriere. Goeie muziek ook, aanstekelijk lekker ritme.

Ik ben diep onder de indruk!

I'm impressed! Je hebt bewezen dat mijn stelling onjuist is. (Jongleren heet 'jongleren' omdat je dat gegegochel met die ballen JONG moet LEREN.)

Ik was overigens even bang dat je nieuwe Mission Statement zou zijn om niet meer dagelijks je weblog te updaten...

@Paola: Zoek maar wat nummers van Tego Calderon op internet, hij is in Latijns-Amerika ontzettend populair en was laatst ook op Curacao. Schnappi is een krokodil, hij heeft inmiddels het eiland ook bereikt... :-)
@Cerito: Gewoon met mijn bijna vier jaar oude digitale fotocamera (Sony DSC-S75) in mpeg-formaat. Werkt als een tiet!
@Jan: Met de zomer in aantocht moet Reggaeton het in Nederland toch ook goed doen lijkt mij. Kwestie van promoten!
@Henk(ES): Voorlopig blijf ik toch nog bij mijn oude baan, met jongleren komt ik hooguit aan 5 Euro per maand... :-)
@Cynthia: Als ik het kan leren, kan (bijna) iedereen het. Meer dan vier uur oefenen zit er niet in!
@Henk(USA): Ik ben het juist wel met je eens dat je het jong moet leren. Maar wat is jong he... :-) Wees niet bevreesd voor de toekomst van het CasaLog, maar zo nu en dan mag ik wel een dagje overslaan, toch?

Dat is knap werk, vooral met die bierblikjes.
Waarschijnlijk gaat het nog beter met volle blikjes.

Als ik ooit nog eens een feestje op moet fleuren, dan weet ik waar je zit! :-)

Straks als ik thuis ben het filmpje eens even downloaden.Goochelen met bierblikjes.... volgens mij zijn veel mannen daar goed in ;-)

In de salsa-scene in Nederland wordt al een hoop reggaeton gedraaid, het gaat hier zéker een hit worden.

Ontzettend leuk gemaakt filmpje!

Is die cursus jongleren ook op zo'n mooi tropisch eiland en all-in?

Ja, jullie hebben er weer een mooi filmpje van gemaakt. U heeft een elegante jongleerspreidstand. Dit is natuurlijk pure afgunst cynisch verpakt.

@Renesmurf: Ik denk ook dat het met volle beter gaat, maar ben bang dat je na het jongleren meer schuim krijgt... :-)
@GJ: Je kunt op me rekenen!
@Roos: Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik denk dat het probleem met Reggaeton is dat het veelal Spaans is, Nederlanders houden meer van Engels heb ik het idee.
@Theo: Ja, de cursus is all-in. Voor lege bierblikjes moet je wel zelf zorgen... ;-)
@Pascal: Het is voor het eerst dat ik "CasaSpider" in verband hoor worden gebracht met "elegant". Dat is goed nieuws!

Nu met die ballen in je hand viel mij pas de gelijkenis op : je lijkend op Peter Smeichel !!

En vwb die Reggaeton, dat hadden ze in 010 al in 1998 met de Postmen.

Netjes netjes.... De volgende stap is de ballen niet onder elkaar doorgooien maar over elkaar heen. En daarna moet je 's proberen 1 bal omhoog, daarna 2, daarna 1 enzovoort :) Wist je dat jongleren ook nog een meditatieve werking heeft. Met 5 ballen (of bierblikjes) wordt het echt interessant en vanf 5 ballen wordt 't pure wiskunde :)

Ik lees je weblog nog zeer regelmatig en ik vermaak me kostelijk :) Groetjes Ivo G (ex stagiair)

@SharpDressedMan: Peter Schmeichel... hmm dat is niet slecht. Manchester United is mijn favoriete Engelse club en na AC Milan (en Feyenoord natuurlijk) zelfs ter wereld. Rotterdam is trendsetter op vele gebieden, dus dat men daar Reggaeton al lang kent verbaast mij helemaal niets!
@IvoG: Ik wist niet dat jij ook in de jongleerbusiness zat! Ballen eroverheen gooien deden we in het begin per ongeluk bijna allemaal. Ik ben al blij als ik de drie ballen op conventionele wijze een tijdje hoog kan houden, maar wie weet...
(Nog telefoons/sleutels kwijtgeraakt, lately? ;-))

Nee dat is hier niet nodig op curacao deed ik dat alleen om de locale economie te spekken.

Had ff vertraging opgelopen, maar nu dan gekeken: bijzonder fraai filmpje weer. Lucy heeft een goeie vaste hand (of een statief ;-) )

Over de muziek: reggaeton hoor ik hier al een tijdje in de uitgaansscene, vind het wel leuk om naar te luisteren af en toe maar om op te dansen niet echt geweldig.

De meeste liedjes in salsa- en merengueland zijn Spaans (of Papiaments), ik denk niet dat het een probleem is. Veel salseros/as verstaan het toch wel.

@IvoG: Dan wordt het hoogste tijd dat je terugkomt. De lokale economie kan wel weer een injectie gebruiken!
@Roos: Lucy heeft inderdaad een vaste hand, want een statief hebben we niet... :-) Dansen op Reggaeton is vooral cool kijken en met je vingers 'gang'-gebaren maken. Tenminste zo doe ik het!

Yo Peter,

Mooi fillumpie,
xTreem Gave weblog.

kBen onder de indruk.
U'r my e-hero.

Tot in juli,
OB1

@Obi-Wan: Hehe, qua taal zit je vooraan in de Hiphop/Reggaeton-scene... :-) Dat is zeker!

Morgen (25 maart) is er een reggaeton special in de Melkweg.
Op de website meer info ;-)