Main

April 25, 2011

All Your Base Are Belong To Google

Deze maand kwam er een mail binnen van de heren van Google Video met de mededeling dat deze dienst ermee ophoudt. Een logische beslissing, immers in oktober 2006 kocht Google YouTube voor niet minder dan 1.6 miljard dollar. Begin 2005 toen Google Video zijn start maakte was ik erbij en begon tot grote ergernis van de hele wereld mijn eigengemaakte filmpjes te uploaden.

Het is de Wet van de Remmende Voorsprong, iedereen zat al lang en breed op YouTube maar ik wilde de overstap niet maken. Dat moment kwam pas later. Enfin, in de eerste mail van Google staat dat we de video's tot 29 april op Google Video kunnen bezichtigen en of ik ze maar offline wil downloaden om ze te bewaren. Gelukkig komt er een week of wat later een nieuwe mail binnen met een geweldige overstapservice: Met een druk op de knop kunnen de films worden overgezet naar YouTube.

Zo kunnen we praten. In een mum van tijd is de zaak voor elkaar. En hoe gaan die dingen, van de weersomstuit bekijken we ieder filmpje. Het zijn movies van 2005 en 2006, gemaakt op Curacao. Geen wonder dat men daar nostalgisch en zelfs een tikkeltje melancholisch van wordt. De kwaliteit is dramatisch, in die tijd kon men nog geen grote films uploaden. Toch zit er geinig materiaal tussen. Lucy's favoriet is de CasaSpider-versie van All Your Base.

Voor de mensen die hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen:

Scary Movie?

June 10, 2009

CasaMovie: Luchiano teaches Elastics

Sugey bracht een cadeautje mee voor Luchiano (11) uit de Dominicaanse Republiek. Een doos vol met elastiekjes. Hij was er blij mee. In Santo Domingo heeft hij vorig jaar vele uren doorgebracht met zijn neven, nichten en de elastiekjes. Zelf ben ik nooit verder gekomen dan de befaamde Kop & Schotel, maar dat is peanuts vergeleken bij wat die kinderen in elkaar frutselen.

Op de Sint Jozefschool gaf Luchiano een kleine demo. Juf Wendy, normaliter niet zo onder de indruk van zijn prestaties, was dat deze keer wel. "Wat doe je dat snel zeg!" Bij mij doemt dan altijd de vraag op: "Krijg je hier een punt voor op je rapport?" Een punt is mooi maar rijkdom nog mooier. Dat gaan we nu bereiken door Luchiano cursussen op YouTube te laten verzorgen. Een cursus elastieken figuurtjes in elkaar flansen. We beginnen met The Star (De Ster).


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.En nu allemaal snel elastiekjes kopen en steeds de video bekijken. Na The Star volgen The Bikini (18+), The Heart, The Double Heart, The Spider Web en nog vele andere. Stay tuned!

Besides Luchiano teaches Elastics there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

March 1, 2009

Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2

Zaterdagochtend moeten we vroeg uit de veren, om half acht gaat de wekker. De tweede wedstrijd in de derde klasse D317 staat op het programma, het betreft een inhaalwedstrijd tegen Moerse Boys D3 uit Zundert. Het is frisjes maar niet koud op Sportpark Vijf Eiken en er zit een zonnetje aan te komen. Ideale voetbalomstandigheden.

28.02.2009: Rijen D4 levert een historische prestatie, voor het eerst wordt er gewonnen. Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2! Klik voor groter.De in het oranje gehulde jongens van Moerse Boys zijn niet groter dan die van ons, dat was in de desastreus verlopen najaarscompetitie wel anders. Het geeft de burger moed.

Teamleider Marco is vandaag scheidsrechter en trainer Ton speelt voor grensrechter. Twee minuten na het eerste fluitsignaal ligt de bal al in het net achter onze keeper Jaap. 1-0 voor Moerse Boys.

Maar dan herpakt Rijen zich. Langzaam maar zeker wordt de druk opgevoerd, alleen komen er nog niet veel echte doelkansen. Dan is er een prima individuele actie van Perry die op schitterende wijze de gelijkmaker scoort. Als Abdullah vlak voor rust Rijen D4 op een 2-1 voorsprong zet vieren team en supporters feest. Weinigen hebben het ooit meegemaakt dat onze D4 voor staat.

In de tweede helft domineert Rijen nog nadrukkelijker. Door een prachtige lob van Ömer wordt het 3-1 en even later mag Furkan een penalty nemen die tot de 4-1 leidt. Na de 5-1 wederom door Ömer is het zeker, dit wordt onze eerste overwinning. Door het tomeloos aanvallen wordt de defensie enigszins verwaarloosd. Hierdoor duikt Moerse Boys een keer of vier alleen voor keeper Jaap op. Een keer wordt hij verschalkt en dit bepaalt de eindstand op 5-2.

Alles wat Rijen een warm hart toedraagt is geëmotioneerd, volwassen mannen snikken en pinken tranen weg. Okay, dat is een beetje overdreven maar we zijn tamelijk blij en gaan er Duits van zingen, ik tenminste wel. Luchiano (11) heft de handen.

So ein Tag, so wunderschön wie heute,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn.
So ein Tag, auf den wir uns so freuten,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn

Voor mij heeft Marco nog een bijzondere surprise: "Jij mag de tas met vuile was deze week meenemen, daar zal je vrouw blij mee zijn!" Kan een dag beter beginnen? Ik dacht het niet. Op de uitstekend verzorgde website van Moerse Boys staat een uitgebreid verslag van de wedstrijd. Zo leren wij dat Joey en Pim de doelpuntenmakers zijn voor Moer. Zoals in het voetbal gebruikelijk zijn de meningen verdeeld over wie er nu het beste speelde, ook al is het woord scorebordjournalistiek niet gevallen.

Van de paar filmfragmenten is een korte CasaMovie in elkaar gedraaid, niet zozeer als verslag van de wedstrijd maar als herinnering aan deze bijzondere dag. De film duurt slechts 1 minuut 45, dat moet zelfs voor niet-voetballiefhebbers uit te houden zijn.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.


Besides Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2 there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

October 19, 2008

CasaMovie: Luchiano prepares Hamburgers Part II

Er was eens... lang geleden een jongetje van zeven jaar op Curacao dat op zekere dag hamburgers wilde maken. Eerst deden we volgens een recept boodschappen bij Centrum Supermarkt en op een middag begon het prepareren van de hamburgers. Lucy filmde en becommentarieerde en Luchiano, toen zeven nu tien, was de kok. De movie is hier down te loaden.

Er ging het een en ander mis, zo brak hij een schaal en liet een gehaktbal uit zijn handen op de grond vallen. Maar de intentie was goed en de hamburger die ik 's avonds in ontvangst nam heerlijk. Afgelopen weekend leek het een leuk idee en het juiste tijdstip om eens te kijken of de nieuwe Jamie Oliver vorderingen heeft gemaakt op kookgebied. Inkopen deden we deze keer bij Albert Heijn en zonder recept, daarom vergaten we in eerste instantie de broodjes.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Wat mij opvalt is dat Luchiano anders praat dan op Curacao, tevens heeft hij een grotere mond maar dat hoort nu eenmaal bij de leeftijd. Hij vindt het leuk om de baas te spelen over zijn zusje Diana (2), voor zolang dat nog gaat. Inmiddels kan hij jongleren en demonstreert dat met het gehakt dat voor mijn hamburgers bedoeld is. Ach, men is maar eenmaal jong.

Nog even over de muziek, de fragmenten zijn afkomstig van Kat DeLuna, een in The Bronx geboren (17.11.1987) vrouw van Dominicaanse komaf (Wikipedia). Haar clip Whine Up (YouTube) is erg populair bij ons in huis, driemaal raden waarom. Nou? YouTube is overigens een reden voor mij om over te stappen (terug te keren) naar Internet Explorer, in FireFox worden slechts twee seconden afgespeeld. Een bekend probleem en derhalve exit FireFox.

Afijn, de hamburgers waren van uitstekende kwaliteit en Luchiano is een echte levensgenieter. Het glas Duvel is aan het eind (uiteraard) vervangen door een Chateau Brabant Water. Eens kijken of we over drie jaar nogmaals Luchiano's kookprogressie meten aan de hand van het bereiden van hamburgers.

Besides Luchiano prepares Hamburgers Part II there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

September 29, 2008

CasaMovie: The Spiders go Wii-Fit!

Subtitle: From Couch-Potato to "The Body"

Het afgelopen weekend stond in het teken van onze nieuwe aanwinst, de Wii-Fit. We zijn er allemaal gek mee, voor zolang het duurt natuurlijk. Voor de leken een korte uitleg. Wii-Fit is gemaakt voor de Nintendo Wii en bestaat uit een mooi wit balance-board en een cd met software. De software bevat een groot arsenaal van oefeningen, verdeeld in categorieën als Yoga, Balance, Muscle, Aerobics en andere. In iedere categorie bevinden zich spellen en oefeningen. Alle vorderingen, inclusief gewicht en BMI worden per deelnemer opgeslagen. Tot zover de Wii-Fit in een nutshell.

Een van de oefeningen is hardlopen. Toen ik een wedstrijd liep tegen Luchiano (10) sloofde ik me uit als een gek maar kwam toch niet vooruit. Slinks naar rechts kijkend zag ik Luchiano relaxed met de controller in zijn hand heen en weer bewegen. Zo kan het dus ook. "Zie je wel, het is oplichterij!", riep Lucy. Tsja, ook in een sportschool kan men relaxen op het gewichthefbankje.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Hoe dan ook, als men van goede wil is kan de Wii-Fit een mooie steun in de rug zijn. De veelvoud aan spellen stimuleert tot meer bewegen. En meer bewegen leidt tot minder zin in vet en koolhydraten, een soort van vicieuze circel. Tenminste, tot men de inspanningen vergeten is en plotsklaps enorme trek krijgt in patat met frikandellen.

De film is een registratie van vooral de zondagmiddag. Zie de verschillen tussen de atletische Luchiano, een sexy Lucy en een CasaSpider die zelfs tijdens het skien niet lijkt te bewegen. Dat geeft te denken! De movie duurt maarliefst 5 minuten en 2 seconden, een hele zit. Bedenk wel dat wij al die tijd druk aan het sporten waren.

Besides The Spiders go Wii-Fit! there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

September 7, 2008

CasaMovie: The Fallrueckzieher

Subtitle: Football Lessons with Luchiano Part II

Het aanmeldformulier voor vv Rijen is uitgeprint, nu moet het nog worden ingevuld. Keulen en Rome zijn ook niet in een dag gebouwd. Bovendien was de inkt van de printer (HP Photosmart C4380) op, eerst de zwarte maar direct daarna ook de cartridge met de kleurtjes. Eigenlijk waren alleen blauw en rood op maar behalve zich ergeren doet men met alleen groen en geel niet veel. In totaal kostte het geintje 34 euro bij de Mediamarkt en dat is best frustrerend als er een Canon printer in de aanbieding is voor slechts 39 euro.

Genoeg geklaagd. Vandaag is het weer Luchiano-dag, immers hij is mijn favoriete zoon. "Logisch, je hebt maar een zoon", zegt Luchiano (10) dan tegen mij maar het gaat om het idee. Zaterdag zaten we voor de tweede keer op het terras van de Bruine Pij gelegen tegen de Grote Kerk (website) van Breda. Een prachtige kerk waarvan we de toren (website) nog eens gaan beklimmen. Maar niet nu, haha.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Luchiano dacht alleen maar aan zijn nieuwe Trust-toetsenbord dat we zojuist bij de Mediamarkt hadden aangeschaft. Later bleken er twee X-en op te zitten, waarvan de linker bij indrukken toch een Z weergeeft. Collectors-item? Vooralsnog moest hij het echter nog een tijdje op het terras volhouden. Het was pas de tweede keer maar wat hem betreft nu al sleur. Later schreef hij er op Latios een verhaal over met de titel nieuw toetsen bord, een weergave van de ellende op het terras:

"ik probeerde ook de tijd te doden door mijn cola genietend op te drinken en het lukte.(want ik geniet vaak niet maar drink het gewoon op)".

Dat is toch literatuur? Gelukkig kan een kerk ook als kliminstrument dienen. Diana (2) vindt het prachtig om haar grote broer daarbij gade te slaan en zo kon ik op mijn gemak een Duvel drinken.

Behalve een groot aankomend schrijver is mijn favoriete (ahum) zoon tegenwoordig ook voetbalprofessor. Na de dubbele schaar van vorige week staat vandaag de Fallrückzieher op het programma. Als men na het zien van de video nog niet in de gaten heeft hoe het moet, wel geef dan de hoop maar op.

Hoogste tijd om de nieuwste CasaMovie te bekijken. Hij duurt slechts een minuut, meer is ook niet nodig. De muziek is deze keer van de Venezolaanse salsaband Los Adolescentes met Hoy Aprendí. Het heeft niets met voetbal te maken, maar hoy aprendí betekent vandaag heb ik geleerd en is zo toch toepasselijk.

Besides The Fallrueckzieher there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

August 31, 2008

De computer en de schaar

Intertoys is een slim bedrijf, in hun folder hebben ze per dag een andere aanbieding. Zo komen de mensen terug. Voordat de mensen terugkomen moeten ze er echter eerst heen. Vrijdag 29 augustus was de dag waarop de Dora-laptop in de aanbieding was. Diana (2) zeurt hier al tijden om en dus was CasaSpider de Sjaak.

De Intertoys-vestiging in Tilburg-Noord ligt op de route van Den Bosch naar Rijen. Na een dag werken bij Brabant Water liep ik naar parkeergarage Paleiskwartier. Geen auto stond strakker geparkeerd dan de donkerzwarte Volkswagen Jetta, met dank aan de parkeersensoren.

29.08.2008: Diana (2) heeft haar eerste laptop, natuurlijk is het een Dora-computer. Klik voor groter.Het duizelde me bij Intertoys in de Dora-hoek. Al dat roze dat op je afkomt maakte het onmogelijk de Dora-laptop te ontdekken. Gelukkig weet het personeel waar ze alles hebben neergezet en even later lag de computer op de achterbank. Thuis wist Diana meteen wat er in het kadopapier zat: "Een Dora computer!"

Ze was er dolblij mee en is volgens Lucy al net zo verslaafd als Luchiano (10) en ik. Hoop doet leven. We brachten Diana naar haar kamer en hadden er de hele avond geen omkijken meer naar. Geweldig!

Nu Luchiano nog. Die wil de laatste tijd bij een voetbalclub en dan is de keuze niet zo heel groot, namelijk v.v. Rijen. Bij voetballen horen voetbalschoenen. Ik had hem beloofd om ze zaterdagmiddag in Breda te kopen. Toevallig belde CasasPa, die wilde ook al voetbalschoenen met Luchiano uitzoeken. We sloten een compromis, ik ging ze kopen en CasasPa sponsort ze.

Aan de ijsverkoper vroegen we naar een schoenenwinkel. Hij wees op Perry Sport en even later was Luchiano druk aan het passen. Hij heeft een uitgesproken smaak en vond de Adidas schoenen mooier dan die van Puma en Nike. Vroeger, in mijn tijd, had men de keuze tussen Adidas en Quick. Ik koos ook altijd voor Adidas. Opvallend is dat er bijna geen schoenen meer zijn met ronde noppen, deze zijn vervangen door een soort van rechthoekige strukturen. Daar is vast over nagedacht.

Na het kopen van de schoenen was het tijd voor een Duvel op het terras bij de grote kerk. Diana amuseerde zich maar Luchiano wilde alleen maar naar huis. Vreemd, want normaliter vindt hij een terras wel gezellig. Geen idee wat er met hem aan de hand was, ahum.

We waren nog geen zeven seconden thuis of hij stond al in de tuin te voetballen op zijn nieuwe schoenen. "Kijk pap, is dit een goede dubbele schaar?" Toegegeven, voor iemand die eigenlijk nooit echt gevoetbald heeft ziet het er niet slecht uit.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Dit schreeuwde om vastgelegd te worden. De dubbele schaar zelf duurt slechts even maar toch levert het een film op van 55 seconden. Ik dacht Luchiano er een plezier mee te doen maar wat is zijn commentaar? "Feyenoord?!? Je moest PSV erop zetten, ik HAAT Feyenoord!"

Stank voor dank.

June 1, 2008

CasaMovie: Princess Diana 757 Days

Subtitle: I Luv You

De dagen gaan voorbij en sommige momenten wil men vasthouden. Dingen en omstandigheden kunnen dat gevoel danig versterken. Diana (2) begint steeds meer te praten, soms zelfs in grammaticaal correcte zinnen als: "Ik heb mijn jas nodig". Vanmorgen toen ik haar haar schoenen aandeed zei ze "Opschieten!" tegen me.

We besloten op zaterdag 31 mei wat opnames te maken van onze kleine prinses. Natuurlijk zegt ze dan net niet de dingen die ze anders heel vaak zegt maar het geeft toch een beeld. Het vertrouwen in haar broer Luchiano (10) is komisch als hij haar adviseert om over de dichte poort te springen.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Een beetje problematisch waren de ondertitels. Dingen die goed te verstaan zijn kregen een Engelse vertaling, de onduidelijke zinnen een Nederlandse. De muziek is Procura van Chichi Peralta, een mooi Dominicaans nummer. Je moet er wel van houden natuurlijk.

Tijd om naar deze nieuwste CasaMovie te kijken, hij duurt maarliefst 5:14 minuut. Echt een film voor een regenachtige zondagmiddag in juni.

Besides Princess Diana 757 Days there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

May 1, 2008

Een stapje naar voren en twee stapjes terug

Subtitle: Koninginnedag 2008 in Rijen, The Movie

Het mooie van vrije dagen is dat men nog eens toe komt aan andere dingen. Zo zijn er mensen die de gang gaan schilderen of de tuin bijhouden of de keuken poetsen, men kan het zo gek niet verzinnen. Ik besloot om Adobe Premiere Pro 2.0 maar eens te installeren. Dit programma moet Windows MovieMaker doen vergeten.

Met Adobe Premiere Pro 2.0 kan ongelofelijk veel, veel meer dan met MovieMaker. Toch geef ik MovieMaker een 8, door de eenvoud van dat programma zijn alle belangrijke functies intuitief te vinden. Dat is bij Premiere Pro wel even anders. Er moest en zou een eerste filmpje gemaakt worden met de nieuwe software en dus knipte ik wat fragmenten van onze Koninginnedag bij elkaar.


Nu ook beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo.Het commentaar van Lucy: "Ik vind er geen donder aan, een paar schoenen en het hoofd van een onbekende." Wat klopt hier niet? Vrouwen zijn juist dol op schoenen!

Maar ze heeft wel gelijk, immers niet de inhoud maar de techniek stond centraal. Nieuwe technieken moet men zich eigen maken en dan is het vaak een kwestie van een stapje naar voren en twee stapjes terug. Daar zijn vast meer voorbeelden van te verzinnen. Hoe dan ook is onze eerste officiële Koninginnedag in Nederland samengevat in 1:43 minuut en het nieuwe speeltje geeft inspiratie om het filmen nieuw leven in te blazen.

Besides Koninginnedag 2008 in Rijen there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

December 23, 2007

CasaMovie: The Spiders in Holland: Wintertime

Twee dubbele punten in een titel is dat niet een beetje veel van het goede? Aangezien het vier maanden geleden is dat de voorlaatste CasaMovie het licht zag doen we hier niet moeilijk over. Ja, dit is de eerste in Nederland door CasaSpider vervaardigde film. Verwacht echter geen uitputtende samenvatting van onze eerste maanden in het koude kikkerland.

De afgelopen dagen oogde Nederland voor een groot gedeelte wit van de sneeuw. Of was het veredelde rijp? Omdat de zon goed doorkwam zag het er allemaal mooi uit. Luchiano (10) en Diana (1) speelden voor het eerst in dergelijke omstandigheden en vermaakten zich goed.

Diana loopt door de kou of ze nooit anders heeft gedaan. Een paar maanden geleden op Curacao kon ik mij dat niet voorstellen, ze liep altijd bijna naakt rond in de warmte. "Hoe moet ze ooit aan kleren en schoenen wennen?", vroeg ik mij af. Zorgen om niks.

Laten we verder niets voorwegnemen en de movie starten, met dank aan YouTube dat zelf overigens ook een bescheiden rol in de film speelt. Hmm... toch iets voorweggenomen. Enjoy!

Besides The Spiders in Holland: Wintertime there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

August 18, 2007

CasaMovie: Piet & Emmie on Curacao

Het is even geleden dat Piet en Emmie (toen 6, nu 7) op Curacao waren. Wat zeg ik? Piet is al bijna weer op weg naar Italie, zijn volgende vakantiebestemming. Some guys have all the luck.

Voor ons was het een leuke tijd waarbij Piet en Emmie elke avond langskwamen. Emmie en Luchiano (9) speelden de hele tijd terwijl de mannen de toestand van de wereld bespraken. Van dat laatste zijn gelukkig geen beelden beschikbaar, maar van sommige andere hoogtepunten wel. Te denken valt aan Pleincafé Wilhelmina en vooral de Curacao Dolphin Academy op Seaquarium Beach.
Voor het eerst heb ik gekozen voor YouTube ook al is deze CasaMovie uiteraard ook in Google Video te bewonderen. YouTube ziet er toch net iets gelikter uit en is ook veel populairder. Verder maken we niet veel woorden vuil aan de movie, 4 minuten en 2 seconden beeldmateriaal zegt meer dan 1000 palabras.

Alle posts van Piet & Emmie's vakantie op Curacao staan gebundeld in de category met de toepasselijke naam Piet en Emmie 2007.

Besides Piet & Emmie on Curacao there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

July 22, 2007

CasaMovie: Diana Camina

De maand juli is er een van beslissende momenten. Neem bijvoorbeeld de aanschaf van een stretcher en een barbecue ook al heeft de stretcher het inmiddels begeven. En wat te denken van Diana (1) die op woensdag 18 juli zelfstandig haar eerste stapjes heeft gezet, te vergelijken met wat Neil Armstrong 21 juli 1969 op de maan deed. En zo zijn er meer beslissende momenten in aantocht.

Niet van alles is een film te maken, vraag dat maar eens na in Hollywood. Een lopende Diana is echter dankbaar materiaal. Als een volleerd actrice herhaalt ze dit kunstje net zo vaak als de cameraman wil. Okay, het is wederom een kleffe familiefilm à la The Waltons geworden maar wat stelt 4 minuut 25 vanuit een luie stoel in eigen huis nu helemaal voor ten opzichte van een zes uur durende dia-avond bij de Spiders? Zoals men dat vroeger deed.
Vermeldenswaardig is ook het einde van de movie waarin onze BBQ live in beeld komt. Eerlijk gezegd verliep de eerste BBQ-sessie soepeler dan deze maar het hele leven gaat in golfbewegingen. Er is dus nog hoop voor Diamond Piet die vanaf aanstaande donderdag met zijn dochter Emmie vakantie komt vieren op Curacao.

De scenes waarin Diana rondhuppelt in Albert Heijn te Zeelandia en het BBQ-gedeelte zijn opgenomen op zaterdag 21 juli 2007. Op de kop af 38 jaar later dan Neil's eerste stappen op de maan. Is het niet mooi? Ook mooi is dat deze CasaMovie te zien is op YouTube, voor de liefhebber.

Besides Diana Camina there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 11, 2007

CasaMovie: Princess Diana 1 Year

Behalve foto's zijn er van Diana's (1) eerste verjaardag ook korte filmfragmenten geschoten. Een eerste verjaardag is een onvergetelijk iets, op het moment zelf voor de ouders en jaren later ook voor de jarige. Tenminste als er het een en ander is vastgelegd van deze gebeurtenis.

Als er iemand van vastleggen houdt is het CasaSpider wel al is het meeste camerawerk deze keer door Lucy verricht. Jammer genoeg heeft het Papiamentstalige Lang zal zij leven de final cut niet gehaald, we moeten het doen met de Spaanse en Nederlandse versies.
Behalve de capriolen van Diana is er aandacht voor Luchiano (9) in deze movie. Waar Patrick Jumpen eens met een geest (!) aan het jumpen was doet Luchiano dit met een baby. En ze doen het nog op dezelfde muziek ook, Magic Melody van Anonymous. Het laatste stuk van dit nummer moest er wel afgeknipt worden wegens niet helemaal adequaat voor een verjaardagsfilm van een eenjarige.

Schenk een lekker drankje in, vergeet de chips met dipsaus niet en leun 3 minuten en 53 seconden achterover met de speakers op vol volume. Enjoy!

Besides Princess Diana 1 Year there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 1, 2007

CasaMovie: End of Year Party at Botica Vredenberg Curacao

Op zaterdagavond 30 december 2006 waren de Spiders aanwezig bij de End of Year Party georganiseerd door Botika Vredenberg. Het was een erg leuke avond die werd afgesloten met een knallende Pagara. Na de Pagara ging ik naar huis en speelde de band nog een tijdje door. Beter zo dan andersom.

Vooral van het optreden van de band is veel (ruw) filmmateriaal beschikbaar. Het filmen was niet eenvoudig wegens het ontbreken van voldoende licht. Nu heeft de Sony-camera wel een night-shot mode maar zelfs die heeft nog een beetje licht nodig. Bovendien zijn de beelden minder duidelijk en ietwat groenig.

Desalniettemin geeft de nieuwste CasaMovie een aardige indruk van de ambiente op de parkeerplaats bij Botika Vredenberg, zet ter compensatie het geluid maar iets harder. In de CasaMovie Pagara was reeds duidelijk te zien wat een Pagara is. Maar dat was overdag. Deze keer kan men de slang van vuur en bommen in het donker zien. Een belevenis die niet velen willen missen.
Dit was allemaal op 30 december. Onze echte oudjaarsavond op zondag 31 december verliep kalm, een stuk rustiger dan gebruikelijk. We aten (heel) veel jumbo-shrimps en dronken champagne. Luchiano (9) kreeg zijn halve blikje Polar. Om twaalf uur kwamen de overburen groeten, maar zij gingen daarna naar een ander feest. Wij keken buiten even naar het vuurwerk, Diana (7 maanden) vond de knallen niet leuk maar hield zich goed.

Dat gold ook voor de honden. 's Morgens had ik tranquilizers voor ze gehaald. Ofwel heb ik de gewichten verkeerd ingeschat, ofwel hebben Spider en Scooby Doo een afwijkend metabolisme maar slapen deden ze voor geen meter. Volgend jaar geef ik wel 80 kilo op in plaats van 35. Lucy zegt net dat ze nu, zondagmiddag om half een, wel slapen. Een beetje trage reactie dus. Rest ons nog één ding:

De Spiders wensen eenieder een heel gelukkig, gezond en voorspoedig 2007 toe!

Besides End of Year Party at Botica Vredenberg Curacao there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

December 19, 2006

CasaMovie: Crawling & Standing

Regelmatig maken wij korte filmpjes van Diana (7 maanden). Probleem van filmpjes maken is dat het ruwe materiaal snel bewerkt moet worden. Het lijkt wel verse groente. Doet men dit niet dan staat de harddisk binnen de kortste keren vol met ongesorteerd en daardoor onbruikbaar materiaal.

Diana bevindt zich in een interessante fase. Behalve zitten kan zij nu ook staan, tenminste als ze zich vasthoudt, en kruipen. Dat maakt de zaak een stuk dynamischer en vereist ook aanmerkelijk meer aandacht.
In de movie met de toepasselijke titel Crawling & Standing, alhoewel zoveel wordt er niet in gestaan, komen fragmenten voor van 6 november (badje, 185 dagen), 18 november (wieg, 197 dagen), 26 november (kruipen zonder vooruit te komen, 205 dagen), 11 december (staan, 220 dagen) en 12 december (effectief kruipen, 221 dagen).

Zoals gebruikelijk bij dit type CasaMovies is het Family-Alert gehalte hoog.

Besides Crawling & Standing there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

October 12, 2006

CasaMovie: Sunday at Mambo

Bijna elke zondag gaan wij zwemmen bij Mambo Beach. Zo ook zondag 8 oktober. Het oprijden van de parkeerplaats, het uitpakken van de EvenFlow-Hummer, het met deze kinderwagen Mambo binnenrijden, ja dat zijn toch gebeurtenissen waar de wereld op zit te wachten.

Zaterdagavond viel het optreden van de Afro Cuban All Stars op Mambo in het water door een enorme hoosbui. Daarom deden de Afro Cuban All Stars het concert op zondagmiddag nog eens over. Het goede nieuws is dat dit concert gratis was, zelfs de entree voor Mambo Beach hoefde niet betaald te worden.

Geweldig nieuws voor Nederlanders. Het slechte nieuws is dat niemand mij dit verteld heeft. Toen wij op onze gebruikelijke tijd om iets over half vijf het parkeerterrein opdraaiden viel het ons op dat er zoveel auto's stonden. "Het is druk", zeiden wij derhalve tegen elkaar.
We vonden het vreemd dat rondom het podium geen strandbedjes stonden. Later hoorden we dus dat het concert net afgelopen was. Om toch live-muziek in de nieuwe CasaMovie te verwerken heb ik wat in mijn archieven gegrasduind. In augustus 2002 was er een live-concert van een grote Nederlandse artiest op Mambo Beach waar Lucy en ik bij zijn geweest. Nu mag iedereen daarvan meegenieten.

Behalve van Litouwers viel er toch ook nog van iets Cubaans te genieten die zondagmiddag. Collega Yohanna kwam namelijk langs met haar dochter Anna-Maria. We zwommen wat, we voetbalden wat en we dronken een biertje. O ja, het rode bikinibroekje dat Diana (5 maanden) voor het eerst draagt tijdens haar zwemsessie heeft zij van Yohanna gekregen.

Besides Sunday at Mambo there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

October 4, 2006

CasaMovie: Culture & Karate

Van 21 tot en met 23 september vonden de Panamerican Karate Federation (PKF) Junior Championships op Curacao plaats. Donderdagavond was de officiële opening met een parade waarin Luchiano (8) het bordje met Mexico droeg. Zaterdagavond waren de Spiders compleet aanwezig tijdens de laatste finales.

Het was een mooie avond met overwinningen voor Karina Díaz uit de Dominicaanse Republiek en voor de lokale Curacaose held Jairzinho Fraites. De omstandigheden om te filmen waren verre van ideaal, met veel door het beeld lopende mensen en te weinig licht.

Tussen het karategeweld door vierde de Marnix-school op vrijdag 22 september de Siman di Kultura. Diverse klassen hadden iets cultureels ingestudeerd en brachten dat op het podium ten tonele. De ouders waren vanaf tien uur welkom, de zon brandde en ik schreef er een post over.
Luchiano's klas 4B had onder leiding van meester Peter van Kooten gekozen voor een percussiestuk. Zelf playbackt Luchiano op zijn gitaar, hij kijkt er wel stoer bij. De tambu-dansen van twee andere klassen waren wat mij betreft de hoogtepunten qua performances.

Gedurende deze drie dagen liep het geheugen van mijn camera regelmatig tegen zijn limieten aan. Door veel te snijden is er van beide gebeurtenissen een nieuwe CasaMovie gemaakt van ruim vijf minuten. Ruim vijf minuten? Wat is dat voor onnodige onnauwkeurigheid. De movie duurt vijf minuten en negen seconden.

Speciaal voor degenen met een snelle verbinding en/of veel geduld is tijdelijk de Full Version beschikbaar.
Size: 77.343.518 bytes.
Duration: 5.09 minutes.

Besides Culture & Karate there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

September 21, 2006

Liefe kinderen 2: Donkey Diana

Een snelle CasaMovie tussendoor, de beelden zijn van zondag 17 september 2006. Diana (4 maanden) wordt steeds meer een echt mensje. Niet dat ze eerst geen mens was, maar er is wel degelijk verschil te zien. Met name in het reageren op de omgeving. Als ik een maand geleden 'Diana' riep terwijl ze bij Lucy was, reageerde ze pas als ze mij daadwerkelijk zag. Tegenwoordig draait haar hoofd alle kanten uit waar maar een geluid vandaan komt.

Van de rug naar de buik omrollen gebeurt in luttele tellen. Een eerste aanzet tot kruipen is er ook al, Diana beweegt haar kont omhoog en spartelt met haar benen. De energie wordt echter nog niet effectief omgezet in een voorwaartse beweging. Veel baby's schijnen overigens te beginnen met achteruitkruipen.
Diana's of liever gezegd Lucy's grootste probleem is dat de prinses nauwelijks slaapt. En dat terwijl er geen erwt onder de matras ligt. Ook heeft ze een beetje last van haar mond, misschien dat er al tandjes op doorbreken staan? Ze zuigt regelmatig hard op haar onderarmen.

Voor de zekerheid hebben we een middeltje gekocht: Baby Orajel Teething Pain Medicine. Van mijn Cubaanse collega Yohanna had ik al gehoord dat dat bijzonder heftig spul is. Zij smeerde eens één druppeltje op haar tong en die was direct een aantal minuten niet meer te gebruiken. Dat zei ik tegen Lucy die het vervolgens ook meteen uitprobeerde, met exact hetzelfde effect. Geweldig!

Nog even over de film, hij is voorbij voor men het in de gaten heeft. De doorlooptijd van 55 seconden is inclusief razendsnelle aftiteling. Wel zijn wij benieuwd naar de betekenis van de geluiden die Diana uitstoot.

Deze CasaMovie is reeds in Google Video te aanschouwen, klik op de Play-button om de film te starten. Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

September 13, 2006

CasaMovie: Two Faces

Vandaag woensdag is Diana 131 dagen oud. Waar blijft de tijd. Voor een fanatiek party-fotograaf heb ik eigenlijk veel te weinig foto- en filmmateriaal van haar. Gelukkig halen Lucy en Luchiano (8) 's middags de camera regelmatig te voorschijn. Het filmmateriaal van de maanden juli, augustus en september 2006 is nu gebundeld tot een middellange CasaMovie met de titel Two Faces.

De hoofdrol in deze movie wordt vertolkt door prinses Diana, maar ook de muziek verdient speciale aandacht. Gekozen is voor het salsa-nummer Amor y Control (lyrics) van Rubén Blades (Wikipedia). De naam van deze interessante en veelzijdige uit Panama afkomstige man mag zowel op zijn Spaans als op zijn Engels uitgesproken worden.


12.09.2006 CasaMovie: Two Faces


In Amor y Control ziet een man een gezin langskomen. De zoon heeft problemen veroorzaakt en de vader schreeuwt tegen hem. De vader zegt dat ondanks dat de jongen fout is geweest het gezin de plicht heeft hem te helpen.

"Sólo quien tiene hijos entiende que el deber de un padre no acaba jamás."

Alleen hij die kinderen heeft begrijpt dat de verantwoordelijkheid van een vader nooit ophoudt. Familie is familie. Two Faces is dan ook een echte familiefilm. CasaSpider goes The Waltons. Maar dan wel met een scherp randje.

Download Two Faces (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 14,863,320 bytes.
Duration: 4.53 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 21, 2006

CasaMovie: Princess Diana on Queen Emma Bridge

De parallelle zwangerschap en bevalling van Lucy en de Koningin Emmabrug is te mooi om niets mee te doen. Op vrijdag 19 mei maakte de op dat moment precies twee weken oude Diana haar eerste uitstapje, anders dan naar dokter of consultatieburo.

Zelf waren wij ook nieuwsgierig naar het nieuwe uiterlijk van de Koningin Emmabrug ofwel Pontjesbrug. Uit het geschoten filmmateriaal is de nieuwste CasaMovie ontstaan met de wonderlijke titel Princess Diana on Queen Emma Bridge.
Voor het eerst is een CasaMovie niet te downloaden, maar slechts te bezichtigen in Google Video. Dit heeft voor- en nadelen, feedback is welkom. Bekijk de nieuwste CasaMovie en geniet van de gerestaureerde Pontjesbrug alsmede een paar beelden van Diana.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 27, 2006

CasaMovie: Diploma-A at SDK

Op vrijdag 24 maart werd Luchiano (8) samen met zijn klasgenoten Giornic en Shanella om negen uur met de bus van school gehaald. Doel van de busreis was het Sentro Deportivo Korsou (SDK) alwaar het zwemdiploma-A afgenomen werd. Hoe dat verlopen is staat beschreven in Diploma-A voor Luchiano.

Behalve foto's heb ik wat filmmateriaal geschoten. Het is eeuwig zonde, nou ja eeuwig, om daar niets mee te doen. Het resultaat is een nieuwe CasaMovie met de pakkende titel Diploma-A at SDK. In het kader van internationalisering, globalisering en de Oscar-uitreikingen worden de CasaMovies tegenwoordig in het Engels gelanceerd.

In de post Uitgerust dankzij zomertijd vroeg ik om geschikte muziek als soundtrack voor deze zwemfilm. Er kwamen vele goede suggesties binnen. Zoals zo vaak was de eerste meteen de beste, namelijk Titanic ingezonden door Cockie. Het is echter niet de kwijlerige Celine Dion-versie geworden, maar een wat meer contemporaine.


SDK Curacao, vrijdag 24 maart 2006


De op zich aardige inzending van Diamond Piet, Learning to swim van Marilyn Manson, werd door Luchiano afgewezen als te rocky.

Download Diploma-A at SDK (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 10,580,876 bytes.
Duration: 3.24 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

February 6, 2006

CasaMovie: Och Nee Toch!

Begin januari van dit jaar lazen Luchiano (8) en ik het boek Saskia en Jeroen, de tweeling van Jaap ter Haar. In dit boek komen een boer en een boerin voor. Zo gauw er in een verhaal een boer en een boerin aan het woord zijn begin ik met een vreemd accent te praten. Volledig voorbijgaand aan het feit dat agrariërs tegenwoordig moderne ondernemers zijn.

Mijn vader CasasPa komt uit Raalte, de hoofdstad van Salland. In die streek slikkn z'alle 'nn in en in plaats van thuis zeggn ze tuus. Dat werk. In het begin vroeg Luchiano zich nog wel af waarom ik dan zo vreemd praatte, inmiddels is hij er aan gewend en doet vrolijk mee.

De boerin uit het verhaal van Saskia en Jeroen zegt om de haverklap: "Och nee toch!" Deze uitspraak, die een combinatie van verbazing en ontzetting uitdrukt, is het thema van deze CasaMovie.

Luchiano leest uit Saskia & Jeroen

Van de gast-acteurs hebben sommigen een vermoeden dat ze ooit gebruikt zouden worden. Dat geldt zeker niet voor de drie-jarige Arwin die het buiten verwachting goed heeft gedaan. De muziek van POD, Goodbye For Now, is Luchiano's favoriete nummer op dit moment en derhalve een logische keus.

Download Och Nee Toch! (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,745,058 bytes.
Duration: 2.39 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 28, 2006

CasaMovie: Frente Obrero and Pronkami

CasaMovie: Frente Obrero and Pronkami

De uitslag van de Statenverkiezingen voor de Nederlandse Antillen is bekend. Om nu nog met de promotie-clips van Frente Obrero (FOL) te komen lijkt een beetje mosterd na de maaltijd. Er is echter een hoop te doen geweest rondom de campagne-filmpjes van Frente, vandaar deze CasaMovie.

Diverse malen per avond verscheen een van de spelers van Pronkami, het beroemdste komische gezelschap van Curacao in beeld met een boodschap van circa een minuut. De man trad op als een soort dronkenlap. De diepere gedachte daarachter is dat dronken mensen en kleine kinderen altijd de waarheid spreken.

Pronkami wat zoiets betekent als kietel me in mijn zij is typisch Curacaose humor. Lucy en ik kijken er af en toe vol verbazing naar. We lachen wel, maar waarschijnlijk omdat we het niet begrijpen.

De boodschap van de twee clips in Frente Obrero and Pronkami is duidelijk. Het volk maakt uit of men Anthony Godett en Frente Obrero in de regering wil, het volk en niemand anders.

Frente Obrero and Pronkami

Inmiddels heeft het volk gekozen en niet voor Frente. Ik denk niet dat het aan de Pronkami-clips heeft gelegen, maar meer aan het feit dat Anthony Godett zich teveel op de achtergrond heeft gehouden. Hij verscheen niet of nauwelijks op televisie. Zelfs niet in het grote televisie-debat.

Kijk desondanks naar Frente Obrero and Pronkami en bedenk dat het CDA een dergelijke campagne lanceert.

Download Frente Obrero and Pronkami (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 7,417,324 bytes.
Duration: 2.58 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

December 31, 2005

CasaMovie: Pagara!

Op de laatste werkdag van het jaar houden veel bedrijven het om een uur of twaalf 's middags voor gezien. Het werk wordt neergelegd en men begint de Pagara uit te rollen. Een Pagara is een soort van miljoenklapper die als een lang lint over de straat of een parkeerplaats wordt uitgerold. Binnen ziet men ze gek genoeg veel minder.

Vrijdag 30 december was de laatste werkdag van het jaar 2005. De meeste SQL Integrator employees verzamelden zich op de parkeerplaats aan de Neptunusweg. Voor oliebollen en drank was gezorgd. De zon brandde. Iedereen kreeg een glas champagne waarna Andrew een korte toespraak hield.

The Main Event kon beginnen. Ted stak de Pagara aan en even later had bijna iedereen zijn vingers in de oren gestoken. Dan ziet men dat cameraman een zwaar beroep is. In mijn rechterhand had ik de camera vast en in mijn linker een blikje Amstel bier. Aangezien ik geen octopus ben bleven er dus geen handen over om mijn oren mee te bedekken. Inmiddels hoor ik alweer zo nu en dan een geluidje.

Toen onze Pagara eindelijk was uitgebrand begonnen de buren van het notariskantoor. Die van hun was een stuk korter. Veel SQL-ers reden door naar de Professor Kernkampweg achter Xerox waar Roland van Adequate Financial Services (AFS) zijn Pagara ging aansteken.

We waren net op tijd om de smeulende resten op straat te zien dampen, de boze geesten waren al verjaagd. Gelukkig waren we ook op tijd voor een pika-bal, een heet gekruid gehaktballetje, en een blikje Polar. Het begon te regenen en iedereen zocht een goed heenkomen. Wij besloten om via Centrum Supermarkt naar huis te rijden. Via Centrum want Lucy had ineens een onbedwingbare behoefte om ravioli te eten. Nog ruim vier maanden en dan hebben we dat ook weer achter de rug.

De nieuwste CasaMovie Pagara! is de 24e film van het jaar dat op 2 januari begon met La Chica Merengue bailando. Daarmee is de circel mooi rond. Rest mij om iedereen die dit leest een heel gelukkig 2006 te wensen. In Nederland is het al bijna zover, wij hebben nog een uur of acht te gaan.

Turn up the volume en geniet van Pagara!

Pagara!


Download Pagara! (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 8,018,538 bytes.
Duration: 4.26 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

December 19, 2005

CasaMovie: Immorales at Olé Olé

Op donderdagavond 15 december 2005 vormde de band Immorales de surprise-act van de SQL Integrator IT-Party in café-restaurant Olé Olé. Welk van de drie verbindingsstreepjes is fout?

Uiteraard kon ik het niet laten om van dit unieke Immorales concert filmbeelden te maken. Het resultaat is een bijna acht minuten durende CasaMovie. Hier volgen tien redenen om deze movie niet te downloaden:

 • Vanwege het weinige licht is het een night-shot movie, geen kleur maar een soort van groenig/wit.
 • De stijl van Immorales is Reggaeton, een stijl die slechts weinigen aan zal spreken.
 • De bestandsgrootte van bijna 15 mb voor een movie in 320x240 formaat is echt iets te veel van het goede.
 • Bij de tandarts gaan 7 minuten en 54 seconden sneller voorbij.
 • Het is een zeer statische en droge weergave van het concert, zonder de gebruikelijke CasaSpider grollen.
 • Songs als Billen Trillen worden door menigeen als vrouwonvriendelijk beschouwd.
 • Uw naam is Cyberjunk.
 • Er wordt relatief veel gepraat in deze muziekvideo, maar het is allemaal in het Papiaments.
 • Het Papiaments is niet ondertiteld.
 • Een aantal van de belangrijkste leden van Immorales ontbreekt wegens verplichtingen in Miami en Nederland.

Nu zeg ik altijd zeg nooit nooit maar deze keer ook: "Een gewaarschuwd mens telt voor twee."

Immorales in Concert at Olé Olé


Download Immorales at Olé Olé (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 15,072,294 bytes.
Duration: 7.54 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

November 27, 2005

CasaMovie: All Your Base (CasaSpider Version)

Het weekend zit er weer bijna op. Bij het tweede Happy Hour (Wet&Wild) zijn we weggeregend. Gelukkig hadden we er toen al een paar uren zon en zwemmen opzitten. De zaterdag werd afgezien van het traditionele dominoën bij Pleincafé Wilhelmina onder anderen doorgebracht met het draaien van filmmateriaal voor alweer de 29e CasaMovie.

Thema van de movie is het mooie verhaal van All Your Base (AYB). Zojuist las ik de reacties behorend bij die post nog eens door en het zijn er naar mijn mening verrassend weinig. AYB is een van de bijzondere verhalen van het internet net als bijvoorbeeld Mahir. Verhalen die nooit verloren mogen gaan.

Iemand die dat goed begrijpt is Luchiano (8). Mahir kent hij niet, maar hij is een grote fan van AYB. Met name van de Zero Wing Rhapsody, een heel mooie remake van Queen's Bohemian Rhapsody. Hij kent hem helemaal uit zijn hoofd.

De AYB-movie heeft meerdere verhaallijnen, het is gewoon een wonder (bovenwonder) dat al deze lijnen in 3.18 minuten passen. Op wonderbaarlijke wijze komen begin en einde weer bij elkaar. Dit moet welhaast toeval zijn.

Toen Luchiano de film bekeek en zichzelf daarin terugzag in de Hahaaa... hahaaaaa scene met de hoge uithaal, zei hij tegen het scherm van de laptop: "I'm an idiot!" Volgens mij is er nog iemand van het Spidergezin die dit tegen zichzelf mag zeggen. En het is niet Lucy.

Veel plezier met de CasaSpider Version van All Your Base Are Belong 2 Us.


Waar kijkt dit meisje in opperste bewondering naar?


Download All Your Base (CasaSpider Version) (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,201,797 bytes.
Duration: 3.18 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

November 12, 2005

Cockie's Karweipaard

Een van de webloggers die dagelijkse kost voor mij zijn is Cockie. Op 12 april 2004 won zij reeds een felbegeerde LogSpider en op 10 september van dit jaar haalde zij haar tot nu toe grootste triomf: de Libelle.

Vraag mij niet waarom, maar Cockie heeft een Karweipaard gekocht en amuseert zich daar op vele manieren mee. Vandaag heeft zij zogenaamd op verzoek zelfs een movie van het Karweipaard online gezet.

Het is in zijn eenvoud een schitterende film. Hij duurt slechts 16 seconden, er beweegt nauwelijks iets, het is de film zoals hij ooit bedoeld is. Zonder statief, back to the basics. Alleen vond ik de 5 megabyte een beetje teveel van het goede voor 16 seconden. Download hier het origineel.

Daarom heb ik een Pimped Edition van Cockie's Karweipaard gemaakt. Hij duurt ruim driemaal zo lang, namelijk 51 seconden maar is toch precies even groot (5 Mb). Nadeel van een Pimped Edition is dat de klassieke schoonheid van het Karweipaard enige averij oploopt. Dit heb ik trachten te compenseren door andere klassiekers te introduceren.

Cockie's Karweipaard, Pimped Edition

Download Cockie's Karweipaard, Pimped Edition (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,469,900 bytes.
Duration: 0.51 minutes.

Cockie heeft zelf nog vele plannen met het Karweipaard. Wij volgen de ontwikkelingen op de voet.

November 8, 2005

CasaMovie: Johnny Ventura in Concert

Het concert van Johnny Ventura zaterdagavond in Bati Paña was kort maar krachtig. Hevige regenval zorgde voor een abrupt einde. Het korte optreden heeft hoe dan ook indruk gemaakt.

De band waarmee Johnny optreedt is een typische Merengue band, waarin onder anderen de guiro (rasp) een belangrijke rol speelt. Twee dansers/achtergrondzangers, waarvan er een een tikkeltje merkwaardig was, en een danseres annex zangeres zorgden voor vocale en visuele ondersteuning. De danseres is volgens Lucy overigens een dochter van Johnny.

Het is een lange movie geworden, 5 minuten en 22 seconden. Eigenlijk is het vreemd dat zo'n kort concert tot zo'n lange film leidt. Het zal wel aan de Tequila gelegen hebben. Met pijn in het hart heb ik diverse stukken uit het openingsnummer geknipt. Desalniettemin is het nog steeds tamelijk lang. Houd toch maar vol, want daarna komt het tempo er in.

Qua monteren was het voordeel dat er geen gebruik van achtergrondmuziek hoefde te worden gemaakt. Nadeel is dat het geluid van een gewoon Sony fototoestel gepositioneerd vlak voor een paar grote speakers niet echt geweldig is. Maar datzelfde geldt evenzo voor de officële televisie-opnames van de show die toevallig maandagavond op kanaal-80 werden vertoond.

Belangrijker is dat de sfeer van dit letterlijk in het water gevallen concert overkomt. Een paar glazen Tequila komen hier wellicht bij van pas.


Saturday November 5th 2005, Johnny Ventura in Concert at Bati Pa¤a, Curacao


Download Johnny Ventura in Concert (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,896,082 bytes.
Duration: 5.22 minutes.

Voor de ware liefhebber die in bezit is van een snelle internetverbinding staat de Full Version van Johnny Ventura in Concert klaar. Hij beslaat niet minder dan 79,063,576 bytes, maar duurt precies even lang. In plaats van 320x240 ziet men de movie op 640x480 hetgeen een stuk aangenamer is.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

August 3, 2005

CasaMovie: Curacao Zoo 2005

Een movie maken van een bezoek aan de dierentuin... men moet maar durven als men geen Bert Haanstra heet. Voor mij was het een uitdaging. Zeker als het gaat om een dierentuin als die van Curacao, waarbij men als Nederlander een dubbel gevoel heeft.

Uiteraard speelt Luchiano (7) weer een hoofdrol, ditmaal met zonder zijn linkerbovenvoortand. Dat blijft een koddig gezicht. Hij vermaakte zich uitstekend in de dierentuin en smeekte me haast om aanstaande zaterdag weer te gaan. Maar dat doen we niet, dan gaan we schoolspullen kopen.

Even een stukje techniek, waarvoor alvast mijn excuses. Alle CasaMovies zijn gemaakt met het goede programma Windows Movie Maker. Als de movie klaar is kan men hem compressen tot elk gewenst formaat. Een movie van vier minuten in de hoogste kwaliteit beslaat zo'n 60 megabyte. Met compressie breng ik dat terug tot acht à tien megabyte.

Bij dieren werkt dat helaas niet zo goed. Met name de twee snelle aapjes kwamen op 10 megabyte hortend en stotend in beeld. Geen gezicht. Ja, met de schilpadden was er geen enkel probleem. Maar die apen. Op 15 megabyte is het resultaat pas enigszins acceptabel.

Als speciale service staat de high-quality versie van Curacao Zoo 2005 tijdelijk ook online. Bijna 60 megabyte maar wel in 640x480 in plaats van 320x240, dat scheelt een slok op de borrel.

Download Curacao Zoo 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) in High Quality for free!
Size: 58,175,038 bytes.
Duration: 3.53 minutes.
This is a temporary service.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Zaterdag 30 juli 2005, Luchiano & CasaSpider visit the Curacao Zoo


Download Curacao Zoo 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 14,816,602 bytes.
Duration: 3.53 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

July 4, 2005

CasaMovie: Dia di Bandera 2005

Dia di Bandera (Dag van de Vlag) is de nationale feestdag van Curacao en lijkt ieder jaar wel belangrijker te worden. Zaterdag 2 juli werd Dia di Bandera voor de 21e keer gevierd en wij waren erbij.

Dat wil zeggen, het officiele gedeelte 's morgens vroeg dat voornamelijk bestaat uit het hijsen van de vlag, het zingen van het Volkslied en vervolgens eindeloos lang durende toespraken hebben wij aan ons voorbij laten gaan. We volgden het met een half oog op televisie.

Om ongeveer half drie 's middags togen wij naar het Brionplein in Otrabanda. Het was er gezellig druk. Er waren vele eetstandjes waar gebarbecued werd en ook hotdogs waren volop te verkrijgen. Luchiano (7) wilde een suikerspin. Van tevoren wisten Lucy en ik al dat hij hem niet helemaal op zou eten en dat was ook zo.

Er waren diverse optredens op het Brionplein, het hoogtepunt waar iedereen op leek te wachten waren echter de Curacao Street Rockers. Dat was inderdaad leuk om te zien. Meteen erna stond een typisch Curacaose dans geprogrammeerd, meer voor de ouderen onder ons. Het plein stroomde snel leeg.

Wij gingen er ook vandoor. Vlakbij het Wilhelminaplein in Punda werd druk getrommeld. Deze activiteit bleek georganiseerd te zijn door een Evangelisch genootschap. Juist toen wij de overstap naar Pleincafé wilden maken werd ik geroepen door een jongedame die ik nog ken uit mijn begintijd bij Aqualectra, toen Kodela geheten. Het was de sympathieke Kenia. Zij heeft in Enschede gestudeerd en komt oorspronkelijk net als Lucy uit de Dominicaanse Republiek. We hebben een tijdje over allerlei zaken maar met name het geloof gesproken.

Even later zaten we dan toch achter onze La Trappe Tripel. Luchiano speelde op zijn GameBoy, Lucy en ik domino. Het werd 1-1.

Zaterdag 2 juli 2005, Dia di Bandera


Download Dia di Bandera 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,816,330 bytes.
Duration: 4.27 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

June 22, 2005

CasaMovie: SQL on Mi Dushi

Hoe dichter men bij de evenaar komt, hoe minder verschil er is tussen de lengte van de dagen in de zomer en de winter. Op Curacao wordt het in december rond een uur of zes donker en in juni rond een uur of zeven. Ten noorden van de evenaar draait het kolkje in de gootsteen rechtsom, ten zuiden ervan linksom. Verder niet relevant maar toch leuk om te weten.

Vorige week vrijdag 17 juni stapte bijna heel SQL Integrator Curacao aan boord van Partyboat Mi Dushi. Van zeven tot elf uur maakten we een tocht over het Spaanse Water en keerden via Barbara Beach terug naar Caracasbaai. Het was een heftig boottochtje, want de volgende dag was Lucy grieperig, bleef Rafa maandag ziek thuis en heeft ook Manja het begeven.

Het was dus donker op de Mi Dushi en het kolkje in de gootsteen draaide gewoon rechtsom. Behalve foto's heb ik ook gefilmd met de nieuwe camera. Dat is het mooie van een Sony, er zit Nightframe en Nightshot op. Hierdoor is de camera te gebruiken als nachtkijker en kan men er tevens een F16 mee neerhalen. Sommigen vreesden (hoopten?) zelfs dat het apparaat over een X-Ray feature beschikte.

De beelden lijken enigszins op die van CNN tijdens de oorlog tegen Irak, maar dan op een Partyboat.


Vrijdag 17 juni 2005: SQL Integrator op Partyboat Mi Dushi


Download SQL on Mi Dushi (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 7,631,406 bytes.
Duration: 3.50 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 27, 2005

CasaMovie: Korsou kontra Verdonk

Het Brionplein ook wel Awasa genoemd te Otrabanda, donderdagavond 26 mei 2005. Alles wat met politiek en vakbond te maken heeft riep het Curacaose volk op om hier naartoe te komen. Voor het eerst sinds lange tijd stonden alle politieke partijen en de vakbonden op één lijn. De door Rita Verdonk bedachte vermaledijde Toelatings- en Verwijderingsregeling voor Antillianen moet van tafel.

Toen wij tegen zevenen het Brionplein opliepen was het redelijk druk. Het programma was al in volle gang en bestond uit een mix van toespraken en muziek. Opvallend was het grote aantal Curacaose vlaggen, de Antillen bestaan nu eenmaal niet. De sfeer was uitstekend, de sprekers enthousiast.

De eerste spreker die wij hoorden belichtte zijn standpunt vanuit de bijbel. Hij was dan ook een dominee als ik mij niet vergis. Hoe is het mogelijk dat een groot en rijk land als Nederland zo omgaat met haar eigen Rijksgenoten? Hiervoor is volgens de bijbel maar één woord: barbaars!

Ik zag spandoeken en kartonnen borden met meestal Rita Verdonk erop en Alexander Pechtold als een goede tweede. Gerrit Zalm was onterecht afwezig. Als ik aan dit drietal denk strijden de woorden onmenselijk, harteloos en hypocriet om voorrang. Welk bijvoeglijk naamwoord bij welke minister hoort mag men zelf invullen.

Luchiano (7) vond er allemaal niet zoveel aan. Hij kon vanwege zijn geringe lengte ook niet veel zien. Om acht uur gingen we daarom naar huis. We lazen nog wat in de Donald Duck en van negen tot één uur werkte ik aan de laatste CasaMovie. Hopelijk is mijn poging om het gevoel wat op Curacao leeft erin te leggen, ook voor Nederlanders in Nederland.

Om met Martin Luther King te spreken: "I have a dream!" Een droom dat er in Nederland een ommezwaai ontstaat qua mentaliteit. Als Antillianen en andere groeperingen die in het verdomhoekje zitten daadwerkelijk geholpen worden en kansen krijgen levert dit op langere termijn een win/win situatie op. En bespaart het nog geld ook.


Heel veel Curacaose vlaggen op het Brionplein op 26.05.2005


Download Korsou kontra Verdonk (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,566,584 bytes.
Duration: 4.26 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 17, 2005

CasaMovie: Salto & Sandman at Kontiki Beach

Toen Luchiano (7) naar Curacao kwam was hij erg bang voor water. We deden hem op zwemles en dat vond hij bepaald geen leuk uitje. Dat kan echter ook gelegen hebben aan het vroege tijdstip, zaterdagmorgen 8 AM.

Op een zeker moment kon het jong toch zwemmen en langzaam maar zeker is hij zijn watervrees aan het verliezen. Vroeger mocht ik hem bijna nooit in zee smijten. Andere kinderen vinden dat juist heerlijk. Luchiano liet het alleen toe als er andere kinderen in de buurt waren. Om indruk te maken.

Een week of wat geleden was hij met een nieuw vriendje in zee aan het spelen. Ik stelde voor om eens een salto te proberen en tot mijn verbazing stemde Luchiano toe. Het ging nog goed ook trouwens. We gingen steeds hoger. Op een bepaald moment deed hij al bijna twee hele salto's. Bijna, het werd anderhalve en Luchiano kwam hardhandig op zijn buik terecht.

Daarmee was het even afgelopen met de salto's. Hij wilde er nog wel eentje doen, maar dan voor een filmpje. Als de actie op film was vastgelegd hoefde hij namelijk nooit meer live een salto uit te voeren.

Afgelopen zondag was het zover. De angst zat er nog een beetje in dus het zijn niet zijn allerbeste salto's, maar ik doe ze hem toch niet na. Twee keer mislukte het. Laten dat nu net de fragmenten zijn die Luchiano het leukst vindt. De bloopers. Verlaat de bioscoop dus niet bij de aftiteling, er komt nog een blooper aan!

Over bloopers gesproken. Toen deze CasaMovie af was liet ik hem gewoontegetrouw aan Lucy zien. Zij vond er niet veel aan. Het was allemaal iets te braaf. "Zal ik die foto's van mij met Angeline da Silva de Goës in de aftiteling monteren?", vroeg ik daarom. "Ja, dan wordt het misschien iets interessanter", vond Lucy.

Het was een heel geknip en geplak, maar uiteindelijk had ik ze erin. Met als overgang tussen de foto's een hartje, dat vond ik wel passend. Lucy keek naar het filmpje en zag de eerste foto met Angeline verschijnen. Die kon haar goedkeuring wel wegdragen. Toen kwam het hartje als overgang naar de volgende foto. Pets! Kreeg ik een klap op mijn achterhoofd en een origineel Dominicaans scheldwoord gratis erbij.

Wat men als man ook doet, met doet het toch nooit goed...


Chef Luchiano prepares hamburgers


Download Salto & Sandman at Kontiki Beach (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,940,002 bytes.
Duration: 2.32 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 9, 2005

CasaMovie: Luchiano prepares Hamburgers

Sinds Luchiano (7) heeft ontdekt dat het big business is heeft koken zijn volle aandacht. We hadden nog een receptenboekje liggen en onze aankomende Chef koos hieruit het overheerlijke recept Hamburgers.

Hij nam het boekje mee naar Centrum Supermarkt te Mahaai. Terwijl ik de gebruikelijke boodschappen in het karretje gooide liep Luchiano met zijn neus in het receptenboek door de winkel. "Waar staat de peterselie? En het paneermeel? En we hebben ook gevulde olijven nodig!" Het ging maar door. Nooit geweten dat Hamburger zo'n ingewikkeld recept is.

Uiteindelijk was de kar vol en gingen we naar huis. De volgende middag begon Luchiano onder leiding van Lucy te koken. Tevens legde zij de hele sessie vast met de camera. Het resultaat is vandaag hier te zien, op de Gran Premiere. Een tip om meer plezier van deze CasaMovie te hebben: gebruik indien mogelijk een hoofdtelefoon in plaats van de speakers.

Om de movie wat dynamischer te maken (koken is saai) is er namelijk een toepasselijk melodietje onder gemonteerd. Hierdoor zijn de teksten iets minder goed te verstaan. Met een hoofdtelefoon en de ondertiteling lukt dat stukken beter.

De door Luchiano klaargemaakte hamburger was overigens bijzonder lekker.


Chef Luchiano prepares hamburgers


Download Luchiano prepares Hamburgers (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,883,443 bytes.
Duration: 3.30 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 1, 2005

CasaMovie: Koninginnedag 2005

Alle levende organismen hebben het vermogen om al dan niet bewust te leren van eerdere ervaringen. Ik ben daar geen uitzondering op. Elk jaar als wij op Koninginnedag naar de vrijmarkt gaan gebeurt hetzelfde. Onmiddellijk vinden we boeken, spelletjes en ander snuisterijen die direct gekocht dienen te worden.

Wij hebben nooit een plastic tas bij ons en dus loop ik even later met allerlei spul in mijn handen. Uiteindelijk kopen we een tas of zelfs twee die ik (who else) moet dragen. Bijzonder onhandig.

Dit jaar gingen we dat anders aanpakken. We namen een koffer mee. Geen grote, maar zo'n ding dat veel mensen als handbagage in het vliegtuig meenemen. Met wieltjes eronder. Zo liep ik dus even later met een koffer over de drukke vrijmarkt.

Wat gebeurt er als men met een lege koffer naar de vrijmarkt gaat? Er wordt bijna niets gekocht. Twee dunne boekjes en een paar spelletjes was de oogst. Dat had gemakkelijk in een klein plastic tasje gepast. Het is tamelijk onhandig om met een koffer over de vrijmarkt te lopen, zeker als men daarbij ook nog eens foto's en filmpjes maakt.

In Otrabanda was weinig te doen, maar in Punda was het gezellig druk. We liepen wat rond, keken naar voorstellingen en dronken een paar Amstels. Om een uur of één waren we thuis en misten het optreden van Guus Meeuwis. Men kan niet alles hebben!


Koninginnedag 2005 Curacao


Download Koninginnedag 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 10,011,222 bytes.
Duration: 3.22 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

April 28, 2005

CasaMovie: Luchiano imitates Miss Bergen

De juf die sinds 18 april de scepter zwaait over klas 2B en nog van het jaar moet redden wat er te redden valt heet juffrouw Bergen volgens Luchiano (7). Iedereen noemt haar natuurlijk gewoon juf.

Juffrouw Bergen is streng maar desondanks populair. Ze heeft een leuke manier van lesgeven. Regelmatig doet Luchiano haar na. Het leukste is haar stem. Als juffrouw Bergen iemand een standje geeft, praat ze eerst met een poeslief zacht stemmetje om midden in de zin plotseling bulderend verder te gaan. Dit is niet na te doen, maar toch doe ik een poging.

Luchiano... waarom heb jij je sommen niet af... ging het niet of

ben je gewoon te lui en heb je zitten te niksen!

Zoiets ongeveer. Alle kinderen moeten hier erg om lachen en waarschijnlijk cultiveert juffrouw Bergen haar kunstje hierom enigszins.

Laatst heeft zij de kinderen een Spaanstalig lied geleerd. Dat vind ik nuttig en leuk. Luchiano gelukkig ook, hij zingt het lied de hele dag. Maar dan wel in Juffrouw Bergen Style. Let ook op de subtiele subtitles.


Luchiano imitates Miss Bergen


Download Luchiano imitates Miss Bergen (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 3,571,686 bytes.
Duration: 2.02 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

April 21, 2005

CasaMovie: G 46-5

Er zijn weinig aanvragen binnengekomen voor het filmpje met de nieuwe CasaCar. Dat is nog eufemistisch uitgedrukt want er kwam zelfs niet één verzoekje binnen. Dat weerhoudt mij er niet van om deze film hier en nu te presenteren. Zo ben ik.

Op donderdag 18 november 2004 werd de oude donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof voor onze deur gestolen. Dat was een zwarte dag voor alle Toyota's en ook voor mij.

Op 31 maart kwam de nieuwe donkerblauwe Toyota Corolla zonder moon-/sunroof aan op het eiland. De speciale coating moest er afgewassen worden en de papieren plus kentekenplaten in orde gemaakt. Normaliter duurt dat een dag of twee, drie. Medio april bleek mijn auto echter nog steeds bij de douane te staan.

Met dank aan Yair Bakhuis van Star Lease werd er enige vaart achter het afleveringsproces gezet. Afgelopen maandag stond de auto reeds bij Star, maar de (copie-)papieren moesten nog voorzien worden van een officiële politiestempel. Waarschijnlijk was de stempel even zoek, want deze actie geschiedde pas op woensdag 20 april.

Op die bewuste woensdag belde Yair mij om een uur of vier 's middags. Feyenoord stond met 1-0 voor in de halve finale om de KNVB-beker tegen PSV. Om iets voor vijven leverde hij de auto af. Inmiddels was PSV op gelijke hoogte gekomen. Ik belde Lucy om met de camera in movie-stand naar buiten te rennen om de eerste bewegende beelden van de nieuwe CasaCar vast te leggen.

Een Toyota Corolla is een uitstekend vervoersmiddel maar heeft een ietwat suffe uitstraling. Na een dag werken heb ik net zo'n uitstraling. Het filmpje past hier uitstekend bij. Onze eerste gezinsrit met de nieuwe Toyota ging naar het Sehos ziekenhuis om Roland te bezoeken.

Feyenoord werd na strafschoppen uitgeschakeld door PSV.


Luchiano en CasaSpider inspecteren de nieuwe CasaCar


Download G 46-5 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,873,641 bytes.
Duration: 1.49 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

April 15, 2005

CasaMovie: Rennen op de lucht

Wat is er erger dan (semi) gedwongen andermans foto-albums of dia-shows te moeten bekijken? Weinig. Een van de voordelen van internet is dat men de pagina's over het algemeen alleen bekijkt en zelf beslist ergens wel of niet op te klikken.

De nieuwste CasaMovie staat geheel in het teken van Luchiano (7). Dat is handig voor het geval hij ooit nog eens beroemd wordt. Ongetwijfeld gaat iemand dan op zoek naar oud materiaal en dan komt men bij mij terecht. Zo pik ik een graantje mee, Luchiano is namelijk zeker niet van plan om later voor Lucy en mij te zorgen.

De film is voor iedereen die nieuwsgierig is naar Luchiano's nieuwe zware stem en hem wil zien rennen op de lucht. Het is voorbij voor men het in de gaten heeft.


Luchiano rent op de lucht


Download Luchiano the Movie Part One (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,770,604 bytes.
Duration: 3.11 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 27, 2005

CasaMovie: Naar Westpunt

Nog gisteren was hier te lezen dat aanstaande dinsdag de Gran Première plaats vindt van de laatste CasaMovie getiteld Sabado 12.03.2005 Part II: Naar Westpunt. Er is helaas geen enkel kaartje à 16.595 Euro verkocht. Dan maar géén Gran Première.

In het eerste deel van deze twee-delige cyclus bezochten Special Guest Star Wim Jans en de Spiders de voormalige vuilstortplaats Shut, aan de noordkust van Curacao. Op verzoek van Don Amaro.

Na Shut was het de bedoeling om wat over de Vlakte van Hato te crossen. Hiervoor was de weg echter te slecht. We reden door naar Westpunt. Bij Boca Tabla en Playa Forti zijn we uitgestapt. Watamula hebben we niet kunnen vinden (ruim je spullen toch eens netjes op!).

Meldde ik in het verslag van deze avontuurlijke middag nog dat er relevant filmmateriaal verloren was gegaan, wel dat is achteraf gelukkig niet waar gebleken. Deel twee van Sabado 12.03.2005 Part II: Naar Westpunt is derhalve helemaal af. Wij beraden ons nu over het volgende project. Aan verzoekjes is geen gebrek!

Op deze kaart van Curacao kan men de gevolgde route min of meer volgen. IE-gebruikers: Expand to regular size.


Op de Leguaan bij Boca Tabla: Wim Jans en La Chica Merengue


Download Sabado 12.03.2005 Part II: Naar Westpunt (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 10,063,300 bytes.
Duration: 4.23 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 19, 2005

CasaTrailer by Don Amaro

Don Amaro vond het leuk om de CasaMovie Shut te zien over een geliefde plek uit zijn jeugd. Ik vond het leuk om het filmpje te maken.

Amaro vroeg mij waarom ik geen trailer of teaser maakte van mijn films. Daar had ik nooit zo bij stilgestaan. Wat schetst mijn verbazing toen ik een mail van Amaro kreeg waarin hij schreef dat hij deze trailer inmiddels zelf al heeft gemaakt.

Ik heb er met veel plezier naar gekeken. De trailer duurt slechts een minuut, maar het zou ook gek zijn als een trailer langer duurt dan de film zelf. Het beste bewijs voor de kwaliteit van de trailer is Luchiano (7). Hij wil hem steeds zien, vaker dan mijn eigen films in ieder geval! Hij is dan ook ontzettend trots op zijn rol en naam in het filmpje.

Het zou erg egoïstisch van mij zijn om dit kunstwerk voor mijzelf te houden. Daarom mag de hele wereld ervan meegenieten. Don Amaro, muito obrigado!

Don Amaro maakte een hele mooie CasaSpider-trailer


Download CasaTrailer by Don Amaro (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,669,968 bytes.
Duration: 1.00 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 15, 2005

The Spiders visit Shut

In de comments van de laatste (C)asaMovie UTS & Fort Nassau vroeg Don Amaro of hij een verzoek mocht indienen. Hij wilde graag de ruige noordkant van het eiland zien en dan met name Shut (spreek uit: sjoet):

"By the way ... kan ik video verzoeken indienen? Ik zou dan graag het ruige noordkant willen zien ... met name Hato (oftewel Shoet) ... waar vroeger velen vanaf die rotsen gingen (zee)vissen. Ik ging vroeger met mijn vader ook daar naartoe."

Zie ook deze post van Don Amaro over zijn vader en een Boa Constrictor.

Shut was de vroegere vuilstortplaats (Landfill) van Curacao. Volgens mij wordt het gebied officieel niet meer als zodanig gebruikt. Maar nog steeds wordt er het een en ander geloosd en achtergelaten...

Shut ligt een kilometer of twee, drie ten oosten van luchthaven Hato en precies ten noorden van de wijk Seru Fortuna. Ik was er nooit eerder geweest. Zoals bekend is onze Belg Wim Jans op het eiland en dit gegeven viel mooi te combineren met Amaro's verzoek. We gingen naar Shut!

The other side of the Bounty Island...

Doof de lichten en turn up the volume, bij voorkeur met koptelefoon.

Voor Don Amaro...

Sabado 12.03.2005 Part I: The Spiders visit Shut


Download Sabado 12.03.2005 Part I: The Spiders visit Shut (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 10,128,034 bytes.
Duration: 3.44 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 8, 2005

UTS & Fort Nassau

Zaterdag en zondag hield de nationale telefoonmaatschappij UTS een bazaar op Groot Kwartier. Men is druk bezig om het oude TDMA-platform met de zogeheten IZI-phones af te bouwen. Op 1 april gaat de stekker eruit en worden alle klanten geacht over te zijn gestapt op GSM met bijbehorende Chippie-phone.

De afgelopen weken puilden de UTS-kantoren uit van mensen die hun toestel kwamen inruilen, vandaar het idee van een bazaar. Als er iets te beleven valt ben ik daar graag bij. "Kom, we gaan naar de UTS-bazaar!", riep ik enthousiast. De rest van het gezin vertrok geen spier.

Het was niet druk op de bazaar. Lucy ging op een stoel zitten en mompelde steeds: "Spanning en sensatie!" Op ironische toon wel te verstaan. Ik maakte twee korte filmpjes en was net met mijn derde bezig toen de bewaker mij tegenhield. Filmen was verboden.

We gingen weg. Het was nog te vroeg om naar Punda te gaan en daarom zetten we koers naar Fort Nassau. Een oud fort met een geweldig uitzicht op de haven, de Julianabrug en de Isla raffinaderij. 's Avonds kan men er bijzonder goed dineren. Door het uitzicht is het nog romantisch ook! Wij hebben er nooit gegeten.

De zaterdag werd gewoontegetrouw afgesloten bij Pleincafé Wilhelmina. We dronken er een trappist meer dan normaal. Kopspijkers had ik al gezien (de grappen aan de bar vond ik genant slecht) en al het leuke voetbal in Nederland was afgelast vanwege de sneeuw. Het werd een vroegertje.

Ik vermoed dat weinigen de muziekfragmenten in het filmpje (her)kennen. Shagaron van Comando Tiburón (tiburón=haai) is op Curacao een mega-hit. Toevallig trad het gezelschap zaterdagavond op in het Festival Center. Toen ik Shagaron, een verbastering van Shark Around, voor het eerst hoorde dacht ik dat de mensheid hard op weg was om in een paar minuten de hele evolutie ongedaan te maken.

Maar als men het nummer keer op keer blijft horen, blijkt het toch tamelijk geniaal te zijn. Ja, of ik zit zelf inmiddels ook op het absolute nulpunt qua evolutie. Dat kan natuurlijk ook. Mijn Geheimtip van deze week is Shagaron te pushen bij de Nederlandse DJ's. In dat geval wordt het geheid dé zomerhit van 2005. Kan niet anders.

Het staat niet op het filmpje, maar zondag was Mambo Beach het domein van Brainpower. Niet echt mijn muziek, maar volgens mij zit er niet veel kwaad in die gast. Lucy en ik lagen lekker op onze strandbedjes naar de zee te kijken. Regelmatig schoot ik in de lach als Brainpower het publiek toesprak. Elke drie normale woorden werden onderbroken door minimaal Shit en niet zelden Dope da Shit. Een typisch Bareuh-taaltje, alleen het Diggidi da Bom (of zoiets) ontbrak nog. Ik moest er wel om grinniken.

Het is een joekel van een film geworden! Hij duurt maarliefst 4 minuten en 34 seconden en beslaat bijna 10 megabyte. Respect voor de mensen die deze Shit downloaden en nog bekijken ook. Helemaal Dope da Shit, man!

Ingang Fort Nassau


Download UTS & Fort Nassau (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,929,056 bytes.
Duration: 4.34 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

March 1, 2005

Happy Hour op Wet&Wild

Het jaar 2005 mag inmiddels wel The Year of the Movie genoemd worden. In de nieuwjaarsnacht danste Lucy, driemaal zaten we in de stromende regen in de auto, we gingen naar Punda en er werd gejongleerd op het strand.

Vaak schrijf ik over Happy Hours, de tijd is rijp voor een filmpje!

Zo'n filmpje monteren is best grappig werk, maar men krijgt er wel honger van. Om iets over elven hield ik het niet meer, mijn lichaam schreeuwde om gevulde eieren. Nu moest ik Lucy nog zover zien te krijgen...

Normaliter zeg ik dan met een zielig stemmetje: "Ik heb honger...". Dat prikkelt een of ander hormoon bij Lucy die mij op dat moment als een pasgeboren vogeltje in een nest ziet. Zij is de moeder vogel en voert haar jong.

Nu ging het iets anders en dat kwam door het filmpje, met name het laatste gedeelte. Dat wilde Lucy er namelijk uit hebben, terwijl ik het juist de saus op de aardappel vond. Consequentie was dat zij alleen maar knakworst voor me wilde klaarmaken, geen gevulde eieren. Maar ik had helemaal geen zin in knakworst!

Na een tijdje doorzeuren met het zielige stemmetje stonden er even later toch twaalf halve gevulde eieren naast me. Typisch zo'n verhaal dat men op de DVD als extra achtergrondscene tegenkomt.

Happy Hour op Wet&Wild


Download Happy Hour op Wet&Wild (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,995,028 bytes.
Duration: 2.57 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

February 22, 2005

Juggler's Heaven

Sinds de cursus Effectief Leiderschap heb ik niet meer aan mijn Mission Statement gewerkt. Het is een normaal proces. De eerste dagen praat men er nog enthousiast over en langzaam maar zeker zakt alles een beetje in. Opgeslagen in het onbewuste.

Eén concreet ding heb ik er deze keer wèl aan over gehouden en dat pakt niemand me meer af: jongleren! Niet dat ik nu al gevraagd word door diverse circussen, neen zover is het nog niet. Maar ik kan de drie ballen redelijk hoog houden. Dat gelooft natuurlijk niemand, dat weet ik ook wel.

Trainer Remco Claassen is een muziek-fanaticus. Hij heeft jaren (?) als disc-jockey gefungeerd. Zijn CD-mappen zijn indrukwekkend qua grootte. Wat wij voornamelijk te horen kregen was 80-er jarenwerk en dan met name 2 Unlimited. Daar is niets mis mee, het jongleert bijzonder goed.

In een pauze kon ik het niet laten tegen Remco te zeggen dat hij toch wel erg in de jaren '80 was blijven steken en of de hele Reggaeton hype misschien aan zijn neus voorbij was gegaan. "Reggaeton?", vroeg Remco, "Wat is dat?"

Dan blijkt dat CasaSpider toch een stuk jonger is! "Reggaeton? Dat is N.O.R.E., Vico C en Tego Calderon!", antwoordde ik een blik van verstandhouding met onze Office-Manager Manja wisselend. Jonge vrouwen zijn helemaal wild van Reggaeton.

Het is een leerzame ja zelfs educatieve movie geworden. Een combinatie van Juggling met daaronder Reggaeton-style music. Speciaal voor Remco. Let goed op, want het is een korte film. Voor men het weet begint de aftiteling al.

In slaap vallen is deze keer vrijwel uitgesloten.

Juggler's Heaven


Download Juggler's Heaven (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,027,900 bytes.
Duration: 1.52 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 30, 2005

A Saturday afternoon with the Spiders

"Wat willen jullie eten?", vroeg Lucy zaterdagmiddag. "Pannenkoeken!", zei ik. "Niks!", zei Luchiano. Hij vindt eten maar tijdverspilling.

Om een uur of vier gingen we op pad. Het eerste doel was Landhuis Vredenberg. Wij wonen al jaren in de wijk Vredenberg, maar hebben het Landhuis nog nooit gezien. Vroeger woonden de blanke shon's in Landhuizen, waar de zwarte slaven voor hun op het land moesten werken. Een smal weggetje liep naar boven. Er stonden een paar huizen, eentje had een groot hek. Misschien was dat wel het Landhuis, maar we zijn omgedraaid. Andere bezigheden.

We gingen naar LA Curacao in Salinja om een naaimachine te kopen. Lucy vond dat ze niet genoeg korting kreeg en we verlieten het pand met een hoop handdoeken. Bij het filiaal in Punda was de prijs wel goed, maar wij wilden niet het etalage-exemplaar. Dat kon, maar dan moesten we terug naar Salinja, waar het magazijn zich bevindt. Volgende week.

Luchiano had nog een spijkerbroek nodig, maar daarna konden we eindelijk naar Pleincafé Wilhelmina. Gelukkig was er weer La Trappe Dubbel. Ze smaakten voortreffelijk. De grote vraag na Pleincafé Wilhelmina is altijd wat we gaan eten. Meestal halen we wat, maar nu besloten we bij El Canario lomitu (ossenhaas) te gaan eten.

Een paar jaar geleden gingen we voor het eerst bij El Canario eten. Ik weet het nog goed, het was nadat we in Otrabanda naar Willem-Alexander en Maxima waren gaan kijken. Sjongejonge, wat was het eten lekker bij El Canario! Lomitu met pika (een heet goedje op basis van ui en pepers) is denk ik wel mijn favoriete voedsel. Maar dan moet de lomitu wel goed klaargemaakt en van topkwaliteit zijn.

Aanvankelijk was dat zo bij El Canario. Men werd echter slachtoffer van het eigen succes. Er kwamen steeds meer mensen eten en hierdoor daalde de kwaliteit. Wij gingen er nooit meer naartoe. Nu was het er bijzonder rustig voor een zaterdagavond. Dat kon twee dingen betekenen: ofwel was het eten zo slecht dat er geen hond meer op af kwam, ofwel had men weer de tijd om zorg aan de maaltijd te besteden.

Dat laatste was het geval. Sjongejonge, wat was het lekker!

Het enige minpuntje bij El Canario was dat de zon inmiddels was ondergegaan. Deze passage staat dus niet op de film. Over de film gesproken. Ik merk dat ik in een fase zit waarin de films steeds langer worden! A Saturday afternoon with the Spiders duurt 3 minuten en 29 seconden. Ga er maar aanstaan. Een kortere film is overigens al in de maak.

A Saturday afternoon with the Spiders


Download A Saturday afternoon with the Spiders (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 7,873,866 bytes.
Duration: 3.29 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 14, 2005

Isla di Awaseru (3): Naar Mambo

De vraag naar deel 3 van het Mega-Project Isla di Awaseru is groter dan ik dacht. Het is ergens ook wel logisch. We zijn bij McDonalds linksaf geslagen en toen... De gemiddelde bioscoopbezoeker wil een Happy End.

Het derde deel van Isla di Awaseru is getiteld Naar Mambo. Kort en krachtig.

Met welk ander Mega-Project kan Isla di Awaseru worden vergeleken? In aanmerking komen The Lord of the Rings en Harry Potter. Na enige analyse zijn de parallelen met LOTR op zijn zachtst gezegd frappant te noemen:

Een Orc uit The Lord of the Rings

 • De LOTR-cyclus is in heel korte tijd opgenomen. De hoofdrolspelers mochten niet te veel verouderen voor de geloofwaardigheid van het verhaal. Hetzelfde geldt voor Isla di Awaseru (IDA). Om te voorkomen dat wij in deel 2 of 3 ook maar een fractie ouder lijken dan in deel 1 is de gehele cyclus in minder dan een half uur opgenomen. Een prestatie van formaat die veel van de acteurs en crew heeft gevergd.
 • Waar in LOTR gevochten wordt tegen Orcs en andere wezens met vreemde namen, wordt in IDA gestreden tegen de regen. Water is een geduchte tegenstander! Tevens ligt hier een parallel met een andere geniale regisseur en wel Steven Spielberg. Zijn magistrale debuut Duel gaat ook over de strijd van een auto.
 • Het derde deel van LOTR is het langste deel, wij hadden zefs moeite om The Return of the King helemaal uit te zitten. Ook Naar Mambo, het derde deel van IDA, is met een zuivere speeltijd van 3.07 minuut met afstand het langste deel uit de reeks. Een lange zit, tijd om de zeemleren broeken uit de kast te halen!

Is het niet curieus? Ongetwijfeld worden bovenstaande parallellen door filmrecensenten opgepikt. Belangrijkste verschillen tussen LOTR en IDA zijn allereerst het budget en ten tweede het feit dat Lucy, Luchiano (7) en ikzelf absoluut geen enkele ik herhaal absoluut geen enkele gelijkenis vertonen met welke Hobbit dan ook. Neen, dan zijn wij nog liever een Orc!

Isla di Awaseru is te verkrijgen in een luxe box met drie CD's en een uitdraai van de betreffende posts van het CasaLog voor de vriendenprijs van 149 Euro. Op=Op.

IDA-3: Naar Mambo!


Download Isla di Awaseru (3): Naar Mambo (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 6,054,294 bytes.
Duration: 3.07 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 9, 2005

Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf

Het enthousiasme (twee verzoeken slechts!) druipt er nog niet bepaald vanaf. Ik huldig het standpunt dat een goedwillende minderheid nooit de dupe mag worden. Daarom vandaag in dit theater toch de episode Bij McDonalds linksaf. Met dank aan:

Ook in deze mpeg regent het. Belangrijk is om eerst Op weg naar Salinja, de aflevering van gisteren, te hebben bekeken. Daar kon men aan het eind zien hoe wij vanaf de Dr. Maalweg bij het stoplicht rechtsaf de Nieuwe Caracasbaaiweg opdraaiden, even moesten wachten op een auto die problemen had met het vele water en vervolgens rechtsaf de Architectenweg insloegen.

Bij McDonalds linksaf gaat precies op dit punt verder. Vanaf de Architectenweg gaat het rechtsaf naar de Kaminda Elektrishen en dan komt het hoogtepunt.

Nog even over de straatnamen. Op de kruising met de Caracasbaaiweg heet de Dr. Maalweg Dr. Maalweg. Vanaf de kruising met de Bramendiweg heet hij Dr. Hugenholtzweg en vanaf de Poseidonstraat is het ineens Rotterdamweg. Irritant!

Aan het eind van de Rotterdamweg slaan wij linksaf de Dr. M.L.King Boulevard in, maar waren we rechtsaf gegaan bevonden we ons in de Penstraat. Zeer onduidelijk! Zie map

De muziek in de clip wordt verzorgd door La Tropa Vallenata met het werkelijk prachtige nummer Los Caminos de la Vida. Een zeer toepasselijk lied want het betekent "De Wegen van het Leven" en gaat erover dat die moeilijk begaanbaar zijn. Door de regen is dit letterlijk te nemen.

Het is niet mijn gewoonte, maar hier een stukje van het refrein:

Los caminos de la vida
son muy dificil de andarlos
dificil de caminarlos
yo no encuentro la salida

Vrij vertaald staat er:

De wegen van het leven
ze zijn moeilijk te bewandelen
moeilijk te belopen
ik kan de uitgang niet vinden

Ondanks dat Bij McDonalds linksaf een open einde heeft, hebben wij de uitgang wel degelijk gevonden en zijn na een ommetje via Mambo Beach (iemand interesse in deel 3?) veilig thuisgekomen.

Curacao Stratenboek door CasaSpider!


Download Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 3,924,050 bytes.
Duration: 2.06 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 8, 2005

Isla di Awaseru (1): Op weg naar Salinja

Zaterdag regende het de hele dag. Het begon al op vrijdagavond. Ik haalde de honden binnen. Vlakbij de televisie hebben we een aantal dozen neergezet in een halve kring. Daarbinnen moeten de honden blijven en dat weten ze goed.

Omdat het echter zolang regende, moest Scooby Doo 's nachts toch eens zijn behoefte doen. Dat deed hij in de logeerkamer. Volgende keer blijft hij dus lekker buiten, dat zal hem leren!

Eind november regende het nog veel harder dan nu. Ik wilde toen op een donderdagmorgen een filmpje maken vanuit de auto. Helaas was precies op die dag mijn auto door onverlaten meegenomen. We hadden zaterdag toch niet veel te doen en daarom stapten we met zijn drieën in de witte donkergrijze Peugeot 206. Aangezien dit een schakelauto is moest Lucy het filmpje maken.

Thuis monteerde ik het ruwe materiaal. Het doet pijn om in eigen werk te moeten snijden! Isla di Awaseru (Eiland van de Regen) bestaat uit twee delen. Deel 1 getiteld Op weg naar Salinja is nu te bezichtigen. In de loop van de week verschijnt de spectaculaire sequel Bij McDonalds linksaf. Deze wordt echter alleen bij voldoende enthousiasme getoond.

Peugeot 206 ook als bootje te gebruiken!


Download Isla di Awaseru (1): Op weg naar Salinja (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,067,291 bytes.
Duration: 1.12 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

January 2, 2005

La Chica Merengue bailando

Eigenlijk zou Lucy het Curacaose Volkslied op mpeg uitbrengen. Nu kan Lucy veel beter dansen dan zingen en hebben wij een filmpje gemaakt in de eerste minuten van het nieuwe jaar 2005.

De deur stond open, het geknal van het vuurwerk vermengde zich met de Merengue-muziek en Lucy danste. Thuis nieuwjaar vieren hoeft niet saai te zijn!

Lucy zegent 2005 in met een dans!


Download La Chica Merengue bailando (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 15,422,228 bytes.
Duration: 1.42 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

October 5, 2004

Lolly, the Movie

Zondag was geen gewone zondag. Het was niet zo'n zondag dat als ik zeg: "Waar zijn wij altijd op zondagmiddag om vijf uur?" dat iedereen dan roept: "Op het Happy Hour van Mambo Beach!" Zondag regende het en wij waren thuis.

Lucy keek televisie, ik zat achter de computer (wie is er hier verslaafd) en Luchiano (6) liep wat door het huis. "Papa, kun je een filmpje van mij maken?", vroeg hij plotseling. Verstoord keek ik op, ik was net zo lekker bezig op de PC. "Wat voor filmpje, jongen?"

Luchiano wilde graag dat ik een kunstje dat hij al lang beheerst, namelijk het tussen de deurposten naar boven klauteren, eens digitaal vast zou leggen. Dat vond ik een goed plan. We bedachten er een verhaaltje bij. Een echt zondagmiddagverhaaltje.

Acteur en Draaiboek: Luchiano.
Camera en Regie: CasaSpider.
Stunts: Luchiano.

Luchiano is CasaSpider te slim af met lolly


Download Lolly, the Movie (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 3,661,296 bytes.
Duration: 40 seconds.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

August 23, 2004

Uw olie is opgeraakt

Toen wij op vakantie waren in de Dominicaanse Republiek verbleef Luchiano (6) gedurende ruim drie weken bij zijn oma. Het huis zat er vol met neven en nichten, varierend in leeftijd van twee tot vijftien jaar. Het zijn kinderen van de straat en Luchiano heeft er een hoop van geleerd.

De eerste week na terugkomst op Curacao moest hem een aantal van die dingen weer worden afgeleerd. Zoals het op zeer luide toon praten, alleen luisteren als je tegen hem schreeuwt en een aantal woorden die nog niet in zijn vocabulaire thuishoren. Gelukkig heeft Luchiano er ook leuke dingen geleerd. Zo zong hij de eerste avond uit volle borst zelfverzonnen levensliederen, in het Spaans maar enigszins op de manier van Het is uit het leven gegrepen met in elk couplet een nieuwe improvisatie.

Ook is Luchiano nu flink aan het rappen. Zijn favoriete nummer is El Bueno, el Malo y el Feo (The Good, the Bad and the Ugly) van Vico C. featuring Tego Calderon en Eddie D. De belangrijkste zin in dit overigens erg leuke nummer is: Se le acabo el aceite, a su lampara. Letterlijke vertaling: De olie van uw lamp is opgeraakt.

Degene wiens lampolie op is geraakt is letterlijk en figuurlijk impotent, hij is zijn macht kwijt. Dat geldt nog lang niet voor Luchiano. In dit korte filmpje zingt/rapped hij het volgende:

De Puerto Rico pal mundo es victoria
Haciendo cosas diferentes
Porque yo no estoy pegao yo le gusto ala gente
.... quieren tirar pa'ca
Se le acabo el aceite, a su lampara
.... letras tan sangana
Quien dijo que no quedaba na papa
.... quieren tirar pa'ca
Se le acabo el aceite, a su lampara

De mp3-versie van dit nummer is in mijn bezit, geïnteresseerden kunnen deze per mail aanvragen. De lyrics zijn online beschikbaar.

Luchiano rapped El Bueno, el Malo y el Feo (Se le acabo el aceite, a su lamapra)


Download AcaboAceiteLampara.mpg (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 2,190,453 bytes.
Duration: 24 seconds.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 28, 2004

Klumpendans

Zoals ongetwijfeld het geval is bij veel bedrijven en werknemers worden de beste ideeën ook bij UTS Vredenberg geboren tijdens de koffiepauzes. Een authentiek staaltje van zelfrechtvaardiging, nietwaar?

Ons vaste, tweemaal-daagse koffie-clubje bestaat behalve mij uit de Cubanen Reynaldo, Willy en Yohanna. Af en toe komen er wat andere mensen bij staan. Zo zijn daar de Indiërs (met Rancheeeeeeta), Luc de Canadees en nog wat losse entiteiten.

Een apart sujet is stagiair Arjan Beaumont. Hij ziet er wat getint uit. Hierdoor dacht ik dat hij wel een Yu' Korsou kon zijn ofwel een geboren Curacaoenaar. Dat duurde niet zo lang, om precies te zijn totdat ik Arjan hoorde praten. Duidelijk een geval van Yu' Twente.

Toch is dat niet helemaal waar, zo vernam ik tijdens een van onze koffiepauzes. Arjan's vader is wel degelijk op Curacao geboren, maar hij heeft verzuimd zijn zoon ook maar één woord Papiamentu te leren!

Er vloeit echter wel degelijk Caribisch bloed door Arjan's aderen. Hij is een relaxte guy en houdt ook wel van een dansje. Alleen is dat dansje geen Salsa of Merengue, maar de Klumpendans.

Mijn lieftallige Cubaanse collega Yohanna, uit La Habana, is een heel ander verhaal. Dansen zit haar in het bloed! Ook de Klumpendans durfde zij met Arjan wel aan. Er werd tien minuten geoefend en toen was Klumpendans, the Movie aka de Cuba-Twente-Connection een feit.

Bij gebrek aan muzikale begeleiding zingt Arjan flarden van het hier zeer toepasselijke lied Oerendhard, dit mag u zeker niet missen! Het enige wat ontbreekt zijn twee paar authentieke klompen.

Arjan from Twente and Yohanna from Cuba dance the Klumpendans!


Download Klumpendans01.mpg (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 3,142,084 bytes.
Duration: 34 seconds.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

May 3, 2004

Hoepelles

Ongeveer een jaar geleden hebben wij een hoepel aangeschaft. Ik gebruikte hem regelmatig in de hoop plaatselijk slanker te worden. Dat is niet gelukt, maar Lucy keek er graag naar. Zij vond mijn bewegingen op iets heel anders lijken.

Luchiano (6) is nu in zijn hoelahoepfase en hij gaat een stuk sneller vooruit dan ik. Inmiddels heeft hij de Derde Dan in hoepelen behaald en geeft nu hoepelles.

Een voorproefje.

Luchiano geeft tegenwoordig Hoepelles!


Download LuchianoHoepelt02.mpg (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 2,348,099 bytes.
Duration: 25 seconds.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

April 14, 2004

What can I do

What can I do sunder you Rosmijna!
What can I do!
What can I do!
What can I do sunder you Rosmijna!

What! What! What can I do!
Say me it now! What can I do!

What can I do! And I love you!
I love you! But what can I do!

Music & Lyrics by Luchiano©

Luchiano rapt zijn nieuwe hit: What can I do!


Download WhatCanIdo.mpeg (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 2,259,303 bytes.
Duration: 24 seconds.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.