« Isla di Awaseru (1): Op weg naar Salinja | Main | Pijn en jeuk »

Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf

Het enthousiasme (twee verzoeken slechts!) druipt er nog niet bepaald vanaf. Ik huldig het standpunt dat een goedwillende minderheid nooit de dupe mag worden. Daarom vandaag in dit theater toch de episode Bij McDonalds linksaf. Met dank aan:

Ook in deze mpeg regent het. Belangrijk is om eerst Op weg naar Salinja, de aflevering van gisteren, te hebben bekeken. Daar kon men aan het eind zien hoe wij vanaf de Dr. Maalweg bij het stoplicht rechtsaf de Nieuwe Caracasbaaiweg opdraaiden, even moesten wachten op een auto die problemen had met het vele water en vervolgens rechtsaf de Architectenweg insloegen.

Bij McDonalds linksaf gaat precies op dit punt verder. Vanaf de Architectenweg gaat het rechtsaf naar de Kaminda Elektrishen en dan komt het hoogtepunt.

Nog even over de straatnamen. Op de kruising met de Caracasbaaiweg heet de Dr. Maalweg Dr. Maalweg. Vanaf de kruising met de Bramendiweg heet hij Dr. Hugenholtzweg en vanaf de Poseidonstraat is het ineens Rotterdamweg. Irritant!

Aan het eind van de Rotterdamweg slaan wij linksaf de Dr. M.L.King Boulevard in, maar waren we rechtsaf gegaan bevonden we ons in de Penstraat. Zeer onduidelijk! Zie map

De muziek in de clip wordt verzorgd door La Tropa Vallenata met het werkelijk prachtige nummer Los Caminos de la Vida. Een zeer toepasselijk lied want het betekent "De Wegen van het Leven" en gaat erover dat die moeilijk begaanbaar zijn. Door de regen is dit letterlijk te nemen.

Het is niet mijn gewoonte, maar hier een stukje van het refrein:

Los caminos de la vida
son muy dificil de andarlos
dificil de caminarlos
yo no encuentro la salida

Vrij vertaald staat er:

De wegen van het leven
ze zijn moeilijk te bewandelen
moeilijk te belopen
ik kan de uitgang niet vinden

Ondanks dat Bij McDonalds linksaf een open einde heeft, hebben wij de uitgang wel degelijk gevonden en zijn na een ommetje via Mambo Beach (iemand interesse in deel 3?) veilig thuisgekomen.

Curacao Stratenboek door CasaSpider!


Download Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 3,924,050 bytes.
Duration: 2.06 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

ik zeg doen! Hebben jullie speciale auto's? *ziet jamesbondachtige taferelen voor zich maar dat kan ook mijn overmatige fantasie zijn* ;-)

Ik zie toch liever de strand opnamen.

Volgens mij is het onverantwoord om daar te rijden. Kom maar op met deel drie.

@Paola: Neen, geen speciale auto's, wel speciale chauffeurs. Namelijk Batman of the Future! (Staat in het filmpje)
@Brillie: Cultuurbarbaar! Wacht maar tot "Bij McDonalds linksaf" in Cannes te zien is en/of een Oscar krijgt... :-) Vanmiddag hoop ik echter ook het strand te zien in plaats van de regen!
@Renesmurf: Het gaat nog net, dat rijden. Helaas ben jij de enige echte fan, ik kan dus niet beloven dat er een deel 3 komt... Maar wellicht iets soortgelijks in een ander jasje.

Geweldige muziek ..... o ja, film was ook leuk. Op naar Mambo Beach!

Ik stem met terugwerkende kracht ook voor dit filmpje en dan meteen ook maar op deel 3!! (Please....?)

Ha gaaf....ik wou dat ik erbij was geweest. Maar ik mag niet zeuren na mijn eigen avontuur op zee!!

@Marmod: Ja de muziek is inderdaad goed! Ik beloof nog niets m.b.t. Mambo Beach...
@Cynthia: Ik beloof niets, maar de druk neemt toe... :-)
@Madelief: Zal zo eens kijken wat jij beleefd hebt op zee!

Ik hoop eind maart/begin april van dit soort weer verschoond te blijven! Nog een geluk dat de regen die nu valt in april niet valt. Laat deel 3 maar komen!

Casa, als je postjes plaats op zaterdagochtend, dan weet je toch dat ik deze pas zondagavond kan bekijken. :)

Mooi muziekje btw..
Deel 3 graag.

Emerging in 1986 from Mexico's Monterrey, Nuevo Leon region, Tropa Vallenata were long at the forefront of the cumbia style. Their 1996 LP Los Caminos de la Vida was their commercial breakthrough in the U.S., topping the Latin charts; in 1998 they resurfaced with Mi Cafetal, followed a year later by Cada Latido Cada Ti Quiero. The eclectic Fantasia 666 was issued in early 2001.

@Piet: De regen die nu valt kan inderdaad niet in april vallen. Helaas lijkt het tegenwoordig of er regen genoeg is om vijf jaren mee te vullen! Zondag was het gelukkig mooi weer, maar nu is het weer helemaal grijs. Maar we houden moed!
@GJ: Het is niet eenvoudig om mijn posting-schenma aan te passen aan jouw uitgaans- en nachtelijke schedule... :-) Met al jouw high-tech apparatuur moet jij echter ook vanuit de kroeg of de slaapkamer websites uit Curacao kunnen lezen, toch?
@Joe Buckyourself: Thanx for the info! I wonder if and how you could understand the rest of the story... :-)

yoooh, ik zit op mn werk ... vanavond maar weer eens terugkeren om de zut te bekijken ...

die ruitenwssers zijn wel irritant in beeld, lijkt me toch spectaculairder als die uit zijn..

Ella en ik keken in eerste instantie de video zonder de post eerst te lezen. We raakten toen in een discussie waar de McDanalds zich bevindt. Volgens Ella aan de Kaminda Elektrishen en volgens mij aan de Dr. Hugenholtzweg. Na het lezen van de post denk ik dat het Dr. Maalweg is.

Moeten we voor deel 3 weer enthousiast doen, ok kan ik nu volstaan met een 'kom maar op met deel 3'?

@Bareuh: Yo! Dus je mag wel de post lezen maar niet de zut bekijken op je werk. Ook niet als je zegt dat het om geografische informatie met betrekking tot een Rijksdeel is? Nou ja, kijk vanavond maar op je gemak. (Wel voldoende chips inslaan!)
@Benno: Ja, dat is een stuk spectaculairder. Maar dan kunnen we ook een filmpje maken van een (hard) lopende kraan... :-)
@Henk(USA): Zo, dus mijn verhaal komt bij jullie op de laatste plaats, fraai is dat! Maar het is inderdaad de Dr. Maalweg. Ik zal kijken wat ik doe met Deel 3, het is moeilijk om het drama van Bij McDonalds zelfs maar te evenaren!

@casa, haha.. ik kijk bewust geen websites op zaterdag, zelfs Casalog niet! Stel je voor dat men nog denkt dat ik verslaafd ben. :)

En dan was ik eigenlijk nog benieuwd naar de vraag: 'Hoeveel mcdonalds restaurants zijn er op Curacao?'..

Geweldig ritje!!!

Nou zeg, niet zo ongeduldig hoor. In het weekend heb ik belangrijke bezigheden, dan kan ik niet zo lang achter de computer zitten. Ik vind het in ieder geval erg leuk, van mij mag je iedere dag een filmpje plaatsen. Beetje vakantie :).

@GJ: Dat is een hele opluchting, dat CasaLog niet de enige is... het aantal McDonalds... hmmm even tellen, ik kom tot minimaal 4. Naast de 5 Kentucky's, de minimaal 3 Pizza Huts, 1 Domino en 2 Burger Kings zullen we hier niet snel omkomen van de honger.
@Ricky: Ik ongeduldig? Welnee! Je had het zeker te druk met je Neopet-winkeltje... ;-) Ik geloof dat ik niet meer onder Deel 3 uitkom van Isla di Awaseru. Even inspiratie opdoen!

De Klumpendans kan ik ook iedereen aanraden!!
Geweldig!!!

Ik ben ongeduldig om weer eens iets nieuws van je te lezen, dit is het eerste onderwerp sinds ik jouw log lees dat ik totaal oninteressant vind. Dus, kom eens op met iets nieuws.

Lekker weertje Casa!
Wel relaxte muziek dat "Los caminos de la Vida", even kijken of ik die kan vinden.

Oh ja, kom maar op met deel III...

@Cerito: Haha, ja dat was een leuke episode. Heb jij klompen?
@Cyberjunk: Ik begrijp dat wat jou betreft Deel 3 achterwege mag blijven? Zojuist is 'Pijn en jeuk' van mijn hand verschenen. Is dat beter?
@Angel: Als je hem niet kan vinden mail ik hem je wel. Weer een stem voor Deel 3... wat zal Cyberjunk hier van vinden?

He is jouw' Los caminos de la Vida' dezelfde als onze van Vicentico? Dat is namelijk ons favo nummertje al voor een paar maanden. Download maar ff van kazaa ;)

Echt een toppertje!

Ok zelfde tekst maar het ritme is anders... ik kon niet op jou wachten dus heb het clipje maar ff bekeken... :) Maar luister ook eens naar de andere versie.. TIP*

@Gaby: Ook een mooie versie! Maar ik hou het bij La Tropla Vallenata... tja, wat je het eerst hoort... dat heb ik ook met "Don't leave me this way". Ik vind de Thelma Houston uitvoering nog steeds beter dan die van die Bronsky Beat (???) zanger met dat hoge stemmetje.
Het eind vind ik overigens erg sterk!

Okidoki!! dan hou ik het bij Vicentico ;) hebben ze allebei fans

Nou Casa, stuur de versie van La Tropa Vallenata maar op. Ik heb wel de versie van Vicentico / Gaby gevonden.
Hij is toch wel minimaal 160kbps, liefst 192 dus.