« Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf | Main | Lichtpuntjes op zondag »

Pijn en jeuk

Pijn is niet fijn maar wel noodzakelijk. Althans de mogelijkheid om pijn te kunnen voelen. Pijn is een waarschuwingssignaal, tot hier en niet verder.

Jeuk is een heel ander verhaal. Jarenlang heb ik mij het hoofd gebroken waarom er in vredesnaam jeuk bestaat. Wat is de functie van jeuk?

Maar nu weet ik het. Adam is pijn en Eva jeuk. Jeuk is de verleiding, en dan met name de verleiding tot het kwade. Dankzij Adam's door Eva veroorzaakte jeuk moesten alle mannen het Paradijs uit.

Eva, bedankt!
(3x)

Iedereen weet dat men bij jeuk niet moet krabben, maar hoe lang houdt men dit vol? Uiteindelijk loopt iedereen tegen zijn Eva aan.

Comments

Jeuk is het bewijs dat god ons niet gemaakt heeft.
Vind ik dan.

Ik heb ook altijd wel een onregelmatigheidje dat jeuk meebrengt. De verleiding is er dan alleen om te krabben, en dat hoeft geen kwaad te betekenen. Toch wel leuk gevonden. CasasPa

@Renesmurf: Ik vind het heel origineel gevonden, maar denk niet dat je Andries Knevel en Henk Binnendijk hiermee overtuigt... :-)
@CasasPa: Een beetje krabben kan geen kwaad, maar zo'n hond met een emmer om zijn hals is toch ook geen gezicht... :-)

ja dan bedank ik adam...want in zijn onmetelijke wijsheid heeft ie ook heel veel pijn cadeau gedaan die niet weg te krijgen is.... typisch een vent ;-)

hahaha, leuk stukje, hoewel ik niet precies weet waar je heen wil.
@Renesmurf, inderdaad, God heeft geen smurfen gemaakt, dat heef Peyo gedaan. God heeft mensen gemaakt.

@CasaSpider: Na het stukje 3x over gelezen te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat de logica een beetje zoek is. Als ik je goed begrijp is er een verband tussen jeuk en het einde van het leven in het Paradijs (alleen veer de mannen)? Heeft de slang hier verder nog wat mee te maken?
@Patrick: Amen! Dikke kans overigens dat Peyo daar de hulp van God bij gehad heeft, anders waren die smurfen nooit zo goed gelukt!

@Paola: Ik heb wel eens gelezen dat ieder mens krijgt wat hij of zij kan (ver)dragen. Dan is het niet moeilijk te begrijpen waarom vrouwen kinderen moeten baren en in het algemeen meer pijn (kunnen) verdragen. Hoewel ik goed besef dat jij het wel iets anders verdeeld zou willen zien... ;-)
@Patrick: Ach, waar men heen wil met mijn stukje mag men helemaal zelf bepalen... :-)
@Henk(USA): Als je jeuk ziet als verleiding heb je het goed gelezen. Zoals je weet zijn niet alleen de mannen uit het Paradijs verdreven. Dat zou helemaal mooi zijn in deze context... :-)

Het geloofsaspect en de vraag wat Adam en Eva hiermee te maken hebben zal ik maar buiten beschouwing laten. Ik beperk me tot een uitdrukking die ik vroeger wel eens heb horen gebruiken, n.l. "Jeuk is erger dan pijn." En daarmee ben ik het vaak wel eens. De enige pijn die ik erger vind dan jeuk is hoofdpijn.

Maar wie heeft er nu jeuk en waar? Dat is me niet helemaal duidelijk.

Jeuk????? Dat krijg je als je briefjes mee krijg van school dat er beestjes in de klas zijn geconstateerd! Er is niks, maar je voelt de hele dag gekriebel!!

Prachtig verhaal en inderdaad jeuk is leuk!!!!

@Cyberjunk: Nou, rugpijn is anders ook heel erg!
@Ricky: Het is meer een algemeen filosofisch artikel. Alhoewel ik ook wel eens jeuk heb!
@Madelief: Sterker nog, als je erover leest begint het al te kriebelen... :-)
@Henk(ES): Haha, en pijn is fijn zeker?

Zoiets ja, er zijn er nog een maar die ben ik ff kwijt. Meedenkers? Oh ja, bloed - moet onder andere.