« Pijn en jeuk | Main | Erkennen heeft zijn nadelen »

Lichtpuntjes op zondag

Zaterdag en maandag regende het, zondagmiddag was het daarentegen stralend weer. Toen ik nog in Nederland woonde was het vaak, naar mijn idee tenminste, net andersom. Redelijk weer doordeweeks en in het weekend begon het te miezeren.

Curacao is groener dan ooit. Zelfs in onze geasfalteerde tuin beginnen allerlei groene dingen (planten?) te groeien. Het ziet er fris uit! Toch heb ik liever een verdorde tuin, dan weet men tenminste dat de zon schijnt.

Desde Colombia: Chica de la Semana Laura!Jegens groene dingen (planten?) ben ik altijd zeer achterdochtig. Eens gingen we op vakantie naar Playa del Carmen in Mexico. Een groepje vrienden vanuit Nederland, ik vanuit Curacao.

We hadden afgesproken op het vliegveld van Cancun. Tijdens de rit van Cancun naar Playa del Carmen zag ik verdacht veel groen langs de weg. "Hier kon het wel eens vaak regenen", dacht ik bij mijzelf.

En zo was het ook. Zelf was ik in die tijd poepie-bruin van de Curacaose stranden. Bij het ontbijt in het appartementencomplex van Playa del Carmen vroeg een aantal gasten zich verbaasd af hoe ik als enige in ons groepje Nederlanders zo bruin was geworden in de Mexicaanse regenbuien.

Zondagmiddag brandde de zon als vanouds boven Kontiki en Mambo Beach. Voor lachicamerengue.com heeft Lucy twee Chica's gevonden Twee lichtpuntjes in een keer! Chica de la Semana (Meisje van de Week) is deze week Colombiaanse Laura.

Binnenkort starten de nominaties voor de Chica del AŮo 2005 verkiezing. Over nominaties gesproken -weergaloos bruggetje- op 15 januari is de sluitingsdatum van de nominatieronde voor de Dutch Bloggies 2005! De Bloggies zijn volgens Retecool niet de neefjes van de Tokkies.

Met copy/paste is het bijzonder eenvoudig om http://blog.lachicamerengue.com/weblog/ in alle categorieŽn te nomineren.

Mede namens Laura bedankt!

Comments

Groen is mooi, en regen een nadeel.
Dor vind ik helemaal niks aan.
Nomineren en verkiezingen hou ik niet zo van.
De beste log is toch iets persoonlijks, dat is loggen namelijk.

Nou, je wilt wel erg veel, alle categorieŽn lijkt me wat overdreven om voor genomineerd te worden. Daarmee zou je sowieso geen succes hebben, ik denk niet dat er iemand is die ooit voor alle categorieŽn genomineerd is. Wat ik trouwens niet eens weet, gaat het alleen om de eer? Of win je geldprijzen of geschenken per categorie waar je eerste in wordt?

Casa, je wordt toch niet vergeetachtig? Het weer was niet zo beroerd in Mexico; 1 dag een paar uur een miezeltje (net op de dag dat we naar Cozumel gingen) en verder viel er 's middags wel eens een bui(tje). Maar verder was het lekker weer, 25 graden en meest een lekker zonnnetje.
Ik heb nog steeds de foto van Chitzen-Itza, die jij volgens mij gemaakt hebt, als achtergrond op mijn PC. Grotendeels blauw, heet, petje noodzakelijk en hier en daar wat wolkjes!
Toch niet slecht voor eind januari...
Een bui als in jouw "regiedebuut" hebben we daar niet gehad.

Wiens geheugen is nu beter? Ik gok op Casa, want als een petje noodzakelijk is gaat het niet goed met je.

@Renesmurf: Komt binnenkort "The world according to Smurf" uit? :-)
@Cyberjunk: Het zijn maar nominaties en genomineerd kun je nooit genoeg worden. Wat mij betreft gaat het alleen om de eer. (En de verongelijkte meningen achteraf van degenen die het niet zijn geworden)
@Angel: Ik herinner me de eerste strandmiddag nog in Playa del Carmen. Daar zijn we weggeregend en vaak hebben we er niet gelegen. Verder herinner ik me nog de Argentijnse dame met het korte blauwe broekje bij Chitzen Itza... ;-)
http://www.nijhuis.net/Fr_Mexico.htm
@Piet: We hebben ook wel goed weer gehad, met name in Xelha en Chitz Itza. Maar niet zozeer in Playa del Carmen. Die petjes knellen inderdaad af!

Ik heb je bij 'beste cultuur weblog' geplaatst.

Jij zet curacao zo fraai neer dat ik er echt eens naar toe moet gaan. :)

hahahahha grapjas...ik ga gillen als ik een nominatie zie...maar ik wens jou heel veel succes natuurlijk...zo ben ik dan ook wel weer he... ;-)

Wat mij betreft mag je winnen. Maar iemand anders, dat mag ook.

Ik ben niet zo op verkiezingen. Ik snap er nooit iets van. En de dames,....ach ik zal wel jaloers zijn?

@GJ: "Beste Cultuur Weblog", het moet niet gekker worden! Alhoewel Laura en de andere chica's natuurlijk ook deel uitmaken van de Curacaose cultuur... :-)
@Paola: Ja,ja, zeker totdat Acda&DeMunnik eens genomineerd moeten worden. Dan log jij op alle machines in, gebruikt proxy's, valse email-adressen en andere slinkse trucs om ze bovenaan te krijgen. Geef het maar toe!
@Erwin: Dank je, van mij trouwens ook... :-)
@Madelief: Nou, deze verkiezing is niet zo ingewikkeld hoor. Gewoon mijn url overal neerzetten en klaar... :-) Jaloezie is verder een hele normale eigenschap, af en toe zelfs gezond!

er is maar een log die de beste is en dat is www.brillie.nl Maar ik moet er niet aan denken dat ik ergens op nummer 1 kom te staan.

Echt hoor... dan verhuis ik gelijk naar St. Maarten. Naar een huisje zonder internet.

CasaSpider, ik ben zo vrij geweest je een 'muziekstokje' te overhandigen. Check m'n weblog ( http://rookusa.blogspot.com ) voor details.
Het verbaasd me overigens dat ik nog de eerste(?) ben met het muzikestokje aan jou te geven, want het lijkt alsof dit stokje als een virus door weblogland raast.

Hee dus jullie hebben ook een PdC, we lijken wel familie maar dan anders ;)

@Brillie: De Dutch Bloggies 2005 is dan ook eigenlijk de verkiezing van "Wie heeft het beste log NA www.brillie.nl"... :-)
@Henk(USA): Je bent ook niet de eerste en de reden is dat ik stokjes ALTIJD weiger. Nou ja, ik heb 1 keer een uitzondering gemaakt omdat ik er drie leuke verhalen over kon schrijven. Maar deze stok vind ik 3 keer niks. Volgens mij heeft iedereen die hem had willen hebben hem inmiddels ook zeker gehad!
@Henk(ES): Nou, wij hebben geen PdC maar Mexico wel. En dat ligt toch nog op geruime afstand van Curacao...

@CasaSpider: Ik wist niet dat jij zo'n grote stokjeshater was. Dit vond ik nou net een stokje voor jou. Een mogelijkheid om jouw toch wel iewat afwijkende muzieksmaak (voor Nederlandse en Amerikaanse begrippen) tentoon te spreiden.
Ondanks het feit dat je me heftig teleurgesteld hebt, heb ik je toch in alle categorieŽn van de Dutch Bloggies 2005 als nummer 1 genomineerd!