« Cumpleaņos de Lucia | Main | Isla di Awaseru (2): Bij McDonalds linksaf »

Isla di Awaseru (1): Op weg naar Salinja

Zaterdag regende het de hele dag. Het begon al op vrijdagavond. Ik haalde de honden binnen. Vlakbij de televisie hebben we een aantal dozen neergezet in een halve kring. Daarbinnen moeten de honden blijven en dat weten ze goed.

Omdat het echter zolang regende, moest Scooby Doo 's nachts toch eens zijn behoefte doen. Dat deed hij in de logeerkamer. Volgende keer blijft hij dus lekker buiten, dat zal hem leren!

Eind november regende het nog veel harder dan nu. Ik wilde toen op een donderdagmorgen een filmpje maken vanuit de auto. Helaas was precies op die dag mijn auto door onverlaten meegenomen. We hadden zaterdag toch niet veel te doen en daarom stapten we met zijn drieën in de witte donkergrijze Peugeot 206. Aangezien dit een schakelauto is moest Lucy het filmpje maken.

Thuis monteerde ik het ruwe materiaal. Het doet pijn om in eigen werk te moeten snijden! Isla di Awaseru (Eiland van de Regen) bestaat uit twee delen. Deel 1 getiteld Op weg naar Salinja is nu te bezichtigen. In de loop van de week verschijnt de spectaculaire sequel Bij McDonalds linksaf. Deze wordt echter alleen bij voldoende enthousiasme getoond.

Peugeot 206 ook als bootje te gebruiken!


Download Isla di Awaseru (1): Op weg naar Salinja (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 4,067,291 bytes.
Duration: 1.12 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Niet normaal, nog even en je kan gaan varen.
Die hond moet maar voor het slapen gaan poepen.
Even aanleren.

En graag ook deel twee.
(graag = enthousiast)

Je log wordt langzaam overgenomen ben ik bang. Luchiano voor de foto's en Lucy voor het filmwerk ....... mens wat kan ze filmen, door het gezwaai van haar werd het levensecht ;-))

Awaseru? Zelfs met mjin beperkte kennis van het Portugees (en een woordenboek) vat ik 'em niet.

Zo'n bui heet in Suriname sribibusi: veeg het bos schoon. Ik verzeker je dat in Suriname het bos vaak in spotless state is! ;-))

Oh even voor de duidelijkheid: natuurlijk is Papiamentu niet hetzelfde als Portugees. Maar de meeste pogingen om Papiamentu te begrijpen, heben succes als ik een Portugees woordenboek induik. Misschien kan Casa een stukje schrijven over creoles en pidgins... :-) (en anders doe ik het weleen, of zullen we het samen doen?)

stik, kapot toetsenord :-(

@Renesmurf: Dank voor je enthousiasme, one down nine to go!
@Marmod: Ach, ik begin mij ook steeds meer te beschouwen als een doorgeefluik van mijn geniale gezinsgenoten... :-)
@Lijn(3x!): Awaseru komt van het Spaanse aguacero dat heftige regenbui betekent. Seru is berg, ik vermoed dat het een 'berg regen' is die naar beneden komt. Overigens heb je wel gelijk, het Portugees heeft (meer dan Spaans) de meeste invloed in het Papiamentu.
(Wat jammer van je toetsenbord!)

Het filmpje is ook hier in Cedar Rapids met applaus ontvangen. Meer, meer, meer dus! (Enthousiast genoeg?)
Vooral dat sadistische lachje van CasaSpider in de 58ste seconde van het filmpje (bij het passeren van een man die op een bushaltebanke staat om zijn voeten, enkels en knieën droog te houden).

Hmmm dat was een besmettelijke bui he? Ben jij er ook in gaan lopen en dansen?

Ik zie de laatste tijd veel te vaak water waar land hoort te zijn ...

@Henk(USA): Thanx! De sequel "Bij McDonalds linksaf" is al klaar, maar wacht nog op 8 enthousiastelingen. Two down eight to go!
@Gaby: Nou, het regent hier al vanaf september! Neen, ik ben er niet in gaan lopen, veel te bang dat ik verkouden word... ;-)
@Marti: Klopt als een bus. Wat mij betreft houdt het water zich voorlopig een beetje gedeisd!

Grapjas!
Maar gelukkig maar een eendagsverkoudheidje.. en dat had ik er wel voor over om even in de regen te lopen/dansen ;)

ehm ik had het nog niet gelezen...hoe kan dat nu?...nah...beetje offday enzo dus bij deze...doen!!! We moeten even kijken waar we moeten varen hahahaha... geweldig!

Hebben jullie dat ieder jaar zo, of is dit uitzonderlijk?
Ik vind het trouwens heel gezellig om zo even bij jullie in de auto te zitten :).

@Gaby: Ach ja, maar bij jullie was het ook de eerste bui sinds maanden... ik vrees dat het Nederlands klimaat aan het oprukken is. Nog even en we gaan hier schaatsen!
@Paola: Ja, ik snap zelf ook niet hoe ik ze verzin... ;-) Hopelijk is je off-day weer voorbij!
@Ricky: Neen, dit is wel de ergste regentijd die ik mij kan heugen. De wind komt tegenwoordig vaak van de verkeerde kant, dat is het probleem. Je bent welkom bij ons in de auto, ik heb nog 50 Mb hoe wij naar Punda rijden... ;-)