« Groot en klein en niet eerlijk | Main | Weg! (2) »

Weg!

Het regent pijpenstelen op het eiland. Toen ik gisteren Luchiano (7) naar school bracht was het helemaal erg. De ruitenwissers deden hun werk en ik voer meer door kolkende riviertjes dan dat ik reed op een weg. "Daar zou ik een leuk mpeg-filmpje van kunnen maken", dacht ik bij mijzelf. Met Luchiano hoefde ik hier niet over te communiceren, die zat achterin druk met zijn GameBoy SuperMario 3 te spelen.

Het had zo hard geregend dat de kinderen vandaag vrij kregen van school. Ergens vond ik dat jammer, want nu viel mijn filmpje in het water. Alhoewel, ik moest toch de krant voor Lucy halen bij mijn krantenverkoopster Grecia op de Caracasbaaiweg. Even vroeg als gebruikelijk stond ik op, telde het geld voor de krant, pakte de camera en liep naar buiten.

Waar normaliter mijn donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof mij trots tegemoet blikt gaapte nu een groot gat.

"Huh???"

Ik liep naar het hek en keek een stukje naar links. Een onzinnige actie, net alsof de auto besloten had om onder een boom te schuilen tegen de regen. De realiteit drong langzaam tot mij door: de Toyota was gestolen!

's Nachts had ik de honden nog wel gehoord, maar ja die blaffen zo vaak dat men daar niet meer op let. Tot overmaat van ramp zit mijn bijna verlopen Nederlandse rijbewijs in het handschoenenkastje. Ik belde de politie. De agent nam de aangifte op en zei me dat ik toch ook naar de dichtstbijzijnde politiepost moest gaan.

Aangezien het pas half zeven was, inmiddels zeven uur, zijn er nog maar weinig mensen op hun werk. Mijn contactman van de lease-maatschappij arriveert om acht uur. Als ik hem het slechte nieuws heb gebracht is het wachten op een vervangende auto. Via VPN (en ADSL) kan ik gelukkig wel wat werk verrichten tot die tijd.

Het is de eerste keer dat ik met heuse criminaliteit word geconfronteerd op Curacao als ik het gestolen gastankje in 1995 even niet meetel.

Ik baal hier flink van.

Comments

Blijf zo,n auto op het eiland? Moet dan makkelijk te vinden zijn. Een vraag: zie je ook mijn naam bij WHO.

Als je pech hebt strippen ze dat ding in no time.

Ik vind trouwens dat je je nog zacht uitdrukt met "Ik baal hier flink van".
Nou scheelt het nog dat het een lease auto is anders had je waarschijnlijk wel behoorlijk over de rooie gegaan.

2 weken terug nog iemand een fijne kras op mn auto gezet van voor naar achter.
Ik kan er niet goed tegen, blijf nou &%#$%% van iemand anders spullen af, ik moet er toch ook voor slaven bij een baas, dag in dag uit.
Ik voel de woede en machteloosheid van 2 weken terug weer opkomen. Veel sterkte Casa, ook met je rijbewijs.

He casa

da's echt klote! Gaan die eikels in dit noodweer kennelijk ook nog op pad.
Goodluck!

Godverd.... vuile criminelen. Het is overal hetzelfde, ze kunnen niet met hun poten van andermans spullen afblijven. Als ik je verhalen zo lees mag je nog niet mopperen. Na 10 jaar pas 1 keer echte criminaliteit en dan gelukkig ook alleen materieel! Hopelijk ben je er nu weer voor 10 jaar (of langer) vanaf.
Worden er nog wel eens gestolen auto's teruggevonden op Curacao? Je zou zeggen dat ze niet zo snel van het eiland afkunnen, maar er zijn wel genoeg plaatsen op het eiland waar je een auto kunt verbergen. Wat ik mij herinner rijden er niet zoveel Corolla's (wel Yarissen) rond op het eiland, al helemaal niet met moon/sunroof.
Krijg je nu wel direct een nieuw rijbewijs?

Ik vond mijn fiets al zo erg, maar een auto dat is helemaal het toppunt, sjonge!
En je rijbewijs ook al weg, dat is balen.

Sterkte met het regelwerk.

Da's effe zwaar kloten zeg!
Ik kan me het gevoel van woede en machteloosheid herinneren toen ze na een inbraak in ons huis terwijl we boven lagen te slapen mijn eerste auto (een spiksplinternieuwe Opel Vectra) hadden gejat in 1988 toen we nog in Nieuwegein woonden.

Je zit hier waarschijnlijk niet op te wachten.. Maarrr een aantal jaren geleden reed ik met toenmalig vriending Penelope (jajaja) in Saarbrucken en we bleven daar overnachten in een hotel om de de volgende ochtend weer door te rijden.
En je raadt het al, de volgende ochtend was de auto weg! Gestolen dacht ik, 'gelukkig' bleek deze te zijn weggesleept en de Duitse Politie was zo vriendelijk om ons op te halen en naar de plek te brengen waar we de wagen weer op konden halen (na betaling van 300DM). Voordat we die avond parkeerden reed ik nog even door rood, 'flits'..
Hier baalde ik ook flink van. :-)

Da's mooi klote. Sterkte met het rijden in de Peugeot en het vervangen van je papieren!

allemachtig...door toestanden hiero lees ik het nu pas...wat balen zeg.... sjeez... ik word daar echt zo pissig over.... laten ze fijn met hun poten van jouw spullen afblijven.... bah...

Das echt godvergeten klota ja. Jakkie!!

tís niet te hopen dat je nu ook nog opnieuw rij-examen moet doen. CasasPa

Peet, kan je met je buurvrouw niet een soort oprijlaan tussen jullie huizen maken? met evt een garage op kosten van de huisbaas natuurlijk. maar als je hem op je terrein kan zetten scheelt het al een heleboel. ik spreek uit ervaring.
waarschijnlijk weer een waanzinnig idee van mij?

succes