« Pim = GNAT | Main | Weg! »

Groot en klein en niet eerlijk

Luchiano (7) en ik lazen de Donald Duck. Dat doen we iedere avond voor het slapen. Hij mag een verhaaltje uitkiezen en leest de eerste pagina zelf hardop voor, de andere zijn voor mij. Tot mijn verbazing las Luchiano gisteren het hele verhaal van Madam Mikmak in één ruk uit.

Calimero: Want zij zijn groot en ik is klein en dat is niet eerlijk!Er kwam het woord Bibelebontse pap in voor. Ik groef een diepe geul in mijn geheugen om het hele lied (of was het een versje?) naar boven te halen en kwam een aardig eind. Maar internet was beter.

Het nieuws kwam eraan en dus zei ik welterusten tegen de kleine man. Hij begint dan altijd te onderhandelen. Of we zijn favoriete spel Knussieknussieknusknusknus nog even kunnen doen, of Op een grote paddestoel of Alles op hem gooien. Ik vrees deze dingen als hij 32 is nog steeds te moeten doen.

"Neen, het is tijd. Nu slapen!", zei ik. "Altijd moet ik doen wat jij zegt, nooit wat ik wil. Dat is niet eerlijk!", vond Luchiano. "Hé, dat lijkt op Calimero!", schoot mij te binnen. Ik vertelde hem over het kuiken met de halve eierdop op zijn kop. Luchiano vond het fascinerend, maar dat kan ook komen omdat hij zo uitstel van executie kreeg met betrekking tot het slapen gaan.

Op internet had ik de Calimero-song snel gevonden. Ik riep Luchiano en was benieuwd wat hij van het liedje vond. Tot mijn verbazing stond hij met glinsterende ogen te luisteren, hij vond het geweldig. Met name de taalfout in de zin "want zij zijn groot en ik is klein". Zeker vier keer moest het nummer gedraaid worden.

Ik heb er maar meteen een CasaPoll van gemaakt: Wat is uw favoriete kinderprogramma? Hij is zoals gebruikelijk te vinden links onder het klokje.

Meer Calimero-info:

Comments

ik vind calimero zijn ongelovelijk zeikeendje....altijd maar zeuren....brrr.... mijn favo kinderprogramma van nu is knofje...knofje is cool!!! :-)

Ik vond Brigadier Dog het leukst.
"Tjuuuuh Musky".

Catweazle!

Ik kijk nooit naar kinderprogramma's maar heb in een grijs verleden eens naar Pippi Langkous gekeken, het eigenwijsje dat altijd haar eigen zin doet. Aan haar voel ik me wel verwant, want ik ben ook eigenwijs en doe ook bijna altijd mijn eigen zin.

@Paola: Wij hebben een generatiekloof! Ik ken Knofje helemaal niet, net wel even op de website gekeken. Ze lijkt een beetje op Pipi Langkous!
@Sharpdressedman: Vooral dat astma-lachje was heel bijzonder...
@Carin: (bijna schreef ik @Catweazle... ;-)) Catweazle was erg leuk, hier probeer ik de korte (5 minuten ofzo) verhaaltjes van voor het slapen gaan met elkaar te vergelijken.
@Cyberjunk: Jammer dat je geen website hebt, altijd leuk om iets van eigenwijze mensen te zien/lezen. Lijkt Pipi Langkous op Knofje?

Baywatch..:-)
Op afstand gevolgd door Donald Duck, het blad dan.

Over Baywatch gesproken, hoe zit het met de chica's?

Moeilijke vraag natuurlijk, want als je wat ouder wordt gaan de 'little grey cells' wat haperen. Waar keek ik ook weer allemaal naar?
Je herinneringen kun je hier opfrissen: http://www.kindertv.net/
Alle kinderseries tot 1990, voorzien van info en vaak met tune of titelsong.

Have fun

Niets van dat alles, ik kijk niet naar kinderprogamma's als kind had ik er al een hekel aan. Broodje poep, Tante rose hier, GATVER.

Voordat ik de voorkeur aan Studio Sport gaf was er op het andere net een serie die Kapitein Zeppos heette. Die man had een amfibievoertuig als vervoersmiddel. Dat je met een auto een rivier kon oversteken maakte diepe indruk op mij.

Was het geen "Bibelebontsche pap"? Ik kan me nog veel leuke programma's herinneren, nu komt 'Robbie Tobbie en het Frawatuig' in me op.

Mijn favo allertijden is en blijft "Candy Candy" in het spaans natuurlijk( http://www.animedia.com.mx/animecomics/anime/candy/candy.html )
Of Mazinger Z ( http://www.mazinworld.com/Mazinger.html ) of Fresita/strawberry shortcake ( http://www.80scartoons.net/toons/strawberry.html ) Man oh man wat een nostalgie. Al ben ik 30, ik ben dol op cartoons. Ik kijk regelmatig naar Sponge bon, Jimmy neutron en As told by Ginger! Helaas zenden ze geen Angela Anaconda meer hier in NL..... ( http://www.angelaa.com/ )

@Angel: Er staan twee chica's in de steigers. Maar wat herinner je je van toen je een jaar of 7, 8 was?
@Brillie: Hehe, je zat als kind zeker al te zenden... :-)
@Piet: Kapitein Zeppos herinner ik me ook nog wel ja, maar toen waren we toch al een jaar of 12, 13 dacht ik? Overigens regent het hier nu zo veel en hard dat ik mij in de blauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof af en toe al Kapitein Zeppos met amfibievoertuig waan... :-)
@Pascal: Neen, dat was in de Middeleeuwen, tegenwoordig heet het gewoon Bibelebontse pap. Robbie Tobbie en het Frawatuig is mij volledig onbekend! Maar dat geldt ook voor Knofje.
@Tashita: Bedankt voor de leuke links. Vooral "Angela Anaconda" klinkt fascinerend... :-)

@Casa: Goed dan zoals jij het wilt: was het geen Bibelebontse pap (lepel, nap) in plaats van 'Bibelontse'?

@Pascal: Tikfout! Ik heb hem meteen gecorrigeerd, thanx!

Leuk verhaal en nog steeds heel leuk Calimero liedja. Ik heb het (verhaal + link) doorgestuurd naar Jordanie voor de kleine van drie. CasasPa

Ik heb niet gestemd, want de smurfen staan er niet bij, en ook niks VPRO`s.
En "zij zijn groot en ik is klein" is niet echt een taalfout. Het is ouderwets, maar niet fout.

Pieter Post, absoluut de topper. Enne Luciano is erg slim want 't is hem toch weer maar eens gelukt, hij weet precies hoe hij zijn pa in kan pakken. Vette pluim voor hem!!

Ella was me net te snel af met het uitbrengen van haar vote in de CasaPoll "Wat is uw favoriete kinderprogramma?", met het gevolg dat ik het moest doen met een "Sorry, you cannot vote more than once."
Ik post mijn favoriet daarom maar hier: Brigadier Dog

Nu Brigadier Dog in de comments al twee votes heeft gekregen, terwijl in de poll Calimero en Beertje Coolagol nog op nul staan, vind ik dat je Brigadier Dog eigenlijk ook aan het lijstje moet toevoegen...

Ik wwet nog hoe ze kwamen
toen ik klein was. De letters.
Eerst apart, een voor een,
de sissende S, de zoemende Z,
de Q met z'n buitenlandse staart,
die vijandig bleef tot Querido iets aardigs zei.
Eerst apart, toen in juichende rijen, de hele aap, de hele noot en de complete mies.
Een optocht was het, met fanfares,
met veren en met wapperende jassen
en allemaal met kroontjes op,
herauten die plechtig spraken:
Ziehier de sleutel.
Tot wat?
Tot alles.
En zo was het.
Van Ot en Sien naar Jonathan Swift
en meer en meer,
de hele Bibelebontse berg,
een boekenleven lang.

Annie M.G. Schmidt

(Maar vaker wordt natuurlijk de Bibelebontse reus op de Bibelebontse berg bedoeld :-))

En hoe heette die serie met een draaimolen en van die poppetjes, ik herinner me die nog heel erg vaag, volgens mij kwam dat ook om half of kwart voor zeven, ergens jaren 60, wie weet wat ik bedoel ??

tovenaar van OZ..
ik hield toen al van Science fiction en Meisjes..

ik kan bijna niet kiezen met al die leuke programma's. Ook heel moeilijk, want ze zijn voor verschillende doelgroepen. Toen ik 1 of 2 was keek ik t liefste Tita Tovenaar (zeggen ze), bij een jaar of 4, 5 Barbapapa, en later was Fam. Knots favoriet. En nog veel meer. Bijna alles uit de Kinderbios wel.
En ik zou Calimero ook heel leuk vinden als ik dan niet hoefde te gaan slapen :-)

@Henk(USA): Ik heb Brigadier Dog met twee stemmen toegevoegd aan de poll. Speciaal voor jou... :-)
@Sharpdressedman: Volgens mij bedoel je de Tovercaroussel (of iets met draaimolen, in het Duits heet het Zauberkaroussel ofzo). Het was met die spin die steeds 'Tornikoti tornikota!' riep, toch?

Dat is hier ook altijd, als het bedtijd is, dan vinden ze alles geweldig. Het juiste moment om ze iets nieuws te laten zien/horen :).

Calimero is schattig. Babar vond ik eigenlijk nog leuker. Ook het muziekje.

Thanks Casa! (Voor het toevoegen van Brigadier Dog.)

Ik ken Knofje niet, ik weet maar heel weinig van televisie, dat ik Pippi wel eens gezien heb is puur toeval.

Ik ben hier te oud voor. Programma met een beer en klaas vaak het zandmannetje en een jongen en een meisje.

@Pascal: Ook ik kan me Robbie Tobbie en het Frawatuig nog herinneren. Was een poppenserie waarin een jongetje en zijn robot in een soort helikopter op zoek gingen naar een driehoekige, groene burcht. Dat is lang geleden!