« Weg! | Main | Niet mijn week »

Weg! (2)

Om iets over negen werd ik opgehaald door Yair Bakhuis van Star Lease. In een witte Peugeot 206 diesel. We reden samen naar de hoofdpolitiepost aan de Garipitoweg. Daar aangekomen bleken er bijzonder weinig agenten te zijn. We moesten maar even wachten.

Na een half uur werden Yair en ik geroepen. De agent die de aangifte moest opnemen had net de laatste hap van zijn broodje verorberd. Het was tien uur. De man was eigenlijk van Trafiko (Verkeer) en niet van Joy Riding. De mannen van Joy Riding waren er geen van allen, waarschijnlijk waren ze druk aan het joy-riden.

De aangifte opnemen ging erg langzaam. Na een half uur was het klaar. Vreemd genoeg kregen wij geen copie van de aangifte, die moesten we later maar bij Joy Riding gaan halen. Gelukkig heeft Yair nogal wat contacten, dus hij gaat er achteraan. Bij het doorlezen van de aangifte zag ik dat de naam van de agent E.S.C. Donker was. Of zoiets. Wie weet komt dat nog van pas.

Om elf uur waren we bij Star Lease. Daar overhandigde Yair mij de sleutel van de Peugeot en reed ik naar huis. Het was even wennen om na ruim drie jaar voor het eerst te moeten schakelen. Ik voelde me meteen weer Michael Schumacher!

Nu ga ik wat eten, dat is er helemaal bij ingeschoten. Lucy is ook boos op de dieven want door hun schuld heeft zij nu geen krant.

Comments

Foute volgorde. Eerst de krant voor je liefje en dan pas zelf eten!

Balen zeg! Lijkt me een rare gewaarwording smorgens.
Wel fijn dat je nu in een franse auto mag rijden, da's dan weer t voordeel van t nadeel.

Leuk om te horen dat jair tot leasemaatschappij heeft kunnen schoppen....

Goed dat het allemaal weer op z'n pootjes terecht is gekomen. Ondertussen al een krant en gegeten?

Eindelijk een echte auto (ik hoop dat je nog een beetje kunt lachen). Dan moet ik natuurlijk wel betere grappen maken (zeg ik maar even snel).

Een half uur op de politie moeten wachten en een aangifte die een half uur duurt, is dat lang? In Nederland gaat dat volgens mij toch echt niet sneller. Misschien is zelfs de politie in Curaçao sneller dan in Nederland, hoewel dat laatste puur een veronderstelling van mij is. Als ik verkeerd denk, schrijf het gerust.

Die vind je gewoon toch wel terug? Weet je wel zeker dat je em niet ergens anders gestald hebt?

Ik heb dat jaren terug gehad met mijn fiets. Kon wel janken. Deed het niet. Verzekering betaal na drie maanden een nieuwe.

@Piet en Henk(ES): De dame van de krant was al lang weg toen ik weer thuis was. Voordeel van een krant (dagblad) is dat het elke dag komt. Morgen weer een kans... :-)
@Pascale en Pascal: Afwisseling van spijs doet eten. Toch had ik liever iets Duits uit Stuttgart, Muenchen of Ingolstadt gehad als vervangende auto.
Ik kan er trouwens ook wel weer om lachen... :-)
@Tashita: Waar ken jij Jair van?
@Cyberjunk: Op zich is dat inderdaad niet zo lang, maar wij waren dan ook de eersten. Ik vrees dat de rest veel en veel langer heeft moeten wachten.
@Brillie: Ik ben nogal saai en voorspelbaar. Het voordeel daarvan is dat dat ook geldt voor de plaats waar mijn auto wordt geparkeerd.

Shit, ik weet hoe het voelt, helaas het afgelopen jaar ook twee keer de klos. Ik hoop dat ze hem ergens vinden, met rijbewijs. Succes!

Deze week is geen goede week voor Peters. Gisteren raakte mijn broer Peter 2,5 cm van zijn middelvinger kwijt aan een machine voor het maken van sambal. Tjakka, er zomaar af!
Dan toch liever m'n auto kwijt zou 'k maar zeggen...

@Jannie: Ik hoop het ook, maar wat ik zo bij de politie zag doet mij het erste vrezen...
@Henk(USA): Het is inderdaad niet de internationale Peterweek. Ik heb nu een Peugeot 206 in plaats van mijn Toyota, voor jouw broer is er helaas geen vervangend exemplaar... Wens hem maar sterkte namens mij, als "naam-broeder"!

@Henk(USA): Wens hem sterkte! welk merk sambal? Just in case.

Dat Franse comfort blijft toch trekken he...

Lees ik nu dat Lucy het niet erg had gevonden als die dieven een krant hadden achtergelaten?

Succes Michael!

@Henk, wat doet je broer met zijn vinger bij een sambalmachine? Kan ie er nog aan?

@Casa, ik lees net pas van je auto, tsja, dat krijg je met een Toyota, ze staan erom bekend...wel klote, maar met een lease wagen kost het je gelukkig niks behalve wat ongemak.

En al terug gevonden?

@Angel: De 206 is anders een stuk harder geveerd dan de Corolla. En schakelen is wel sportief, maar ook minder comfortabel. Nu kan ik niet met mijn rechterhand filmpjes maken terwijl ik rij. Luchiano vroeg ook al waar de 'D' stond op het pookje.
@CuraKora: Nou, het kost je wel je eigen risico. En Toyota's zijn inderdaad de populairste auto's op het eiland... :-)
@Brillie: Neen. Ik denk dat als hij nu nog gevonden wordt hij inmiddels onherkenbaar is geworden... :-(