« Heen- en terugredenaties | Main | Homohuwelijk in de Cariben »

Isla di Awaseru (3): Naar Mambo

De vraag naar deel 3 van het Mega-Project Isla di Awaseru is groter dan ik dacht. Het is ergens ook wel logisch. We zijn bij McDonalds linksaf geslagen en toen... De gemiddelde bioscoopbezoeker wil een Happy End.

Het derde deel van Isla di Awaseru is getiteld Naar Mambo. Kort en krachtig.

Met welk ander Mega-Project kan Isla di Awaseru worden vergeleken? In aanmerking komen The Lord of the Rings en Harry Potter. Na enige analyse zijn de parallelen met LOTR op zijn zachtst gezegd frappant te noemen:

Een Orc uit The Lord of the Rings

  • De LOTR-cyclus is in heel korte tijd opgenomen. De hoofdrolspelers mochten niet te veel verouderen voor de geloofwaardigheid van het verhaal. Hetzelfde geldt voor Isla di Awaseru (IDA). Om te voorkomen dat wij in deel 2 of 3 ook maar een fractie ouder lijken dan in deel 1 is de gehele cyclus in minder dan een half uur opgenomen. Een prestatie van formaat die veel van de acteurs en crew heeft gevergd.
  • Waar in LOTR gevochten wordt tegen Orcs en andere wezens met vreemde namen, wordt in IDA gestreden tegen de regen. Water is een geduchte tegenstander! Tevens ligt hier een parallel met een andere geniale regisseur en wel Steven Spielberg. Zijn magistrale debuut Duel gaat ook over de strijd van een auto.
  • Het derde deel van LOTR is het langste deel, wij hadden zefs moeite om The Return of the King helemaal uit te zitten. Ook Naar Mambo, het derde deel van IDA, is met een zuivere speeltijd van 3.07 minuut met afstand het langste deel uit de reeks. Een lange zit, tijd om de zeemleren broeken uit de kast te halen!

Is het niet curieus? Ongetwijfeld worden bovenstaande parallellen door filmrecensenten opgepikt. Belangrijkste verschillen tussen LOTR en IDA zijn allereerst het budget en ten tweede het feit dat Lucy, Luchiano (7) en ikzelf absoluut geen enkele ik herhaal absoluut geen enkele gelijkenis vertonen met welke Hobbit dan ook. Neen, dan zijn wij nog liever een Orc!

Isla di Awaseru is te verkrijgen in een luxe box met drie CD's en een uitdraai van de betreffende posts van het CasaLog voor de vriendenprijs van 149 Euro. Op=Op.

IDA-3: Naar Mambo!


Download Isla di Awaseru (3): Naar Mambo (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 6,054,294 bytes.
Duration: 3.07 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Vreemd, maar dit is tot nu toe het enige filmpje van jou, dat niet werkt op mijn computer. Waarom ben je toch ook overgestapt naar wmv formaat?
Het geluid doet het wel, maar het beeld blijft zwart.

(ik gebruik Mac OS X 10.3.7 en Windows Media Player 9.0)

Hij doet het hier wel. Alleen zie ik bovenaan jouw pagina een hele lap wit scherm, ter grootte van dit stukje ongeveer. Komt dat omdat ik ben overgestapt naar Firefox of is er iets mis op jouw site?
Ik vind 149 euro trouwens wel een koopje zeg!

Mwah. Happy end, happy end ... volgende keer willen we mee bij Mambo, naar binnen ...... Ga ik nu ff plassen .... wat een water!!

Wederom geweldig....
Maar eehh...waarom volg jij met grote snelheid die witte stationwagen???
De filmasociaties die ik krijg zijn:
Speed, Aliens, Raiders the lost Ark en Saving privat Ryan.
Nee...One flew over the Cuckoo's nest..

@Marc: Het wmv-formaat gebruik ik omdat Windows Movie Maker daar default mee werkt. Als ik in ACDSee mijn filmpjes bekijk zijn ze soms ook zwart. Klik ik dan op een andere en vervolgens weer op de eerste dan doet hij het wel... Maar jij werkt met een Apple geloof ik?
@Ricky: Ook vreemd! Ik werk ook met Firefox en bij mij ziet het er perfect uit! Misschien een keer refreshen?
@Marmod: Ik denk dat we zaterdag de enigen zouden zijn geweest bij Mambo... :-) Door het CasaLog naar de wc moeten, die had ik nog niet gehoord!
@Cerito: One flew over the Cuckoo's nest... Mwoahahahahaha!!!!!!

@Cerito: Volgens mij kunnen ze op Curacao niet anders ..... het rijd of het rijd niet .... doodsangsten sloeg ik daar uit!

Nou, ik heb toch maar eens een blik geworpen op jouw filmpjes, inclusief het laatste en het ziet er, voor zover ik het een beetje kan inschatten professioneel uit. Is dat plaatsen van filmpjes nou pure hobby van je? Of heb je er in je werk ook mee te maken? En als je eenmaal zo'n filmpje gemaakt hebt, ga je er, voor je het op je log plaatst ook nog de lelijke stukjes uit knippen? Voor zover ik weet gebeurt dat wel eens, maar ik heb totaal geen verstand van films zoals je wel zult snappen, dus als ik onzinnige vragen stel moet je me dat maar niet kwalijk nemen.

Formidabel ik heb genoten van tekst, film en sequels. Het is weer geweldig en hoe krijg je het bij elkaar geluld, je moet inderdaad maar eens gaan solliciteren voor de oudejaarsconference. Begin voorlopig in Curacao, je moet tenslotte groeien in je carriere.

wat me heel erg tegenvalt is dat de ruitenwissers geen eervolle vermelding krijgen.... allemachtig zeg, als er twee zich uit de naad hebben gewerkt deze film..... zeker ook niet uitbetaald he? tssk ;-)

Verder vind ik de gelijkenis met uw voetbalclub treffend.... *evil grin*

Hmmmm...er zit dus ook tekst bij!!!...nog een keer kijken

Het lijkt inderdaad wel op zo'n grote filmcyclus.
Het derde, laatste, ultiemde deel met al zijn ontknopingen valt toch ietwat tegen.
Ik hoopte op droogte en zonneschijn.

@Marmod: Je bent een agressief typje! De meeste mensen STAAN doodsangsten uit. Uitslaan doet men meestal met onzin... ;-)
@Cyberjunk: Wat leuk dat je ondanks je aversie toch de moeite hebt genomen om de filmpjes te bekijken. Ik ben zeker geen professional, de vergelijkingen met LOTR en Spielberg zijn dan ook 'grappig' bedoeld. Pas dit jaar (2005) heb ik Windows Movie Maker ontdekt, daarmee edit (lelijke stukjes eruit knippen) ik mijn filmpjes die weer met een eenvoudige digitale camera (Sony DSC-S75) zijn gemaakt.
@Henk(ES): Dus geen uitnodiging voor 31 december op Lanzarote, hmmm ik moet zeker nog wat groeien ja... ;-)
@Paola: We hebben de ruitenwissers na afloop een heerlijke massage gegeven. Dat hadden die jongens (?) wel verdiend! Heeft De Graafschap eigenlijk ook een clublied, Oerendhard ofzo?
@Cerito: Ik denk dat Henk(ES) doelde op de post zelf, al kan het nooit kwaad de film een tweede keer te bekijken (heb je zoveel tijd?). Zijn de subtitles je trouwens ontgaan?

Beste collega regiseur,

De trilogie 'Isla di Awaseru' heeft zoals de meeste hedendaagse films ... een open einde. Echter ... ik moet wel zeggen dat je een ... zeer slimme en intrigerende frame (van een paar secondes) hebt toegevoegd .... om de kijker te beinvloeden. Die truuk wordt vaak gebruikt door filmmakers om een bepaalde prent als het ware ín te prenten' in de gedachten van de kijkers. Ik verwacht daarom dat je in je volgende log een 'Miss Real Hot verkiezingen' gaat organiseren. Helaas is deze manier om stemmen te winnen niet geoorloofd ... en onnodig geweest ... want mijn stem had ze al. ;-)

hallo Gollum! ja, da's natuurlijk een inschieter als je IDA met LOTR vergelijkt...

@Renesmurf: Een einde met zonneschijn was helaas onmogelijk aangezien we in de regen wegreden en de totale cyclus in minder dan een half uur is gefilmd... :-)
@Amaro: Een open einde? We zijn veilig thuisgekomen in onze 'Shire'. Voor de komende verkiezing van de Chica del Ano 2005 denk ik ook iets met een filmpje te gaan doen, wacht maar af!
@Pascale: Ik heb aan Luchiano doorgegeven dat je hem Gollum noemt. Voor mijzelf dacht ik meer aan Aragorn... ;-)

Kanonne.... het regent daar al net zo hard als hier af en toe. (ff zieken: het was strálend weer vandaag..... ;) ) Hoop ik toch op betere tijden qua weer, straks in augustus. Maar dat komt vast wel goed.

jouw verhaal is spannend en de reacties kritisch maar positief. Jammer dat ik even moet wachten, ik zit in een Internet cafe in Marokko, zondag is hier de Marqthon van Marrakech. En ik kan hier de movie niet openen. CasasPa

Bijzonder fraai, real hot!

Het enige wat ik in alle delen van de trilogie eigenlijk mistte was het moment dat het even niet goed gaat. Alles loopt immers op een rolletje.
Je had op zn minst iemand die op straat fietste even aan kunnen rijden. Ik noem maar een zijweggetje.. :)

@Roos: Als de regentijd in augustus nog niet is afgelopen, emigreer ik als het moet naar Groenland. Hmmm... in augustus begint hij juist weer...
@CasasPa: De movie staat er volgende week ook nog, dus even geduld. Succes met de marathon daar!
@GJ: Je hebt gelijk! Een scene met een (gefingeerde) lekke band waarin Luchiano buiten in de regen de auto opkrikt had het helemaal afgemaakt. Ik vrees echter dat zowel Luchiano als Lucy me voor gek zouden uitmaken! Volgende keer komt er zeker zoiets in... :-)

Mag ik ook filmpjes insturen?

Amerikaanse camera 30 fbs? In nederland 25 fbs.

Weer een schitteren de film! Zijn jullie nog naar Punda geweest?

Je bent geweldig, Casa Spielberg!

@Cerito: Insturen mag altijd, maar het moet wel een zelfgemaakt (door jou!) filmpje zijn... :-)
@Hans: Nee, zo goed is deze niet, de camera is ook al bijna 4 jaar oud. Maximaal 15fps volgens mij.
@Piet: Thanx! Jazeker, we moesten nog wat kleren kopen voor Lucy. Dat laat zij zich niet door een regenbuitje afnemen!
@Victor: Dank je, het Hand-in-Hand sprak jou zeker wel aan... ;-)

Afspelen met Winamp gaf 30 frames op.

Het filmpje met Lucy was ook 29.7 dus NTSC.?
Bij ons draaien de camera's 25.

Zo veel voetgangers en niet een die je nat rijdt door een vette plas heen? AAAAAAAAAAaahhhhh.

@Hans: Nou, het is zeker geen 30fps, ik denk eerder 8 en op zijn hoogst 15. De camera maakt een film in mpeg-formaat. Vervolgens bewerk ik deze in Windows Movie Maker die hem omzet in wmv-formaat. Wellicht dat dit standaard 30 fps oplevert?
@Brillie: Neen, zo ben ik niet. Ik had eerder te doen met de lopende touristen. En ze waren al nat genoeg... :-)

Acteurs, camerawerk en editing waren weer geweldig! Ik wist niet dat jullie zó dichtbij Mambo woonden. Bofferds!
Ik heb overigens meteen '96 degrees in the shade' van Third World maar even gedownload. Die had ik nog niet. Overigens ben ik op Curaçao wel eens naar een concert van Third World geweest in het Festival Center (in 1997?). Erg gaaf concert dat ruim 3(!) uur non-stop duurde!

Nu begrijp ik dat mijn familie een weekje naar Miami is gevlucht, voor een keer is het hier beter. Die gasten in korte broek waren zeker toeristen? Met name de persoon op het bankje gaf de nattigheid goed aan.

@Henk: Gelukkig wonen we niet ver van Mambo, anders was de film nog een stuk langer geworden... :-) 96 Degrees in the Shade is een echt Mambo-Happy-Hour nummer trouwens, vaak wordt er gestart met wat reggae om de sfeer erin te brengen. En dat lukt goed!
@Jannie: Ja, alles wat zich in de film te voet verplaatst is 99.9% zeker tourist. Erg sneu voor hun, maar van de andere kant hebben ze nu wel een (figuranten-)rol in IDA! (Is toch iets)

Alleen dat hand in hand kameraden............moest dat nou perse CS? dat verpestte dit meesterwerk danig!

A J A X !

Puik werk Casa. Ik had alleen de indruk dat de voorruit wat smerig of beslagen was.
Ik herkende eigenlijk alleen de lange weg naar Mambo en jouw huis.
Verder werd wel duidelijk dat de auto die je volgde, een 4x4, een kapot remlicht had!!
Je laat het Feyenoord lied alleen horen met veel regen; heb je geen vertrouwen meer in het huidige seizoen?

@Frank: Neen, het was juist de slagroom op de taart! Iedere Nederlander, ja zelfs Ajax-fan, moet toch toegeven dat Hand-in-Hand het mooiste clublied van het land is. Zo is het gewoon... :-)
@Angel: Daarom probeerde ik hem in te halen, die 4x4 met kapot remlicht... :-) Niet de voorruit was beslagen maar de lens van de camera. Voor het resultaat was dit overigens hetzelfde. Over het lied: Na een seizoen vol ellendig voetbal van de anderen (=regen) overwint Feyenoord... :-)
(Mag ik ook eens een beetje dromen?)

Apart om je stem eens te horen. Het is bijna een soort weblogmeeting.