« Ineens weet je het | Main | Kijk op de week »

De computer en de schaar

Intertoys is een slim bedrijf, in hun folder hebben ze per dag een andere aanbieding. Zo komen de mensen terug. Voordat de mensen terugkomen moeten ze er echter eerst heen. Vrijdag 29 augustus was de dag waarop de Dora-laptop in de aanbieding was. Diana (2) zeurt hier al tijden om en dus was CasaSpider de Sjaak.

De Intertoys-vestiging in Tilburg-Noord ligt op de route van Den Bosch naar Rijen. Na een dag werken bij Brabant Water liep ik naar parkeergarage Paleiskwartier. Geen auto stond strakker geparkeerd dan de donkerzwarte Volkswagen Jetta, met dank aan de parkeersensoren.

29.08.2008: Diana (2) heeft haar eerste laptop, natuurlijk is het een Dora-computer. Klik voor groter.Het duizelde me bij Intertoys in de Dora-hoek. Al dat roze dat op je afkomt maakte het onmogelijk de Dora-laptop te ontdekken. Gelukkig weet het personeel waar ze alles hebben neergezet en even later lag de computer op de achterbank. Thuis wist Diana meteen wat er in het kadopapier zat: "Een Dora computer!"

Ze was er dolblij mee en is volgens Lucy al net zo verslaafd als Luchiano (10) en ik. Hoop doet leven. We brachten Diana naar haar kamer en hadden er de hele avond geen omkijken meer naar. Geweldig!

Nu Luchiano nog. Die wil de laatste tijd bij een voetbalclub en dan is de keuze niet zo heel groot, namelijk v.v. Rijen. Bij voetballen horen voetbalschoenen. Ik had hem beloofd om ze zaterdagmiddag in Breda te kopen. Toevallig belde CasasPa, die wilde ook al voetbalschoenen met Luchiano uitzoeken. We sloten een compromis, ik ging ze kopen en CasasPa sponsort ze.

Aan de ijsverkoper vroegen we naar een schoenenwinkel. Hij wees op Perry Sport en even later was Luchiano druk aan het passen. Hij heeft een uitgesproken smaak en vond de Adidas schoenen mooier dan die van Puma en Nike. Vroeger, in mijn tijd, had men de keuze tussen Adidas en Quick. Ik koos ook altijd voor Adidas. Opvallend is dat er bijna geen schoenen meer zijn met ronde noppen, deze zijn vervangen door een soort van rechthoekige strukturen. Daar is vast over nagedacht.

Na het kopen van de schoenen was het tijd voor een Duvel op het terras bij de grote kerk. Diana amuseerde zich maar Luchiano wilde alleen maar naar huis. Vreemd, want normaliter vindt hij een terras wel gezellig. Geen idee wat er met hem aan de hand was, ahum.

We waren nog geen zeven seconden thuis of hij stond al in de tuin te voetballen op zijn nieuwe schoenen. "Kijk pap, is dit een goede dubbele schaar?" Toegegeven, voor iemand die eigenlijk nooit echt gevoetbald heeft ziet het er niet slecht uit.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Dit schreeuwde om vastgelegd te worden. De dubbele schaar zelf duurt slechts even maar toch levert het een film op van 55 seconden. Ik dacht Luchiano er een plezier mee te doen maar wat is zijn commentaar? "Feyenoord?!? Je moest PSV erop zetten, ik HAAT Feyenoord!"

Stank voor dank.

Comments

Zo Zo daar zit talent is! Snel op voetballen doen die jongen ;-)

En die kleine laptopnerdin hahaha geweldig...ben zo blij dat wij hier van dat mexicaanse meisje met haar waterhoofd en piepstemmetje af zijn hahaha kon haar op het laatst wel vermoorden.

Everybody come on...kom allemaal mee, wees niet bang het lukt je, het word een heel leuk stukje!

Mooi filmpje. Goede muziek. Prima performance. Door naar de volgende ronde !

Ja, in de Spiderclan moet je wel verslaafd raken, die twee van jullie hebben mazzel dat ze alles krijgen wat ze willen hebben als ze maar lang genoeg zeuren. Maar, al lijkt het niet zo na mijn openingszin, het is ze wel van harte gegund. Feyenoord is passť.

Speelgoedwinkels puilen altijd enorm uit, dat zal wel met verkooptechniek te maken hebben.
Je ziet dat vaker bij winkels, er heerst bijna nooit rust.

Het filmpje is erg gaaf, maar dat was beter geweest zonder muziek.

@Bedz: Jij hebt er kijk op... :-) Dora hangt ons nog niet de keel uit, gelukkig wisselt ze vaak met Diego. Toch een heel verschil: Rugzak, rugzak of reddingstas, reddingstas. En Zwieber of de Bobo's (Diana's favorieten)...
@Bart: Haha, een Rotterdammer I presume... ;-)
@Cyberjunk: Die twee krijgen lang niet alles waarom ze vragen, kun je nagaan hoeveel ze zeuren! Feyenoord is angry, young and coming. Mind my words...
(ik zeg er niet bij wanneer)
@Renesmurf: Ja, gek is dat met speelgoedwinkels. De muziek vind ik juist een verrijking!

Dus Luchiano kan voetballen en heeft ook nog verstand van voetbal. Heracles uit, altijd lastig!

ik ben onder de indruk, hij zit niet eens op voetbal en kan nu al zo goed van die schijnbewegingen maken! talent. Wanneer begint ie?
Ik denk dat Tom jaloers is als ie de Dora laptop ziet! heb ff met bedz mee gezongen :-) Activate!

Binnenkort een miljonair in de familie; zo te zien.
Zo zie ja maar, als je erin gelooft. :)

Hij doet me denken aan die Antilliaanse jongen die na 1,5 jaar voetballen verkocht werd aan Engeland of zoiets. Kan niet op z'n naam komen.


Moet je die kleine Diana daar zien zitten, en de manier waarop ze kijkt en de muis vasthoudt. Zeer geconcentreerd en blij met haar Dora spulletjes.
Volgens mij is Diana hoogbegaafd, serieus!

@Jos: Luchiano kan zeker voetballen en hij heeft er gezien de resultaten van de eerste competitieronde nog kijk op ook. Het is evident dat Heracles nu kampioen van Nederland wordt...
@Pascale: Het leuke is dat Luchiano me eens vroeg wat een dubbele schaar is. Ik probeerde het uit te leggen en heb hem de filmpjes op YouTube laten zien. Daar heeft hij het dus van geleerd. Er bestaat trouwens ook een Diego laptop, misschien is die beter voor Tom. Diana belt met een soort van space-horloge vaak met Alicia. In wat voor wereld leven we toch?
@Bout: Ben ik het, ben ik het? Ik weet ook niet over welke Antilliaanse voetballer je het hebt, was het niet iemand met Afrikaanse roots? Kan er ook niet zo snel op komen. Diana kijkt inderdaad tamelijk fanatiek. Is het niet zo dat in Nederland tegenwoordig elk kind hoogbegaafd is? Ze doet ons in ieder geval regelmatig verbaasd staan, maar wij zijn dan ook niet de slimsten... :-)

Waar wacht je nog op, op voetbal met die zoon van je! Een talentje, ben benieuwd van wie hij die technische skills heeft... Ach tuurlijk, je hebt Luchiano wat Glimmen 3 filmpjes laten zien!

Diana wordt programmeur. Luchiano voetballer. Ik zie het al, je bent je pensioen aan het regelen. :)

We leven in een wereld waar een onbegrensde ruimte is gekomen voor techniek.

PS Ik wil nog een aanvulling doen. In deze technische wereld bestaan er al hoogbejaarde vrouwen die e-mailen. Ik las er iets over in een weblog, tegenwoordig lees ik verschillende blogs en in 1 daarvan werd geschreven over een vrouw van 91 die mailt. Hoe meer aandacht voor techniek in deze wereld hoe beter het is.

Ja leuk die kinderen, altijd dankbaar. Maar wat Luchiano presteerde zag er indrukwekkend uit. En onze Dianadora blijft een schatje.

Nee Casa, je bent het niet.
Maarrrrr, je hoopt wel dat Luciano straks een grote voetballer wordt, of niet soms? En waarom hoop je dat? Om de MILJOENEN natuurlijk.
Nog lotto (noember) gekocht deze dagen? :) :)

En Diana wordt later de nieuwe Bill Gates van de lage landen.
(paplepel enzo) :)

Is Luchiano nu alleen een rechtspoot? Laat hem dan ook met links oefenen, de toekomst is aan de 100% 2-benige spelers.
Leuk filmpje maar toch jammer van de F......... beelden, Luchiano heeft daar een punt!

Ik heb gezien dat hij wel 2-benig is.
Ik bedoel dat hij ook met beide benen evengoed kan voetballen.
Dat was vast begrepen maar had toch aanleiding kunnen zijn voor een :-) opmerking.

Diego of Dora maakt niet veel uit bij Tom hoor. Grappig dat ze naar Alicia belt. Tom heeft ook al wel eens geopperd om de rugzak te activaten of diego te roepen ofzo als we 'in nood' waren. Ik zelf ben trouwens meer van het Wonderteam, ken je die ook? een cavia, schildpad en een kuikentje die al zingend dieren redden...

Eehhh..Pascale?! weet je zeker dat je op het goede weblog een comment post?!

@Cerito: :-) ja hoor, ik reageer weer op n reactie van casaspider himself.
vond je het ook interessant haha

Bereid je maar goed voor, ik ken verhalen dat vaders op Zaterdagmorgen om 8.30 op het veld staan. Inclusief kind.

;-)

@GJ: De tijd is er nu rijp voor om Luchiano aan te melden bij vv Rijen. De interesse is er nu echt. En we hebben voetbalschoenen. Filmpjes van Glimmen-3 zijn HET instructiemateriaal voor jonge, talentvolle voetballers. Keek de Feyenoord-selectie er maar eens naar! Diana als programmeur is niet verkeerd. Dat wordt straks van een welverdiende oude dag genieten... :-)
@Bout: Shayron Curiel is een talent, zijn dubbele schaar lijkt veel op die van Luchiano... :-)
@Cyberjunk: Zo is het, gelukkig had ik vroeger een Meccano-doos. Het is erg leuk (en knap) als oude mensen de wereld via internet onderzoeken. Het is een mooi middel tegen isolering en eenzaamheid...
@Margriet: Luchiano verraste zelfs mij, tegenwoordig kent hij ook meer voetballers van gezicht dan ik. Maar ja, met mijn -6...
@Bout: Ik teken ervoor, Diana als de nieuwe Bill Gates. Neen, ik speel niet mee met de Staatsloterij, de Postcodeloterij is al erg genoeg...
@Angel: Ja, hij is rechtsbenig maar kan ook met links schieten. De F-beelden kon ik gewoon niet laten, part of the education. Knap dat je twee minuten na je eerste comment al ziet dat Luchiano toch 2-benig is... :-)
@Pascale: Het Wonderteam irriteert mij eerlijk gezegd een beetje. Dat gezang komt wel erg debiel over. Gelukkig is het bij ons in huis (nog) geen rage...
@Cerito: Je bedoelt dat het serieuze CasaLog in een verkeerde richting dreigt af te glijden?
@Pascale: Let maar op zijn comments als de kleine van Cerito iets groter wordt, haha... :-)
@Rutger: Ach, ik sta elke dag om 06:10 op. Vermoedelijk is het voor Luchiano een groter probleem!