« De omgekeerde Castelen | Main | Aanleiding en Oorzaak »

CasaMovie: Och Nee Toch!

Begin januari van dit jaar lazen Luchiano (8) en ik het boek Saskia en Jeroen, de tweeling van Jaap ter Haar. In dit boek komen een boer en een boerin voor. Zo gauw er in een verhaal een boer en een boerin aan het woord zijn begin ik met een vreemd accent te praten. Volledig voorbijgaand aan het feit dat agrariŽrs tegenwoordig moderne ondernemers zijn.

Mijn vader CasasPa komt uit Raalte, de hoofdstad van Salland. In die streek slikkn z'alle 'nn in en in plaats van thuis zeggn ze tuus. Dat werk. In het begin vroeg Luchiano zich nog wel af waarom ik dan zo vreemd praatte, inmiddels is hij er aan gewend en doet vrolijk mee.

De boerin uit het verhaal van Saskia en Jeroen zegt om de haverklap: "Och nee toch!" Deze uitspraak, die een combinatie van verbazing en ontzetting uitdrukt, is het thema van deze CasaMovie.

Luchiano leest uit Saskia & Jeroen

Van de gast-acteurs hebben sommigen een vermoeden dat ze ooit gebruikt zouden worden. Dat geldt zeker niet voor de drie-jarige Arwin die het buiten verwachting goed heeft gedaan. De muziek van POD, Goodbye For Now, is Luchiano's favoriete nummer op dit moment en derhalve een logische keus.

Download Och Nee Toch! (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 5,745,058 bytes.
Duration: 2.39 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Leuk, vooral door die weerspiegeling van een driftig regisserende Spielberg in de ramen!

Een hele eer om aanleiding te zijn voor deze heel amusante movie. Luchiano heeft wel iets weg van Bartje. 't is mie toch wa... och nee toch. CasasPa

@Cockie
Dat is, volgens mij, een gastoptreden van Arnold Schwarzenegger in zijn onderbroek. Het schijnt dat CasaTarantino en Arnie S. goede vrienden zijn.

@Cockie: Daar heeft Luchiano zich inderdaad ook een bult om gelachen. Ik kan het ook niet weg-editen!
@CasasPa: Bartje... dat is een goede vergelijking. Hij heeft namelijk een hekel aan Chili con Carne. Aan de mijne dan toch... Smakelijk ettn... :-)
@Cerito: Tarantulino is de naam. De volgende keer laat ik Arnie een nette broek aantrekken. Of beter nog, ik ontspiegel de ramen!

Luciano sprekt nen oardig woordj'n in 't dialect!

En ja in het dialect spreken is makkelijker dan er in schrijven :-)

Ach nee toch, en de aftiteling in het engels, das nou jammer.

foei foei zou oma zeggen. Maar ik zeg: leuke film, grappige dialogen, goede casting en een verrassende romantische wending halverwege het verhaal. Kortom: alle ingredienten voor n kaskraker.

@Jan: Familie van ons woont ook in De'nte... En je hebt gelijk, ABN schrijven is gemakkelijker...
@Reneesmurf: De CasaMovies worden steeds internationaler. Ik wist alleen niet hoe "Och nee toch" pakkend in het Engels te vertalen...
@Pascale: Laat de kaartverkoop maar starten dan! Wellicht komt er nog een sequel, speciaal voor Oma Raalte: Foei Toch!

Ik heb nog geen boer gehoord met een kak-haagse uitspraak.

Buiten adem, maar wel goed voorgelezen. Leuk, ook gefeliciteerd met jullie trouwdag.

Och nee toch! Leuk filmpje!

@Brillie: Ik ook niet.
@Jannie: Interessant van deze film is ook "The Making Of". Het was niet Luchiano's eerste gang naar zijn positie in het raam... ;-) Alvast bedankt voor de felicitatie!
@Theo: Och nee toch! Muchas gracias... :-)

paola vlak bij raalte vind het prachtig...ik bun er allejeeks bli'j met... :-)
Dankjewel voor weer een superleuk filmpje...en wat is lucy prachtig zwanger... en ook nog eens gefeliciteerd he.... zeven jaar... :-)

Hehe is dat lachen..... perfect filmpje om mijn dag mee te starten.

@Paola: Ook in Doetinchem woont familie van ons, ben er regelmatig geweest. "Dus ie kont amoal goed verstaan"... ;-) (Ik probeer ook maar wat) Dank je voor de felicitaties!
@Roos: Dat is mooi. Ook al is de impact van "Mijn bier is op!" 's morgens (hopelijk) minder groot...

Haha, Luchiano kan zich straks overal verstaanbaar maken :)

Op de club (vvglimmen) hebben we ook een iemand uut het oosten. 'Och nee toch', komt me bekend voor. Zodra hij wat bier op heeft kun je 'm ook niet meer verstaan. :)

Gefeliciteerd, 7 jaar! Poepoe!