« Catweazle bij Kopspijkers | Main | Afscheid van André »

Curacao in het donker!

Als ik zeg: "Waar zijn wij altijd op zondagmiddag om vijf uur?" dan roepen veel mensen simultaan en tegelijk: "Op het Happy Hour van Mambo Beach!" Sommige tradities dienen in ere gehouden te worden. Zondag was het erg druk op Kontiki Beach. Er was een voetbaltournooi, er voer een gratis boot van Kontiki naar Punda (en weer terug) en de entreeprijs was gehalveerd. Het was de Dag van het Tourisme geloof ik.

De muziek stond extra hard en het was gezellig. Even later bij Mambo ook en zo lagen wij tevreden op onze bedjes met een blikje Amstel naar de zee te kijken en naar de muziek te luisteren. Om tien over vijf was het ineens doodstil. Ik zei "vuile honden!" tegen mezelf om er zeker van te zijn dat ik niet plotseling doof was geworden.

Een minuut of vijf later hoorden we een generator opstarten en even later klonk er weer muziek. Wel een stuk zachter dan voorheen. We dronken onze biertjes en gingen om zes uur naar het aanpalende Wet&Wild voor het tweede Happy Hour. Er was niemand van de vaste club en na een tijdje vonden wij het welletjes. Bovendien hadden we honger.

Ik draaide de Hugenholtzweg op en wilde de auto bij onze Chinees parkeren. Lucy zei echter meteen: "Jezus, alles is donker, we hebben geen licht!" Ik besloot verder te rijden naar de KFC te Salinja. Deze was dicht, er zaten een paar werknemers buiten. We reden door, op zoek naar een wijk met licht. De hele Ring (ruim 11 kilometer) hebben we in het pikkedonker afgereden, maar er was geen wijk met licht! Achteraf bleek Otrabanda wel licht te hebben, maar ja, dat zie je bijna niet vanuit het donker.

Thuis was het inmiddels aardedonker. Dankzij orkaan Ivan hadden we enige nuttige zaken in huis: een campinglamp, netjes opgeladen, zorgde voor een zee van licht. Twee hoofdzaklantaarns bleken het ook uitstekend te doen. Na Ivan had ik nog gezegd nooit een dergelijk mallotige zaklantaarn om mijn kop te doen. Het apparaat bleek echter enorm praktisch toen ik twee handen nodig had om de honden eten te geven.

Lucy bereidde een eenvoudige maaltijd en even later zaten we rondom mijn laptop. Ik op het internet en Lucy en Luchiano luisterend naar Tego Calderon en Fat Joe. Ik kon het niet laten er even Ja, dat is Peter van Sweet Sixteen doorheen te programmeren. Wel een contrast trouwens! Luchiano verzuchtte: "Het lijkt hier wel Santo Domingo!"

We gingen vroeg naar bed, wat kan men immers doen zonder electriciteit? Na Ivan is het een poos bloedheet geweest op Curacao, er waaide geen zuchtje wind. Gelukkig stond er nu een briesje, anders is het echt niet om uit te houden zonder ventilator. Om precies half drie werd ik gewekt door het aanslaan van de fan. De stroom was terug!

Toen ik Luchiano (6) vanmorgen naar school bracht deden niet alle verkeerslichten het. Op Biesheuvel, de grootste kruising van Curacao, was het een complete chaos. Ik passeer deze kruising op het voorrangsgedeelte, maar stond er zowel op de heen- als de terugweg even stil. Op school wachtte ons een andere verrassing. Onverlaten hadden ingebroken in klas 2B, Luchiano's klas. Het was een ravage, een raam was ingeslagen en de inhoud van kasten en laden lag over de grond verspreid. De computers stonden er gelukkig nog. Waarschijnlijk sloegen de dieven hun slag in de terechte veronderstelling dat het alarm niet werkt zonder stroom.

Aqualectra, het bedrijf dat zorgt voor water en electriciteit, gaat nu onderzoeken hoe het mogelijk is dat in één klap 80% van het eiland zonder stroom komt te zitten. Nog een geluk dat de stroomuitval niet een dag eerder plaatsvond, tijdens het concert van Juan Luis Guerra met zijn band 440!

(Dat is trouwens twee keer 220)

Comments

we doen al weer een aantal weken ons best het happy hour te halen.... komende week gaat zeker ook niet lukken... daarna zeker!

de internetaansluiting deed het dus gewoon nog?

ojee...dat klinkt niet zo best...moest lachen om de zin dat je de ring zonder electriciteit had gereden.....hier is alles donker zo gauw je gelderland in komt *grin*

Raar he...Mambo zonder stampende muziek??!!

Ik heb gekookt bij kaarslicht en als lamp voor bij het dinner gebruikten we onze duiklamp. (gelegen in een afwasteil met water).

Onze gasten....(dat meisje met die roze bandana en camouflage bikini)..en haar vriend slapen in het gastenverblijf.

Ons gastenverblijf ligt NIET "op de wind" en zonder airco is het er bijzonder warm/heet.

Vannochtend kon hij alleen maar uitbrengen
"Dit was mijn slechtste nacht ooit"
Haar heb ik nog niet gesproken.

@Benno: Echt 'goed' van jullie (Ali B-taal) dat jullie het weer niet gehaald hebben... ;-)
@Michiel: Ja, mijn vaste telefoon deed het nog (wij bellen in) en kennelijk heeft de provider een generator. (Mag ook wel)
@Paola: Hehe, maar de Ring bevindt zich IN Willemstad. Ik neem aan dat Arnhem en Nijmegen toch wel verlichting hebben 's avonds? (Waar jij woont is dat misschien heel anders... ;-))
@Cerito: Grappig, die duiklamp in een afwasteil... :-) Achteraf zijn dit soort dingen altijd leuk, hebben je gasten straks iets om te vertellen!

Let op; over 9 maanden is er een geboortegolf op het eiland.

We kregen tegen 12.45 uur weer stroom hier in Jongbloed. Het was echt niet leuk, het was warm en de muggen zaten overal. We waren gisteren ook bij Kontikibeach. Maar we zijn tegen een uur of twee weer weggegaan. Mijn vriend begon wat te verbranden.
Gisteren toen de stroom uit was gingen we wat rondrijden en we reden langs Aquaelectra. Ik zei nog tegen mijn vriend "he daar werkt Casaspider!, we kunnen hem morgen mailen om te vragen wat er mis is gegaan met de stroom" :-)
Ben benieuwd Casa........

Casa werkt daar niet....

Ellendige gelegheidsrotinbrekers! Kunnen ze wel op zo'n school.

@Isabel: Mwoah... zonder airco/fan is het zonder partner al heet genoeg in bed... ;-)
@Tashita: 12:45, wees blij! Wij waren de laatste geloof ik met 02:30. De oorzaak was een combinatie van factoren, een storing, vervolgens een onderstation dat uitviel en bij het opstarten ging ook van alles mis ('tegenslag' volgens Aqualectra-directeur S. Martina).
@Cerito/Tashita: Ik heb een hele tijd bij Aqualectra gewerkt, maar zit nu al weer twee jaar ergens anders.
@Theo: Tja, de ramen van de meeste scholen zijn nog niet van hekwerk voorzien en er staan wel spullen van waarde binnen. Om met Ronald Koeman te spreken: we zijn verrot!

Leve de laptop.

Zonder stroom is leven haast onmogelijk, als ik zo eens nadenk. Geen pretje.

grappig, alles in de war vanwege het ontbreken van stroom.

Ik zeg wel eens tegen mezelf en tegen een aantal dames in de kroeg; vanaf maandag ben ik offline, jullie ontvangen zowel geen msn als geen sms meer van mij. Elke maandagochtend bedenk ik me eigenlijk dat ik helemaal niet zonder kan want het eerste smsje die ik ontvang wordt binnen 2 minuten weer beantwoord. Op msn zet ik me eerst offline, dan afwezig, maar al snel bezet en na 5 minuten gewooon 'online'..
Mmm, dit is waarschijnlijk net zoiets als het missen van elektriciteit.
(totaal overbodige reactie van mijn kant, maar ik moet nu af en toe ergens iets kwijt!) ;-)

Een zin uit je verhaal blijft maar mijn aandacht trekken;
Liggen met een biertje op het teras in het zonnetje...........
Ohhhhh ben jaloers!!

@Erwin: Inderdaad! In gebieden waar de stroom veelvuldig uitvalt zou men ook desktops van een accu moeten voorzien!
@GJ: Geeft niks, schrijf het maar van je af in de comments. Foto's zijn ook welkom... ;-)
@Madelief: Troost je, nu zit ik te werken in een ijskoude kamer (airco) zonder ramen. Dat is de keerzijde van de medaille!

casa, ik heb een bepaald iemand 11 rozen gestuurd.

@Je weet wel: Ik heb je inderdaad geidentificeerd... :-) Ben benieuwd naar wie de rozen zijn gegaan!

Tja, naar diegene die het heeft gepresteerd om mij te laten stoppen...

Maar het gaat nog verder..
Ik heb de rozen anoniem verstuurd..
Ze mag dus absoluut niet weten dat ze van mij komen, alhoewel ze reeds iets vermoed.

Enfin,
daarnaast heb ik gisteren een prepaid_nieuw_telefoonnummer aangeschaft.
NU kan ik haar anoniem sms-en..

Mmm.. klinkt een beetje raar allemaal of niet?
:)

maw, zou je eens aan Lucy willen vragen wat zij daarvan zou vinden...

@Je weet wel: Het heeft even geduurd, maar ja, ik moest het aan Lucy vragen he. Hier komt haar eerlijke antwoord:
"De bloemen zullen haar zeker bevallen. Dat sms-sen moet hij niet doen, dat is te kinderachtig. Neen, hij kan haar beter uitnodigen om samen ergens te gaan eten. Geef haar daar bloemen en praat nogmaals over de reden waarom het uitgegaan is. Dat zal meer indruk maken dan die sms-jes."
Tot zover deze aflevering van "Vraag het aan Lucy".
Succes, Je weet wel!

mmm..
ik heb nog niet alles verteld..

ik zit nu een beetje in dubio