« Spantenbier in Marbella | Main | Geel huis groene kozijnen en oranje dak »

Diana 1 jaar

"Ongelofelijk", schreef ik een jaar geleden en ongelofelijk was het. Als wij nu naar Diana (1) kijken is het moeilijk voorstelbaar hoe dat kleine hulpeloze witte hoopje vlees van toen is geëvalueerd tot een mooi klein mensje met een eigen wil. Fascinerend. Onze Diana is vandaag zaterdag 5 mei één jaar oud geworden. Op Bevrijdingsdag, toepasselijker kan het niet bij bevallingen.

Na de karateles van Luchiano (9) begonnen we met het opblazen van de ballonnen. Diana vond het prachtig om er tussendoor te kruipen. Ze schrok niet eens als er eentje met een luide knal uit elkaar spatte. Buiten hadden we de porch versierd en even later mocht de kleine prinses parmantig op tafel zitten om haar kado's in ontvangst te nemen.

Het rode Elmo pluchebeest was een schot in de roos, die wilde ze bijna niet meer loslaten. Uiteraard hadden we een (gratis!) advertentie in de Extra gezet om Diana's verjaardag op heel Curacao te promoten.

05.05.2007: Diana viert haar eerste verjaardag op zaterdag 5 mei 2007. Klik voor groter.Om twee uur begon het kinderfeestje. Luchiano had drie vrienden uit zijn klas uitgenodigd, Nathan, Chris en Migael. We lieten ze een uurtje in de tuin uitrazen alvorens met het officiële spelletjesgedeelte te beginnen.

Spijkerpoepen leek mij een aardig begin. Het levert in ieder geval leuke plaatjes op, hier van een persende Luchiano en daar van een kreunende Chris. Curacaose kampioen spijkerpoepen werd echter Nathan die de spijker in minder dan tien seconden in het Duvelflesje wist te mikken. De Duvel die Lucy en ik in een stralend zonnetje onder begeleiding van opzwepende party-muziek soldaat hadden gemaakt.

"Hebben jullie al zin in taart?", vroegen wij regelmatig. De jongens antwoordden steevast met: "Nog niet." Dat ging vroeger wel anders. En het was nog wel een overheerlijke slagroomtaart van Centrum Supermarkt te Mahaai. Regelmatig heb ik kritiek op deze supermarkt, met name vanwege het overschrijden van uiterste verkoopdatums maar het moet gezegd, deze taart die vrijdagmiddag is besteld was kakelvers en superlekker.

Voor het taartmoment doken de jongens op de laptop, waarschijnlijk om nieuwe cheats te vinden voor hun GameBoy spellen. Even later zongen we een paar liederen in het Papiaments, Spaans en Nederlands ter ere van Diana's verjaardag, verzamelden ons rondom de taart met een mooie '1' erop en daarna mocht de jarige hoogstpersoonlijk de taart aansnijden.

De buurvrouw van 9a kwam gezellig een stukje meeëten. En Diana? Zij at cheeto's, viel de taart aan en amuseerde zich met Taima, het kleine zusje van Nathan. Bewust maakt een eenjarige haar verjaardag niet mee, maar het was zonder meer een leuke dag voor haar met veel nieuwe indrukken. Lucy's hoop dat zij op haar verjaardag voor het eerst ging lopen is de bodem ingeslagen. Wel stond ze ongeveer 30 seconden helemaal los op bed, het zit er dus aan te komen.

De jongens maakten zich op de oprijlaan moe met voetballen. Alle ruiten zijn heel gebleven, dat is ook wat waard. Om iets na zevenen verlieten de laatste gasten het pand. Ik ben toen maar even op bed gaan liggen.

Een aantal jaren geleden had ik me het allemaal niet kunnen voorstellen.

Comments

Gefeliciteerd met Diana!!! Vijf mei, een vrolijkere dag om jarig te zijn ;)

Masha pabien na famia Spider! De bolo ziet er heerlijk uit. Waar zijn de hapjes gebleven (kaasbal,kala, pastechi)?
Advertentie is in grappig papiaments geschreven. Moest enorm om lachen, geweldig Casa!
Ki dia is de "saca raton"? Vandaag?

Gefeliciteerd!

Van harte!
En nog vele jaren natuurlijk.

Ook vanuit een zonnig Deventer wordt Diana (en haar familie) van harte gefeliciteerd!

De hele familie Spider (op Curacao, in Nederland en de Dominicaanse Republiek) van harte gefeliciteerd met Diana's 1e verjaardag!

Wat een lief en vrolijk meisje is Diana toch! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. En dat lopen dat komt heus nog wel sneller dan je denkt. :)

Voor je het weet moet je de kerels van 'r afslaan. Gefeliciteerd, allemaal!

Van harte gefeliciteerd, zo'n eerste verjaardag is toch wel extra speciaal!

Van harte ! Ze ziet er goed, gezond en vrolijk uit ! Jammer dat ik niet in de buurt ben, anders zou ik ook een stukje taart komen halen ;-p

Heb je trouwens zelf die advertentie gemaakt voor in de Extra ?

@Cinner: Dank je... moet er achter "zijn" misschien nog staan "is er niet"?
@Tashita: De bolo was echt heel lekker, we hebben nog een stukje over. Ja, in het Papiaments ben ik erg grappig... ;-) Wat vond je speciaal zo vreemd? En we hebben geen van allen een kater, dus we laten de muis lekker zitten...
@Ruben: Dank je! (Ik heb toch niet onverhoopt de muziekquiz gewonnen?)
@GJ: Namens Diana bedankt, als je 1 wordt zit een vertachtigvoudiging er ook nog wel in...
@Jan: Het lijkt wel of in Deventer altijd de zon schijnt! Namens Diana en familie hartelijk dank...
@Willisha: Vanuit alle opgenoemde landen doen wij de groeten terug naar Madeira!
@Ricky: Laat het je dochters maar niet lezen, ze zouden er iets van kunnen denken... ;-) We zien wel hoe het loopt...
@René: Ik hoop dat dat van die kerels nog even duurt, zeg maar tot haar 37e... ;-) Nog hartelijk bedankt voor de leuke email van jou en Billy. Had ik echt niet verwacht en daarom des te leuker!
@Lennart: Dank je wel, de eerste verjaardag is vooral speciaal voor de ouders. Zag laatst toevallig op Hyves dat jij ook in mei (toch?) jarig was. Jij dus ook van harte gefeliciteerd!
@Curacaoenaar: Diana mocht iets meer eten maar het is een erg vrolijke meid. Mocht je wel eens in de buurt zijn laat het maar weten. Dan krijg je alsnog je stukje taart. De tekst van de advertentie (en de foto natuurlijk) heb ik zelf opgesteld. Extra maakt er dan altijd iets leuks van. En het is nog gratis ook, een geweldige service.

Gefeliciteerd Diana

Ze komt in je leven, en je kan je leven niet meer zonder voorstellen.
Zo hoort het!

Zo'n klein vrouwtje. Gefeliciteerd!

(En één stelling is, geloof ik, afgevallen.)

Proficiat Diana!

En hier nog een kadootje!

http://www.bobdylan.com/songs/forever.html

Groetjes

@Hans: Diana zegt dank je wel Hans!
@Renesmurf: Zo is het, zo gaat het en zo hoort het. Ik denk dat jij ongeveer hetzelfde hebt met Tessa...
@Pascal: 76 centimeter meet het kleine vrouwtje nu. Daar mag nog wel een metertje bij. Binnenkort meer over de stellingen en inderdaad die ene heeft het jammer genoeg niet gered...
@Paul Janssen: Namens Diana bedankt en ook voor de link naar de mooie songtekst. Forever young... wie wil dat niet... :-)

Het is inderdaad voor de ouders het meest speciaal, 1 kaars op de taart. Dat eerste jaar vliegt voorbij. Dank voor de felicitatie, zelf ben ik op 2 mei jarig, die afgelopen 37 jaren zijn trouwens ook voorbij gevlogen...

Te laat maar toch felicitaties voor Diana en de hele spiderfamilie.
Leuke foto's voor later!

Die advertentie kan ik wel lezen maar begrijp hem niet, wat staat daar Casa?

@Lennart: We hebben het 1-jaars kaarsje gewassen en bewaard. Het leven is net een zak chips, hoe langer je eet hoe sneller hij op lijkt te gaan. Op naar de volgende 37 jaar!
@Angel: Het is nooit te laat, wat is nu 2 dagen op 1 jaar? Speciaal voor jou de vertaling van de advertentie: "Prinses Diana (maar dat kon je nog wel lezen), Nu ben je 1 jaar oud en jouw moeder, je vader en je broer zijn erg verliefd op je. Wij hopen dat je zaterdagmiddag de kaars uit kunt blazen! Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren! CasaSpider, Lucia... (etc.)"

Masha masha pabien.
Een jaar is inderdaad voorbij gegaan. Dat we van haar (en de rest van de fam.) heel veel blogs mogen lezen.

Gefelicteerd Diana en spiders.

CasaSpider, Lucy en Luciano, hartelijk gefeliciteerd met de eerste verjaardag van jullie dochter en zus. nog vele jaren van plezier, geduld en wijsheid. sterkte met de komende fases: de ja/nee fase, de ik hou meer van papa/mama fase, de ik haat papa/mama fase, de juf/meester heeft altijd gelijk fase, de ik heb altijd gelijk fase, de ik doe toch wat ik zelf wil fase, de foute vriendjes fase :-), de ik ga naar een vriendin om zgn. huiswerk maar eigenlijk gaan we stiekem uit fase, de jullie begrijpen me niet fase, de ik hou van papa/mama maar eigenlijk heb ik 100 gulden nodig om te gaan shoppen fase, de ik heb de laptop kapot gemaakt maar ik geef ik Luciano daarvan de schuld fase, de ik wil alleen spaansnederlands/papiamentu praten fase, de ik wil met papa trouwen fase, etc. ik hou het tot hierbij anders wordt het veel te zwaar voor jullie :-)

Masha pabien y hopi aña mas di bida, Diaantje.:)

Dank voor de vertaling.
Ik denk nu te begrijpen waar Tashita aan refereerde.
'zijn verliefd op je', is het niet eerder 'houden van je'?
Maar; what's in a word, de boodschap is wel duidelijk!!

@Don Amaro: Masha danki! Van Diana zul je nog niet veel blogs lezen, over haar des te meer. Geschreven door de twee SpiderBloggers Casa en Latios... :-)
@Cockie: Dank je Cockie, maar waarom schrijf je Diana met een hoofd- en Spiders met een kleine letter?
@Dar Julis: Wauw, er komen nog veel fases aan. De met papa trouwen fase is direct al mijn favoriet!
@Boutie: Masha danki swa di parti di Diana!
@Angel: Het kan ook zijn dat ik sommige dingen op wat vreemde manier zeg, zo goed is mijn Papiaments namelijk ook weer niet. Maar het gaat inderdaad om de boodschap en die snapt de kleine prinses wel. Ben jij nog "enamora" de laatste tijd?

@Casa:
Muggenzifter! ;-)

Wat laat maar welgemeend GEFELICITEERD. Wat een mooie meid!