« Ontmoeting bij Pleincafé | Main | Ontmoeting bij Wet&Wild »

CasaMovie: Luchiano prepares Hamburgers

Sinds Luchiano (7) heeft ontdekt dat het big business is heeft koken zijn volle aandacht. We hadden nog een receptenboekje liggen en onze aankomende Chef koos hieruit het overheerlijke recept Hamburgers.

Hij nam het boekje mee naar Centrum Supermarkt te Mahaai. Terwijl ik de gebruikelijke boodschappen in het karretje gooide liep Luchiano met zijn neus in het receptenboek door de winkel. "Waar staat de peterselie? En het paneermeel? En we hebben ook gevulde olijven nodig!" Het ging maar door. Nooit geweten dat Hamburger zo'n ingewikkeld recept is.

Uiteindelijk was de kar vol en gingen we naar huis. De volgende middag begon Luchiano onder leiding van Lucy te koken. Tevens legde zij de hele sessie vast met de camera. Het resultaat is vandaag hier te zien, op de Gran Premiere. Een tip om meer plezier van deze CasaMovie te hebben: gebruik indien mogelijk een hoofdtelefoon in plaats van de speakers.

Om de movie wat dynamischer te maken (koken is saai) is er namelijk een toepasselijk melodietje onder gemonteerd. Hierdoor zijn de teksten iets minder goed te verstaan. Met een hoofdtelefoon en de ondertiteling lukt dat stukken beter.

De door Luchiano klaargemaakte hamburger was overigens bijzonder lekker.


Chef Luchiano prepares hamburgers


Download Luchiano prepares Hamburgers (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,883,443 bytes.
Duration: 3.30 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Dit is het leukste filmpje van jullie dat ik ooit heb bezien. Maar, slechte eter als Luchiano is, heeft hij het eten dat hij zelf heeft helpen klaarmaken ook opgegeten?

Oh prachtig! Vooral dat OE! dat doet het hem hè. Luchiano is een lichtend voorbeeld voor mijn dochters, dat zie ik al.

Een carriere bij Mac, voorspel ik.

@Cyberjunk: Dank je, vind je de muziek niet irritant? De hamburger heeft Luchiano helemaal opgegeten. Misschien is dat wel een goed idee, hem voortaan zelf zijn eten laten bereiden... :-)
@Ricky: Haha... stuur je dochters maar langs! Ik vrees dat als Luchiano in de puberteit komt hij ook niet meer zo aardig hamburgers voor ons klaarmaakt...
@Erwin: Ik vrees toch van niet. Op het filmpje zijn de hamburgers in 3:30 minuut klaar. Real-time heeft het toch zo\'n twee, drie uur geduurd. Dan zijn de klanten inmiddels vertrokken naar de concurrentie... :-)

Wat een ontzettend leuk filmpje! En ach, 1 bord... dat valt best mee!

Linda kan hier nog wel een top kok gebruiken met haar verjaardag. Even laten over vliegen?

Zit toch een topkok in de dop in. Eerst al de loempia's en nu weer de hamburgers. Een echte "Burger King"

@Theo: Thanks! En over dat bord (eigenlijk was het een schaaltje) zijn we al weer heen... ;-)
@Brillie: No problem. Inclusief crew (Pa & Ma) rekent Luchiano voor zo\'n dagje 75.000 Euro, exclusief onkosten. Maar dat is peanuts voor jou...
@Helffer: Binnenkort eens kijken wat hij van een slavink bakt... :-)

Kom ik hier weer eens langswippen na mijn korte vakantie, val ik gelijk met mijn neus in de boter.
Wat een alleraardigt filmpje van deze topkok!

Heel leuk filmpje!
Na 1 minuut en 20 seconden zei ik al tegen Ella dat dat bordje erg gevaarlijk dicht op het randje stond. Geweldig dat ie er 16 seconden later dan ook heerlijk van af klettert. Begeleid met een "ja" (als in "ja zie je wel") van z'n moeder, en gevolgd door een prachtige "Oh boy".

leuk zeg! Extra knap dat hij hamburgers maakt terwijl hij op een ieniemienie krukje staat, in het kader van acrobatisch koken. Dat zou mij niet lukken. Dat schaaltje vond ik er ook al wat gevaarlijk bij staan, maar ach, enige investering in een jong talent is nooit weg.

@Renesmurf: Nou, topkok... ik zie opeens een gat in de markt! Luchiano wordt een humoristische kok, een beetje a la Tommy Cooper. De artiestennaam is er ook al: Tommy Cooker... ;-)
@Henk(USA): Toen ik het ruwe materiaal zag had ik hetzelfde gevoel. Nooit borden laat staan (volle) glazen te dicht bij de handen van een kind zetten! Ervaren vaders...
@Pascale: Ik denk dat Luc het erg grappig vindt als jij voortaan op zo\'n krukje kookt... :-)

Geweldigste movie tot nu toe. Ik zie hier een mediaconcept en een gat in de markt. Moet je het boodschappen doen ook filmen en dan het koken en het eten, kan zo de tv op.

Ik hoorde trouwens dat een amateur filmpje van een Britse ambtenaar genomineerd is in de categorie korte films voor Cannes. Als ik jou was zou ik eens wat groter gaan denken.

Maar waar waren die olijven nou voor?

Inderdaad. Dat is pinda. Trouwens weet je wat Pinda in het Pools betekend?

@CuraKora: Misschien moeten we jou als manager vragen... De olijven hoorden ook op de hamburger. Smaakt erg goed!
@Brillie: Nootje?

Nee, iets van drie letters wat ze ook bij het opnemen van een film gebruiken.