« Dubbelgangers (2) | Main | Het dorp Curacao »

Koken voor geld

Op zondagmorgen vroeg Luchiano (7) netjes of hij televisie mocht kijken. Dat mocht. Normaliter staat dan luttele seconden later Cartoon Network aan. Tot mijn verbazing zette Luchiano de TV op de zender van foodnetwork.com en keek geconcentreerd naar een kookprogramma. Ik wist niet goed wat ik ervan moest denken.

Even later ging Lucy naast hem zitten. Ik vroeg haar waarom Luchiano tegenwoordig naar kookprogramma's kijkt. "O, bij die zender kun je 10.000 dollar winnen", antwoordde zij.

Luchiano sprong meteen op, keek mij lachend aan en stak zijn duim in de lucht. "Ja, je weet het. Als ik er geld mee kan verdienen kijk ik ernaar!"

Comments

Misschien moet je Luchiano vertellen dat hij er ook geld mee kunt verdienen als je het doet, niet alleen als je ernaar kijkt.
Genoeg rijke (televisie)koks tegenwoordig.
Heb je meten toch een manier waarop hij voor jullie kan zorgen..:-)

KAN verdienen!!!
en
meteEn!!

Goh, dat klinkt leuk dacht ik en ging meteen kijken op foodnetwork.com
Na wat klikken kwam ik op de juiste plek, maar helaas bleek (zoals zo vaak) dat je niet mee mag doen als niet-amerikaan (uit de regels: "Eligibility: To enter the Sweepstakes you must be a legal resident of and reside in one of the fifty United States or the District of Columbia and be 21 years of age or older at the time of entry.").

@Angel: Klopt, Lucy kent die kok (van andere programma's). Als je een tafel vlakbij de keuken wilt betaal je 700 dollar. En dan heb je nog geeneens iets te eten...
@Marc: Daar was ik zondag helaas zelf ook al achter gekomen. Namelijk toen ik de (verplichte) State moest invullen. Geen 10.000 dollar voor ons dus...

That's the spirit!!

Dan zou hij als hij hier woonde niet eens naar school gaan. Met al die bel spelletjes van RTL4, RTL5, YORIN, SBS6, die de hele dag de buis verzieken.

ja precies wat brillie zegt.... stinkend rijk kun je hier overdag worden... maar iets zegt me dat het niet waar is.... ;-)

Slimme jongen! Lijkt zeker op zijn moeder ;)

Jong geleerd oud gedaan. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het "verdienen" van geld.

@Henk(ES): Ja, de spirit van de jonge entrepeneur!
@Brillie: Gelukkig ben ik er ook nog. Om hem van het beeldscherm weg te rukken en naar school te brengen...
@Paola: Luchiano heeft al geleerd dat alle reclame een leugen is. Maar ja, geld is geld. Hij is dol op dollars... :-)
@Gaby: Haha... mannen plagen vrouwen en niet andersom, pas op he! Maar je hebt gelijk, alle goede dingen heeft hij van zijn moeder... ;-)
@Helffer: Precies. Neem bijvoorbeeld een profvoetballer!

En... kan Luchiano (7) inmiddels een 5 gangendinner maken en de bijpassende wijnen erbij decanteren?

Hmmmm nieuwe regel :D
Jij maakt duidelijk je eigen regels CS!
En welke (slechte) dingen heeft hij nou van jou?
Beso,
Gaby

Het is een ontwikkeling, maar of dat een goede is...

@Cerito: Hij (7) kan er inmiddels heel geconcentreerd naar kijken hoe zoiets wordt klaargemaakt. Voor mij is dat al een hele prestatie!
@Gaby: Ach, wat is er leuker dan regels maken, regels breken misschien... ;-) Welke slechte dingen hij van mij heeft... ik weet hoe het Samson verging die antwoord gaf op de vragen van Delilah... ik verraad mooi niets!
@Renesmurf: Niet iedere verandering is een goede, daar heb jij gelijk in...

Ach, dus geen kans op de hoofdprijs.... Nou ja, als het zonnetje maar in je hartje schijnt:-)

(waarom krijgt iedereen altijd braakneigingen als ik zoiets zeg???)