« Help! Autoquiz! | Main | De jager gejaagd »

A Saturday afternoon with the Spiders

"Wat willen jullie eten?", vroeg Lucy zaterdagmiddag. "Pannenkoeken!", zei ik. "Niks!", zei Luchiano. Hij vindt eten maar tijdverspilling.

Om een uur of vier gingen we op pad. Het eerste doel was Landhuis Vredenberg. Wij wonen al jaren in de wijk Vredenberg, maar hebben het Landhuis nog nooit gezien. Vroeger woonden de blanke shon's in Landhuizen, waar de zwarte slaven voor hun op het land moesten werken. Een smal weggetje liep naar boven. Er stonden een paar huizen, eentje had een groot hek. Misschien was dat wel het Landhuis, maar we zijn omgedraaid. Andere bezigheden.

We gingen naar LA Curacao in Salinja om een naaimachine te kopen. Lucy vond dat ze niet genoeg korting kreeg en we verlieten het pand met een hoop handdoeken. Bij het filiaal in Punda was de prijs wel goed, maar wij wilden niet het etalage-exemplaar. Dat kon, maar dan moesten we terug naar Salinja, waar het magazijn zich bevindt. Volgende week.

Luchiano had nog een spijkerbroek nodig, maar daarna konden we eindelijk naar Pleincafé Wilhelmina. Gelukkig was er weer La Trappe Dubbel. Ze smaakten voortreffelijk. De grote vraag na Pleincafé Wilhelmina is altijd wat we gaan eten. Meestal halen we wat, maar nu besloten we bij El Canario lomitu (ossenhaas) te gaan eten.

Een paar jaar geleden gingen we voor het eerst bij El Canario eten. Ik weet het nog goed, het was nadat we in Otrabanda naar Willem-Alexander en Maxima waren gaan kijken. Sjongejonge, wat was het eten lekker bij El Canario! Lomitu met pika (een heet goedje op basis van ui en pepers) is denk ik wel mijn favoriete voedsel. Maar dan moet de lomitu wel goed klaargemaakt en van topkwaliteit zijn.

Aanvankelijk was dat zo bij El Canario. Men werd echter slachtoffer van het eigen succes. Er kwamen steeds meer mensen eten en hierdoor daalde de kwaliteit. Wij gingen er nooit meer naartoe. Nu was het er bijzonder rustig voor een zaterdagavond. Dat kon twee dingen betekenen: ofwel was het eten zo slecht dat er geen hond meer op af kwam, ofwel had men weer de tijd om zorg aan de maaltijd te besteden.

Dat laatste was het geval. Sjongejonge, wat was het lekker!

Het enige minpuntje bij El Canario was dat de zon inmiddels was ondergegaan. Deze passage staat dus niet op de film. Over de film gesproken. Ik merk dat ik in een fase zit waarin de films steeds langer worden! A Saturday afternoon with the Spiders duurt 3 minuten en 29 seconden. Ga er maar aanstaan. Een kortere film is overigens al in de maak.

A Saturday afternoon with the Spiders


Download A Saturday afternoon with the Spiders (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 7,873,866 bytes.
Duration: 3.29 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Ondanks dat het nog heel vroeg is hier en we net uit bedkomen hebben we wel trek gekregen van je verhaal over lomitos. Mjammie!!
Maarja Marcos kan ik elke dag, 3 keer p.d. lomitos voor zijn neus zetten dus dat is niet zo raar.
Eten jullie wel eens sushi... mijn favo!

Smakelijk filmpje, vooral de achtergrond muziek bevalt mij zeer.
Als je echt honger hebt smaakt eten altijd heerlijk, als je daar later terugkomt valt het tegen.

Ik heb weer met plezier gekeken.

@Gaby: Ik vermoed dat ik ook diep in mijn hart een Argentijn ben, zoveel hou ik van lomito. Overigens komt de Curacaose lomito uit Argentinie... ;-)
@Renesmurf: Dat is een waar woord, het moment waarop je eet en het gevoel (honger, beetje bier op etc) is erg belangrijk voor de smaakbeleving. Bedankt voor je 'compliment', de volgende keer zal ik geen filmpje maar de mp3 plaatsen... :-)
@Pascal: Graag gedaan!

Ik vind die achtergrondmuziek juist verschrikkelijk, als ik zoiets moest horen tijdens een maaltijd, dan zou de eetlust me zijn vergaan, al zou het nog zo goed zijn klaargemaakt.

Lomitu met pika, dat lijkt mij ook wel wat!
Hier ging het filmpje erin als bij jouw de lomito er in ging.

Ahhh dat is een goede verklaring waarom de lomitos zo smakkelijk zijn. Het vlees van hier is wereldberoemd.
Durf het bijna niet te zeggen maar ik vind kip lekkerder dan rund shtttttttt niet tegen Marcos zeggen :)

Jammer dat we het niet van Lucy zelf konden horen "ik hou van Casa Spider". Maar omdat het reality gehalte hoog is in Spider's filmpjes geloof ik er 1100% in. CasasPa

Volgens Don zou de juiste achtergrondmuziek zijn geweest... "Respect"... hahahahahaha

Aaarg,

La Trappe in een Duvel glas.
Wel je speldje blijven eren he Casa!

Is Nancy's er niet meer trouwens, ik hoor er zo weinig over de laatste tijd.

@Cyberjunk: Uhm... de achtergrondmuziek heb ik er zelf achtergeplakt. Eigenlijk was het allemaal heel rustig... :-)
@Henk(USA): Lomito als die van Nancy... Er staat alweer een nieuw filmpje op stapel!
@Gaby: Ik denk dat dat iets typisch vrouwelijks is. Lucy is ook dol op KFC. Mannen zijn daarentegen wel dol op "galinjas"... ;-)
@CasasPa: Ik geloof dat jij tot nu toe de enige bent die mijn incorrecte vertaling is opgevallen, haha. De macht van de tolk zeg maar.
@Willisha: Had ook heel goed gepast denk ik ja. Respeto! ;-)
@Guillermo: Nancy is er nog wel maar staat nooit meer zelf in haar snack. Dat haalt de charme er toch een beetje vanaf. La Trappe in La Trappe glazen vind ik niet lekker, in zo'n groot Duvel-glas is het goed te verdragen!

Mooie film. Maar wat duurt 3.29 minuten lang zeg. En ik krijg ook weer zin in lomito (bij El Canario) maar ook in pannenkoek!

fantastische movie!

Luchiano heeft trouwens gelijk wat betreft eten, het is pure tijdverspilling. Je zou gewoon 3xdaags een pilletje in moeten nemen voor je dagelijkse voedselbehoefte.. :)

@Pascale: Jij krijgt ook overal honger van! De film is inderdaad aan de lange kant. Ik ben er nu vier keer aan begonnen, maar heb hem nog steeds niet helemaal uit kunnen kijken.
@GJ: Grappig dat je dat zegt. Sinds ik Luchiano een jaar of wat geleden heb verteld over astronautenvoer, zeurt hij mij de kop gek hierom... :-)

Van het weekend heb ik nog zelf heerlijke lomito gegrild, maar naar aanleiding van jouw verhaal lijkt me de optie bij El Canario ook best interessant (en lekker). Enige probleem is dat ik niet weet waar het zit. Kan je me dat vertellen? Dan ga ik daar ook een keertje eten afhalen, want zoals de rest hier krijg ik ook honger van de gedachte.

Leuke film, maar inderdaad wel erg lang. Wat gaat sneller bij Luchiano: pannenkoek of het ijsje? Dat langzame eten heeft hij volgens mij niet van z'n vader. En GJ: eten is veels te leuk , dus voor mij geen pilletjes.

@Marc: Ik ben niet zo goed in uitleggen waar iets is. El Canario is ietwat 'verstopt'. Na de finale Feyenoord-Dortmund hebben een collega en ik het onafhankelijk van elkaar niet kunnen vinden... :-) (We zouden daar nog even de overwinning vieren met lomito) Ok, ik doe een poging. El Canario ligt aan de parallelweg van de Schottegatweg vlakbij Buger King Salinja. Het beste kun je vanaf de Schottegatweg rechtsaf naar Burger King rijden aan het eind van de weg rechts en dan het eerste (smalle) weggetje rechtsaf nemen. dan kom je op de parallelweg, een klein stukje naar rechts heb je de parkeerplaatsen. Met een trapje loop je naar beneden. Ik hoop dat je met deze aanwijzingen niet hopeloos verdwaald... ;-)
@Margriet: Het ijsje gaat een stuk sneller dan pannenkoek. De film is inderdaad ontzettend lang. Wordt volgende keer in vijf delen uitgebracht!

Hè jammer, ik zit net even achter de verkeerde computer. Morgen ga ik hem downloaden en bekijken.

Even over dat bier drinken. Hier in ons landje is het te koop in kleine flesjes. Speciale flesjes.

Die schenk je heel langzaam leeg. Zodat het gist in de fles achter blijft.

Maar jullie plonzen zo alles in het glas. Dat verbaast mij.