« Het Púluwe Mysterie (2) | Main | A Saturday afternoon with the Spiders »

Help! Autoquiz!

Op de zaterdagmorgen ben ik onder het genot van een paar mokken koffie en vier boterhammen met gesmolten kaas en ui bezig met de AD-Autoquiz (registratie verplicht).

Voor elk van de maarliefst 34 vragen heb ik tot nu toe Google nodig. Toch blijft er onzekerheid. Wie kan mij helpen met de volgende problemen?

  • Wat is de jaaromzet van Ford, GM, Daimler-Chrysler, Toyota en Volkswagen?
  • Welk Japans automerk is nog steeds zelfstandig? Suzuki, Mitsubishi of Honda?

Het mooiste is het als de bron-url waar de informatie gevonden is wordt meegeleverd. De help-lijst kan nog langer worden, want ik ben pas bij vraag 18.

Help!

Update 29.01.2005 / 11:00
Alle 34 vragen zijn ingevuld. Doorneuzelen over auto's mag!

Comments

Helaas kan ik je niet van dienst zijn, auto's zijn voor mij vervoermiddelen en verder weet ik er geen donder van, ik vind de kleur onder andere belangrijk dus dan weet je wel in welke hoek ik zit.

tja.. ik kan je ook niet helpen.
toyota? hyundai?
ik houd niet zo van japanse modellen (auto's wel te verstaan)

Toyota is inderdaad het enige zelfstandige Japanse automerk.

En welke jaaromzet? Welk jaar, voor of na belastingen, totaalomzet of omzet in Nederland? Onduidelijke vraagstelling, hoor... ;-)

@Henk(ES): De kleur, haha, ja... say no more... :-)
@GJ: De nieuwe Toyota Supra en de Honda NSX zijn anders wel wereldtoppers!
@Eric: Eigenlijk ging het erom welke de drie grootste autofabrikanten zijn. Inmiddels weet ik het antwoord al!

Fijn voor jou dat je alle 34 vragen goed hebt.Ik vond het al vervelend je niet te kunnen helpen. Wat voor prijs krijg je nu? Een vijfde boterham met kaas en uien? CasasPa

ja hoor.....ik weet alleen dat George als in Clooney in een fiat ontvoerd kan worden.... dat is info waar een vrouw wat aan heeft.... en dat er maar weinig paarse auto's zijn... da's stom!... ;-)

Van auto's heb ik geen verstand. Even een kleine anekdote uit de tijd dat mijn vader nog leefde, ergens tussen 1997 en 2000. Hij kocht een nieuwe auto (nou ja, nieuw, een andere auto) en wel een Opel. Ik vroeg hem- en ik was serieus op dat moment, ik maakte echt geen grap- of hij een Opel Record, een Opel Commandor (of was het Commandeur) of een Opel Kaptein (of was het Kaptân of zoiets) ging aanschaffen. Die Opelmerken waren er in de jaren 50/60 en ik, begin jaren negentig al computerfreak en in 1996/97 al hard op weg naar Cyberjunk, wist niets van de Opel Vectra en de Opel Astra, waar mijn vader tussen twijfelde. En ik, die van zichzelf durft te zeggen in het bezit te zijn van een redelijk geheugen, ben vergeten of het een Opel Vectra of een Astra is geworden. Dus Casa, ik ben blij dat jij je quiz hebt afgemaakt, want bij mij zou je helemaal op het verkeerde adres zijn geweest.

een auto moet:
lekker rijden,
veilig zijn,
origineel (geen grijze massa auto),
en als het kan ook nog eens snel..

wat jij?

Vandaag eindelijk een brief van de verzekeing. Dat alles opgelost was... vreemd... alles? Waarom hebben we dan nog geen geld mogen ontvangen? Maandag maar eens weer bellen.

@CasasPa: Als ik win een Smart ForFour. Maar ik twijfel nog over die zelfstandige producent. Ik heb voor Honda gekozen, maar misschien is het toch Suzuki of Mitsubishi. (Wat bedoelen ze met zelfstandig?)
@Paola: Wat dacht je van deze paarse TVR? ( http://www.acclaimimages.com/_gallery/_SM/0028-0405-0516-1418_SM.jpg ) De man erin lijkt waarschijnlijk niet op jouw Clooney... :-)
@Cyberjunk: Haha, de Kapitein, Admiral en Diplomat stammen uit de 50'er jaren. De Record en Commodore uit de jaren '60/'70... :-) Als er nog eens een quiz is over oude auto's klop ik bij jou aan... :-)
@GJ: Helemaal mee eens. En als we naar het vliegveld gaan moet hij ook veel bagage kunnen verstouwen...
@Brillie: Zowat alle maatschappijen zijn snel met geld innen en langzaam met uitbetalen. Zo is het leven. Ik hoop dat Linda weer snel een nieuw autootje heeft!

Goh, en ik maar denken dat het knap is, als ik de rekening van onze auto begrijp;-)

Ik vind dat een rode auto belastingvrij moet zijn.
Dat is een mooie kleur en het fleurt het straatbeeld wat op.

Ik ben het helemaal eens met Renesmurf! Hier op Madeira zie je vooral zilverkleurige auto's rondrijden... Volgens mij is het verboden om een huurauto in een andere kleur aan te schaffen. Maar het is zó saaaaaiii!!!!

Daarom is de auto van onze vriendin Linda zo'n goede uitzondering.... zie http://weblog.donamaro.nl/index.php?itemid=492 :-)

whaaaaaaa man er uit...de auto wil ik wel ;-)

Die zelfstandige producent heb je dus fout ;-p

De andere Japanse fabrikanten zijn onderdeel van GM (Mazda) of PSA (Nissan).

@Henriette: Van financien heb ik nog minder verstand dan van auto's... :-)
@Renesmurf: Een goed plan. Maar de Hollaner kennende rijden we een paar dagen later allemaal in een rode auto!
@Willisha: Zilvergrijs kan heel mooi zijn, maar (tegeltjeswijsheid) overdaad schaadt!
@Paola: En als de man zijn haar paars verft?
@Eric: Maar waartoe behoort Honda dan?

Tja, Ik ben zelf ook aan het zoeken. Zo vond ik ook deze weblog.
Ik heb het automerk gevonden. De tip bij deze vraag is namelijk niet wie is zelfstandig, maar wie werkt er samen? Het principe van de vraag omdraaien, is wel meer van toepassing op bepaalde vragen. Succes.
Trouwens, ik wil die Smart ook winnen!!
JaZo

Casa, geen angst. Met Honda heb je in ieder geval al 50% kans. Mitsubishi is het zeker niet, die hangen al een paar jaar aan het infuus van Daimler-Chrysler.

@JaZo: Samenwerken doen ze allemaal, of hebben ze op zijn minst gedaan. Er staat toch echt 'zelfstandig'. Jij ook succes!
@Angel: Ik denk dat ik voor de zekerheid nog een hele quiz invul met Suzuki... :-)

http://home.planet.nl/~veen3368/carovz.htm

Hier zal je vinden dat honda het goede antwoord is ;)

Dank u! Scheelt weer wat werk!
Nog even wat: Hoe zit het met vraag 1, naar mijn info reed de eerste auto al in 1896... Maar dat antwoord staat er niet bij, zitten er nog meer van zulke foutjes in de quiz??

@Wessel: Thanx, een bevestiging dus!
@Janneke: De eerste auto reed inderdaad in 1896, maar de vraag is wanneer de eerste auto in Nederland reed. Geen foutje dus... :-)

"In 1896 was de Haagse fotograaf Adolphe Zimmermans de eerste die met een automobiel op de Nederlandse wegen reed." (http://www.zaans-industrieel-erfgoed.nl/pages_1/ruimbaan%20voor%20het%20automobiel.htm)
Maarja maakt ook niet uit :)

In de interactieve quiz op internet staat wel 1896 - foutje blijkbaar int boekje...

Ik vind vraag 28 de moeilijkste; welke fusie is nooit tot stand gekomen. Aan de ene kant denk ik Honda en Rover, want die zijn al weer uit elkaar gegaan, aan de andere kant denk ik Renault en Volvo, want dat is alleen vrachtwagens. Het hangt er dus vanaf hoe je de vraag interpreteert, denk ik