« Groen beest | Main | Youp krijgt een 9 »

CasaMovie: Pagara!

Op de laatste werkdag van het jaar houden veel bedrijven het om een uur of twaalf 's middags voor gezien. Het werk wordt neergelegd en men begint de Pagara uit te rollen. Een Pagara is een soort van miljoenklapper die als een lang lint over de straat of een parkeerplaats wordt uitgerold. Binnen ziet men ze gek genoeg veel minder.

Vrijdag 30 december was de laatste werkdag van het jaar 2005. De meeste SQL Integrator employees verzamelden zich op de parkeerplaats aan de Neptunusweg. Voor oliebollen en drank was gezorgd. De zon brandde. Iedereen kreeg een glas champagne waarna Andrew een korte toespraak hield.

The Main Event kon beginnen. Ted stak de Pagara aan en even later had bijna iedereen zijn vingers in de oren gestoken. Dan ziet men dat cameraman een zwaar beroep is. In mijn rechterhand had ik de camera vast en in mijn linker een blikje Amstel bier. Aangezien ik geen octopus ben bleven er dus geen handen over om mijn oren mee te bedekken. Inmiddels hoor ik alweer zo nu en dan een geluidje.

Toen onze Pagara eindelijk was uitgebrand begonnen de buren van het notariskantoor. Die van hun was een stuk korter. Veel SQL-ers reden door naar de Professor Kernkampweg achter Xerox waar Roland van Adequate Financial Services (AFS) zijn Pagara ging aansteken.

We waren net op tijd om de smeulende resten op straat te zien dampen, de boze geesten waren al verjaagd. Gelukkig waren we ook op tijd voor een pika-bal, een heet gekruid gehaktballetje, en een blikje Polar. Het begon te regenen en iedereen zocht een goed heenkomen. Wij besloten om via Centrum Supermarkt naar huis te rijden. Via Centrum want Lucy had ineens een onbedwingbare behoefte om ravioli te eten. Nog ruim vier maanden en dan hebben we dat ook weer achter de rug.

De nieuwste CasaMovie Pagara! is de 24e film van het jaar dat op 2 januari begon met La Chica Merengue bailando. Daarmee is de circel mooi rond. Rest mij om iedereen die dit leest een heel gelukkig 2006 te wensen. In Nederland is het al bijna zover, wij hebben nog een uur of acht te gaan.

Turn up the volume en geniet van Pagara!

Pagara!


Download Pagara! (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 8,018,538 bytes.
Duration: 4.26 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Wat eem pokkenherrie zeg, die Pagara. Wat betreft de muziek bij die movie, die vond ik ditmaal heel redelijk om aan te horen, dit swingt gewoon, zonder overdreven te zijn. In elk geval beste Casa, ook voor jou, voor Lucy en voor Luchiano en de familie Spider in Nederland, een voorspoedig 2006 toegewenst. Ik heb de champagne net achter de kiezen, jij zult ongetwijfeld de hele nacht doorzakken en dat gun ik je ook nog.

Pagara's zijn *goed*


Gelukkig nieuwjaar!

altijd baas boven baas. Onze Pagara had maar 2000 klappen, toch veel herrie in onze straat. Ook hier op het einde regen, maar dat was bij jullie misschien ook heviger.
Vanaf deze zijde van de Oceaan: jullie alle drie en straks vier een heel gezond en gelukkig 2006.
CasasPa.

Nog een paar uur te gaan. En dan gaan we helemaal los op het eiland. Ik hoor niet dat ons vuurwerk in jou thuin terecht gaat komen. De pijlen staan wel jou kant uit gericht.

@Cyberjunk: Misschien vond je de muziek (reggaeton!) juist wel leuk door de pokkeherrie van de pagara. Hetzelfde effect als dat je bij de tandarts in je arm knijpt. Dank voor je goede wensen, wij zitten nu aan de tequila (ik), het water (Lucy) en de cola (Luchiano) en wensen jou een heel mooi 2006 toe en veel succes met de aanstaande verhuizing...
@Lijn: Zeg dat wel, een Oud&Nieuw zonder pagara's kan ik mij niet meer voorstellen. De 'e' is gecorrigeerd... ;-)
@CasasPa: 500 keer 2000 is ook een miljoen. Heb je niet nog op MSN gesproken maar alsnog de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!
@Brillie: Wij hebben een goalkeeper en Star Wars afweergeschut in onze tuin staan. Voorts is het met name Cupido die mij continue bestookt met zijn pijlen... ;-)

Wel leuk natuurlijk, dat spul even testen, maar dan heb je er niks aan.

Ik zit al lang en breed in 2006, en het bevalt prima.
Ik kan je nog een fijn uiteinde wensen, en een leuke wisseling.
Bij deze dus.

Wat ben ik toch een bevoorrecht mens dat ik een volumeknop heb om mijn gehoor te kunnen regelen :-) Hier in de suburbiastraat woont een Chinees waarmee ik vannacht heb geproost. Hij bewaart zijn Pagara tot Chinees Nieuwjaar (ergens in februari) en waarschuwde mij alvast voor het nieuwe jaar van de Hond. Dat schijnt garant te staan voor veel ongelukken. Gelukkig geloof ik niet in astrologie en jij vast ook niet. De beste wensen voor jou, Lucy, Luchiano en ook voor de honden (per slot van rekening wordt het dus blijkbaar hun jaar ;-)

Bon anja pa boso tur!!! Ik heb niet naar de film gekeken want ik weet al hoe zo'n ding tekeer gaat hahaha. Hier hebben we het heel rustig gehouden. Om iets voor 12 uur heb ik met "sencia" mijn huis gewierookt om de oude geesten weg te jagen. Om 12 uur druiven met champagne gegeten en daarna een dikke sigaar gerookt voor een voorspoedig 2006. Onze zoontje van 2 maanden sliep wonder boven wonder door al die herrie heen. Helaas kan ik hier niet 's middags op 1 januari effe naar knipbaai om mijn warme nieuwjaarsduik te nemen zoals ik dat voorheen gewend was op Curacao. Een nieuwjaarsduik met een unoxmuts in die vieze koude colawater van Den Haag heb ik helaas geen zin in dit jaar.....

Beste Casa en aanhang: een heel goed, gelukkig, gezond (vooral voor "de kleine" ;-) ) nieuwjaar.....veel lol, veel prachtige uitspraken van Luchiano (8)en hopelijk ontmoeten we elkaar IRL in 2006!

(de movie is gedownload en ga ik straks bekijken, voorlopig luister ik lekker naar Radio Karpata)

Gelukkig en vooral gezond 2006.

@Renesmurf: Hartelijk dank, vooral omdat ik weet dat je er niet van houdt (van de beste wensen wensen). Inmiddels zitten wij ook lang en breed in 2006. Ook hier bevalt het prima!
@Carin: Onze honden geloven er weinig van, van dat jaar van de hond. Het ging hier (volgens Lucy) de hele nacht door met knallen, daar heb ik zelf dankzij bier, champagne en tequila helemaal niets van gemerkt. Het beste voor jou in 2006 en... jammer van die volumeknop... :-)
@Tashita: Niet naar de film gekeken? Je weet niet wat je mist! Wij doen onze nieuwjaarsduik gewoon in het ook niet kraakheldere maar wel warme water van Mambo Beach. Un bon anja pa bo tambe!
@Roos: Hartelijk dank voor je wensen en uiteraard hoop ik voor jou dat 2006 ook een heel goed jaar wordt waarin een oplossing gevonden wordt voor de emigratie van je vriend. Veel plezier straks met de movie, don't forget to turn up the volume!
@Henk(ES): Jij ook een heel gelukkig en gezond 2006. Dat wij in dit jaar ook deelgenoot mogen blijven van het interessante beslissingsproces dat zich vrijwel dagelijks in jouw hoofd afspeelt... :-)

wow dat klinkt heftig , nog een heel goed 2006 voor jullie
M

Hier vanuit onder water ook de beste wensen voor jou en de jouwen :-)

Een Gelukkig en Gezond Nieuwjaar
een leuk filmpje met Luchiano en jan owen
fam maat

@Michel: En dat soort geluiden ging dus de hele nacht door. Ook vandaag overdag verwacht ik er nog een hoop. Thanx en de beste wensen ook voor jou daar in het koude Denemarken!
@Zeekomkommer: Als we straks aan het strand liggen duik ik wel even onder, op zoek naar een Zeekomkommer... ;-)
@Carla: Ja, Jan komt er inderdaad ook in voor. Dan zie je hem ook eens bewegen... :-) Dank je en jullie ook een heel gelukkig 2006!

Een heel gelukkig 2006 voor CasaSpider, Lucy en Luchiano van Schavuit en Cynthia.

knalluh!!!

Nog wat nasoezend van overheerlijke champagne enz. wens ik Casa Spider en de zijnen een voorspoedig jaar toe. Enne..

Blijf bij de les in 2006.

@Schavuit: Thanx! Uiteraard wensen wij jou en Cynthia een fabuleus 2006, zeker met de aanstaande gezinsuitbreiding...
@Theo: Er wordt hier nog steeds geknald, dus dat zit wel goed voor dit jaar... :-)
@Hubertus: Nou, nou, je hebt wel lang nagesoest... ;-) Gelukkig heb ik voldoende kritische reageerders om bij de les te blijven!

De casamovies worden steeds beter (en gelukkig met heel wat minder "leuke" effecten :-))

Iedereen een heel gelukkig 2006 toegewenst!