« SQL Dinner at Avila Beach | Main | CasaMovie: Pagara! »

Groen beest

Donderdag stapte ik in de auto en bleef als versteend zitten. Er zat een groen beest op de voorruit. De eerste en meteen belangrijkste vraag was: Bevindt het groene beest zich aan de binnenkant of aan de buitenkant van de voorruit?

Groen beest aast op CasaSpider, klik voor groterDat was niet eenvoudig vast te stellen. Ik tuurde en tuurde, ook over de glazen van mijn bril heen. Immers, van dichtbij zie ik beter zonder.

Aangezien alle ramen gesloten waren toen ik instapte en het beest zich niet eerder in de auto bevond, beredeneerde ik rustig en kalm dat het zich daarom aan de buitenkant van de voorruit moest bevinden.

Heel voorzichtig bewoog ik mijn vinger aan de binnenkant van de ruit richting de lange poten van het groene beest. Een enorme opluchting maakte zich van mij meester toen de vinger er onderdoor gleed zonder weerstand te ondervinden. Laat staan een onverhoedse aanval van het groene monster.

Wel had ik het gevoel dat iedereen bij UTS mijn capriolen vanuit de kantine op de eerste verdieping aan het gadeslaan was. Ietwat overmoedig geworden begon ik op de ruit te tikken. Direct onder het lijf van het groene beest, dat echter geen spier vertrok. Ik startte de auto en begon aan mijn reis van circa 350 meter naar huis. Het groene beest bleef gewoon zitten.

Aangezien hij niet meebetaalde aan de benzine zette ik de ruitensproeier aan.

Comments

Ik voorzie een actie. Een actie, red het groene beestje.

Tis toch geen beschermde soort hoop ik?

Het Groene Beest zal inmiddels wel verdwenen zijn, zo veronderstel ik na jouw "ruitensproeiactie." Ik heb geen idee wat het voor beest is, ik heb zoiets nog nooit gezien- tenminste voor zover ik weet dan- maar misschien is het een boze spin die veranderd is in de hulk...;-)

ooooh... ga jij met de auto als je maar 350 meter van je werk woont?? Schande! :o)

Dit Grassgroen beestje hopt alleen maar mee naar jouw tuin. CasaSpider ik wens jou en je gezin een
bon aa 2006.

gefrituurd en met een sausje zijn ze best lekker. Denk ik.

Dat lijkt mij een gewone groene sprinkhaan, watje. Nu is hij in jouw ruitensproeier verzopen, kun je wel tegen zo'n kleintje? Volgende keer f gewoon even vragen om een kleine bijdrage in de benzine f n tikje tegen een springpoot. Win/winsituatie, dan.

@Brillie: Dan moet het groene beest eerst weer gelocaliseerd worden...
@Theo: Ik zag geen lijfwachten in zijn buurt...
@Cyberjunk: Na het sproeien was het vooral de automatische ruitenwisactie die hem op de vlucht joeg. Een gemuteerde spin als hulk, je hebt een rijke fantasie... :-)
@majriM: Ja, ik heb daar wel eens een stukje over geschreven, over de routen van mijn huis naar mijn werk. Als je hier loopt word je echter voor gek versleten. Dat wil ik voorkomen.
@VernonO: Toch hou ik mijn voorruit graag schoon. Ik wens jou en de jouwen ook alvast een heel gelukkig 2006 toe.
@Pascale: Ik zal ze voortaan bewaren, voor als je weer eens langskomt... ;-)
@Irene: Maar dan wel een heel gevaarlijke sprinkhaan. Hij is niet verzopen maar kon (geloof ik) net op tijd wegspringen voor de aanstormende ruitenwisser... :-)


Dat groene beestje heet 'Dalakotchi di sueltu', ofwel gelukssprinkhaan. Als je het ziet, betekent het dat je 'veel' geld gaan winnen etc.
Die 'Dalakochi di sueltu' brengt dus goede dingen op jou pad.

Let op, je moet het niet bewust gaan opzoeken. Je krijgt alleen geluk als die 'Dalakochi di sueltu' uit zichzelf bij jou in de buurt verschijnt. Op Curaao gelooft men heilig hierin. In de GROENE Dalakochi dus.

Bon Ao Nobo alvast!

@Boutie: Dan zijn ze in Curaao nog bijgeloviger dan in Nederland en bij ons is het al zo erg.

Nou Spidertje, als ik Boutie mag geloven dan is het een zeer gunstig teken en kan jullie geluk in 2006 niet meer op.

Bon Ao Nobo !!!

DIERENBEUL!

@ Casa: Niet nodig ook zo kan men je vervolgen wegens moord op het groene beestje. Je geeft immers al zelf toe.

Buiten dat om: de beste wensen voor 2006 vast.

naja zeg, gewoon een sprinkhaan...dat ziet zelfs paool... gekkie! :-)
ik vrees dat als het waar is wat boutie zegt jij je geluk wel even down the drain hebt gegooid met je actie.... oh oh oh...desondanks wens ik je een geweldig 2006 samen met je dierbaren!!!

@Boutie: Thanx! Dus een 'dalakotchi' is een spinkhaan? In Santo Domingo noemen het beest 'esperanza' met min of meer dezelfde betekenis. Ik heb hem niet opgezocht, dus het geluk kan beginnen... :-)
Bon Aa Nobo pa bo tambe...
@Cyberjunk: Reken maar. Zuid-Amerika kent veel 'brujeria' (hekserij) en allerlei soorten van bijgeloof. Wat is jouw bijgeloof?
@Bodo: Als er geen spreekwoord bestaat als "Een dalakotchi maakt nog geen zomer" wel ja. Ik wacht rustig af!
Bon Aa Nobo pa bo tambe...
@Renesmurf: Het was puur zelfverdediging!
@Brillie: Ik zal niet de eerste zijn die door zijn eigen weblog hangt... :-)
@Paola: Maar wat had ik dan moeten doen, hem een kus geven ofzo? Ik wens jou ook van harte een heel gelukkig 2006 toe, Paool!

Pascale: dat valt tegen, hoor. Knapperig, dat wel, maar voor de rest proef je vooral de olie.


Heb gelezen dat 3 grote Bichi prijzen gevallen zijn op Curacao. Dalakochi killers krijgen dus niets! Jammer he? Het had toch zo mooooi kunnen zijn....

Tur tres premio a kai na Krsou: 90% Bichi di sorteo mionario bend ! Bron La Prensa


Bichi is wat men in Nederland een Staatslot noemt. Dus staatsloterij, maar voor de Ned. Antillen.

@Eric: Nu je weer een baan hebt eet je toch ook wel weer gewoon Hollandse pot in plaats van allerlei insecten? ;-)
@Boutie: Ik heb niet eens meegedaan! De verkoopster waar ik mijn lotjes voor de Landsloterij altijd koop heb ik helaas al een tijdje niet meer gezien. Zij had mij best geluk gebracht. Al dan niet in combinatie met Senor Dalakochi... :-)