« Make-up en Afschrijving | Main | Groen beest »

SQL Dinner at Avila Beach

Ieder jaar, nou ja ieder jaar, voor het derde achtereenvolgende jaar organiseerde SQL Integrator een eindejaarsetentje voor haar werknemers en aanhang. Deze keer was gekozen voor het Avila Beach hotel als lokatie. Geen verkeerde plek als men weet dat de Koninklijke familie hier ook regelmatig logeert.

Luchiano (8) was thuis onder de pannen met babysit Jeanette die haar jonge dochtertje Jeanine had meegenomen. Haar andere dochter heet overigens Jeanimee. "Ze beginnen allemaal met een J!", merkte Luchiano terecht op. Snel bereidde Lucy een grote schaal popcorn voor de kinderen. Daarna vertrokken we naar het nabijgelegen Avila Beach hotel.

Het was echt een etentje bij Avila Beach en niets anders. Echt waar.Aanvankelijk was het de bedoeling om op het strand te eten, met de voeten in het zand. Gezien de kans op regen, ja ook op Curacao kan het -heel hard- regenen, stonden de tafels uiteindelijk toch op een overdekte plaats met een harde ondergrond. Het vermelden van de ondergrond is van belang aangezien de meeste dames op hoge hakken kwamen.

Na de gebruikelijke toespraken die niet al te lang duurden maakte men per tafel de gang langs het buffet. Het eten was goed en het gezelschap ook. Wij aten aan tafel met Ino & Bente aan onze linkerkant en Frank & Elly aan de rechter. En niet te vergeten Karin. Immers, wie wil er nog aan tafel zitten met mensen zonder website.

Na het eten was het tijd voor de fotoronde. Het leuke daarvan voor mij is dat ik bij alle tafels even langs kom. Een lui iemand als ik is anders namelijk geneigd om de hele avond op een plaats te blijven zitten. Foto's maken is dus goed voor zowel communicatie als beweging.

De prijs voor de ondeugendste eetster gaat ditmaal naar Gerbys. Zij was in een opperbeste stemming. Samen met Janis infiltreerde zij in menige foto. Als Venezolaanse is zij uiteraard dol op ayaka. Na het eten waren er nog een paar over, de handtas van Gerbys ging open en...

De dames sleurden mij mee naar een in hun ogen mooiere fotolocatie. Toevallig, ja heel toevallig, was Frank net op weg naar het toilet. Even later mocht hij het stralende middelpunt zijn tussen drie schoonheden uit Venezuela (Gerbys), Colombia (Janis) en Brazilie (Jacqueline). Waarom moest ik nu niet naar het toilet.

Lucy kent mij wel een beetje en had mij een timeframe van een half uur gegeven voor het fotorondje. Precies op tijd voegde ik mij aan haar zijde. Na nog een laatste glas rode wijn was het welletjes. We namen afscheid en troffen thuis de babysit aan met haar nog steeds wakkere dochter van een jaar of vijf.

Ze vertelde dat de kinderen zich uitstekend hadden geamuseerd. Luchiano had zijn CD op vol volume afgespeeld en zelfs met het kleine meisje gedanst. Dat doet hij nooit als wij erbij zijn, heel vreemd.

De fotoserie SQL Dinner Avila Beach bestaand uit 29 portretten staat online.

Eerdere SQL Dinners:

Comments

Bont gezelschap, leuke fotos.. maar was is Ayaka. (te lui om op te zoeken :)

Nog geen regen gehad op St Maarten. Wel veel zand op de gekste plekken in de kleding.

Allemaal heel gezellig.
Toch ben ik best blij dat ik er niet bij was.

Hahahaha, wat is Renesmurf toch leuk in al zijn oprechtheid. Trouwens, Lucy ziet er weer geweldig uit.

Leuke foto's .... Vooral Gerbys heeft inderdaad een opvallend uitstraling en een uitdagend lach. Viva Venezuela!

@GJ: Ayaka is een Indianenlekkernij van vlees en ma´smeel gestoomd in een bananenblad. Het wordt op Curacao in de Kersttijd/einde van het jaar vaak als voorgerecht gegeten. Mocht je zin hebben om het te maken: http://www.xs4all.nl/~ardh/boeken/AMERIKA.HTM#L363
Heel vreemd is trouwens dat precies dezelfde pagina ook hier te vinden is: http://users.pandora.be/kookgek/dengroenen/amerika.html#L363
Wie heeft dit van wie gecopieerd?
@Brillie: Wel bijzonder dat het net lijkt of je nog vanuit Apeldoorn schrijft. Wij hielden het overigens ook droog, het ergste leed qua regen lijkt geleden.
@Renesmurf: Nou, ik had jou er best bij willen hebben. Vraagje: waarom ben je blij dat je er niet bij was? (Boezemen de vrouwen je enigszins schrik in misschien... ;-))
@Cockie: Internet zou internet niet zijn zonder Renesmurf... :-) Ja, Lucy zag er weer goed uit gisteren!
@Don Amaro: Gerbys was erg ondeugend gisteren. En de leukste vrouwen zijn nu eenmaal de ondeugende... ;-) Ik hou het op: Viva la Latina!

Avila Beach Hotel, daar zaten wij vorig jaar ook. Prima hotel, maar wel een beetje vergane glorie.

Ik meende dat je vorig jaar het feest ook op Avila Beach had? Wel een lekker makertje met al dat lekkere eten, warme tropen en dat fraaie gezelschap, verwennerij voor Frank. CasasPa
PS: Renesmurf zal in Winschoten wel op zijn manier genieten, ieder zijn eigen feestje.

@ Casa: Dat klopt. Niet iedereen hoeft het te weten, dat wij patsers zijn.... en heerlijk om de proxy server van thuis te kunnen gebruiken.

Op die laatste foto heb je inderdaad wel een heel romantische pose!

Met mij zou je dus niet aan tafel willen zitten, want ik heb geen eigen website. Ik heb zelf een goede vriendin die zelfs niets met computers heeft, ze heeft er nooit iets mee gedaan, wil er ook niet aan beginnen en toch ben ik al 22 jaar met haar bevriend en heb al verschillende keren met haar aan tafel gezeten en ik vind het nog GEWELDIG om haar te zien en, als de gelegenheid zich voordoet, met haar aan tafel te zitten. Wel een beetje kortzichtig zeg, om zoals jij te redeneren. Dat is toch niets voor jou?

Bente kan trouwens ook wel goed fotograferen merk ik, die romantische foto die ze van jullie gemaakt heeft vind ik prachtig.

Waar halen jullie steeds een andere babysit vandaan? Ik meende al eens een keer gezien te hebben dat ene Monique oppaste, nu was het Jeannette met dochter Jeanine. Als je in Nederland mensen hoort, dan is het supermoeilijk om oppas te krijgen, jij schijnt altijd wel iemand te vinden, hoe krijgen jullie het voor elkaar? En hoe vindt Luchiano het om steeds bij een andere oppas achter te moeten blijven?

@Ruben: Avila heeft niet meer de 'grandeur' van vroeger en het geheel oogt wellicht wat rommelig. Toch is het er prima vertoeven.
@CasasPa: Vorig jaar was Papaga-yo, ik heb de links er nu onder gezet. Het was inderdaad verwennerij voor mond, ogen en Frank. Renesmurf heeft dit jaar tot zijn verrassing een heus Kerstpakket gehad. Daar geniet hij meer van dan van een etentje met anderen.
@Brillie: Het is gewoon ongelofelijk! Doe ze de groeten in Front Street... ;-)
@Piet: Ja he, dat vond ik nou ook. Is het iets voor het witte doek?
@Cyberjunk: Ik heb wel eens een post geschreven over omgekeerd redeneren, dat je dus de uitkomst hebt en dan naar de som toe redeneert. Dat heb ik hier ook gedaan. Ik besefte plotseling dat al mijn tafelgenoten een website hadden en poneerde toen mijn stelling. Je mag hem dus met een korrel zout nemen, want inderdaad zijn mensen zonder website (soms) heel interessant... ;-)
Vanmiddag bij de SQL Pagara (miljoenklapper) breng ik Bente je compliment over. Ze kan inderdaad goed fotograferen, bezoek hun website maar eens.
Babysits regelen wij via de babysitcentrale van Rosemary. Dat werkt ontzettend goed. Ik kan 's middags bellen voor een babysit van diezelfde avond. Meestal komen Monique of Jeanette. Als het druk is wel eens een andere. Luchiano maakt het allemaal weinig uit, is het saai dan heeft hij toch zijn GameBoy... :-)

The Blues was een puike tent toen die Wesley Peeman daar de muziek verzorgde, die kerel had echt een waanzinnige muziek kennis, jammer dat hij te rebels was voor Avila...

zo hee mooie dames!!! Some guys have all the luck he ;-)

Ik zit liever thuis.
Heel gezellig allemaal op die foto`s, maar ik zie liever de foto`s dan dat ik er zelf zit te wachten tot ik weer weg mag.

@Ab van Rogestraten: Vroeger was Blues inderdaad 'hot' op donderdagavond. Wesley Peeman ken ik overigens niet, waar zit hij nu dan?
@Paola: Zeg dat wel ja! Maar in de Achterhoek zijn toch ook veel aantrekkelijke dames te vinden... ;-)
@Renesmurf: Het is niet direct zo dat ik in een gesloten inrichting zit/werk, al lijkt het er soms wel een beetje op. Als wij niet meer willen mogen we zo in de auto stappen en weggaan. Niemand die ons tegenhoudt... :-)


Waar haaaaalen jullie die lelijke vrouwen toch vandaan? (Sandra, Pauline en Moraima) Deze kunnen geen Antillianen zijn man. Casa, maak eens foto's van de 'doornsnee' yu'i Korsow als je wilt. Er zijn genoeg mooie Yu'i Korsow's op Curacao.

Bedankt !

Het was me de bijna-echtscheiding wel waard :-)))

@Boutie: Over smaak met betrekking tot het uiterlijk van personen valt te twisten. Over goede smaak met betrekking tot het op negatieve wijze uiten van die smaak niet. Wellicht een goed voornemen voor 2006 Boutie?
@Bodo: Haha, wat heeft het je gekost om dit weer recht te breien... :-)