« Zoeken | Main | SQL Dinner at Avila Beach »

Make-up en Afschrijving

Make-up spullen zijn vaak tamelijk prijzig. Als een vrouw poeders, lippenstift of mascara koopt voelt ze zich weleens schuldig vanwege de prijs. Zo ook Lucy. Zij rechtvaardigt haar make-up aankopen altijd op dezelfde manier: "Het lijkt duur, maar met dit ene potje doe ik zo drie of vier jaar."

Omgerekend is het dan ineens helemaal niet duur.

Een paar maanden geleden kochten we bij Otro Kara een in mijn ogen schandalig duur poedertje. Door het poedertje in drie jaar af te schrijven viel de prijs nog enigszins mee.

Gisteren kreeg ik de mededeling te verwerken dat we opnieuw naar Otro Kara moesten, voor hetzelfde poedertje. "Ja maar, maar... je zou er minstens drie jaar mee doen", sputterde ik. "Dat is ook zo", zei Lucy kalm, "maar ik heb het op de grond laten vallen en nu is het kapot."

Met dergelijke tegenslag had ik geen rekening gehouden en dus bevonden wij ons op woensdagmiddag wederom in Otro Kara. Het duurde even voor Lucy geholpen werd. Uiteindelijk stond zij met twee glimmende zwarte doosjes bij de kassa en wenkte mij.

"Klets!"

Daar viel een van de doosjes op de grond. Snel raapte ik het op, het was niet kapot. "Weet je zeker dat we hier drie jaar mee gaan doen?", vroeg ik voor de zekerheid aan Lucy.

Comments

Altijd zonde als je iets laat vallen.

Ik liet vandaag een pot zilveruitjes vallen.

(nouja, niet echt direct mijn schuld, ik en T. waren klaar met de boodschappen, bij het terugbrengen van het karretje liepen er 2 oude vrouwen voor me, deze waren zooooo langzaam en ik had natuurlijk zo'n haast en besloot om het karretje maar te laten staan en pakte de 2 tassen op maar door de snelheid en gewicht in 1 van de tassen hield de bodem het meer en alles viel dus op de grond, 1 pot zilver uien overleefde de val niet. :)

Make-up is zonde van het geld, als de natuur je niet mooi genoeg heeft opgeleverd, dan wordt je met make-up heus niet mooier, dat is alleen maar onnatuurlijk. Ik meen dat serieus, toch ben ik niet consequent. Want ik mag dan geen make-up gebruiken, ik geef wel regelmatig veel geld uit om mijn haar te laten verven, ook onnatuurlijk. Maar wat Lucy betreft, die heeft toch helemaal geen make-up nodig? Ik ben van mening dat vooral vrouwen met een donkere huidskleur een natuurlijke schoonheid hebben waar make-up niets aan toevoegt.

Ik ben benieuwd hoe duur dat potje dan wel was. (Typisch Hollandse vraag). CasasPa.

Haha ... je weet nu wat de volgende cadeau wordt voor Lucy ..... een onbreekbare beauty-case (familie formaat).

@GJ: Wat een tragedie! Gelukkig had je geen tien flessen Westmalle Tripel in je tas zitten. De afschrijftermijn van een pot zilveruitjes is gelukkig een stuk korter dan drie jaar. Vraag: waarom liet je T. eigenlijk niet de tassen dragen?
@Cyberjunk: Make-up camoufleert en accentueert. De kunst is om dit goed te doen en vooral niet andersom. Ik ben ook geen voorstander van de vrouw als olieverfschilderij, maar mits zorgvuldig en met mate gebruikt maakt het een mooie vrouw spectaculair.
@CasasPa: Toen ik het omrekende in Euro's kwam ik erachter dat ik toch enigszins aan het overdrijven was... ;-)
@Don Amaro: Ja, en de tegelvloer in ons huis overal vervangen door hoogpolig tapijt... :-)

@Casa, och de tassen.. da's weer een heel ander verhaal. Dat zal ik je besparen.. :)

Ik bereken ook altijd alles zo.
Per dag wordt het de helft goedkoper!
Handig.

maar duur blijft wel duur.

@misschien zijn er nog anderen dan ik die benieuwd zijn naar de jaarlijkse afschrijving. CasasPa.

O nee!! Begin inderdaad niet over 'tassen' .... dat wordt het 'De Bulaggi Code'

@GJ: Dat wordt dan "Tassen, the Movie". Ben inmiddels toch wat nieuwsgierig geworden...
@Renesmurf: Nou, de helft... maar het wordt zo inderdaad wel goedkoper ja. Als het tenminste niet ineens stuk valt... :-)
@CasasPa: Tot nu toe ben je toch echt de enige... ;-)
@Don Amaro: Ik mag in mijn handen knijpen dat Lucy niet echt een tassenfetishiste is. Dan is het hek echt van de dam!

Een zachte vloer aanleggen op de plek van de opmaak, kost wel wat, maar daar heb je dan ook jaren plezier van.

Trouwens een huis schilderen ook. Maar dat kan ook met een standaard kleurtje.

En zeker met nog een kleine op komst, stel ik voor dan maar voor die standaard te gaan.

Trouwens, hoe ga je de op naamstelling dit keer aanpakken?

Had je in je boekhouding geen voorziening daarvoor opgenomen ?

Boekhouden is gewoon lastig, afschrijvingen helemaal. Je hebt waarschijnlijk toch wel een post "onvoorzien"?

Casa, ok dan...

Ik had wat lege flessen meegenomen in een tas. Maar de lege flessen konden we vanwege onbekende redenen niet inleveren.
De tas waarin de flessen zaten wilde ik gebruiken voor de boodschappen.
Bij de kassa zij ik nog zo tegen T.:'we hebben geen tas nodig, we hebben deze immers'. Maar daar zaten de flessen dus nog in. Deze gooide ik achterin de auto en kwam met een lege tas terug. T. had inmiddels een nieuw tasje aangeschaft en eerlijkheid bied te zeggen dat T. wel een beetje gelijk had want de boodschappen pastten maar net in 2 tassen. Dus zeker niet in 1 tas.
Enfin, vrouwen hebben waarschijnlijk meer inzicht in boodschappen.
Hierdoor was ik al lichtelijk gepikeerd en toen kwamen dus die langzame vrouwen.. zucht..

:) het was een zware middag.

Kocht vorig jaar een Sonicare elektrische tandenborstel bij de Tandenborstelwinkel in de Amsterdamse Runstraat. Het ding kostte over de honderd euro, “Maar dan heeft u ook wel de Rolls Royce onder de tandenborstels,” zei de deskundige verkoper.

Als vervent poetser bedacht ik me dat ik met drie keer poetsen op een dag over een periode van pakweg drie jaar per gemiddelde poetsbeurt niet eens zo duur uit zou zijn. Tot ik een paar maanden later naar New York verhuisde, waar je met zo'n 240 volts apparaat weinig aankunt.

Heb dus ook maar een New Yorkse Sonicare aangeschaft. ’t Was tenslotte de Rolls Royce onder de tandenborstels, zei ik nog tegen de Amerikaanse verkoopster. Ze gaapte me niet begrijpend aan.

Ben nu even in Amsterdam en poets weer met m’n originele. Extra vaak en extra lang. Om de kosten te dekken.

Gooi het op de inboedelverzekering. Maak van het potje een zeldzaam iets waar je toevallig wat make-up in bewaarde......

En, ik zal Casaspa even helpen, wat kost het nu per jaar?

make up bederft casa....behoorlijk snel ook nog geloof ik *grin*...... vergeet het...nu!!! :-)

goedemorgen

bedank voor de foto,s
van het feestje erg mooi

moeder richard

iedereen gaat af en toe door een fase waarin iets duur lijkt en dan opeens is iets normaal of helemaal niet meer interresant.

kinderen hebben ook zo'n fase met make-up, daar moet je rekening mee houden in de afschrijving..

sorry ja de namen waren nu goed

@Brillie: Om te voorkomen dat een poederdoosje valt het hele huis schilderen, dat is wel een beetje grote stap... :-) De ten naamstelling zal ditmaal geen problemen opleveren, de baby heeft direct recht op een Nederlands paspoort.
@Bodo en Henk(ES): Ik denk dat het handiger is om de afschrijftermijn van breekbare spullen grondig bij te stellen. Anders wordt onvoorzien zo'n grote post...
@GJ: Haha, mooi verhaal. Laat de volgende keer T. maar beslissen hoeveel tasjes jullie moeten kopen. Dat scheelt je zomaar een pot zilveruitjes! (En een hoop stress)
@Casper: Je kunt natuurlijk ook de afschrijftermijn van beide Sonicare's (de Rolls Royce onder de electrische tandenborstels) verdubbelen naar zes jaar. Immers, je gebruikt ze maar voor de helft als je tenminste in Amsterdam niet extra vaak gaat poetsen...
@Angel: Zo, we hebben hier kennelijk te maken met een professionele verzekerinsoplichter. Ik neem je tip in overweging. Twee mensen is nog veel te weinig voor een ontboezeming mijnerzijds waardoor ik later als gierig word bestempeld. Bedankt trouwens voor je leuke kerstkaart, hij is gisteren aangekomen!
@Paola: Eet jij make-up????!!!!????
@Carla: Goedenavond Zeeland! Bedoel je de foto's van Ole Ole of van het diner op Avila Beach? Jullie kennende dat laatste, immers jullie zijn altijd de eersten... :-) Janis had het goed naar haar zin zoals je hebt kunnen zien. Ik ben blij dat haar naam nu goed gespeld is.
@RIM: "iedereen gaat af en toe door een fase waarin iets duur lijkt en dan opeens is iets normaal of helemaal niet meer interresant"... slaat deze opmerking op mij of op degene die make-up gebruikt? Het lijkt wel het Orakel van Delphi!

Casa,

Kun/mag je vrouwen ook afschrijven?? (Dat is nog goedkoper)

GG

pfff ik weiger echt om teveel geld uit te geven aan make-up. Daarbij ben ik erg slecht in opmaken...zou dus zonde zijn van mijn geld... :)

@Gekke Gerrit: Een vrouw afschrijven is erg moeilijk. Het is namelijk niet zozeer de aanschaf die erin hakt, maar veel meer het onderhoud... :-)
@Xaviera: Volgens mij bestaan er wel opmaakcursussen, is dat niets voor jou? Mijn ervaring is dat Antilliaanse vrouwen vele uren aan hun uiterlijk besteden, met name overigens aan hun haar. Hoe is dat met jouw haar?