« Carina | Main | El Sapo El Sapo (6) »

SQL Papagayo 2004

We moesten kiezen dit jaar bij SQL Integrator. Of een kerstpakket of een kerstdiner, met aanhang. De meeste stemmen golden. Ik koos voor een kerstpakket. Zo'n etentje is wel aardig, maar wij moeten wel een babysit regelen.

SQL dineert bij Papagayo, tafel 01Er werd met een overweldigende meerderheid gekozen voor een kerstdiner. Nu moesten we kiezen waar we gingen eten. Het maakte mij niet zoveel uit en daarom machtigde ik onze Office Manager Manja om voor mij te stemmen.

"Nou, dan stem ik op Papagayo voor jou. Dat is weer eens iets anders", zei Manja. En raad eens wat, Papagayo kwam als winnaar uit de bus.

Papagayo Resort ligt bij Jan Thiel en is ingericht door Jan des Bouvrie. Ziet men dat eigenlijk als een plus- of een minpunt vraag ik mij spontaan af. Om half acht werden we welkom geheten met een glas champagne.

In de buurt van het zwembad was het goed vertoeven. Om negen uur gingen we aan tafel en werd het diner geopend door directeur Kees.

Het was een lopend buffet en tafel 1 mocht beginnen en daar zaten wij. Dat kwam goed uit, want inmiddels hadden we flinke honger.

Lucy vond het eten veel beter dan vorig jaar bij Le Clochard. Het smaakte inderdaad voortreffelijk. Na een uurtje begon ik mijn gebruikelijke fotoronde.

Kees en Simona proberen een alternatieve poseDat is wel het nadeel van een diner, iedereen zit aan tafel en dat maakt de boel wat statisch. Simona had mij van tevoren al gezegd dat ik deze keer geen radslagen of andere rare dingen van haar hoefde te verwachten en helaas maakte zij haar belofte waar.

Van Andrew heb ik voor de zekerheid twee foto's gemaakt, want tot nu toe staan hij en zijn vrouw er iedere keer onscherp op. Nu is het dan eindelijk gelukt. De enige onscherpe foto is die van Dik en Moraima. Volgende keer beter, Dik!

Ik werd door Lucy gemaand te stoppen met fotograferen en weer eens wat aandacht aan haar te besteden. En terecht! Het toetje kwam er trouwens bijna aan, voor ons een Bavarois van ananas en mango geparfumeerd met cointreau die erg fris en lekker was.

Tot onze verrassing kregen we aan het eind van het diner nog een cadeautje. Normaliter gebruik ik het modernere kado, maar ik wist zo gauw niet hoe je het verkleinwoord daarvan schrijft. Kadootje of kado'tje, het ziet er allebei vreemder uit dan cadeautje.

Het was een multi-purpose zakmes en een sleutelhanger met zaklamp. Voor de heren tenminste, de dames kregen een soort racebaan waar olijven in kunnen worden geserveerd. Gelukkig ben ik een man.

Tijd om naar huis te gaan. Babysit Monique had Luchiano goed doorstaan en zei zelfs dat ze het zo'n leuk ventje vond. Omdat hij vakantie heeft mocht hij namelijk tot negen uur opblijven.

De fotoserie SQL-Diner bij Papagayo 2004 staat online en bevat 25 plaatjes. SQL, mede namens Lucy bedankt voor het leuke diner!

Comments

Dat kan nooit door Jan des Bouvrie ingericht zijn. Blauwe tafelkleden? Kom nou! ;-)

't Ziet er inderdaad niet Bouvrie-achtig uit en een multi purpose zakmes met zaklamp is natuurlijk nooit weg. Kan van pas komen bij Carina tenslotte. Ben eigenlijk ook wel benieuwd hoe die racebaan er uit ziet. Zie al een soort knikkerbaan voor me maar dat zal het wel niet zijn. Toe doe daar ook n fotootje van.

Als ze niet kiezen wat ik wil kom ik gewoon niet opdraven, simpel zat.

Waarom maak je eigenlijk altijd bij iedere gelegenheid zo'n fotoronde? Afgezien van Lucy, die om je aandacht vroeg, zou ik me best kunnen voorstellen dat er mensen zijn die er op een gegeven moment genoeg van krijgen om altijd maar weer opnieuw gefotografeerd te worden. Ik zou dat zelf zeer storend vinden. En ik weet ook niet of al die mensen op de foto ook jouw weblog lezen of weten dat ze geregeld op de foto bij jou op de log te zien zijn. Ik ben benieuwd wat je met Oudejaar allemaal van plan bent. Wordt er dan in Curaçao ook vuurwerk afgestoken?

@Eric: Misschien had Jan een slechte dag... :-) De stoelen zijn overigens wel wit!
@Henk(ES): Woorden zijn soms overtuigender dan een foto, dat blijkt maar weer. Het is een ovaal porceleinen geval met opstaande randen waarin men olijven kan leggen. Met een beetje fantasie kunnen die racen. Binnen in het ovaal staat een potje met vier ijzeren prikkers met een porceleinen olijf erbovenop, om de olijven mee uit de racebaan te vissen. Ik ben bezig om een foto te bemachtigen, maar dat kan wel even duren.
@Renesmurf: Toch ben ik blij dat ik gegaan ben!
@Cyberjunk: Tja, het is een soort verslaving om dat vast te leggen. Ik heb de indruk dat de meeste mensen het wel leuk vinden, vooral omdat de foto's op het internet staan. Mensen vinden het altijd leuk om zichzelf terug te zien. Als iemand perse niet wil neem ik uiteraard geen foto. Wat ik met oudjaar doe? Een rondje foto's maken uiteraard! En ja, op Curacao wordt ontzettend veel vuurwerk afgestoken!

Wat hebben jullie asociaal veel barbecues en dineetjes deze maand! --> zegt een jaloerse ex-stagiaire... ;-)

Een inrichting van/door JdB. is absoluut een nadeel, het poldermodel van geen eigen smaak, die massale verwitting van interieurs... inspiratieloos.

Enigszins off topic, maar toch wel belangrijk om even te vermelden vind ik. Ik wil je een compliment maken voor de structuur die je aanbrengt in jouw log. Niet alleen omdat je dagelijks schrijft, dat ook, maar ik bedoel ook dat jij, in serietjes, op alle opmerkingen van je lezers steeds zelf reageert. Dat vind ik een perfecte manier van doen die je niet in elke weblog tegenkomt. Verder vind ik het knap dat jij serieuze, gezellige en humoristische onderwerpen zo perfect weet te combineren. Daarnaast even een vraag. Kun jij accenten en afwijkende tekens maken? Dat zou toch moeten kunnen? Ik bedoel b.v. de c met de cedille?(ç) Ik heb geleerd Curaçao te schrijven, terwijl jij er Curacao van maakt, dus een c zonder dat tekentje. Ik kan de c met dat tekentje krijgen door de toetsencombinatie Alt135, het getal 135 moet dan specifiek op het nummerieke blok worden ingetoetst in combinatie met Alt. Misschien doe jij het ook wel opzettelijk zo, maar omdat ik dat niet weeet meld ik het even. Het is ook nog mogelijk dat het binnen jouw tekstverwerker, of binnen jouw webloggprogramma, of binnen jouw besturingssysteem niet lukt om zoiets neer te zetten. Ik zie het wel. En vanaf morgen houd ik me weer bij het aangegeven onderwerp in jouw verhaal.

@Bas: Tja, december is de feestmaand. Niet echt positief voor het bedrijfsresultaat dus... :-)
@Henriette: Jan des Bouvries herinner ik me vooral van Gert-Jan Droge's programma ("Hallo, daar zijn we weer"), qua binnenhuisarchitectuur heb ik niet veel met hem op.
@Cyberjunk: Dank je voor het compliment! Over het reageren op de reacties: zelf vind ik het prettig als op een reactie wordt gereageerd, dan weet je tenminste dat en hoe het is overgekomen. Zolang het aantal reacties gering is, is het ook goed te doen. Over de accenten: ik gebruik zeer regelmatig accenten (voorbeeld: "één" in de tweede alinea van de vorige post "Carina"), maar Curacao schrijf ik consequent zoals ik het schrijf. Ik vind dat accent onder de c maar niks. Het brengt ook de search-engines in de war. Leg je zelf verder geen beperkingen op, schrijf gewoon wat je wilt in de comments... :-)

Wat is er met Marco gebeurd? Beunt hij bij in een sixties band? En waar was Mabel?

1) Nou die witte stoelen zijn dan wel wit maar echt geen Jan de Bouvrie volgens mij. Meer type Ikea!
2) Zie ik nou naast de sjieke wijnglazen ook een glas bier staan? Past niet echt bij Bavarois van ananas en mango geparfumeerd met cointreau lijkt mij!
Bon appetit!

Casa, ik mis een beschrijving van de jurk van Lucy!!!

Op Madeira gaat men over het algemeen heel goed gekleed (modieuzer dan in Nederland, en héél veel mannen in pak!), maar met name het Oudejaarsfeest schijnt zeer chique te zijn.

Gelukkig heb ik een leuke outfit van een bruiloft een paar jaar geleden die ik aan kan, en volgend jaar heb ik een leuke trouw-outfit die hergebruikt kan worden... Maar eind 2006 moet ik zeker iets nieuws aanschaffen ;-) Regeren is vooruitzien!

@Piet: Marco ziet er af en toe wat verwilderd uit maar mij is niets bekend over een wederopstanding van Led Zeppelin featuring Marco Giumento. Mabel is in december naar Colombia vertrokken voor een vakantie en zij wordt in januari terugverwacht.
@Jan: Maar ze zijn wel wit, die stoelen... :-) Ik was begonnen met bier en ben daarna overgestapt op wijn. Niet lang na de foto is het flesje vakkundig verwijderd.
@Willisha: We hebben een mooie witte jurk voor Lucy gekocht. Als zij tegen mij zou zeggen dat ze op zijn vroegst eind 2006 weer iets nieuws wil hebben eet ik een emmer snot leeg... :-)

Zulke etentjes: toppie. Kerstdoos: minder. Want wat doe je er mee?
PS: Leuk om te zien is dat ook ouder persoon nog aan de beugel durft te gaan.

@CasaSpider: eet smakelijk. Lucy kan best het voornemen hebbenom eind 2006 wat nieuws te willen kopen. Omstandigheden kunnen Lucy natuurlijk dwingen om voor eind 2006 wat nieuws an te schaffen.

Casa, Casa, ik had het over "superchique" kleren aanschaffen eind 2006... Je gelooft toch niet dat ik in de tussentijd niets aanschaf... Ben ik een vrouw of niet??? Ieder feest is toch een leuk excuus om iets nieuws aan te schaffen? Of een etentje met collega's, of een verjaardag, of je eerste salaris, of je laatste salaris, of dat de zon schijnt, of dat het regent, of dat je je down voelt, of dat het uitverkoop is, of dat het toch nog lang duurt voordat het uitverkoop is of..... vul zelf maar in.

Onderwerp voor een nieuw poll???

hej Casa bedankt voor de leuke logjes dit jaar en een hele fijne 2005 toegewenst voor jouw en je familie

groetejs Michel

@Brillie: Ja, die beugel. Ik ken meerdere dames uit Venezuela/Colombia die na hun 20e of zelfs 30e nog een beugel hebben...
@Piet: Die omstandigheden zullen zich zeker voordoen... :-)
@Willisha: Goed idee, de huidige poll loopt op zijn laatste benen!
@Michel: Graag gedaan! Ik hoop dat jij binnenkort ook weer de tijd/zin hebt om regelmatig te schrijven. De beste wensen voor jou en je familie, daar in het koude Denemarken!

ik vind het ook leuk dat je reageert op de reacties...ik doe het ook af en toe maar wil het ook niet te veel doen..... en neem van mij aan dat uw reacties heus overkomen in mijn log :-)