« SQL Papagayo 2004 | Main | Ban Topa Punda »

El Sapo El Sapo (6)

1.

De tsunami-ramp in Zuidoost-AziŽ lijkt alleen maar in omvang toe te nemen. In eerste instantie waren daar de directe slachtoffers. Nu groeit het gevaar van een epidimie. Bovendien is daar het gebrek aan electriciteit en vooral drinkwater dat nog voor grote problemen gaat zorgen. Voor miljoenen mensen! Zie voor links naar mpeg(s) en hulpverlening de post van 27 december 2004.

2.

Mijn kritische stukje (door sommigen paranoide genoemd) over mogelijke filterpraktijken door Google is inmiddels door mijn eigen onderzoek weerlegd. Slechts twee dagen na plaatsing levert de test-query mij een vierde plaats op. Het is dus wel degelijk mogelijk om de oplossing van Nintendo-spelletjes in Google terug te vinden. Mijn eerdere poging is waarschijnlijk door persoonlijke onkunde mislukt.

3.

Labami por fabor / Ik wil gewassen worden!

We reden langs de carwash. De witte Peugeot 205 206 die ik op 22 november kreeg vanwege de diefstal van mijn donkerblauwe Toyota Corolla met moon-/sunroof is inmiddels zeker vijf tinten donkerder. Anthraciet grijs komt het dichtst in de buurt. Dit is een doorn in het oog van Lucy die dinsdagavond bijna niet in durfde te stappen met haar nieuwe witte jurk. Luchiano (7) vindt het ook drie keer niks, zo'n vieze auto. "Ga je auto wassen, pap!", riep hij. "Hmm, we zijn nu net voorbij de carwash", antwoordde ik.

"Rij achteruit, je moet die auto wassen. Het is een puinhoop!"

4.

De overhandiging van het Inburgeringscertificaat bij Kransh aan Lucy!

Het beste nieuws van woensdag kwam op naam van Lucy. Luchiano en ik kwamen net terug van Centrum Supermarkt en Robbie's Lottery. Vanuit de auto belde ik Lucy zodat zij het hek open kon doen. Sinds de Toyota Corolla met moon-/sunroof is gestolen zet ik de auto binnen. Als het kalf...

"Ok", zei Lucy, "en ik heb ook nog erg goed nieuws!" Dat maakte mij nieuwsgierig. Binnengekomen vertelde Lucy dat zij gebeld was door Kranshi (Gemeentehuis) met de mededeling dat zij geslaagd is voor haar inburgeringsexamen!

Donderdagmorgen moeten we naar Kranshi voor het in ontvangst nemen van een certificaat en de volgende stap in de procedure. Lucy, gefeliciteerd!

Comments

Lucy: MASHA PABIEN !! Hopi Bon... we wachten nu wel op het Curacaose volkslied...

Lucy, helemaal geweldig!!! Casa en Luchiano zullen wel apetrots op je zijn en met reden.

Lucy, gefeliciteerd! Wanneer komt de single uit?

Hoera!! Gefeliciteerd lucy!!!!.... en iets zegt me dat je die auto nog niet gewassen hebt.... gek toch?....je doet me denken aan een vriend van mij die met grote glimogen terug kwam van de carwash....geweldig daar zeg...vooral die stofzuigers...hele blikjes en bigmacdoosjes kunnen erin.....:-) Mannen!!

gefeliciteerd Lucy!

Hartelijk gefeliciteerd met dit merkwaardige succes (niet Lucy is merkwaardig natuurlijk, maar dat examen) :-)

@All: Namens Lucy bedankt voor de felicitaties! De beloofde mpeg met het Volkslied komt eraan, maar moet nog wel even gemaakt worden. En Paola, de auto wordt nog voor 2005 gewassen, ik beloof het... :-)

Geweldig dat Lucy geslaagd is! Hoe zit het eigenlijk met jouw zangkwaliteiten? Ken jij de tekst van het volkslied van Curacao en zing je ook mee op de mpeg?

Van harte Lucy, hierbij een virtuele vette zoen en een bossie. En dat wordt dus inderdaad een optreden. wordt het een duo of trio? Of zijn jullie achtergrondkoor / regisseur?

Gefeliciteerd Lucy!!!

Lucy GEFELICITEERD!!
Zingen, zingen, zingen.....

En Casa, rij je na al die tijd nou weer in een Peugeot 205?? Ik hoop dat je 206 bedoeld.

Goed gedaan Lucy!

@All: Nogmaals dank namens Lucy. We zijn zojuist terug van Kranshi waa zij het certificaat officieel overhandigd kreeg. De volgende stap was een telefoonnummer bellen om wederom allerlei papieren te overleggen. Die mensen hadden er vandaag geen zin in. "Wij bellen u volgend jaar wel", kreeg Lucy te horen.
De bedoeling is dat Lucy het Volkslied solo ten gehore brengt, de opname vindt vandaag nog plaats.
@Angel: Wat gaat de tijd toch snel, het is inderdaad een 206, inmiddels aangepast. Thanx!

Ik ben zo`n iemand die altijd alles en iedereen maar op zijn logwoord geloofd, dus dat gegoogle nam ik maar voor waar aan.
Azie is sneu werk, triest.

hiep, hiep, hiep, hoera.
gefeliciteerd. Lucy en het volkslied geloven we wel.

Van harte natuurlijk als eerste.

Ten tweede is, je oud wagen dan niet terug gevonden? Zo groot is dat eiland toch ook weeer niet.

CasaSpider, gefeliciteerd met Lucy dat ze het examen goed is doorgekomen.

Gr. Rob uit Montfort, vriend van Dik (die niet kan Risken).

Lees je weblog elke dag met plezier (een soort soap voor mij).

hee proficiat Lucy!! Hartstikke goed!

Gefeliciteerd Lucy!

Casa, hebben jullie een muziekinstrument thuis, een piano of iets anders leuks waarop een muzikaal persoon Lucy kan begeleiden bij het zingen van het volkslied? Of is iedereen a-muzikaal in jouw gezin? Ik ben zeer benieuwd.

Lucy, Gefeliciteerd, er zijn volksstammen die het je niet nadoen!! Peter, hoe zit het met jouw kennis van het volkslied??

@All: En wederom hartelijk dank, namens de geslaagde!
@Brillie: Het eiland is niet zo groot, maar de auto is waarschijnlijk ontleed in al zijn onderdelen. Dat zoekt wat moeilijker.
@FatBoyRobby: Ik zal het aan Dik mededelen voor zover hij nog niet wist dat hij niet kan risken.
@Cyberjunk: We hebben een speelgoedpiano, probleem is dat ik de noten van het Volkslied niet heb.
@Jannie: Als ik de tekst voor me heb liggen kom ik een heel eind... ;-)

Applaus voor Lucy!

Reden voor een feestje, dus... nieuwe jurk!!!! :D

Ach?! Klussenbedrijf schroefje los is daar ook al actief?

Pabien Lucy!

Ja, gefeliciteerd.

gefeliciteerd! En een geweldig 2005 toegewenst!