« Tsunami op tweede Kerstdag | Main | Carina »

King Koopa verslagen

Zondagavond lag ik op bed met Luchiano (7) de Donald Duck te lezen. Hij kiest het verhaal en moest vroeger één en tegenwoordig tot zijn grote ongenoegen twee bladzijden zelf lezen. Dan neem ik het over.

Toen we uitgelezen waren en nog wat na lagen te kletsen kwam Lucy op en neer springend van vreugde binnen met Luchiano's Nintendo GameBoy Advance SP in haar handen. "Ja! Ja! Ja! Ik heb het monster verslagen!", schreeuwde zij.

Al bijna twee maanden spelen Luchiano en zij Super Mario Bros. 3, een spel met acht Worlds en per World vier levels. Een tijdje geleden waren zij gevorderd tot World 8, alwaar een monster genaamd King Koopa onze held Mario opwacht.

Super Mario 3: King Koopa!Deze King Koopa is haast niet te verslaan. Mario heeft diverse wapens tot zijn beschikking en kan de meeste tegenstanders elimineren door er bovenop te springen. Zo niet met King Koopa.

Van Lucy moest ik op internet zoeken naar hints om King Koopa klein te krijgen. Deze kon ik echter niet vinden! Het lijkt mij bijzonder sterk dat niemand de oplossing ergens op het web heeft neergezet.

Men hoeft niet bepaald een achterdochtig type te zijn om te weten dat de informatie die Google geeft bij een zoekargument door Google zelf wordt gemanipuleerd. Zo is het sinds enige tijd niet meer mogelijk om foto's van Lynndie England in actie via Google te vinden. Foto's waarin deze Amerikaanse soldate Irakese krijgsgevangenen vernedert. Sites met deze foto's worden door Google gefilterd.

Het zou mij niet verbazen als bedrijven als Nintendo ook tegen betaling bepaalde filters bij Google mogen aanleveren met als doel dat oplossingen voor hun spelletjes niet te snel wereldwijd bekend worden. Andere search-engines doen overigens precies hetzelfde als Google.

Lucy heeft zelf een manier gevonden hoe zij King Koopa moest verslaan. Bij wijze van test zeg ik nu hoe. Zonder overigens iets van Super Mario af te weten, dus mijn beschrijving is wellicht niet geheel adequaat maar wel in het Engels:

How to defeat King Koopa in Super Mario 3 for Nintendo GameBoy Advance SP. You are in the Castle of World 8, facing King Koopa. Don't try to kill King Koopa, you won't succeed! Just avoid him and his weapons as long as you can, moving around as much as possible. Somewhere there is a hole. After a while King Koopa will fall into this hole and destroy himself. The princess is your's!

Zo, nu deze post een paar dagen laten stoven en over een paar dagen gaan we in Google zoeken.

Comments

Ik heb em door: //GODMODE ja, zo win ik ook in Doom III.

Het moet natuurlijk wel spannend blijven, dus de antwoorden moeten een beetje verborgen blijven.
Des te groter is de prestatie!

Ja das pas echt leuk, de boel uittesten, ben erg benieuwd of er wat gaat gebeuren. Hou je ons op de hoogte en natuurlijk knap van Lucy. Hoe staat het trouwens met haar zangoptreden? Zit dat er nog in?

Als King Koopa eenmaal is verslagen, is het niet leuk meer, dan is de spanning eraf, vandaar dat ik denk dat de echte oplossing nooit, of pas op heel lange termijn wordt prijsgegeven.

@Brillie: Hehe, maar hier wordt dus NIET vals gespeeld!
@Renesmurf: Heb jij je (of een) vrouw wel eens 10 dagen lang als een bezetene tegen King Koopa zien vechten?
@Henk(ES): Als er iets te melden valt lees je het hier. Het eventuele zang-filmpje komt als de uitslag over twee weken positief is.
@Cyberjunk: Da's waar, maar je hebt ook nog de internet-community die alles wat los en vast zit uitwisselt. Daar gaat mijn onderzoek(je) over.

Wie heeft het over vals spelen?!

He Casa, als trouwe nerd eet jij toch wel braaf je portie Slashdot elke dag? Ergens heb je gespijbeld, want anders wist je dat het een hoax is, die censuur van Google (behalve in China, maar dat is een verhaal apart).

Zie bijvoorbeeld hier:
http://slashdot.org/article.pl?sid=04/11/07/1442217

Vooral de laatste link is belangrijk.

@Brillie: Het woordje 'GODMODE' deed mij tot die associatie komen... :-)
@Mies: Of het een hoax was weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de software die Google en andere search-engines gebruiken bijzonder gecompliceerd is. Er zitten allerlei ranking-algoritmes in, ook een module waarin sites waarvoor betaald wordt voorgetrokken worden. Tevens is er een blacklist-module om commentspammers te weren. Mij zou het niet verbazen als er ook diverse filter-modules inzitten, aangestuurd door verzoeken van de Staat (CIA?) en/of commercie. Ik geloof niet zo in de zwarte helicopters theorie, maar dat Google grote invloed heeft op de zoekresultaten, daar steek ik jouw hoofd voor in het vuur... ;-)
Het is toch op zijn minst opvallend te noemen dat er geen foto's van Lynndie England via Google Images te vinden zijn. Het verweer dat Google voor zijn image-searching gebruik maakt van ouderwetse software... daar kan ik alleen maar om (glim)lachen!

Zeker beinvloeden ze de ranking, dat is toch het hele punt van een zoekmachine.

Maar goed, het doorslaggevend argument is dat de plaatjes zonder problemen te vinden zijn via de gewone google - niet de image search dus. Tik maar eens 'photo Abu Ghraib' in.

Het is dus een hoax, een broodje aap dat handig inspeelt op de vooroordelen die allerlei mensen al hebben. Eigenwijze vogel Hiram ging ook al de mist in:
http://www.hiram.nl/ipsedixit/artikel/542/

Geef toe, zijn criticasters snijden meer hout en hij roept slechts dat hij niet overtuigd is. En sluit dan de discussie. Tja.

@Mies: Heb net het stuk bij IpseDixit gelezen, van 22 november. Ik loop hopeloos achter! Toch ben ik niet overtuigd (...)
Als ik in de Google Images zoek op 'CasaSpider' vind ik zo 68 resultaten, waarvan de meeste nog op mij slaan ook. De search op 'Lynndie England' levert 0 resultaten op. Dit vind ik vreemd, ja zelfs verdacht.
In de comments bij IpseDixit staat ook een reactie over de China-kwestie (die jij eerder aanhaalde) nota bene door een medewerker van Google. Deze voelde zich 'uncomfortable' om hierover te praten.
Mij zou het (wederom) niet verbazen als de Google-software in staat is om zeer fijnmazig te filteren. Dat mensen in Nederland bijvoorbeeld misschien wel andere resultaten te zien (kunnen) krijgen dan in de States. Of in China.
De 0 resultaten op Lynndie England zijn eerlijk gezegd mijn belangrijkste bron van onbehagen, de Nintendo-kwestie heeft dit nog gevoed.
Maar misschien zijn we allemaal wel paranoia... :-)

Ach, Casa, een beetje paranoia is gezond. En zeker wordt er fijnmazig gefilterd. En zeker doet Google enge dingen die de zoekresultaten per land doen verschillen. Dat is allemaal bekend. Waarmee niet gezegd is dat het goed is. Niet voor niks is die medewerker van Google uncomfortable over Google China.

Dat verhaal over mevrouw Engeland is vooral zo onzinnig omdat de fotos' via de gewone Google wel is te vinden. Vertel me: waarom zou je zoveel moeite nemen overbekende foto's te verwijderen uit een minder gebruikte onderafdeling (Google Images) terwijl ze bovenaan in de ranking staan op de hoofdafdeling?

Zelfs als ik mijn paranoia zou voeden met Lariam en coke lukt het me niet daar een enge verklaring voor te verzinnen.

@Mies: Lariam en coke heb ik nooit gebruikt, mijn codeine-avontuur was op dat gebied wel het heftigste. Vooruit, de zelf verbouwde hasj dan.
Voor mij blijft het vreemd dat Lynndie 0 (nul!) resultaten geeft, dat kan haast niet. Maar nu ben ik mijzelf aan het herhalen.
De ultieme test is mijn Gameboy-query, daarmee val ik namelijk de 'reguliere Google' aan, dus niet de images. We zullen zien.
P.s. Jouw geheime project heeft toch niets met manipulatie van informatie te maken hoop ik... ;-)
P.s.2. Als ik echt paranoia was zou ik geloven dat Google nu MIJ moet hebben. Vandaag heb ik slechts 1 hit (op 'gehaktballetjes' nota bene) via Google te pakken, normaliter zijn dat er zeker 10. Zou ik nu ook gefilterd worden?

Ik loop ook achter geloof ik...

euhm ik heb een probleem
op het eilang 8 van super mario bros 3 is er een kasteeltje zo goed als een doolhof en ik vind de uitweg niet
ik moet dit kunnen uitspelen om 90/90 te hebben
om het spel te voltooien
kunnen jullie me de uitweg misschien geven??
het zou erg vriendelijk zijn

@Chalotje: Ik heb het even aan de expert (mijn vrouw) gevraagd. Om uit het kasteel te komen heb je een 'spookje' nodig. Dit 'spookje' geeft de Prinses kado als je ergens (ik weet ook niet waar) gewonnen hebt.
Met dit 'spookje' kun je door dit level heengaan. De uitgang hebben we hier ook niet gevonden.
Ik hoop dat dit je helpt!