« Fantasieën | Main | Tegennatuurlijke dingen »

CasaMovie: Curacao Zoo 2005

Een movie maken van een bezoek aan de dierentuin... men moet maar durven als men geen Bert Haanstra heet. Voor mij was het een uitdaging. Zeker als het gaat om een dierentuin als die van Curacao, waarbij men als Nederlander een dubbel gevoel heeft.

Uiteraard speelt Luchiano (7) weer een hoofdrol, ditmaal met zonder zijn linkerbovenvoortand. Dat blijft een koddig gezicht. Hij vermaakte zich uitstekend in de dierentuin en smeekte me haast om aanstaande zaterdag weer te gaan. Maar dat doen we niet, dan gaan we schoolspullen kopen.

Even een stukje techniek, waarvoor alvast mijn excuses. Alle CasaMovies zijn gemaakt met het goede programma Windows Movie Maker. Als de movie klaar is kan men hem compressen tot elk gewenst formaat. Een movie van vier minuten in de hoogste kwaliteit beslaat zo'n 60 megabyte. Met compressie breng ik dat terug tot acht à tien megabyte.

Bij dieren werkt dat helaas niet zo goed. Met name de twee snelle aapjes kwamen op 10 megabyte hortend en stotend in beeld. Geen gezicht. Ja, met de schilpadden was er geen enkel probleem. Maar die apen. Op 15 megabyte is het resultaat pas enigszins acceptabel.

Als speciale service staat de high-quality versie van Curacao Zoo 2005 tijdelijk ook online. Bijna 60 megabyte maar wel in 640x480 in plaats van 320x240, dat scheelt een slok op de borrel.

Download Curacao Zoo 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) in High Quality for free!
Size: 58,175,038 bytes.
Duration: 3.53 minutes.
This is a temporary service.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Zaterdag 30 juli 2005, Luchiano & CasaSpider visit the Curacao Zoo


Download Curacao Zoo 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 14,816,602 bytes.
Duration: 3.53 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Ik vind de ezels nog het leukst om te zien. Verder kan Luchiano er wat van op de schommel, maar volgens mij doet hij een beetje TE gevaarlijk, ik ben bang dat hij er een keer vanaf dondert.

nou... daar gaan we dan met de 60Mb

Ben nu aan het downloaden ... de kleinere versie. Intussen even reageren ...

Kan je de zin '... waarbij men als Nederlander een dubbel gevoel heeft' toelichten? Mijn fantasie is blijkbaar niet voldoende om daar de juiste beeld van te maken (het gaat immers niet over duikboten noch overvolle vliegtuigen).

By the way ... op http://video.google.com (zoek op CasaSpider) staan, denk ik, al jou videos online. Volgens mij ben jij de enige in de hele wereld met de meeste videobeelden over Curaçao ...

@Cyberjunk: Ja, ezels zijn leuk. Ik hoorde laatst (hier notabene) dat ze het fijn vinden om aangehaald te worden. Een probleem dat ouders altijd met kinderen hebben is de tweestrijd tussen 'beschermen' en 'ervaring op laten doen'. Soms valt het kind daarbij. Leuk is dat niet, maar we kunnen hem natuurlijk ook niet opsluiten. (Of?)
@GJ: Voordeel is dat je het ook zo weer kunt deleten... ;-)
@Amaro: Met het dubbele gevoel bedoel ik dat de dieren in een dierentuin zonder veel middelen er eigenlijk heel triest bijzitten. Een kaal hok met wat vies oud water, dat is het zo'n beetje. De kaaiman ligt er helemaal alleen, jarenlang. Daar word je niet vrolijk van. Van de andere kant vinden de kinderen het wel heel leuk om eens een aap te zien of een beer (zijn er nu trouwens niet meer). Leed voor de dieren / plezier voor ons, dat is het dubbele gevoel.
Bijna al mijn video's staan online, na de volgende batch is de verzameling (voorlopig) compleet.
Binnenkort word ik officieel benoemd als het filmarchief van Curacao... ;-)

Mijn complimenten. De films worden steeds beter van beweging, onderwerp en music, aftiteling.
Ga zo door.

Leuk om te zien. 't Was wel een hele zit hoor! ;-)

55 Mb... das bijna een speel film. Je maakt het net zo bond als al die dieren.

@Hans: Dank je, al is het filmen van dieren niet bepaald mijn specialiteit. Doorgaan doe ik daarentegen zeker...
@VJ: Haha, bij het bekijken van een CasaMovie gaat de tijd ongeveer net zo snel als bij de tandarts... ;-)
@Brillie: Het is ook een hele speelfilm en dan gratis en voor niets thuisbezorgd ook nog. Wat wil je nog meer?

Leuke film. Alweer iets wat ik van mijn tijd op Curaçao weer terug zie. En zelf vind ik dat er weinig is veranderd. Als ik zou kijken naar de 8mm films die ik heb van mijn jeugdjaren dat gemaamkt is toen ik naar de dierentuin ben geweest ... zie je weinig verschil qua omgeving en qua soort dieren.

Volgende keer hoeven we alleen popcorn te halen aan de overkant, en dan hebben we onze bioscoop thuis! Leuk, zo leer ik iedere keer ook weer meer over Don's jeugd kennen.

Niet geheel graits. Het kost altijd tijd. Maar ole.

Even wat anders... wanneer laat je de dieren weer los? Want in een kooi horen ze niet thuis.

@Amaro: Dank je, achteraf gezien had ik beter wat meer beelden van de dierentuin zelf kunnen maken. Volgende keer beter. Kun je je 8mm films niet naar mpeg converteren?
@Willisha: Dan moet je wel snel dooreten, voor je het weet is de film alweer afgelopen... ;-) Ja, of je moet ze allemaal achter elkaar bekijken, maar dan ben je na afloop compleet gek geworden...
@Brillie: Soms laten dierenbevrijders ineens een paar honderd dieren los. Niet zelden overlijden ze snel daarna. Dat wil ik de dierentuindieren besparen...