« CasaMovie: Curacao Zoo 2005 | Main | Beestenboel »

Tegennatuurlijke dingen

Soms moeten mensen tegennatuurlijke dingen doen. Neem nu bijvoorbeeld het slikken van capsules. Wij hebben een potje met vitaminepillen in capsulevorm. Ze zijn niet bijzonder groot maar het blijven capsules.

Luchiano (7) was een beetje verkouden en Lucy wilde dat hij zo'n vitaminepil doorslikte. Dat is een heel gevecht geworden.

Later vertelde hij aan mij hoe het ging.

Luchiano: "Papa, ik kan dat gewoon niet doorslikken, het past niet."
CasaSpider: "Wat je het beste kunt doen is er flink wat water bij nemen en dan niet aan de pil denken, maar net doen of je een grote slok neemt. Dan gaat die pil vanzelf mee."
Luchiano: "Ik heb dat geprobeerd, maar mijn keel gelooft mij niet."

De afloop was als volgt.

Luchiano: "Mama bleef erbij staan. Op het laatst heb ik de pil onder mijn tong gedaan en toen geslikt. Ik zei tegen haar dat het eindelijk gelukt was en toen ze weg was heb ik de pil uitgespuugd.

Volgens mij werden dit soort trucs al in One flew over the Cuckoo's nest gebruikt.

Comments

Klopt. Wel lief dat hij het opbiecht.

En hebben Lucy of jij later nogmaals geprobeerd om hem zo'n pil te laten slikken? En er toen goed op gelet dat hij hem werkelijk doorslikte? Of hebben jullie het nu maar zo gelaten? Ik zou het laatste hebben gedaan.

Je hoeft voorlopig niet bang te zijn dat hij bolletjesslikker wordt!
Het schijnt zo te zijn dat mensen die v*taminepillen slikken al zo gezond leven dat ze die pillen helemaal niet nodig hebben. Mensen die ongezond leven en ze wel nodig hebben die nemen ze niet.
Hier in Nederland zijn pakken sap (voornamelijk water) te koop met extra v*taminen er in. Die heb je op Curacao misschien ook wel. Geef hem anders maar een extra sinasappel, dat is net zo goed.

vdb.

* = i, v*tamine schijnt ook een ongepaste term te zijn.

By the way, er bestaan ook nog bruistabletten, Supradyn, daar zit zelfs alles in dat men op een dag nodig heeft aan mineralen, v*tamines e.d. Even een tablet in een glas doen, koud water er in, even doorroeren en opdrinken maar. Dat kan iedereen, zelfs een joch van 7.

ja maar die zijn zo vies Cyberjunk...ik durf heus te beweren dat hij daar ook een oplossing voor verzint.... ;-)

@Piet: Ja, dat is wel zo netjes van hem. Dan slaan we ook minder hard... ;-)
@Cyberjunk: We hebben het maar zo gelaten, straks stikt hij nog in een capsule en dan zijn we nog verder van huis. Als de nood hoog is is een bruistablet geen gek idee...
@MJvdBroek: Op zich heeft Luchiano volgens mij geen pillen nodig, hij is dol op mango en aardbeien... :-)
@Paola: Een pil met patat-, ijs- of cola-smaak moet dan toch een gat in de markt zijn!