« Effe geen tijd wegens hevig sporten | Main | Brabant Water Verven »

CasaMovie: The Spiders go Wii-Fit!

Subtitle: From Couch-Potato to "The Body"

Het afgelopen weekend stond in het teken van onze nieuwe aanwinst, de Wii-Fit. We zijn er allemaal gek mee, voor zolang het duurt natuurlijk. Voor de leken een korte uitleg. Wii-Fit is gemaakt voor de Nintendo Wii en bestaat uit een mooi wit balance-board en een cd met software. De software bevat een groot arsenaal van oefeningen, verdeeld in categorieën als Yoga, Balance, Muscle, Aerobics en andere. In iedere categorie bevinden zich spellen en oefeningen. Alle vorderingen, inclusief gewicht en BMI worden per deelnemer opgeslagen. Tot zover de Wii-Fit in een nutshell.

Een van de oefeningen is hardlopen. Toen ik een wedstrijd liep tegen Luchiano (10) sloofde ik me uit als een gek maar kwam toch niet vooruit. Slinks naar rechts kijkend zag ik Luchiano relaxed met de controller in zijn hand heen en weer bewegen. Zo kan het dus ook. "Zie je wel, het is oplichterij!", riep Lucy. Tsja, ook in een sportschool kan men relaxen op het gewichthefbankje.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Hoe dan ook, als men van goede wil is kan de Wii-Fit een mooie steun in de rug zijn. De veelvoud aan spellen stimuleert tot meer bewegen. En meer bewegen leidt tot minder zin in vet en koolhydraten, een soort van vicieuze circel. Tenminste, tot men de inspanningen vergeten is en plotsklaps enorme trek krijgt in patat met frikandellen.

De film is een registratie van vooral de zondagmiddag. Zie de verschillen tussen de atletische Luchiano, een sexy Lucy en een CasaSpider die zelfs tijdens het skien niet lijkt te bewegen. Dat geeft te denken! De movie duurt maarliefst 5 minuten en 2 seconden, een hele zit. Bedenk wel dat wij al die tijd druk aan het sporten waren.

Besides The Spiders go Wii-Fit! there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

Comments

Ik heb er helemaal niets mee. Het is leuk speelgoed voor kinderen... dat wel.

He casa, je hebt je outfit in ieder geval mooi aangepast aan de film! Leuk filmpje maar dan kijk ik toch liever naar je vrouw :-) Ayo en keep up the good work

Leuke hawaiian setje, staat je gOEOEd!
Wist niet dat je zo goed kon buikdansen, swa.
PS, waarvoor dient Wii-Fit eigenlijk? Is het een spelletje of is het om af te vallen? Beiden kan ook.
Lucy hoeft zeker niet af te vallen. Lucy is wat men op Curaçao noemt, bon bala. :)

Zelfs voor dit soort dingen ben ik te lui...

Ik vind er niks aan. Houd je het vol denk je? Volgens mij zijn jullie er binnen nu en een maand op uitgekeken. Zeker jij.

@Brillie: In dat geval zie ik mijzelf als een groot kind...
@Theo: Dank je en voor jou voorkeur kan ik wel enig begrip opbrengen... :-) Wij gaan gewoon door!
@Bout: Thanks! Buikdansen, hoepelen, ..., het lijkt toch allemaal op elkaar... ;-) De Nintendo-Wii is een spelcomputer en Wii-Fit is een verzameling spellen om je fit te maken. Ik zal Lucy je complimenten overbrengen...
@Pascal Summer: Dat geeft te denken, waardoor word jij dan nog geprikkeld?
@Cyberjunk: Geen idee of ik het volhoud maar tot die tijd is het leuk. Vraag er maar eens een aan voor je woongroep... ;-)

Zeg, Krienbühl was toch een schaatser? Die heeft het moderne schaatspak uitgevonden, toen iedereen nog met die rare mutsjes op schaatste. Of deed hij ook aan skiën dat jij weet?

Ha ha ik heb genoten van jullie familiefilmpje! Diana kijkt heel goed naar de anderen en kopieert dat uitmuntend :-) Luchiano is natuurlijk de onbetwiste winnaar, maar Lucy is een klasse apart. Het swingen zit in haar bloed. Wat betreft Casaspider... ha ha! Blijf oefenen, swa ;-)

Ik mag zelf heel graag heel rustig zitten.
Ik beweeg de hele dag al, en in mijn vrije uurtjes beperk ik het bewegen tot wandelen en fietsen met quandy.

Leuk filmpje, erg gezellig.

@Laurent: Jazeker was de Zwitser Franz Krienbühl een schaatser die altijd de modernste pakken droeg. Dat laatste doe ik dan weer niet, de overeenkomst zit hem vooral in de stramme houding... ;-)
@Goentah: Bij deze recensie sluit ik mij volledig aan, ja ook bij het laatste deel hahaha...
@Renesmurf: Zo te lezen heb jij geen Wii-Fit nodig. Dat apparaat schuif je echter na gebruik zo onder de kast, dat zie ik je met Quandy nog niet zo snel doen...

Het was indrukwekkend...

Haha, mooie outfit Casa!

Ik zie mezelf nog niet zo op de Wii Fit staan en daarom wacht ik er nog maar even mee. Dankje Casa ;-)

vicieuze wat?

Dat was wel even schrikken toen, zonder waarschuwing, de oudere broer van Krienbühl in het beeld opdook. Ben je al wat kilo's kwijtgeraakt? (Of je het daar niet voor :-) )

Leuke film met een aantal echte sportmensen. Helaas werd ik ook opgeschrikt door een ietwat volslanke grijsaard die blijkbaar in een onbewaakt moment van de familie Casaspider de woonkamer in was gekomen en de Wii misbruikte. Daar zou in NL straf op moeten staan!
Tot overmaat van ramp liep de man nu al in een carnavalspak....:-)
Alaaafff!

@Margriet: Indrukwekkend... dat is inderdaad het juiste woord...
@GJ: Ja he, dank je. De Wii-fit kan anders een mooie inspiratiebron voor jou zijn om zelf weer eens te filmen...
@Ennu: Okay, okay... cirKel dan?
@Piet: Haha... ha... grrrr... wacht maar, morgen mag je er zelf op. Wie het laatst lacht lacht het best!
@Angel: Dank je, ja wij zijn inderdaad echte sportmensen. Ik heb de film voor de zekerheid nog driemaal bekeken maar jij komt er toch echt niet in voor. Carnaval duurt nog even dus nu niet al te veel drinken he... :-)