« CasaMovie: The Spiders go Wii-Fit! | Main | Piet, Emmie, Felix en Achmed »

Brabant Water Verven

Op woensdag 1 oktober vond bij Brabant Water de kick-off van de nieuwe ICT-afdeling plaats. Behalve onze fysieke verhuizing van de vijfde naar de tweede verdieping is een groot aantal functies van naam en inhoud gewijzigd. Werknemers dienden te solliciteren, ook op hun eigen functie. Het is een proces dat onrust kan veroorzaken maar uiteindelijk lijkt de overgrote meerderheid tevreden met de resultaten. Knap gedaan dus.

Om dit alles te vieren en de nieuwe organisatie in te luiden werden we, ja ook de externen, om half negen in de kantine het bedrijfsrestaurant (sorry Petra!) verwacht. We hoefden 's morgens geen boterhammen te smeren maar moesten wel onze jassen meenemen in verband met een buitenactiviteit die aansluitend plaats zal vinden. Horrobeelden van zeskampen in de regen doemen op, kom er maar in Barend Barendse.

We begonnen met toespraken van Brabant Water directeur Guiljo van Nuland en sectorhoofd FinanciŰn, ICT en Inkoop & Logistiek Niek van der Kaay. Bij het ontbijt was de tafelindeling vooraf bepaald. Hierdoor zaten we in een groep die uit zowel bekenden als onbekenden bestond. Een spelletje waarbij we zoveel mogelijk gemeenschappelijke punten, ook wel overeenkomsten genoemd, van elkaar moesten ontdekken zorgde voor een gezellige sfeer, temeer daar wij drie geboren Rotterdammers in de groep hadden. Niemand voelde zich ongemakkelijk.

01.10.2008: Schilder-workshop bij Brabant Water n.a.v. kickoff nieuwe ICT-organisatie. Klik voor groter.Aansluitend ging de buitenactiviteit van start en het betrof een schilderworkshop gegeven door kunstenares Sylvia Dekker (website). Vijf doeken waren geprepareerd met een vage achtergrond van iets dat met automatisering van doen had. Onze groep viel het lichtgroene doek met netwerkbekabeling ten deel. Onze groep die maar wat geluk had met een gerenommeerd kunstschilder als CasaSpider in haar midden, bekend van Le Chien en Le Chien 2.

Ieder teamlid had zijn specifieke rol, zo tekende Paul van de Veerdonk alles in roze. Ik beperkte me tot wat vegen her en der en twee hondjes. Met name Joop Cranenburg beschikt wel degelijk over artistieke kwaliteiten, in verbluffend tempo wist hij een vormloos figuurtje om te toveren tot een rendier. Het heeft allemaal niets met netwerkbekabeling van doen maar is wel heel knap. O ja, ter protectie droegen we allemaal witte plastic schorten en glimmende sexy latex handschoentjes, het was gewoon heerlijk. Hier onze uiting van creativiteit op de grens tussen expressionisme (Schmitt-Rottluff) en impressionisme (Monet, Van Gogh).

Aan alle pret komt een einde en tenslotte werden de kunstwerken een voor een door de professionele kunstenares beoordeeld. Regelmatig viel de term "hier zijn nog mogelijkheden" hetgeen uiteraard zoveel betekent als "het is knoeiwerk". Hier een voorbeeld gebaseerd op Painting by Numbers met Jan Grosveld, een roze schilderij en een exemplaar dat kundig wordt uitgelegd door collega-DBA Judith Janssen. Aan Niek van der Kaay de eer om het winnende schilderij uit te kiezen. Ook hij hulde zich in bewoordingen als "ze zijn eigenlijk allemaal even mooi" en "de een houdt nu eenmaal van veel kleuren" en koos tenslotte voor dit op het eerste gezicht ietwat chaotische schilderij.

We keerden terug naar de tweede verdieping waar de BIC'ers ons al opwachtten. BIC staat voor Bedrijfs Informatie Co÷rdinator. De koffie en het gebak stonden klaar, ja het was een zware ochtend. Tot slot hing Niek het winnende schilderij in de gang op terwijl hij bezwoer dat er in zijn kamer echt geen plekje meer vrij was. Terug op de kamer wachtte ons een aardige attentie (op de achtergrond collega Stefan den Engelsman) die thuis reeds is ingepikt door Luchiano (10).

Concluderend was het een leuke en op bepaalde vlakken ook leerzame ochtend. En nu weer aan het werk.

Comments

Goh Brabant Water. Daar heb ik ook nog eens een blauwe maandag rondgelopen voor een POC. Helaas kozen ze voor de oplossing die het minste paste ;-)

Nou, ze pakken daar wel uit zeg bij een reorganisatie. En fijn dat de externen ook zijn betrokken bij de feestelijkheden. Toch vind ik het vreemd dat je opnieuw naar je eigen functie moest solliciteren. Gold dat trouwens ook voor de externen? Of konden die zonder extra sollicitatie aanblijven?

Maar hoe dan ook, ze zijn daar origineel en creatief. Dat gekleurde schilderij vind ik best leuk, ik houd wel van felle kleuren. Al is het chaotisch, kleurrijk is in elk geval mijn smaak.

Dus dat is nou die brabantse gezelligheid! :-)

WOW, das pas CreaBea....het idee is heel erg leuk, samenwerking, teambuilding zo uit het managementhandboek ;-)
Maar het werkt echt wel he!

@Theo: Bij het kiezen van een oplossing spelen meer factoren dan alleen kwaliteit. Zie het befaamde verhaal van de Philips V2000. De concurrent was Corsa?
@Cyberjunk: Ik vind het altijd heel slim als een bedrijf externen in dit soort gevallen behandelt als internen, immers we doen samen het werk. Het scheelt ook dat ik een externe ben. Neen, externen hoefden niet opnieuw te solliciteren, gelukkig maar. Chaotisch en kleurrijk is zeker bij schilderijen vaak aantrekkelijk...
@GJ: Haha, ja ik weet het. Typisch een geval van "je had erbij moeten zijn"... :-)
@ANila: Alles is al een keer uitgevonden, dat is waar. Het was een gezellige ochtend, dat ligt voor een gedeelte aan de gekozen activiteiten en voor het andere gedeelte aan de mensen. Mij viel het 100% mee!

Casa effe wat tussendoor. Zie link. Churandy krijgt eigen munt op Curašao!

http://www.amigoe.com/artman/publish/artikel_47575.php

De club van u, daar mag ik nu de opstelling van bepalen...

"hier zijn nog mogelijkheden" hetgeen uiteraard zoveel betekent als "het is knoeiwerk"?

Onzin?
Onzin!

Kunstmensen zijn altijd goudeerlijk, of het zijn waardeloze mensen.

@Bout: De munt is Churandy van harte gegund. Ook door zijn twee grote vrouwelijke fans Emily en Omayra... :-)
@Brillie: Eens kijken of het vanmiddag beter gaat...
@Renesmurf: Dat is wel een erg zwart-witte mening over kunstmensen. En dat terwijl die juist zo kleurrijk zijn!