« Liefe kinderen 1: Luchiano the Poet | Main | Wereldkampioen over 13 jaar »

Liefe kinderen 2: Donkey Diana

Een snelle CasaMovie tussendoor, de beelden zijn van zondag 17 september 2006. Diana (4 maanden) wordt steeds meer een echt mensje. Niet dat ze eerst geen mens was, maar er is wel degelijk verschil te zien. Met name in het reageren op de omgeving. Als ik een maand geleden 'Diana' riep terwijl ze bij Lucy was, reageerde ze pas als ze mij daadwerkelijk zag. Tegenwoordig draait haar hoofd alle kanten uit waar maar een geluid vandaan komt.

Van de rug naar de buik omrollen gebeurt in luttele tellen. Een eerste aanzet tot kruipen is er ook al, Diana beweegt haar kont omhoog en spartelt met haar benen. De energie wordt echter nog niet effectief omgezet in een voorwaartse beweging. Veel baby's schijnen overigens te beginnen met achteruitkruipen.
Diana's of liever gezegd Lucy's grootste probleem is dat de prinses nauwelijks slaapt. En dat terwijl er geen erwt onder de matras ligt. Ook heeft ze een beetje last van haar mond, misschien dat er al tandjes op doorbreken staan? Ze zuigt regelmatig hard op haar onderarmen.

Voor de zekerheid hebben we een middeltje gekocht: Baby Orajel Teething Pain Medicine. Van mijn Cubaanse collega Yohanna had ik al gehoord dat dat bijzonder heftig spul is. Zij smeerde eens één druppeltje op haar tong en die was direct een aantal minuten niet meer te gebruiken. Dat zei ik tegen Lucy die het vervolgens ook meteen uitprobeerde, met exact hetzelfde effect. Geweldig!

Nog even over de film, hij is voorbij voor men het in de gaten heeft. De doorlooptijd van 55 seconden is inclusief razendsnelle aftiteling. Wel zijn wij benieuwd naar de betekenis van de geluiden die Diana uitstoot.

Deze CasaMovie is reeds in Google Video te aanschouwen, klik op de Play-button om de film te starten. Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

Wat een BEELDIG filmpje, werkelijk ontroerend!!Dat er al tandjes zouden doorkomen lijkt mij niet zo heel waarschijnlijk, maar onmogelijk is het niet. De kleine prinses ziet er welvarend uit, ik denk dat ze met haar vier maanden naast moedermelk ook andere voeding krijgt. Ze groeit echt als kool. Over een maand of twee mag ik niet meer zeggen dat ze een pop is, zo zie ik haar nu nog wel een beetje.

ach kiek dan wat een schatteke...ik ben diana, ik ben vier maanden en ik doe miepmiep na :-)

Wat een leuk meisje is het toch!
Mijn zoon van 6 maanden doet ook vewoede pogingen om te kruipen en is iedere keer weer ernstig gefrustreerd dat het nog niet lukt. Hij spartelt dan als een soort walvis op het droge..

Leuk is dat he. Het gezichtje krijgt echte karaktetrekjes, ze gaan echt dingen herkennen en onderscheiden en gaan ook reageren en nadoen. Misschien wel de leukste tijd voor de ouders..

@Cyberjunk: Baby's hoeven er weinig voor te doen om leuk te zijn. In het filmpje krijgt ze net een beetje geprakte aardappel. Ook papaya uit de blender krijgt ze af en toe, maar dat vindt Diana niet zo lekker. Ook zijn we bezig haar te laten wennen aan poedermelk, over ruim een maand wil Lucy stoppen met borstvoeding...
@Paola: Ze was zelf nogal verguld met het ezelgeluid, misschien ook omdat wij erom moesten lachen...
@Lennart: Zeg dat wel. Het leuke van baby's is dat ze ondanks hun frustratie toch gewoon doorgaan. Dat komt later goed van pas bij het installeren van Windows bijvoorbeeld... :-)
@Cinner: Ja, het gaat snel en het is zeker een leuke tijd. Maar toch verheug ik me ook al op de tijd dat ik Diana strafwerk kan geven, haha...
(Dit is een GRAPJE, Cyberjunk... ;-))

Casa is gek...;-)

Wat is ze snel met alles!
Dat kan Emma allemaal nog niet (maar die heeft al wel twee tanden) :-)

Echt een poppetje.

BTW: Noem je dochter aub geen ezel!!!!!!!!!!

Gatver... wat een geknooi met eten weer. Dat was een van de rede om een vrouw te nemen met een kind van 12 jaar... die kunnen al een beetje zelf eten.

@Cyberjunk: Wie leest er nu het dagboek van een gek... :-)
@Cockie: Nou ja snel, ze kan nog geeneens lezen! Twee tanden en naar nummers van James Taylor luisteren heeft ook wel wat...
@Donna: Een poppetje dat continu ge-entertaind wil worden. Als mijn dochter een ezel is, wat ben ik dan eigenlijk?
@Brillie: Zeg je nu dat vrouwen zonder kind niet zelf kunnen eten?

Ja, leuk is dat!
Dat staat Tessa allemaal nog te wachten!

A donkey??? en ik heb al eens vastgesteld dat Diana trekken van haar Pa heeft. CasasPa

@Casa: niet alleen strafwerk, wat te denken van boodschappen doen, ontbijt op bed brengen en meer handigs ;)

Maar ik vind haar geen ezel dus ik zou niet weten wat haar vader zou moeten zijn...

Anyway je zal morgen nix van me horen. Ben gezellig een weekendje in Disneyland Paris met mijn gezinnetje:)

leuk leuk! ze heeft idd bekende trekjes in haar gezicht, dus wat je zegt ben je zelf.
Zou best kunnen van die tandjes hoor, misschien breken ze nog niet meteen door maar het duurt ook even voor ze boven komen.

Casa, Diana slaapt nauwelijks, aldus Lucy. Houdt ze jou 's nachts ook wakker? Zo niet, dan zal het wel meevallen met dat gebrek aan slaap bij Diana, tenzij jij overal doorheen slaapt, dat zou ook nog kunnen.

@Renesmurf: Ja, dat kun je je op dit moment nog niet voorstellen. Maar geloof mij, vier maanden vliegen voorbij!
@CasasPa: Het zit kennelijk in de familie. In dat opzicht is het niet vreemd dat de eerste twee letters van jou email-domain 'ia' zijn... ;-)
@Cinner: Haha, ja er is nog een heel scala aan mogelijkheden. Ik ga er eens een paar op een rijtje zetten en dan wachten tot er iets gebeurt...
@Donna: Haar vader is een Stier. Een weekendje Euro-Disney, toe maar. Heel veel plezier daar!
@Pascale: Het is dus beter om aardige dingen te zeggen, zal het in mijn oren knopen. De tandjes houden we in de gaten...
@Cyberjunk: Het gaat vooral om overdag. 's Nachts slaapt ze wel, wordt alleen steeds wakker voor melk. Ik ben inderdaad een erg goede slaper.

Ik ben echt benieuwd hoe Diana hierop zal reageren als ze een jaar of 19 is.

Ik kan het van nabij aanschouwen, daar ik in de familie 2 neefjes heb bijgekregen.

@Don Amaro: Wat denk je, lopen wij het risico door haar gesued te worden?
@Hans: Gefeliciteerd en geniet er maar van!