« Can you feel it | Main | Ontwikkelingen met Luchiano »

SQL at Olé Olé 2005

Ieder jaar houdt SQL Integrator halverwege de maand december haar IT-Party voor zowel werknemers als klanten. Dit feest dat altijd wordt gevierd in café-restaurant Olé Olé is inmiddels een begrip op Curacao. De uitnodigingen zijn dan ook zeer gewild.

SQL Integrator IT-Party 2005 in Olé Olé wederom een groot succes!Dit jaar had de feestcommissie iets origineels bedacht met een creditcard als uitnodiging. Tevens kon men zich (gratis) abonneren op een SMS-dienst van SQL-dochter T-Sparx door middel van het zenden van de message Party On.

In de dagen voorafgaand aan het feest kwamen diverse messages binnen met extra informatie. Onder anderen dat er om middernacht een internationale act stond geprogrammeerd.

Dat laatste werd door de meesten met een korreltje zout genomen, waarschijnlijk werd bedoeld: wereldberoemd op Curacao.

De inspanningen waren niet voor niets, want het feest liep als een trein. Toen ik om iets voor twaalven aan mijn fotoronde begon was er in de buurt van het dansgedeelte haast geen doorkomen aan. Even later stopte party-band Compare en werd de suprise-act aangekondigd.

Het was inderdaad een surprise want het betrof niets minder dan de internationaal opstomende Reggaeton-band Immorales. Immorales bestaat uit in Nederland wonende Curacaoenaars. Geheel onomstreden is de groep overigens niet, hun teksten worden in verband gebracht met de recente groepsverkrachtingen in Rotterdam.

Immorales was de verrassende surprise actOm die reden wil minister Omayra Leeflang van Verkeer en Vervoer een gedragscode voor rapmuziek op de radio.

Het antwoord van Brian Menasa Palm van Immorales: "De minister heeft er geen boter, geen kaas en geen eieren van gegeten. Rap is een uitlaadklep, niet iets dat aanzet tot verkrachting."

Hoe dan ook, het optreden sloeg in als een bom. De wat ouderen van geest ontvluchtten de ruimte snel, des te meer plek hadden de Reggaeton-liefhebbers. Ik hou er wel van, al heeft Immorales nog een hele weg te gaan voor zij het nivo van een Tego Calderon bereiken. Met name de dames (Manja!) in het publiek genoten met volle teugen.

Immorales heeft net een groot contract getekend met Universal en staat daarmee voor een internationale doorbraak. Het is heel goed mogelijk dat het optreden in Olé Olé achteraf een unieke gebeurtenis is geweest, een van de laatste keren dat de heren in een dergelijke kleinschalige gelegenheid optraden.

Na het optreden van Immorales maakte ik mijn fotoronde af en knoopte nog wat gesprekken aan. De sfeer was zoals altijd relaxed en gezellig. Samenvattend een zeer geslaagde editie van de Olé Olé Party.

De serie met 56 foto's staat inmiddels online. Mijn excuses dat niet iedereen is voorzien van een naam, maar ik kan ook niet alles onthouden.

Comments

Minister willen zich graag overal mee bemoeien.
Dan is er iets veranderd en zij zijn de oorzaak, en dat voelt lekker.

Fijn dat het optreden geslaagd was, hun liefhebbers genieten en die het niks vinden gaan weer.
Zo hoort het, en zo hoort het ook op de radio.

Jij hebt best wel vaak feesten. Idioot vaak eigenlijk :-)

Nog bedankt voor de uitnodiging....
(Een potentiele "grote" klant)

Cockie verwoordt, zij het met een knipoog, wat ik ook wel eens gedacht heb, dat jij behoorlijk vaak feest, soms twijfelde ik wel eens of je ook nog wel eens werkt. Maar als SQL Integrator zo uitpakt, voor zowel medewerkers als klanten, dan is dat toch wel een goed teken. Leuk, zo'n speciaal optreden. Je had het over ouderen van geestdie de ruimte ontvluchtten. Waarschijnlijk maakte die band een behoorlijk lawaai en die harde muziek, die ik geregeld bij jouw movies hoor vind ik ook niet mooi. Maar moet je dan oud van geest zijn? Ik vind dat het gewoon een kwestie van smaak is. Ik vind mezelf, ondanks dat ik die soort muziek niet kan waarderen, beslist niet oud van geest, die manier van uitdrukken kan ik evenmin waarderen als de harde muziek waar het hier over ging.

@Renesmurf: Een van de taken van een minister is beleid uit te voeren. Meestal bedenken zij dit beleid ook nog en soms is het nodig om bij te sturen. Of en in hoeverre geweld op tv en in muziek leidt tot geweld op straat is een interessant discussiethema.
@Cockie: Was het maar waar! Dat lijkt zo door doordat ik nu eenmaal vlugger over een BBQ of een feest schrijf dan over mijn saaie werkzaamheden. Zo heb ik bij veel Nederlandse webloggers het idee dat ze continue op vakantie zijn of tenminste even op een korte trip naar Barcelona of Parijs. Ja, ook jij Cockie... :-)
@Cerito: Wellicht kan de beschrijving van het feest van dit jaar ervoor zorgen dat jij de telefoon pakt en de Sales van SQL Integrator eens belt. Dan ben je er volgend jaar zeker bij... :-)
@Cyberjunk: Op dit moment geniet ik voor het eerst sinds juli 2004 van twee weken vakantie. Een in Nederland ondenkbare situatie, dus ja er wordt hier hard gewerkt! De uitdrukking 'ouderen van geest' was met een knipoog bedoeld. Wel is het iets van alle tijden dat mensen op een bepaald moment nieuwe zaken minder snel accepteren en terugvallen op wat ze al kennen. Het is dus geen waardeoordeel, maar we hadden wel meer plaats... ;-)

Een geslaagd feest is bij jou doorgans niks bijzonders, het is altijd goed. Maar het bijzondere van dit Olé Olé feest was natuurlijk de nieuwe ORANJE JURK van Lucy: prachtig. CasasPa
PS: ik ga nu naar Hiroshima Mon Amour (1959: ook bijzonder jaar).

Rap en Rape... het ligt dicht bij elkaar.

geen boter kaas en eieren van gegeten hebben....die kende ik nog niet ;-)

@CasasPa: Een feest is nooit zomaar geslaagd, daar moet men wel wat voor doen! Eigenlijk is het net werk, maar dan met een biertje erbij. Hetgeen het wel gemakkelijker maakt. En 1959 was inderdaad een bijzonder jaar, van Reggaeton had toen nog niemand gehoord...
@Brillie: Ja, zo lust ik er nog wel eentje: trouwen en rouwen... :-)
@Paola: Antillianen gaan werkelijk heel creatief om met Nederlandse uitdrukkingen. Dat geeft veel gesprekken een speciaal tintje!