« SQL at Olé Olé 2005 | Main | ADO - Feyenoord 2-1 »

Ontwikkelingen met Luchiano

Op vrijdagmorgen werd Luchiano (8) voor de tweede keer helemaal vanzelf wakker. Nou ja, vanzelf... door de tonen van Can You Feel It uit het telefonische wekkeralarm. Dat kwam mooi uit, want zelf was ik nogal slaperig na het feest bij Olé Olé donderdagnacht.

Het was een belangrijke dag voor Luchiano, want hij moest om negen uur afzwemmen voor Diploma-A. Hij kan goed zwemmen, maar heeft af en toe last van zijn lies. Dat doet dan dermate veel pijn dat hij meteen moet stoppen. Dat was eigenlijk het enige punt waarop het mis kon gaan met Diploma-A.

Vaak is het zo dat er slechts één goede weg is en talloze verkeerde. Toen ik Luchiano om kwart over twaalf van school ophaalde sprak juffrouw Margriet mij aan. Zij was boos, want Luchiano bleek niet op de lijst van de afzwemmers te hebben gestaan en mocht daarom niet deelnemen aan het examen.

Wie precies de fout gemaakt heeft weet ik niet, wel dat het bijzonder slordig is. Luchiano zat er zelf niet zo mee. Het ergste vond hij dat hij twee uur voor niks in het SDK-stadion moest doorbrengen zonder iets te doen. Uit zijn klas waren er maar een stuk of vijf kinderen met de bus opgehaald, de rest bleef gewoon op school.

Bij Kontiki-Beach ligt sinds een week of wat een groot rond rubberen gevaarte in zee met een trampoline erin. Luchiano is daar stapelgek op. Hij was er al één keer op geweest en vond het geweldig. Bovendien is het een ideale plek om nieuwe vrienden te maken.

Vrijdagmiddag gingen Luch en ik daarom wederom naar Kontiki. Voordat ik mij had uitgekleed vroeg hij al om vijf gulden en rende naar de beheerder van het trampoline-gevaarte. Even later stond hij vrolijk met een ander jongetje te springen. Salto's maken, vanaf de trampoline in het water springen, silly walks doen, vanaf mijn strandbedje kon ik het allemaal prima volgen.

Na een tijdje kreeg ik het warm en dook de zee in. Lekker op mijn rug liggen drijven, bijna slapend. Twee meisjes van een jaar of 13, 14 dobberden op een blauw kunststoffen matrasje in de buurt van de trampoline. Ze spraken Engels en kwamen volgens mij uit de Verenigde Staten.

Normaliter is Luchiano ietwat verlegen met meisjes, zeker als het nieuwe zijn. Tot mijn niet geringe verbazing begon hij de jongedames echter uit te dagen. "Hey girls! Come closer! I demand you!", klonk het. Luchiano had zijn zware stem opgezet hetgeen best koddig klonk uit dat sprieterige lichaam daar op de trampoline.

Dat vonden de meisjes ook, want ze lachten en speelden mee. Steeds dreigde Luchiano naar hun toe te springen en gillend peddelden de meisjes dan weg. Op een bepaald moment sprong Luch in het water en joeg achter ze aan. Er werd veel gelachen. Even later deed zijn nieuwe vriendje ook mee.

Nog steeds op mijn rug liggend filosofeerde ik dat het toch prettiger is dat mijn achtjarige zoon twee 14-jarige meisjes opjaagt dan dat mijn hypothetische 14-jarige dochter achterna gezeten wordt door een achtjarig scharminkel met teveel hormonen.

Het leed van het niet gehaalde Diploma-A was reeds lang geleden.

Comments

Wie weet wat je allemaal nog te wachten staat, half volgend jaar praten we weer verder ok?


ha ha haaa. Luciano valt op oudere vrouwen. :)

Het is wel ontzetten klote, deze papieren wereld!
Om naar van te worden.
Maar Luchiano is echt van deze tijd, en die is het al gewend.

Nou, inderdaad nogal slordig, dat geef ik toe. Het valt mij nog mee dat Luch zo nuchter reageerde. Maar het is te merken dat Luch een grote jongen wordt, zoals hij meisjes achterna zit en dat die meiden het nog leuk vonden mag een wonder heten. Meestal lachen 14-jarige meiden kleine jongetjes uit. Eb wat betreft een eventuele dochter van jou, het moet wel heel gek gaan wanneer die niet voor zichzelf leert opkomen en kan laten merken of ze iets wel of niet leuk vindt, met zulke ouders als jullie.

@Henk(ES): Ik heb het in Outlook genoteerd: op 17.06.2006 verder praten met Henk(ES)... :-)
@Boutie: Klopt! Grappig is dat wat voor de een nog heel jong is voor de ander alweer oud blijkt te zijn...
@Renesmurf: Ik herinner me nog vaag dat jij ook wat problemen had om Kiras aan zijn hondenexamen mee te laten doen. Persoonlijk begrijp ik niet dat die zwemleraar Luchiano er niet snel bij kon krabbelen. Of op zijn minst mee had laten doen.
@Cyberjunk: Luchiano bekijkt het gewoon praktisch, hij vindt het kunnen zwemmen belangrijker dan het diploma. Dank voor je aardige woorden met betrekking tot onze hypothetische dochter!

Quote
"Nog steeds op mijn rug liggend filosofeerde ik dat het toch prettiger is dat mijn achtjarige zoon twee 14-jarige meisjes opjaagt dan dat mijn hypothetische 14-jarige dochter achterna gezeten wordt door een achtjarig scharminkel met teveel [censuur]."

Ik hoop dat de vaders van de betreffende meisjes er anders over denken, of minstens géén zwarte band karate hebben.

Voor het zwemmen behaald ik: a, b, c ,d en f. Maar ik geef toe dat de zwarteband halen van Judo toch leuker was.

Sorry hoor, maar hier moet ik me dan over opwinden. Wat een achterlijke gladiolen daar. Dus omdat een sukkel is vergeten heb op een lijstje te kalken, mag een kind niet afzwemmen. Dat is toch belachelijk. En wat liep juf nog kwaad te doen dan?

ik begrijp echt niets van dat bureaucratische gedoe soms....maar ik vrees dat Luchiano nog veel meer hormo-nen (met dank aanschavuit ;-) gaat tegenkomen de aankomende jaren..... dobber nog maar rustig door casa :-)

@Schavuit: Je eigen pitbull doet nooit iets, het zijn altijd de pitbulls van anderen die vals zijn... Ja, die h.o.r.m.o.n.e.n... met dank aan de blacklist... :-)
@Brillie: Het is mij een raadsel waarom we jou nooit op de Olympische Spelen mochten bewonderen!
@Cinner: De juf was kwaad omdat zij het ook pas hoorde toen Luchiano van het zwembad terugkwam. Zelf was zij op school gebleven omdat maar een paar kinderen moesten afzwemmen...
@Paola: Ik doe mijn best, alhoewel ook bij het dobberen de hormo-nen al kunnen opspelen hoor... ;-)

Aha! Dus het wordt tijd om met hem over 'hoe de koetjes nu de kalfjes produceren'. Ga jij het doen? Of Lucy? Of is Luchiano al reeds ingelicht door bijv. vrienden, TV, Internet of ... stiekem in vader's PH's of PB's te kijken. ;-)

Volgens mij heeft hij dat papiertje helemaal niet nodig, zo te horen kan hij zich prima redden in het water.

Trouwens, wat een heerlijk leven heb je daar! Ik wil ook op mijn rug in zee dobberen, maar ik ziet hier met dikke wollen sokken en een sjaal te bibberen achter de computer. De CV doet het niet goed en dinsdag komt de monteur pas :(.

@Don Amaro: Het is net als met Sinterklaas, langzaam maar zeker komen de vragen. Op dat moment zien we wel wie er aan de beurt is om het antwoord te geven... :-)
@Ricky: Met een diploma ga je niet opeens beter zwemmen, zoveel is zeker. Dat komt dan later wel. Natuurlijk is het hier een heerlijk leven, waarom denk je dat ik uit Nederland weg ben gegaan. Maar er zijn wel degelijk ook nadelen. Zo hebben we hier geen IKEA!

@Casa: ah ok, dan neem ik alles wat ik over juf dacht meteen terug!