« Dat is ook geen leuk kado | Main | SQL at Olé Olé 2005 »

Can you feel it

Luchiano (8) is bepaald geen ochtendmens. Om vijf minuten over zes gaat mijn wekker af en stommel ik naar zijn slaapkamer. Behoedzaam maak ik hem wakker door vanaf zijn voet met mijn vingers naar boven te trippelen, ondertussen de volgende bezwerende formule uitsprekend: "Komt een muisje aangekropen, die is in Luchiano's........ oortje gekropen."

Dat getrippel dient zeker een keer of vijf herhaald te worden voor er beweging in het kinderlijfje komt. In angstige toekomstvisioenen zie ik mij dit ritueel over een jaar of 15 nog steeds uitvoeren. Ik moet er niet aan denken.

Woensdagavond zat Luchiano met Lucy's telefoon te spelen. Hij ontdekte de alarm-functie en koppelde daar de Michael Jackson klassieker Can you feel it aan. De test verliep succesvol en even later was de telefoon geprogrammeerd op donderdagmorgen om zes uur. Vijf minuten voordat de mijne afgaat.

Klokslag zes uur hoorde ik het bekende deuntje uit de slaapkamer komen. Wat schetst mijn verbazing, Luchiano sprong meteen zijn bed uit en bleek klaarwakker. Voordat ik gedouched was had hij zich al aangekleed en was ook verder ongekend actief.

Sta ik normaal toch zeker een paar minuten bij de voordeur te wachten voordat Stoffel eraan komt sloffen, ditmaal was hij mij voor. Terwijl hij het portier van de auto ongeduldig vasthield zei hij: "Hé slakje, kom je nog?" De omgekeerde wereld.

De grote vraag is of deze gedragswijziging structureel is. Vandaag eerst maar eens Beat it! downloaden.

Comments

En Can You Feel It niet weggooien!

Ik zal die alarmfunctie ook eens opzoeken!

Houd ons op de hoogte of dit gedrag structureel blijft, laat volgende week eens weten of hij nog steeds zo perfect reageert op dat muziekje. En als je dat nog nog gedaan zou hebben, leer hem dan eens het spreekwoord + betekenis over de pot en de ketel. Als hij jou slakje durft te noemen, dan wordt het hoog tijd dat dit spreekwoord tot hem doordringt.

Verder is het zo dat jij, als je 15 jaar verder bent, Luchiano nog zo wekt, stapelgek bent, vanaf het moment dat hij alleen naar school kan moet hij ook zelf op tijd uit bed komen, zo niet, dan is het zijn eigen verantwoordelijk als meneertje te laat komt. Of worden b.v. middelbare scholieren ook nog met de auto naar school gebracht gezien de afstand en gezien het feit dat er op Curaçao niet wordt gefietst? In dat geval moet je Luch vanaf de leeftijd dat hij zelf verantwoordelijk kan zijn voor het op tijd opstaan maar dat vertikt, elke ochtend wekken door een emmer ijskoud water over hem uit te storten. Spelletjes zoals je nu doet accepteren middelbare scholieren echt niet en een emmer ijskoud water lijkt me dan effectiever.

@Piet: Zeer zeker niet, want het is nog een leuk nummer ook!
@CuraKora: Misschien is het handiger als je dat door een van je kinderen laat doen. Ten eerste motiveert dat meer en ten tweede gaat het waarschijnlijk sneller, haha... :-)
@Cyberjunk: Op het moment dat ik de emmer ijskoud water over hem heen gooi zeg ik er wel bij: "Met dank aan Cyberjunk!" Weet je dat ik het doodzonde vind dat jij geen kinderen hebt om op te voeden? Het zou een geweldige weblog opleveren... :-)

Je moet Luchiano (8) eens wat minder alcohol schenken bij het avondeten.
Dat zal zeker helpen....

Toch vrees ik dat het nieuwigheid is Casa :) Maar hoop doet leven .. Hopelijk word hij niet zoals ik .. ik laat mijn wekker rustig een uur zo aanstaan zonder hem te horen. Vinden de buren ook grandiooos!

Haha, morgenvroeg gaat het zo:
Luchiano: "Komt een muisje aangekropen, die is in Casaspiders........ oortje gekropen."

Ik zou een paar tests doen eerst. Je weet nooit hoe Luchiano zal reageren op de muziek van MJ:

Jam - Stapt hij naar de koelkast
Don't Stop Til You Get Enough - Potje is leeg
Wanna Be Starting Something - Tijdens een ruzie
Scream - Gevolg van de ruzie
Shake Your Body - Tijdens een reprimande
Blood on the Dance Floor - (geen commentaar)
Thriller - Arme Casa en Lucy
Blame It On The Boogie - Schuldbekentenis
I Just Can't Stop Loving You - Goedmaken

Met dank aan Cyberjunk, dat mag je gerust zeggen! Ik zit dan ver genoeg verwijderd van jullie, Luch kan me dan lekker toch niets doen, terwijl ik er zeker van ben dat als hij bij me in de buurt zou wonen, hij vast wraak op me zou komen nemen. Hij zal dan inmiddels wel behoorlijke spierballen hebben gekweekt, dan zou ik nog bang voor hem kunnen worden, nu is het lekker veilig. Ik weet al bijna wat je nu denkt. Volgens mij denk jij; "Wat een lafaard is die Cyberjunk." Wel met water willen gooien en wegrennen voor de gevolgen....;-)

ik zou ook heel snel mijn bed uitkomen als ik michael jackson naast me hoorde zingen....

Net wat Paool zegt, als ik Wacko Jacko zou horen zou ik het ook op een lopen zetten.

@Cerito: Hoe weet jij dat zo goed? Word jij soms ook alleen nog maar wakker van Michael Jackson?
@Cinner: Ik denk ook dat het nieuwigheid is. Maar als het niet meer werkt verzinnen we gewoon weer iets nieuws... :-) Sterkte voor je buren!
@GJ: Je moet vroeg bij de pinken (???) zijn om mij wakker te kunnen maken. Maar morgen is misschien wel een uitzondering, want vanavond vieren we de SQL Integrator IT-party in Ole-Ole...
@Don Amaro: Is dat niet een beetje een overdosis MJ? (Voor mij wel in ieder geval. Thriller vind ik geloof ik nog de leukste)
@Cyberjunk: Haha, ja opvoeden op afstand is wel een stuk gemakkelijker. Voorts noem ik jou zeker geen laffaard. (Ik zou niet durven!)
@Paola: Een mooie uitspraak die op twee manieren opgevat kan worden. Volgens mij kom je ook heel snel je bed uit als Acda & De Munnik naast je bed staan te zingen. Of niet?
@Henk(ES): Ten tijde van "Can You Feel It" was Michael nog donker en had hij een normale neus. Hoe vond je hem toen?

Menselijk.

Dit is slechts zeer tijdelijk.
Binnen een week moet je weer je muizenspel spelen.

Pas maar op dat hij je niet aangeeft, dit soort wakermakertjes kan ECHT niet. Zelf ben ik ook een nachtdiertje.

Ik moet er niet aan denken om via een zogenaamd trippelend muisje gewekt te worden! Bij mij moet het ook via muziek, dus ik herken het helemaal bij Luchiano.

Ik heb een ingebouwde klok, ik word vanzelf wel wakker, het moet wel heel gek gaan wanneer ik mij verslaap. De keren dat dit mij is overkomen zijn op een hand te tellen. Ik kan me ook niet eens herinneren hoe lang het is geleden dat mij dit is overkomen. Mijn oudste zuster (de moeder van mijn lieve webloggende nicht) is precies zo en mijn jongste zuster kan wel iets beter uitslapen dan mijn oudste zus en ik, maar zich verslapen is haar ook vreemd. Dat Luch zo moeilijk kan opstaan, heeft hij dat van zijn lieve mama? Papa Casa kan blijkbaar heel goed uit zijn bed komen.

Om vijf over zes??!! Daar moet je een nachtmens voor zijn. Vreselijk.

Dat is ook wel lekker wakker worden met Can you feel it. Ik heb niets tegen MJ. Hoe hij eruit ziet kan me niet schelen en ik vind zijn muziek best te pruimen. Daar gaat het toch om bij een artiest?

@Henk(ES): Klopt. Door omstandigheden (veel geld?) heeft Michael Jackson gemeend zich te moeten isoleren, letterlijk en figuurlijk. Daardoor is hij zeker ietwat wereldvreemd geworden...
@Renesmurf: Geen probleem, ook aan het muizenspel beleef ik veel plezier...
@Brillie: Ho, ho, ik maak hem wakker met de MUZIEK van Michael Jackson, niet met Michael Jackson zelf...
@Pascale: Dus ik had het eigenlijk veel eerder moeten bedenken. Ach, al doende leert men...
@Cyberjunk: Goed wakker kunnen worden heeft te maken met (het ontbreken van) prikkels. Mensen die nooit hun bed uit komen als ze moeten werken kunnen plotseling wel om half vijf 's morgens meteen naast hun bed staan als ze met het vliegtuig op vakantie moeten. De muziek is een in ieder geval tijdelijke prikkel voor Luchiano. Zelf heb ik geen enkel probleem met het vroege opstaan. (Behalve als ik iets teveel bier heb gedronken natuurlijk)
@Irene: Je hebt gelijk! Op een bepaald moment resulteert vroeg opstaan in het zijn van een nachtmens. Maar is dat al om vijf over zes?
@Ricky: Ook jij hebt gelijk. Michael Jackson is zonder twijfel een van de grote artiesten, toch zeker van de vorige eeuw. Qua muziek, dans en succes zijn er weinigen die hem overtreffen.

Casa, nu weet je waarom Don zijn zoon "Michael" genoemd heeft :D