« Magere jaren | Main | Drijfveren »

CasaMovie: Dia di Bandera 2005

Dia di Bandera (Dag van de Vlag) is de nationale feestdag van Curacao en lijkt ieder jaar wel belangrijker te worden. Zaterdag 2 juli werd Dia di Bandera voor de 21e keer gevierd en wij waren erbij.

Dat wil zeggen, het officiele gedeelte 's morgens vroeg dat voornamelijk bestaat uit het hijsen van de vlag, het zingen van het Volkslied en vervolgens eindeloos lang durende toespraken hebben wij aan ons voorbij laten gaan. We volgden het met een half oog op televisie.

Om ongeveer half drie 's middags togen wij naar het Brionplein in Otrabanda. Het was er gezellig druk. Er waren vele eetstandjes waar gebarbecued werd en ook hotdogs waren volop te verkrijgen. Luchiano (7) wilde een suikerspin. Van tevoren wisten Lucy en ik al dat hij hem niet helemaal op zou eten en dat was ook zo.

Er waren diverse optredens op het Brionplein, het hoogtepunt waar iedereen op leek te wachten waren echter de Curacao Street Rockers. Dat was inderdaad leuk om te zien. Meteen erna stond een typisch Curacaose dans geprogrammeerd, meer voor de ouderen onder ons. Het plein stroomde snel leeg.

Wij gingen er ook vandoor. Vlakbij het Wilhelminaplein in Punda werd druk getrommeld. Deze activiteit bleek georganiseerd te zijn door een Evangelisch genootschap. Juist toen wij de overstap naar Pleincafé wilden maken werd ik geroepen door een jongedame die ik nog ken uit mijn begintijd bij Aqualectra, toen Kodela geheten. Het was de sympathieke Kenia. Zij heeft in Enschede gestudeerd en komt oorspronkelijk net als Lucy uit de Dominicaanse Republiek. We hebben een tijdje over allerlei zaken maar met name het geloof gesproken.

Even later zaten we dan toch achter onze La Trappe Tripel. Luchiano speelde op zijn GameBoy, Lucy en ik domino. Het werd 1-1.

Zaterdag 2 juli 2005, Dia di Bandera


Download Dia di Bandera 2005 (Right mouseclick, Save Target As...) for free!
Size: 9,816,330 bytes.
Duration: 4.27 minutes.

Uiteraard is deze CasaMovie binnenkort ook in Google Video te aanschouwen.

Explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Comments

En heeft die evangeliste nog kans gezien om je te bekeren? Ik denk het niet, want je zal al weer heel snel en heel losbandig bier te hijsen...;-)

Volledig off topic...
"Rumor has it" Tom Cruise ligt met zijn jacht achter de Freewinds in Punda!!!!.
Kom op Casa....FILMPJE!!!

Van genoten, zeer goed.

"Er waren vele eetstandjes waar gebarbecued werd en ook hotdogs waren volop te verkrijgen"
Waar was de keuringsdients van waren??

Zag er gezellig uit daar, dank dat je ons een klein beetje deelgenoot hebt gemaakt :-)

Was Lee er niet? Die man moet je wel bij zo'n feest hebben. Anders de Havenzangers.

@Cyberjunk: Het is inderdaad nog niet helemaal gelukt... "losbandig staan te hijsen", dat is eigenlijk heel toepasselijk bij een Dag van de Vlag!
@Cerito: Je bent goed geinformeerd! Maar eerlijk gezegd doet Tom Cruise mij niet zoveel... ;-)
@Hans: Thanx!
@Angel: Als ze er waren had het wel de Keuringsdienst van Zijn geheten...
@Jan: Het was een gezellige middag, dat is zeker!
@Brllie: Neen, Lee was er niet. Dan was Lucy namelijk pas echt uit haar dak gegaan!

ik ben vooral geroerd door de mooie tekst bij de beelden van je vrouw en zoon......prachtig!

Een gezellige boel daar, heerlijk zo!