« Omayra su Afro | Main | McCain fan »

CasaMovie: Luchiano prepares Hamburgers Part II

Er was eens... lang geleden een jongetje van zeven jaar op Curacao dat op zekere dag hamburgers wilde maken. Eerst deden we volgens een recept boodschappen bij Centrum Supermarkt en op een middag begon het prepareren van de hamburgers. Lucy filmde en becommentarieerde en Luchiano, toen zeven nu tien, was de kok. De movie is hier down te loaden.

Er ging het een en ander mis, zo brak hij een schaal en liet een gehaktbal uit zijn handen op de grond vallen. Maar de intentie was goed en de hamburger die ik 's avonds in ontvangst nam heerlijk. Afgelopen weekend leek het een leuk idee en het juiste tijdstip om eens te kijken of de nieuwe Jamie Oliver vorderingen heeft gemaakt op kookgebied. Inkopen deden we deze keer bij Albert Heijn en zonder recept, daarom vergaten we in eerste instantie de broodjes.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.Wat mij opvalt is dat Luchiano anders praat dan op Curacao, tevens heeft hij een grotere mond maar dat hoort nu eenmaal bij de leeftijd. Hij vindt het leuk om de baas te spelen over zijn zusje Diana (2), voor zolang dat nog gaat. Inmiddels kan hij jongleren en demonstreert dat met het gehakt dat voor mijn hamburgers bedoeld is. Ach, men is maar eenmaal jong.

Nog even over de muziek, de fragmenten zijn afkomstig van Kat DeLuna, een in The Bronx geboren (17.11.1987) vrouw van Dominicaanse komaf (Wikipedia). Haar clip Whine Up (YouTube) is erg populair bij ons in huis, driemaal raden waarom. Nou? YouTube is overigens een reden voor mij om over te stappen (terug te keren) naar Internet Explorer, in FireFox worden slechts twee seconden afgespeeld. Een bekend probleem en derhalve exit FireFox.

Afijn, de hamburgers waren van uitstekende kwaliteit en Luchiano is een echte levensgenieter. Het glas Duvel is aan het eind (uiteraard) vervangen door een Chateau Brabant Water. Eens kijken of we over drie jaar nogmaals Luchiano's kookprogressie meten aan de hand van het bereiden van hamburgers.

Besides Luchiano prepares Hamburgers Part II there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

Comments

ja, prachtig filmpje.
Maar die muziek had niet zo gehoeven, de kinderen zijn zelf leuk genoeg!

Erg leuk!! Ik heb ook trek gekregen al is het nu bijna 5 uur 's nachts. Can't sleep :-(

hahahaha leuk schattig!
Trouwens ik had gisteren Samba Amigo gisteren gespeeld op de Wii. Ik moest aan jullie denken. Vraag me af wie van jullie de hoogste score ga halen met Samba Amigo. Hier in huis ben ik natuurlijk the queen van Samba Amigo (kuch kuch)

Whoehahahahaha....
Meneer de entertainer!

Maar pas op, Little miss D komt eraan!!

@Renesmurf: Dank je! Over het gebruik van muziek verschillen we van mening, maar zelfs de grote Wim T. Schippers deed het!
@Donna: 04:57 AM lijkt me niet het moment voor een hamburger. Hoe komt het, laat de kleine je niet slapen?
@Tashita: Samba Amigo ken ik niet, zal eens een review lezen maar weet nu al dat ik niet de King in ons huis ben... :-)
@ANila: Het kostte me wel drie euro maar dan heb je ook wat. Diana doet het gelukkig nog gratis... :-)

Leuke video. Luciano, praat wel een beetje bekakt. Van wie zou hij dat hebbeNNN?
Diana spreekt haar woordeN al vrij goed uit, een betere leerschool kon ze niet hebbeN.

Misschien moet je Jamie Olivier toch eens een mailtje nodig of hij nog -gezonde-hamburgerbakkers nodig heeft. :-)

De nieuwe Jamie Oliver is geboren. Kan ie in de schoolvakanties bij ons komen koken?
De baas spelen over zijn jongere zusje...van wie zou hij dat toch hebben.:)

Leuke keuken. Eenvoudig doch bruikbaar.

@Bout: Luchiano praat bekakt? Dat is mooi, dan kan hij meedoen met KindereN voor KindereN. En ik haal hem van voetbal af en zet hem op hockey! Zoals je het schrijft doet het me ook aan Jan Mulder denken...
@Rutger: Luchiano is kerngezond, dus daar zal het niet aan liggen... ;-)
@Margriet: Hoera, we worden rijk! Nou ja, Luchiano dan. Gisteren zei hij nog dat hij mijn bejaardentehuis niet gaat betalen. Geen idee van wie hij het heeft, bij mijn weten speelde Lucy nooit de baas over haar zusje...
@Brillie: Ondanks onze roem zijn wij toch heel eenvoudig gebleven...

Lucy niet, jij wel over je 3 zusjes.

Hahahah Margriet, wat laat jij je lekker uit je tent lokken!!

Luchiano is inderdaad een echte entertainer, hij heeft er wel feeling voor! grappig hoor, vooral ook met Diana op de achtergrond. Ze kan echt al goed praten.
en de hamburgers waren vast lekker vol van smaak na al dat gegooi haha.

oja, by the way; hottentottententententoonstelling... sjiezus, casa, moet Luchiano dit nu ook nog opdrammen?? wanneer komt 'ik eis ijs'?
;-)

@Margriet: Ik? In mijn beleving hebben wij een geheel andere gemeenschappelijke historie. Eentje van een zorgzame broer die zijn zusjes met hun huiswerk helpt, zware dingen tilt en banden plakt. Is dat bij jou anders dan?
@ANila: Margriet woont in Portugal, dan heb je al snel een taalbarriere!
@Pascale: Het is een mooi duo ook al worden we er wel eens moe van. Zal ik je eens wat vertellen? Gisteren zei ik tegen Diana dat ze een euro kon verdienen als ze hottentottententententoonstelling kon zeggen. Luchiano heeft het haar binnen een minuut geleerd en nu zegt ze het! (Die euro heb ik mooi gehouden) Ik eis ijs kennen ze vanzelfsprekend al. O ja, de volgende keer bij een commentaar graag beginnen met: "Meneer Jamin, mag ik wat vragen?"
Hehehe...

Met veel plezier gekeken. Leuke kids heb je!
(Niks 'bekakt praten', gewoon zo als het hoort!)

:-)

vermoeiend; herkenbaar. Af en toe zelfs vervelend, maar het mooie is dat je ze toch super blijft vinden. goed geregeld door de natuur!

@Goentah: We mogen niet klagen met ze ook al doen we dat soms toch... :-)
Bij Luchiano hoor ik soms (om onverklaarbare redenen) een soort van Overijssels accent...
@Pascale: Nou, Luchiano vindt mij echt niet altijd super, zelfs Diana heeft al kritiek. Maar ze zullen het toch met ons moeten doen, muahahaha... :-)