« Een visum voor Sugey (7) | Main | Diana's eerste schooldag »

Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2

Zaterdagochtend moeten we vroeg uit de veren, om half acht gaat de wekker. De tweede wedstrijd in de derde klasse D317 staat op het programma, het betreft een inhaalwedstrijd tegen Moerse Boys D3 uit Zundert. Het is frisjes maar niet koud op Sportpark Vijf Eiken en er zit een zonnetje aan te komen. Ideale voetbalomstandigheden.

28.02.2009: Rijen D4 levert een historische prestatie, voor het eerst wordt er gewonnen. Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2! Klik voor groter.De in het oranje gehulde jongens van Moerse Boys zijn niet groter dan die van ons, dat was in de desastreus verlopen najaarscompetitie wel anders. Het geeft de burger moed.

Teamleider Marco is vandaag scheidsrechter en trainer Ton speelt voor grensrechter. Twee minuten na het eerste fluitsignaal ligt de bal al in het net achter onze keeper Jaap. 1-0 voor Moerse Boys.

Maar dan herpakt Rijen zich. Langzaam maar zeker wordt de druk opgevoerd, alleen komen er nog niet veel echte doelkansen. Dan is er een prima individuele actie van Perry die op schitterende wijze de gelijkmaker scoort. Als Abdullah vlak voor rust Rijen D4 op een 2-1 voorsprong zet vieren team en supporters feest. Weinigen hebben het ooit meegemaakt dat onze D4 voor staat.

In de tweede helft domineert Rijen nog nadrukkelijker. Door een prachtige lob van Ömer wordt het 3-1 en even later mag Furkan een penalty nemen die tot de 4-1 leidt. Na de 5-1 wederom door Ömer is het zeker, dit wordt onze eerste overwinning. Door het tomeloos aanvallen wordt de defensie enigszins verwaarloosd. Hierdoor duikt Moerse Boys een keer of vier alleen voor keeper Jaap op. Een keer wordt hij verschalkt en dit bepaalt de eindstand op 5-2.

Alles wat Rijen een warm hart toedraagt is geëmotioneerd, volwassen mannen snikken en pinken tranen weg. Okay, dat is een beetje overdreven maar we zijn tamelijk blij en gaan er Duits van zingen, ik tenminste wel. Luchiano (11) heft de handen.

So ein Tag, so wunderschön wie heute,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn.
So ein Tag, auf den wir uns so freuten,
So ein Tag, der dürfte nie vergehn

Voor mij heeft Marco nog een bijzondere surprise: "Jij mag de tas met vuile was deze week meenemen, daar zal je vrouw blij mee zijn!" Kan een dag beter beginnen? Ik dacht het niet. Op de uitstekend verzorgde website van Moerse Boys staat een uitgebreid verslag van de wedstrijd. Zo leren wij dat Joey en Pim de doelpuntenmakers zijn voor Moer. Zoals in het voetbal gebruikelijk zijn de meningen verdeeld over wie er nu het beste speelde, ook al is het woord scorebordjournalistiek niet gevallen.

Van de paar filmfragmenten is een korte CasaMovie in elkaar gedraaid, niet zozeer als verslag van de wedstrijd maar als herinnering aan deze bijzondere dag. De film duurt slechts 1 minuut 45, dat moet zelfs voor niet-voetballiefhebbers uit te houden zijn.


Tevens beschikbaar in hogere kwaliteit op Vimeo. Aanrader.


Besides Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2 there are a lot more CasaMovies to be watched in Google Video, Vimeo and YouTube.
You can also explore the CasaMpeg Category or retrieve a list of all CasaMovies.

Thank you for watching this (C)asaMovie.

Comments

Als iemand mij ooit had voorspeld dat ik een voetbalwedstrijdverslag van Rijen D4-Moerse Boys D3 zou lezen en het nog spannend zou vinden ook, had ik direct de riagg voor hem gebeld.

haha, ze vieren het alsof ze kampioen zijn geworden! :-)


Ja, leuk filmpje wel.
Het geeft wel de sfeer weer, mede door de muziek.

Duits gaan zingen, snap ik niet zo.

Hahaha, ik krijg iedere keer dat de voetbal van de jongens niet is afgelast en ik er niet bij kan zijn net zulke wedstrijdverslagen door... Dan gaat het om Etjes en Fjes.

@Irene: Het leven verloopt in het echt soms vreemder dan men in zijn fantasie kan bedenken, dat is hiermee maar weer eens bewezen. En als iemand jou voorspelt dat je ooit nog eens trainer van een jeugdelftal wordt?
@GJ: Vind je het gek, na zoveel nederlagen. De jongens kennende krijgen ze nu meteen praatjes, maar dat is zaterdag waarschijnlijk weer afgelopen, als de koploper op bezoek komt...
@Renesmurf: Dank je, zie je wel dat muziek kan helpen? Duits zingen... misschien kom ik er nog wel op terug...
@Karin: Het is inderdaad wel vaak afgelast de afgelopen weken. E'tjes en F'jes zijn net zo fanatiek, alleen spelen ze op een kleiner veld. Waar spelen ze?

super zeg! dit is nog maar het begin, ik zeg het je...