« Rijen D4 - Moerse Boys D3 5-2 | Main | Casa de Klusjesman »

Diana's eerste schooldag

Maandag is het zover, Diana (2) mag voor het eerst naar school. Peuterspeelzaal 't Hummeltje ligt vlakbij ons huis, het is een kwestie van een stukje Turfpad aflopen en dan naar links. Nu is onze prinses niet echt een ochtendmens, de morgenstond heeft modder in de mond zeg maar. Toch geeft ze heel netjes antwoord als ik vraag of ze zin heeft om naar school te gaan: "Ja hoor, geen probleem."

02.03.2009: Diana (2) gaat voor het eerst naar school, peuterspeelzaal 't Hummeltje in Rijen. Klik voor groter.Om half tien worden we op school verwacht en tien minuten voor die tijd lopen we aan. Ja, het is ongelofelijk maar we laten de auto gewoon staan. Diana loopt met haar Dora-tas hard voor ons uit, is dit nu een echte Yu'Korsou (kind van Curacao)? De school begint om negen uur en de meeste kinderen zijn er dus al. Drie nieuwkomers begroet de school op 2 maart.

Diana gaat meteen naast een jongen aan een tafeltje zitten en begint te spelen. De leidsters Anja en Carla leggen uit wat de dagindeling is en hoe de dingen verlopen. Na wat papieren in ontvangst te hebben genomen is het tijd om afscheid te nemen, altijd een moeilijk moment. Voorzichtig begin ik: "Dag Diana, papa en mama gaan nu naar huis en straks komen we je weer halen. Is dat goed?" "Ja", zegt ze en geeft ons een zoen. Verder kijkt ze niet op of om.

Om half twaalf is het alweer gedaan met de lessen. We hebben thuis net tijd om wat te ontbijten en af te wassen. Als we aan komen lopen zien we dat de kinderen buiten spelen. Diana zit op een fietsje. De deur van de school gaat open, het teken dat de ouders naar binnen mogen. De leidsters zeggen dat ze het erg goed heeft gedaan.

Diana laat de door haar gekleurde tekening zien en loopt door het klaslokaal. Ze heeft duidelijk geen zin om naar huis te gaan. Buiten roept ze dan ook: "Ik wil niet naar huis, ik wil naar school!" Heel andere koek dan Luchiano (11) ongeveer negen jaar geleden. Als ik hem wegbracht huilde hij de eerste weken de longen uit zijn lijf. Als ik hem weer ophaalde kwam hij van verre al aangestormd: "Papa, papa, papa, papa!" Ik moet zeggen, dat heeft ook wel iets.

Enfin, Diana's eerste schooldag is een succes. Woensdag mag ze weer.

Comments

Kan mij nog goed herinneren dat ik het moeilijker had met zijn eerste schooldag dan mijn zoon. Fijn dat het zo voorspoedig ging.

Ik moet zeggen: ze zit ook wel heel braaf op dat stoeltje, hoor! Hoort dat ook bij kindjes van Curacao??? Lief!!!

Ja, prachig, een historische dag.

Tessa gaat al een paar weken, en heeft haar eerste vakantie er al op zitten.
Ze vindt school nu nog leuk!

Ze was er duidelijk aan toe....wat een lol!:D

Ja ze worden snel groot. Leuk dat ze het zo goed naar haar zin heeft gehad.

@Terrebel: Zo gaan die dingen en gelukkig verliep het met Diana allemaal goed. Wij zijn natuurlijk gewoon watjes...
@Karin: Diana kan heel lief zijn maar ik weet niet of dat voor alle kindjes van Curacao geldt...
@Renesmurf: Elke dag is een historische, dat zijn jouw eigen woorden. Tessa gaat hard, wanneer zien we haar weer op film?
@ANila: Ja, het werd tijd. Vooral in verband met het spelen met andere kinderen. Eens kijken of ze woensdag ook nog zoveel lol heeft...
@Margriet: De tijd vliegt en lijkt soms uit je handen te glippen. Daarom leggen we alles vast tegenwoordig. Wanneer komt jullie volgende nieuwsbrief?

Portugal: alles gaat traag alleen de tijd vliegt. Dus de volgende nieuwsbrief....
na de bouw van het zwembadpaviljoen die volgens onze planning over een week of 3 klaar moet zijn.

Heel fijn dat Diana er zo veel zin in heeft. Was er denk ik wel aan toe. CasasPa

@Margriet: Jullie zijn de eersten van onze familie met een zwembadpaviljoen, zo traag ben je dus niet...
@CasasPa: De school komt dus precies op het juiste moment...

Poeh nou, als ik die speelhoek zo eens bekijk zou ik ook liever nog even blijven. Of hebben jullie thuis ook klimdingen?

@FrankiePebbles: Neen, wij zijn eenvoudige mensen. Het klimding annex glijbaan ben ik zelf. Het kost je uiteindelijk je rug maar lijkt in eerste instantie goedkoper...

beetje late reactie, maar leuk zeg! en vooral dan dat ze het zo leuk vond. erg mooi ook gekleurd van haar, die bloemen. ze zal er vast snel veel vriendjes krijgen!