« Martha | Main | Goodbye Hi Sim-card Hi again »

Sinterklaas bij SQL

Keuzes, keuzes, keuzes. Luchiano (12) heeft zaterdag een belangrijke wedstrijd. Rijen D4 speelt tegen VVR Rijsbergen D3 en we zijn nog slechts twee overwinningen verwijderd van het kampioenschap in de derde klasse D320. Maar... net op die dag brengt Sint Nicolaas een bezoek aan SQL Integrator in Rijswijk. Deze dagen heeft Sint het tamelijk druk en is het niet opportuun hem te vragen op een ander tijdstip te verschijnen. Aangezien er ook op Diana (3) een kado wacht kiezen we voor het Sinterklaasfeest.

Om kwart over tien arriveren we bij Head Quarters van SQL Integrator Rijswijk. Het is er al gezellig druk en de koffie met boterletter smaakt goed. Al snel gaat het programma van start. Het betreft een goochelaar die duidelijk vaker voor kinderen heeft opgetreden. Ze leven in ieder geval behoorlijk mee en dat geldt niet in de laatste plaats voor Diana. Ze biedt zich dan ook onmiddellijk aan als assistente bij een belangrijke truc: het veranderen van papier in pepernoten. De goochelaar stopt papiertjes in een minuscuul klein pannetje, steekt wat namaakdynamiet aan en als de rook is opgetrokken zitten er op onverklaarbare wijze pepernoten in het pannetje. Hoe is het toch mogelijk!

Een heel arsenaal aan trucs trekt voorbij waarbij een groene lege doos het middelpunt is. Ondanks de leegheid van de groene doos presteert de goochelaar het om er telkens de vreemdste attributen uit te halen. Ook met ballonnen kan hij goed overweg, hij vouwt er zo een konijn van. Een grappig kereltje van vijf probeert leuker te zijn dan de goochelaar. Les één: probeer nooit grappiger te zijn dan de goochelaar. Op zeker moment vraagt de artiest of het jongetje een groter konijn wil hebben. Ja hoor, hij wijst een konijn aan zo groot als hijzelf. Zonder blikken of blozen gaat de goochelaar aan de slag met twee ballonnen. Het jongetje staat voor hem. Dan zet hij de ballonnenoren op het kereltje dat niets in de gaten heeft en zegt dat hij nu het nieuwe konijn is.

28.11.2009: Op de dag dat Rijen D4 aan moet treden tegen VVR Rijsbergen D3 komt Sinterklaas op bezoek bij SQL Integrator in Rijswijk. Gelukkig wordt de voetbalwedstrijd afgelast. Klik voor groter.Erg leuk allemaal maar we komen natuurlijk wel voor Sinterklaas. Gelukkig komt hij ook (hij komt altijd), al zijn het in het begin slechts de drie Zwarte Pieten. Het is algemeen bekend dat Zwarte Pieten graag grappig zijn. Ze vragen aan de kinderen wat Zwarte Pieten zoal doen. Een tamelijk dikke Zwarte Piet heeft het hoogste woord. Luchiano steekt zijn vinger op, het lijkt wel school: "Ik weet wat Zwarte Pieten doen", zegt hij tegen de dikkerd. "O ja, wat dan?" "Veel eten!", zegt onze clown.

Even later heeft het varken mij tuk. Als de Zwarte Pieten vragen welke vader het slechtste zingt wijst Luchiano onmiddellijk mij aan. Na een fietspompballonnenopblaaswedstrijd met een collega slechte-zanger die ik tot overmaat van ramp verlies mag ik voor de volle zaal Zie de maan schijnt door de bomen ten gehore brengen. Geinig! Luchiano is met de trein naar huis gegaan, zoveel mag duidelijk zijn.

Iedereen komt aan de beurt, vooral de mensen (m/v) die zich proberen te verstoppen. Sint is natuurlijk niet gek en zorgt er via zijn Pieten wel voor om sommige dames op schoot te krijgen. Voor de mannen verzinnen ze meer kontgerichte activiteiten. Zo mag Berend met gespreide benen een schoorsteen spelen en Ronny de schietschijf voor een pepernotenbombardement. Ook de vrouw van onze nieuwe directeur Roy die hier nog vrolijk lacht mag even later op de schoot van de GoedGeiligman plaatsnemen.

Het allerbelangrijkste moment breekt aan, het verscheuren van de (verpakkingen van de) kado's. In een mum van tijd is het gebeurd en is Diana een prinsessenjurk rijker en Luchiano een radiografisch bestuurbare auto. Thuis trekt ze hem meteen aan (de prinsessenjurk) en eerlijk is eerlijk, behoudens misschien Maxima is er toch geen mooiere prinses? Luchiano is in zijn nopjes met zijn auto, alleen dreigen de batterijen het al snel te begeven. Als we de middag besluiten met een bezoek aan Albert Heijn blijkt Diana ook een stoere kant te hebben. Haar broer hijst haar in een ridderkostuum en ook dat staat haar beeldig.

Inmiddels lees ik een email van Ton van Opstal, de trainer van Rijen D4. Het blijkt dat onze wedstrijd wegens regen is afgelast. Sommige keuzes worden voor je gemaakt en andere doen er ineens niet meer toe. Voornaamste concurrent Ulicoten D1 speelde wel en versloeg Viola D3 met 2-0. Voor ons betekent dit dat we de laatste twee wedstrijden absoluut in winst om moeten zetten. Goed dat Luchiano bij beide gelegenheden aanwezig kan zijn. Of Sinterklaas dit een biet interesseert? Mij wel, in ieder geval.

Comments

Zo mooi is Maxima niet, wie dat ooit eens bedacht heeft heeft geen smaak.

Meer kritiek heb ik niet, want Sinterklaas maakt altijd alles goed!

Renesmurf: graag IS vervangen door VIND IK .. dankje!

Woooooow .. what a nice smile!

ziet er erg leuk en gezellig uit de kinderen genieten er van op curacao is het 3 december

groetjes uit zeeland

Wat een feest. Sinterklaas heeft het goed voor elkaar:-)

supermooie jurk, ik ben jaloers! en t staat haar ook geweldig natuurlijk.
gezellig Sint bij SQL, nog een overzichtelijk aantal kindjes, en ze zitten ook nog netjes op stoelen!

@Renesmurf: Was ze geen prinses geweest maar actrice in een van Wim T. Schppers' stukken had je haar onmiddellijk een huwelijksaanzoek gedaan, geef het maar toe.
@HJC: Moet dat ook perse in HOOFDLETTERS? Ja, voor de foto kan de prinses op commando glimlachen.
@Carla: Ik zie even niet hoe Sinterklaas zo laat nog richting Curacao kan vertrekken om toch zaterdag hier zijn verjaardag te vieren. Weet jij het? Groeten uit Rijen.
@Door: Daar staat hij om bekend. Vandaag zag ik Hans Kazan goochelen, die was toch nog beter dan de onze.
@Pascale: SQL-kinderen zijn per definitie nette kinderen. Waren ze allemaal maar zo!