« Lopen, lopen, lopen | Main | Bolduque »

Dongen D5 - Rijen D4 4-6 (beker)

Zaterdagochtend mogen we vroeg uit de veren want om acht uur verzamelen we in de kantine van vv Rijen. Er staat een bekerwedstrijd op het programma, uit tegen Dongen D5. Een aantal jongens is vertrokken naar andere elftallen en andere kinderen zijn ervoor in de plaats gekomen. Dat houdt in dat we ook andere ouders tegenkomen, maar gelukkig ook een aantal bekende gezichten.

05.09.2009: Op zaterdagochtend spelen Dongen D5 en Rijen D4 een spannende pot voetbal, Rijen trekt uiteindelijk met 4-6 aan het langste eind . Klik voor groter.Over gezichten gesproken, een bekend cliché in voetbalverslagen is: "De wedstrijd had twee gezichten". De wedstrijd in Dongen doet daar nog een schepje bovenop. Allereerst speelt Dongen D5 met vijf of zes meisjes, gek genoeg allemaal in de verdediging.

In de eerste helft heeft Rijen de wind mee maar gedurende de eerste tien minuten is Dongen volop in de aanval. Omdat Luchiano (11) linksbuiten staat posteer ik mij achter het vijandelijke doel. Geen enkele keer komen de geel-groenen echter in mijn buurt. In de tiende minuut is het raak en leidt Dongen dik verdiend met 1-0.

Dan kantelt de wedstrijd. Rijen zoekt steeds nadrukkelijker de aanval en Dongen komt er met de sterke tegenwind haast niet meer uit. In zes minuten buigen wij de achterstand via Mike, Ivar en wederom Mike om in een 1-3 voorsprong. Op slag van rust maakt Tom er zelfs 1-4 van. De koffie in de pauze smaakt goed, dat spreekt voor zich.

Als de tweede helft op gang komt gaat het echter mis. Een paar keer staat onze verdediging niet goed gepositioneerd. Bovendien speelt Dongen nu iets fysieker, volgens Luchiano duwen ze de Rijenaren steeds omver. Tsja, voetbal is geen sport voor mietjes. In een tijdsbestek van slechts vier minuten komt Dongen op gelijke hoogte: 4-4. Ik vrees het ergste.

05.09.2009: De meisjes van Dongen D5 doen in niets voor de jongens onder. Klik voor groter.Rijen herpakt zich knap en de wedstrijd is bloedstollend spannend met kansen aan beide kanten. Dan komen de momenten van Luchiano die regelmatig vinnige duels met de vrouwelijke verdedigers uitvecht. Hij speelt zich voor het strafschopgebied knap vrij tussen twee belagers (m/v) en jaagt de bal hoog in de touwen, 5-4 voor Rijen. Nog is het niet gedaan maar een minuut voor het slotsignaal doet Luchiano zijn eerdere kunstje nog eens dunnetjes over en bepaalt daarmee de eindstand op 6-4 voor Rijen D4.

Vorig seizoen scoorde hij in totaal twee keer en nu staat de teller na één wedstrijd al op twee. "Net als Afellay", roept de goalgetter enthousiast. Ik ben al lang blij dat de D4 er voetballend niet minder op is geworden.