« Herinneringen aan een eetkamer | Main | Hoe was het? »

Luchiano verkneukelt zich op woensdag

Dinsdag viert de KBS Sint Jozef haar zogenoemde Juffendag, ter gelegenheid van hun respectievelijke verjaardagen. De kinderen van de groepen 6, 7 en 8 gaan op de fiets naar een bos waar zij boomhutten bouwen, tenminste de jongens. De meisjes beperken zich tot kletsen, snoepen en boomhutten vernielen. "Waarom bouwen jullie zelf geen boomhutten?", vraagt Luchiano (11) aan een van hen. "Omdat ze dan vernield worden", antwoordt het meisje.

Voor Luchiano is het een bijzonder succesvolle dag. Hij is naar eigen zeggen leider van een door hem gestarte boomhut waar op het laatst niet minder dan 20 kinderen in zitten. "Allemaal jongens of waren er ook meisjes bij?", vraag ik. "Allemaal jongens."

's Middags brengt hij een briefje mee van school, nou ja volgens de datum zit het al een week in zijn tas. De brief luidt als volgt:

Rijen, 13 juli 2009.

Beste ouders/verzorgers,

Het einde van het schooljaar nadert en zo ook het einde van onze biologiemethode. In deze methode zijn wij aangekomen bij het gedeelte 'ontdek jezelf'. In dit hoofdstuk gaat het over de liefde tussen mensen en zoals u waarschijnlijk al verwachtte, wordt hierin ook het onderwerp seksuele voorlichting behandeld. Het kan zijn dat tijdens de behandeling van dit onderwerp uw kind met vragen en opmerkingen thuis komt. Wij willen u met deze brief hiervan op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groet,
De leerkrachten van groep 8

Luchiano verkneukelt zich al op de woensdag. Hij was zelfs zo blij dat hij me op het werk opbelde: "Pap, morgen krijgen we seksuele inlichting!" Gelukkig heeft hij het meeste al bij Oprah gehoord. Waarschijnlijk hikt de school meer tegen dit toch wezenlijke onderdeel aan dan de kinderen.

Lucy zegt nog tegen Luchiano: "Let in ieder geval goed op, want ik wil geen jonge oma worden."
Luchiano: "Je bent al jaren niet meer jong."

Comments

Mooi hè? Nog even en als je je eigen exemplaar van Playboy zoekt is de kans groot dat-ie onder Luchiano's kussen ligt...;-)

laat die voorlichting in groep 8! nog net voor de vakantie gelukkig.. maar zelfs wij kregen het 1,5 jaar eerder, en dat is al érg lang geleden.
Vond Lucy het ook een leuke adremme (?) reactie van haar zoon??

Ze kunnen beter gaan mailen, schiet me zo te binnen, dan komt alles zeker bij de ouders aan!

Die tijd komt nog.

@Terrebel: En ik maar hopen dat hij een studieboek onder zijn kussen stopt, zodat hij de stof automatisch tot zich neemt. Wat gebeurt er in zo'n geval met de Playboy?
@Pascale: Rijen loopt kennelijk een beetje achter op dat gebied, gelukkig is er dan nog Oprah. Lucy moest er wel om lachen ja...
@Renesmurf: Mailen of andere internetachtige communicatiemethodes zijn zeker de toekomst, maar op dit moment mag een school er niet vanuit gaan dat iedereen dat heeft. Even wachten dus nog...

Allemachtig, kinderen zijn toch ook niet bepaald barmhartig hè. Dan mag je je troosten met het idee dat ze je wel gaan waarderen als ze 30 zijn en zelf kinderen hebben, maar dat duurt dus nog wel een beetje lang...

@Irene: Je weet wat ze zeggen van kinderen en dronken mensen en ja, de waarheid kan soms (kei)hard aankomen. Gelukkig zie jij er nog jong uit!
(Wel haren laten groeien svp)