« Change | Main | Plannen is vooruitzien »

Diana breekt door

Een ietwat minder fris praatje op de zaterdagochtend. Diana (3) zit in haar zindelijkheidsproces. Regelmatig, zo ongeveer de helft van de keren, plast zij tegenwoordig op het toilet. Zelf kijkt ze graag toe hoe ik urineer maar als zij op het toilet zit moet de deur dicht. Het gekke is dat we haar nooit zover kregen om op het toilet te poepen. Soms probeerde ze het wel, perste een keer of twee en scheed (sic!) er dan mee uit.

04.07.2009: Diana (3) poept voor het eerst op het toilet, een doorbraak. Klik voor groter.Zaterdagmorgen klom ze uit haar ledikant en kwam tussen Lucy en mij in liggen. Opeens zegt Lucy: "Hey, je bent aan het poepen hè? Ga vlug naar de wc!" Voor de goede orde, dit zei ze dus tegen Diana en niet tegen mij. Diana loopt naar beneden en luttele minuten later hoor ik luid gejuich. Kennelijk is het gelukt. "Jaaaaa, je hebt op de wc gepoept. Nu gaat papa een cadeautje voor je kopen!" Met haar telefoon maakt Lucy een foto van het produkt.

Het gekke is dat ze gisteren nog op Luchiano's (11) kamer in haar roze prinsessenjurk plaste. Dat was een hoop gedoe om het op te ruimen en waarschijnlijk heb ik iets te weinig water gebruikt bij het zwabberen want 's avonds stonk het nog behoorlijk. Maar dit terzijde.

Een ander opvoedkundig aspect. Diana heeft een vrij luide stem en als haar iets tegenwoordig niet zint begint ze te schreeuwen. Daar ben ik niet zo van gediend want het is geen prettig geluid. Meestal is Luchiano de oorzaak van haar geschreeuw, hij heeft de neiging om nogal eens door te gaan met zijn kleine pesterijtjes. Het gevolg is dat ik boos word op beide kinderen.

Diana voelt dit haarfijn aan, dat er een zekere correlatie bestaat tussen wat Luchiano doet, haar schreeuwen en mijn boosheid. Net zat ze met Luchiano op de bank en ze ergerde zich aan hem. Meteen zette ze een flinke keel op en schreeuwde tegen hem: "JIJ MAG MIJ NIET LATEN SCHREEUWEN!"

Neen, dan kan ze toch beter op het toilet uit haar rug brullen.

Comments

Hahaha, erg grappig!

Dankjewel. Ik proef nou voor de tweede keer m'n ontbijt.

Prachtig zeg, en een prachtige drol ook.
Tessa is ook bezig met oefenen, soms doet ze het al op de wc.

@Laurent: Er zit zeker een grappig aspect in...
@René: Ineens vraag ik mij af wat jij als ontbijt gebruikt...
@Renesmurf: Tessa en Diana lopen tamelijk parallel. Dat wordt wat als zij er straks een zusje of broertje bij krijgt...

Kom ik met mijn boterham, start jouw weblog, krijg je zo´n foto! Maar wel goed dat ze langzaam aan naar de wc gaat.
Ja broertjes gaan altijd te lang door met hun pesterijen..:)

Ik heb me altijd al afgevraagd of een koninklijke drol geld waard is.

Dan begint nu de afveegperiode.

@Margriet: Het is toch best een mooie drol? Luchiano heeft het dus duidelijk niet van een vreemde...
@Bout: Wel, ik zeg: Doe een bod!
@Pascal: Oeps, ik wist dat we iets vergeten waren...