« Diana breekt door | Main | Wacko afbeeldingen »

Plannen is vooruitzien

De buren die naast ons wonen hebben zowel zaterdag als zondag gebarbecued, ons weekend was iets minder met een bezoek aan McDonalds nog als hoogtepunt. De weerberichten geven aan dat het voorlopig afgelopen is met het mooie weer. Toch hebben Lucy en Luchiano (11) het plan opgevat om precies vandaag op maandag 6 juli te barbecueŽn.

Probleem is alleen dat we nog geen fijne buitentafel hebben. Bij Formido zagen we een klein setje staan bestaand uit een rond tafeltje en vier stoelen. "We kunnen beter even bij Karwei in Dongen kijken", adviseer ik. We zien er geen tafels maar even later worden we door een uiterst vriendelijke jongeman geholpen. Eerst lijkt het een hardhouten exemplaar te worden maar Lucy vindt de aluminium tafel met glazen blad toch praktischer.

De Karwei-medewerker haalt een soort hoogwerker tevoorschijn om een ingepakte tafel uit de stelling te halen en brengt deze ook nog eens naar de kassa. "Hmm, past die wel in mijn auto?", vraag ik. "Heeft u een trekhaak?", vraagt de Karwei-man. Aangezien de donkerzwarte Volkswagen Jetta geen trekhaak heeft meten we eerst de breedte van de tafel welke 93 centimeter bedraagt en vervolgens het smalste gedeelte van de opening van de kofferbak welke neerkomt op ongeveer 97 centimeter. Dat moet dus passen. Wel moet de achterbank nog even plat.

06.07.2009: Een dag na het weekend met uitstekend bbq-weer gaan wij bbq-en. Wel moet er eerst nog een tafel met 32 schroeven in elkaar worden gezet. Maar het vuur brandt. Klik voor groter.Voorzichtig rijden we naar huis, immers Diana (3) zit illegaal voorin bij Lucy op schoot. Niet het moment om te kijken of de airbags werken. Dongen ligt vlakbij Rijen dus we zijn er zo. Als we vanaf de Hoofdstraat linksaf de Hoeksestraat inrijden horen we ineens een rinkelend geluid. Rinkelend niet als in de telefoon gaat over maar meer als van er breekt een glas. Nu komt het verschil tussen mannen en vrouwen. "Shit!", roep ik. "Die glasplaat is gebroken. We moeten meteen terug naar Karwei!"

"Hoe weet je nu zeker dat die glasplaat gebroken is?", vraagt Lucy. "En bovendien, als de verpakking nog dicht is wat denk je dan dat ze bij Karwei zeggen? Neen, laten we eerst thuis maar eens rustig kijken." We rijden dus gewoon rustig naar huis en leggen het pakket voorzichtig op de tegels in de achtertuin. Behoedzaam snijden we het karton open en de glasplaat blijkt gewoon helemaal intact te zijn. Ineens zie ik beelden voor me van een briesende CasaSpider bij de Karwei in Dongen met een zogenaamd kapotte glasplaat.

De bbq-boodschappen doen we bij de C1000. Thuis maakt Lucy een knoflooksaus en bekijk ik de Tour de France via de puike website van de NOS: NOS Tour 2009 Live (screenshot). Ja, anno 2009 zijn we echt zover dat het bekijken van evenementen als de Olympische Spelen, Wimbledon en de Tour de France beter via internet gaat dan gewoon op televisie. Alle informatie is direct zichtbaar, grafisch en in tekst. In een woord geweldig. Ik had de Tour al bijna achter me gelaten maar zo wil ik ze nog wel een kansje geven.

Intussen is Lucy in de tuin aan de slag gegaan om de tafel in elkaar te zetten. Dat is geen sinecure en de Karwei-man had er al voor gewaarschuwd. Omdat de tafel ook geschikt is voor een niet egale ondergrond zitten er heel veel stelschroeven in. In totaal een stuk of 32. Dan wordt het ineens snel een stuk donkerder heel korte tijd later gevolgd door een enorme hoosbui. Ik sprint naar beneden en help de spullen naar binnen te brengen. Men kan zeggen over het weerbericht wat men wil maar deze keer lijkt het toch te kloppen.

Gelukkig is het nu weer droog en schijnt de zon. Lucy gaat onverdroten door met het indraaien van de schroeven, ik mag daar niet bij aanwezig zijn, vraag me niet waarom. Uiteindelijk moet ik wel alle schroeven aandraaien en de plastic beschermdopjes erop doen. Het resultaat mag er zijn. Een andere vraag, tikkeltje wiskundig: Wat is de som van de drie hoeken van een driehoek? En is dit altijd zo?

Smakelijk eten!

Comments

zelfs voor curacaosche begrippen een povere grasmat!

Hm... Kan het zijn dat mij nog een jammerlijk einde van een zeker goaltje bijstaat? Ik hoop dat de tafel een langer leven beschoren is, in een wereld waarin alles normaal werkt en waarin dus de drie hoeken van een driehoek altijd 180 graden zijn.

Over tegenvallend weer gesproken. Er kwam hier zoeven een orkaan voorbij. Die duurde iets van een halve minuut. Serieus.

De som van de drie hoeken van een driehoek is 180 graden; in een plat vlak althans.

Ik vroeg mij laatst echter af: waarom is dit zo?

En wat rinkelde er nu?

@Anonymous: Stel het Ergilio Hato Stadion maar eens een week ter beschikking aan Luchiano en het ziet er precies zo uit...
@FrankiePebbles: De tafel is van aanzienlijk betere kwaliteit, de BBQ heeft hij in ieder geval glorieus overleefd. Een orkaan van een halve minuut kan net teveel zijn, hoop dat de dakpannen er niet af zijn gegaan. Over die 180 graden in combinatie met "altijd"... lees het comment van Laurent maar eens... :-)
@Laurent: Perfecte aanvulling, waarom dat is een goede vraag. Misschien vind je hier een gedeelte van het antwoord:
http://www.wiskundemeisjes.nl/20090706/bolmeetkunde/
Wat er nu precies rinkelde weten wij ook niet maar Lucy vermoedt dat het kinderzitje een gaatje in het karton van de tafel maakte waardoor de schroeven in beweging kwamen. Anders weet ik het ook niet...

Was de bbq lekker?
Mooie tafel, heb ik ook (Gamma) ;-)
Hier onweert het, niet te zuinig overigens (ik ben alleen thuis en doodsbang voor onweer)

Eigenlijk schot voor open doel, maar ... buren wonen altijd naast je :-)

@Casaspider: hehehe, ik had een artikel van de Wiskundemeisjes in de Volkskrant daarover gelezen, daarom was ik zo bijdehand ermee.

@Giensie: Ja, eigenlijk wel een van de allerlekkerste die we ooit gedaan hebben. Heeft de Gamma de tafel van Karwei gepikt? Hopelijk heb je het onweer goed doorstaan, het lezen van het CasaLog zorgt dan in ieder geval voor afleiding!
@Willisha: O ja? En als je in een flat woont dan, of zijn dat dan bovenburen. Ach, het is een oud grapje en ik dacht kom ik gooi hem er eens in...
@Laurent: Vandaar! Nou, dan hoeft FrankiePebbles zich tenminste niet slecht te voelen...

Leuk stukkie

@Casaspider: anders kun je bij iedere wiskundige bewering er altijd nog op laten volgen "...binnen de Euclidische wiskunde, althans" zoals een vroegere studentenflat steevast deed.

studentenflat = mede-studentenflatbewoner

Maar wat heb jij nou horen rinkelen??? Toevallig je ringtoon gewijzigd?

Meestal tovert je logje een brede :-) op mijn gezicht!
Onweer goed doorstaan.

mooie tafel en idd praktisch. Ik weet niet of jullie reactie typisch het verschil tussen man en vrouw is; ik zou net zo als jij gereageerd hebben en Luc als Lucy. Dus ik denk dat het aan de Naam ligt.

Leuk he zo een technische vrouw, ik geniet er iedere keer van als ik Lucy zo bezig zie!

Gamma en Karwei horen tot dezelfde keten, vandaar dezelfde tafel. Niet gepikt dus ;-)

Lucy vult jouw (non)technische kennis goed aan. Buienrader klopt ook aardig, voor de volgende bbq, met zo'n mooie tafel kun je daar toch niet op wachten?

@Cerito: Dat gold ook voor het vlees.
@Laurent: Euclidische wiskunde klinkt dubbel ingewikkeld. Dat is soms geen slechte insteek...
@Claudine: Neen, dat is al tijdenlang dezelfde. Mijn lijflied...
@Giensie: En dan lijk ik nog geeneens op Andre van Duin! Is er tegenwoordig meer/vaker onweer dan vroeger?
@Pascale: Goede info, ik wijzig mijn theorie naar de beginletter van de voornaam...
@Giensie: Dezelfde keten? Maar wat is dan het verschil? Het lijken wel wasmiddelen...
@Jannie: Het is eerder andersom, omdat Lucy zo technisch is kan ik dat onderdeel juist wat minder aandacht geven. Volgende week gaan we denk ik weer...