« De Valk - PSV 0-1 | Main | Diana breekt door »

Change

Stilstaan is achteruitgang dat is algemeen bekend. Toch zitten veel mensen niet op veranderingen te wachten, ja het winnen van de staatsloterij is een leuke verandering. Andere veranderingen rimpelen het gemakkelijke leventje en tonen hun positieve effecten pas op termijn. Zoals altijd is het sleutelwoord Balans.

Lucy loopt al een maand lang elke ochtend een rondje van ongeveer 8, 9 kilometer en doet daar bijna anderhalf uur over. CasaSpider verhoudt zich tot lopen als de Taliban tot de Opzij-redactie maar soms krijgt men de kolder in de kop en denkt: "Change! Laat ik eens gek doen." Tegen Lucy vertaalde ik dat woensdag in: "Zal ik eens een keer met je meelopen?"

Dat was goed. We gaan langzaam van start en zien er dan nog fris uit. Na een half uur bereiken we de Rijksweg N282 en de afstand tussen twee stoplichten bedraagt ongeveer 1300 meter. Dat stuk loopt Lucy altijd hard en dat doen we deze keer ook. Change, gaat CasaSpider er hier vandoor? Juist als we de spoorwegovergang oversteken rinkelt mijn telefoon. Het gaat over werk. Change?

Die 1300 meter hardlopen zijn me niet in de koude kleren gaan zitten. Het laatste stuk voel ik mijn benen maar hey, eigenlijk is dat best lekker. Voelen dat men nog ledematen heeft. Thuis doe ik net of ik moe ben, voor de foto. Immers, vrijwel meteen daarna mag ik weer op pad om Diana (3) van school te halen. Ja, lopend.

Am I just as good as a bad man
Sleeping while the rest are dying?
Or am I just as bad as a good man
Saying there's no use of trying?

Daniel Merriweather, Change (YouTube). Schreef ik niet al eerder over Daniel Merriweather? Dit is trouwens een retorische vraag.

's Middags ging Luchiano (11) voor het eerst in Nederland naar de tandarts. We hebben er een gevonden in de Hoofdstraat en ik verwachtte een oude man aan te treffen. De tandarts blijkt een jongedame te zijn die Debbie (of Debby) heet. Sommige tanden van Luchiano staan een beetje scheef door ruimtegebrek. Nu ben ik enorm wantrouwend jegens tandartsen die tegenwoordig, althans dat is mijn perceptie, blindelings een beugel voorschrijven. Zo niet Debbie en dat geeft mij vertrouwen voor de toekomst. Wel moet Luchiano terugkomen om een gaatje te laten vullen.

Maar dat is een verandering van niets.

Comments

Laat dat gaatje vullen met composiet/witte vulling, staat mooier en is beter dan amalgaan(kwik).

Er komt een dag, dan loopt je nageslacht je er uit.
Gegarandeerd.

En tot die tijd kan je nog doen alsof je moe bent.

Wat romantisch!! Met je vrouw gaan lopen. Hoe lang ga je dit volhouden?

Btw, hoe gaat het met Sugey? Is she still enjoying herself en haar online vriendje? Still going strong?

We can change, maar zelden doen we het. Kom niet naar mijn blog. Er staat naakt op.

Volgens mij wordt amalgaan niet meer gebruikt.
@Brillie: een slimme manier om veel hits te krijgen.
CasasPa

Dus daar stond je bezweet en hypersportief te wezen op het schoolplein... Kras hoor!

Les 1: eerst echte loopschoenen kopen...

@Bout: Ik heb er alle vertrouwen in dat Debbie de modernste spullen gebruikt...
@Renesmurf: Die dag is denk ik al aangebroken, tenminste wat Luchiano betreft. Ik hoefde er niet zoveel moeite voor te doen om moe te lijken...
@Donna: Voorlopig houden we het bij 1 keer. Sugey zit momenteel in Madrid...
@Brillie: Ik lees hem wel via de RSS...
@CasasPa: Dacht ik ook. Als Brillie het van de hits via het Casalog moet hebben komt hij van een koude kermis thuis...
@FrankiePebbles: Het woord "kras" bevaalt mij niet zo in deze context. Dat slaat toch voornamelijk op wat OUDERE MENSEN! CasaSpider rekent zichzelf daar nog lang niet toe...
@Anonymous/Paul de Jong: Ja, en zeker ook eerst een modieus trainingspak kopen met bijkleurende haar- en polsbandjes, hartslagmeter etc. Neen, ik loop gewoon puur natuur, op mijn gewone schoenen. Zoals het een roofdier betaamt. Graauuuwwww!

Een mooi afsluiter voor iemand die zelf zo goed als vrij van angst de tandarts bezoekt!

Never change a winning team...change?

@Piet: Als het met Luchiano allemaal goed gaat bij de tandarts maken wij de andere afspraken (voor onszelf). Ja, we zijn niet gek!
@Gerrit: Zolang het team winning is moet je het niet veranderen, dat klopt...

Yes you can!
Ik ren wel met je mee hoor, 1300 meter lukt 'hendig', maar niet te snel dan he.