« apPlaus voor keilP | Main | Gewoon, eindcijfer zes »

El Sapo El Sapo (52)

1. CasaSpider twittert CasaTweets

Nooit gedacht en toch gebeurd, CasaSpider zit op Twitter. De eerste Tweet zag haar levenslicht op vrijdag 7 augustus om precies 20:00 uur. Een kleine stap voor de mensheid en een grote voor, ja voor wie? Waarom gaat een mens twitteren? In mijn geval geeft de nieuwe telefoon de doorslag. Internetten gaat hier zo comfortabel op door het grote scherm, het gemakkelijke scrollen en het volledige qwerty-toetsenbord dat Twitter ineens binnen bereik komt.

Als je dan toch eenmaal bezig bent is het leuk om mensen te zoeken. Veelal kennissen uit de blogwereld, aangevuld met Katja Schuurman en Doutzen Kroes. You never know. De tussenstand is als volgt: Following (13), Followers (5), Tweets (6). We zien wel wat het wordt.

2. De foto's van de Samsung worden beter

In eerste instantie schrok ik van de kwaltiteit van de foto's van de Samsung S8000 Jet. Na een avondje experimenteren en alles uitproberen is het enthousiasme toegenomen. O ja, de lens schoonmaken helpt ook. De geplaatste foto heeft zelfs GPS-coördinaten alleen kan ik ze niet zo gemakkelijk terugvinden. Gelukkig weet ik precies waar hij genomen is, dat scheelt.


CasaSpider probeert de Samsung S8000 Jet uit in de tuin met GPS-coordinaten. Klik voor groter.

(Klik voor groter)


3. No Limits for Webloggers Poule

Dit jaar loopt het storm met aanmeldingen voor de Webloggers subpoule in voetbalpoules.nl. Ik heb al een aantal (semi-)inactieve kandidaten verwijderd om plaats te maken voor nieuwe leden. Manager van de Webloggers subpoule is Real CasaSpider, dat ben ik natuurlijk, en die heeft de amateurstatus. Amateurs mogen slechts poules beheren van maximaal 25 deelnemers. Het was een rib uit mijn lijf maar zojuist heb ik Real CasaSpider opgewaardeerd naar prof. Dat houdt in dat het aantal deelnemers van de Webloggers subpoule vanaf nu ongelimiteerd is.

Zegt het voort!

Comments

Handig dat GPS: Dan weet je dat je die foto van de Eiffeltoren niet in Berlijn hebt genomen...Persoonlijk vind ik het een wat on-nuttige toepassing. Maar wie ben ik?

Welkom in de wereld van Tweets! (Die lekkere pinda's met chocolade-laagje die Tweety zo lekker vindt)

Als je maar kan zien wat er op staat, en uniek is, dan is het mooi.

En twitter snap ik ook niet helemaal, maar met twhirl is het wel grappig.

Je bent in de voetbalpool zojuist met twee aliassen onder mij terecht gekomen. Gezien mijn prestaties in de afgelopen jaren mag je dat dramatisch noemen...;-)

@Terrebel: De nuttigste toepassing die ik kan bedenken is dat je je albums op Google Maps kunt afbeelden. Geen idee hoe en of dat kan. Verder ben ik lekker aan het tweeten maar voor 140 karakters ben ik toch tamelijk breedsprakig...
@ReneSmurf: Bedankt voor de tip, dat twhirl ziet er grappig uit. Al snap ik de toegevoegde waarde nog niet helemaal...
@Eric: Ach, je weet dat het tot 7 september om des keizers baard gaat. Ik houd het op "beginnersgeluk" wat jou betreft...

Hoe meer zielen hoe meer vreugde, maar er is maar één winnaar. Getekend Faas jr.

Na zo'n consistente reeks van slechte scores kun je nog moeilijk van een beginner spreken...

@CasasPa: Inderdaad is er maar één winnaar. Voor dit jaar tip ik op Real CasaSpider en Zidane United. Met als outsider 1-0-1. Heb jij laatst trouwens het password van de Nijhuizen-poule gemaild? Nu ik prof ben mag ik in meer dan een poule deelnemen.
@Eric: Okay, een beginner ben je niet. Maar aan het begin van een competitie ziet men wel vaker rare en vreemde ranglijsten. Utrecht eindigt ook vast niet als tweede in de Eredivisie...

En toch wil ik niet lullig doen, maar Utrecht gaat wel boven Feyenoord eindigen. Been is nu al helemaal over de rooie...

@Eric: Nou, daar durf ik wel een kratje Westmalle Tripel op te zetten. Feyenoord onder Utrecht, haha. Johan Derksen noemde Been al "Van Gaal Junior" en daar zat inderdaad wat in, hij begint er zelfs al qua uiterlijk op te lijken. En, neem je de weddenschap aan?