« Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker) | Main | H1N1 »

De BiergrenS

De echte CasaSpider-kenner weet het. Wat zijn mijn favoriete bieren? Met afstand op de eerste plaats staat Westmalle Tripel, zilver is er voor Westmalle Dubbel en de bronzen plak gaat naar Duvel. Bij Albert Heijn in Rijen kopen we de flesjes los. Dat is een heel gedoe, vooral ook met het terugbrengen van een grote tas met lege flessen. Iemand kwam op het lumineuze idee om de Westmalle in kratten te kopen, in Belgie is dat ook nog eens goedkoper dan in Nederland.

Zoals zo vaak weet Google raad en kom ik uit bij De BiergrenS in Baarle-Nassau/Baarle-Hertog. Zaterdagmiddag rijden we erheen, Baarle-Nassau ligt echt verrassend dicht bij Rijen. Via internet heb ik jammer genoeg eerst een oud adres van De BiergrenS te pakken, aan de Molenstraat 26. We parkeren daar vlakbij maar ik heb al zo'n voorgevoel dat parkeren hier niet zomaar, gratis, kan. Het is toch een beetje lullig als men om een paar euro te besparen 45 kilometer rijdt en als slagroom op de taart een bekeuring van 60 euro aan de broek krijgt.

21.11.2009: De Spiders kopen Westmalle Tripel en Dubbel in kratvorm bij De BiergrenS in Baarle-Hertog/Baarle-Nassau, leuke winkel. Klik voor groter.Daarom parkeer ik wat verderop in een woonwijk en lopen we terug naar de Molenstraat. Op het aangegeven adres zit een Chinees restaurant. We lopen nog wat verder en vragen dan waar de BiergrenS zich tegenwoordig bevindt. Dat blijkt een kilometer verder te zijn. Het is gemakkelijk te vinden en parkeren is er geen probleem.

In de winkel zijn zowat alle goede (=Belgische) bieren in kratvorm te verkrijgen. Voor collega Jan van Brabant Water neem ik een fles Glenfiddich van twaalf jaar oud mee en voor onszelf een kratje Westmalle Tripel (€ 25.40) en een kratje Westmalle Dubbel (€ 19.95). Daar moeten we het weekend toch mee doorkomen. Een citaat van de website van De BiergrenS:

"Drankenhandel ‘de Biergrens’ ligt in het bekende dorpje Baarle-Hertog. Wispelturige grensovergangen omarmen Nederlands grondgebied met 22 Belgische enclaves. Dit unieke fenomeen is ook te bekijken in onze winkel. Een gemarkeerde landsgrens doorkruist ‘de Biergrens’ en biedt u de mogelijkheid grensoverschrijdend te winkelen onder 1 dak. Ook op zondag blijven onze grenzen geopend."

Het is me niet opgevallen, die gemarkeerde landsgrens! Wat wel opvalt zijn de twee pin-apparaten, een voor Hollandse pasjes (voorlopig kan ik even geen pasjes meer zien) en een voor Belgische "Bancontacten". Bevestigt het uiterlijk van de apparaten enige vooroordelen? Ik heb een vermoeden dat we nog wel vaker naar de BiergrenS gaan, al was het maar om de lege kratten in te leveren.

Thuis gaan Luchiano en ik meteen door naar Albert Heijn. Daar reken ik hem voor wat we bespaard hebben, dat is al snel negen euro. Blijft de vraag of het milieu niet de grootste verliezer is als lease-rijders zover om kunnen rijden voor hun biertje. Hoe zit dat straks met mijn kilometerheffing? Lees ook Luchiano's kijk op het gebeuren.

Comments

Leuk, over de grens wandelen, maar het voelt toch niet echt als echt daarzo. denk ik.

Nederlands is moderner. of zo.

de versie van Luchiano komt verrassend genoeg erg overeen met die van jou. Was het de frietverkoper nog gelukt om die friet aan te smeren? lijkt me ook niet zo'n probleem bij jou.

@Renesmurf: Ik had niet echt een vakantiegevoel in de winkel.
@Pascale: Ja, we zitten aardig op een lijn. Toen ik de frietverkoper de weg vroeg raakte hij in paniek en stoof naar achteren (echt waar). Toen kwam de baas eraan. Ik zei nog: "Wacht effe, ik hoef helemaal geen patat", maar daar was hij al. Die ander was een Engelsman, zei die. "Ja, maar ik kan ook Engels", zei ik. Na al deze belevenissen legde hij uit waar de Biergrens naartoe was verhuisd. Spannend he?

Ook van EEN soort bier kan je dronken worden.

Wij gingen altijd naar:
www.bier-paradijs.com
Zit net over de grens Breda-Antwerpen. Zoals de naam al zegt: een paradijs.
Zijn de kratten al leeg?

@Brillie: Ook EEN soort eten kan de honger stillen.
@Margriet: Een goede tip, het ligt niet ver van Zundert. Een krat is nu bijna leeg (we houden ons netjes). Jammer alleen dat er geen prijzen bij staan, dat wordt bellen. En anders doorrijden naar de Biergrens.