« De wonderen zijn de wereld nog niet uit | Main | De BiergrenS »

Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker)

Na de titanenstrijd van vorige week tegen Ulicoten D1 waarbij Luchiano (12) met zijn linkerschouder in het ziekenhuis terechtkwam zijn we wel toe aan een beetje rust. Hoe is het met Luchiano's schouder? Maandag en dinsdag breng ik hem met de auto naar school. Die dinsdag heeft hij een akkefietje met een leraar en vindt dat hij onterecht (alleen) wordt beschuldigd. Woedend loopt Luchiano de klas in en maakt een wegwerpgebaar met zijn linkerarm. "Krak!", klinkt het uit zijn schouder. Dat is even schrikken maar tot zijn eigen verbazing heeft hij daarna geen last meer. Kennelijk is er een botje op de goede plaats terechtgekomen. Kwaad worden loont.

Het is bekerweekend en wij spelen de laatste wedstrijd in onze poule thuis tegen Boeimeer D6. Het belooft een spannende wedstrijd te worden want beide teams hebben de twee eerdere wedstrijden tegen Dongen D5 en Zundert D4M winnend afgesloten. In dit duel maken zij uit wie er naar de volgende ronde gaat, het lijkt wel Popstars. Boeimeer is een zware tegenstander, zij zijn nu al kampioen in de derde klasse D318 met een straatlengte voorsprong op de concurrentie.

Speciaal voor de dames en andere niet-cultuurbarbaren volgt nu enige informatie over Boeimeer. Het Boeimeer is een wijk in Breda. In den beginne behoorde Boeimeer bij Princenhage maar in 1927 is het geannexeerd door Breda. De oudst bekende schrijfwijze is Boymere (1295). Boey betekende mogelijk 'slechte of natte grond' en het tweede deel van de naam versterkt die karakteristiek nog: 'mere' staat voor 'zeer natte gronden', vergelijk met Almere. Tot zover, genoeg cultuur en over naar de voetbalwedstrijd. O ja, nog een dingetje. Vroeger was het NAC-stadion gevestigd aan de Beatrixstraat in het Boeimeer. Door dat sfeervolle stadion ontstond het gezegde 'een avondje NAC'. NAC is verhuisd wegens de slechte bereikbaarheid midden in een woonwijk.

21.11.2009: Boeimeer D6 gooit op sierlijke wijze in maar delft toch het onderspit tegen Rijen D4 in het beslissende bekerduel. Klik voor groter.Voor het eerst spelen we een echte wedstrijd op kunstgras, hetzelfde veld waar we altijd op trainen. Onderweg erheen lopen de heren Rob, Raymond en Jan al in een mooi rijtje, het doet ze zelf denken aan Abbey Road maar dan zonder zebrapad. Ik hum een paar keer bevestigend maar sla er verder geen acht op. Even later staat er warempel weer een traditioneel rijtje.

De wedstrijd begint en teamleider Marco Fischer is de scheidsrechter. Al snel blijkt dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Het grootste gedeelte van de eerste helft speelt zich af op het middenveld en er zijn slechts een paar kansen die gelijkelijk over de clubs zijn verdeeld. Niet onlogisch gaan we de rust in met 0-0. Rijen D3 doet het op het naastgelegen kunstgras niet slecht en staat met 1-0 voor in haar bekerduel.

In de tweede helft verschijnen Mike en Ímer in de plaats van Jorg en Tom Taekema. De wissels pakken goed uit want in de 42e minuut opent Ímer de score met een mooi afstandsschot en vijf minuten later brengt Mike Rijen D4 op een 2-0 voorsprong. Over geluk hebben we echter niet te klagen want Boeimeer had al eerder op een voorsprong kunnen komen. Een aanvaller verschijnt vrij voor keeper Jaap maar kiest ervoor de bal af te spelen naar een medespeler die, helaas voor hem gelukkig voor ons, buitenspel staat.

Deze wedstrijd geven we niet meer uit handen en in de 60e minuut bepaalt Rik met een mooi schot de eindstand op 3-0. We bekeren verder en zijn op twee fronten in de race. Welk een luxe. Dinsdag moeten de jongens maar eens goed trainen en hopelijk zijn de hockey-dames er dan ook weer.

Scoreverloop Rijen D4 - Boeimeer D6 3-0 (Beker) en de stand van zaken volgens pupillen.voetbal.nl:

42 1-0 (Ímer)
47 2-0 (Mike)
60 3-0 (Rik)

Alle posts over Rijen D4 in het seizoen 2009-2010 zijn gebundeld in de categorie Luchiano Rijen D4 2009/2010.

Comments

Stomme kunstgras, de natuur mag straks helemaal niet meer!

Maar goed, de wedstrijd was daar in elk geval niet minder om!