« Verrassend: geen Skippy maar een Flipper | Main | Rijen D4 - Wernhout D4 3-0 »

Afscheid van Geoffrey

Aan alles komt een eind. Aan een zak chips, aan een tandartsbezoek en aan een arbeidscontract. Zeker in de detachering. Het afgelopen jaar smeedden de DBA's bij Brabant Water bestaande uit vaste kracht Judith en de drie gedetacheerden Geoffrey, Stefan en CasaSpider zich tot een hecht team.

Sinds ruim een maand is Jan de Bever de tweede vaste kracht en zitten we met zijn vijven in een tamelijk warme DBA-kamer. Het migratieproject waarvoor ik ben ingehuurd is begin maart afgerond en per 1 april lopen de detacheringscontracten af. Eén externe kracht moet per die datum het veld ruimen en de keuze is op Geoffrey gevallen.

Donderdag was zijn laatste werkdag en daar wilden wij toch even bij stil staan. Het was een dag die in het teken stond van taart en van eten. 's Morgens was er taart vanwege het succesvol afronden door vrijwel de gehele ICT-afdeling van de Prince2 Foundation cursus. Een boost voor het kennisniveau en iedereen spreekt nu dezelfde taal qua projecten. Een goede reden voor een taartje.

26.03.2009: Afscheid van Geoffrey bij Brabant Water, collega Judith biedt hem een fles Port aan. Klik voor groter.'s Middags hebben de DBA's afgesproken om samen drm te eten. Wat is in vredesnaam drm? Drm is de wijze waarop geoefende drm-eters dürüm uitspreken. Dürüm döner is een opgerolde tortilla ofwel wrap gevuld met döner. Dat is dat vlees dat aan een verticale spies ronddraait en waar de kok dunne plakjes van afschraapt. Kent iedereen. Essentieel is om de wrap na iedere hap vol te spuiten met sambal- en knoflooksaus.

We gaan altijd naar hetzelfde tentje op de hoek van dat straatje niet ver van parkeergarage Paleiskwartier, de rechtbank en het station. Enfin, het is met enige moeite lopend te doen vanaf de Magistratenlaan 200. Hier wat sfeervolle interieurbeelden met Stefan, Judith en Geoffrey en daarna nogmaals met van links naar rechts Geoffrey, CasaSpider en Stefan. Driemaal raden wie welke foto genomen heeft, het niet aanwezig zijn van Het Statief deed zich wederom voelen.

Nauwelijks waren we terug in de DBA-kamer of Geoff's mattie Soeredjsingh Gangabisoensingh (wie verzint er zo'n naam?) komt langs. Als echte matties betaamt gaat het gesprek al snel over de aankoop van dubieuze Mercedessen en een BMW M3 Cabrio. Het Nederlands maakt plaats voor straattaal en de eerste capuchon wordt opgezet. Overigens lijken beide heren wel van adel want niet alleen Soeredjs (afkorting) heef een ingewikkelde naam, maar wat te denken van Geoffrey Pascal de Seriere du Bizournet? Hier stroomt duidelijk blauw bloed door de aderen.

Het is weer tijd voor taart, deze keer van de jarige ontwikkelaar Jac Groenen. Meteen daarna hebben de DBA's een presentje voor Geoffrey, uitgezocht door attente Judith. Het is een fles tien jaar oude Port, zijn favoriete drank en Geoffrey kijkt dan ook blij verrast.

We gaan hem nog missen, de man die vooral op vrijdagen met het weekend al in de bol ineens als een kikker door de kamer kon springen al uitroepend: "Unga Bunga!" Van hem leerde ik de uitdrukking Kamer 100 en als een interessante dame langs liep wisselen wij steevast een veelbetekenende blik.

Om 16:10 ga ik naar huis. Het afscheid is kort en krachtig. What can we do? We cannot always change the weather!

Comments

Afscheid nemen is eigenlijk heel makkelijk. Dus waarom is het vaak zo moeilijk?

Fijn weekend alvast.

Het is in de detachering en komen en, nu vooral, gaan. Het mooie is dat die wereld heel klein is en je elkaar bijna altijd wel weer ergens tegenkomt.

Betekent het vertrek van Geoffrey dat jij na 1-4 bij Brabant Water blijft?

Ik hou zelf niet zo van afscheid nemen, en al helemaal niet als dat in mijn vrije tijd moet.
Dus meestal laat ik het er ook maar gewoon bij.
Want er zwaait elke maand wel een collega af.

@Terrebel: Ja, afscheid nemen is iets heel vreemds. Maar ook hier geldt: oefening baart kunst. En er zijn diverse verschillende soorten afscheid. Dank je, jij ook...
@Piet: Je netwerk wordt al snel groter, zo kwam ik een paar maanden geleden Ron Elmensdorp en Jimmy Tan nog tegen bij een Redwood gebruikersbijeenkomst. Ja, ik ben verlengd tot 01.06.
@Renesmurf: Vermoedelijk zijn weinig mensen dol op afscheid nemen. Wij deden het gewoon onder werktijd, daarom viel het denk ik wel mee... ;-) De groeten aan je collega!

Krijgen die mannen hun eigen namen wel in een database ingevoerd?

(ik bedoel in de zin van: past dat wel?)

@Laurent: Voor dit soort gevallen kent Oracle het CLOB datatype dat strings tot 4 gigabyte kan bevatten. Daar passen zelfs deze twee heren in...
( http://blog.techsaints.com/2008/07/23/the-oracle-clob-data-type/ )