« Gewoon, eindcijfer zes | Main | Dikke Meneer in de Betuwe »

Technische upgrade Diana (3)

Zelfs prinsessen draaien op techniek, immers er zit een pomp en een CPU in. Woensdag is het tijd voor de 3-jaarlijkse checkup bij consultatiebureau Thebe in Rijen en tevens mag er weer een vaccinatie in. Als we het gebouw waar het consultatiebureau in is gehuisvest binnenlopen vraagt Lucy: "Diana, weet je wat dit is? Weet je waar je naartoe gaat?" Diana: "Ja, de dokter." Zonder een spoor van angst.

12.08.2009: Diana (3) naar het consultatiebureau, wegen, meten en een vaccinatie. Klik voor groter.Binnen stapt ze op het speelgoed af en speelt wat tot het tijd is voor de testmetingen. Hier volgen de resultaten:

  • Leeftijd: 1195 dagen
  • Lengte: 96 centimeter
  • Gewicht: 14.3 kilo

De ogentest doorstaat ze goed ook al heeft ze niet echt arendsogen. Maar het kan ook zijn dat Diana op het laatst iets minder gemotiveerd was om voor de zoveelste keer te zeggen dat het een poesje of een kerk of een schoen is wat ze ziet.

Dan gaan we naar Marian die het ontwikkelingsniveau onder de loep neemt. Qua taal, inzicht (blokjes in de juiste gaten stoppen), motoriek (toren van blokjes maken), tekenen, geheugen (een auto van blokjes namaken) zit het allemaal wel snor.

Tot slot is daar de inenting. Nu pas begint Diana tegen te stribbelen, ondanks dat ze als ze slim is kan weten dat dat toch niet helpt. De prik wordt in haar linkerbeen gezet en dat levert kortstondig gebrul op. Als we naar buiten lopen hebben we twee oppeppers voor haar. Ten eerste gaan we een kado voor haar kopen en ten tweede liegen we dat Luchiano (11) morgen een prik krijgt. Vooral dat laatste montert haar bijzonder op, geen leuker vermaak dan leedvermaak.

Bij de Formido kopen we een emmer met klei. Beide kinderen zijn daar de hele middag zoet mee geweest. Straks begint Nederland-Engeland, maar ik heb het niet zo op vriendschappelijke wedstrijden. Neen, mijn hoofd zit op dit moment bij de programmeertaal Python (Wikipedia) waarmee ik wat processen binnen het Esri-product ArcGis probeer te automatiseren. Dat is toch het ding waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Gelukkig is het nog lang niet af.

Comments

"Dat is een fuut en dat is een lapjeskat" wist m'n zoon de onthutste consultatiebureau-dame te vertellen. Gefeliciteerd met de goede uitslag!

Dit hadden wij onze zonen ook van te voren geleerd: dit is een fluitketel en dat is een koekepan. Gelukkig is de kleine, slimme meid weer door de APK :-)

Esri??? .. ArcGis???? .. klinkt behoorlijk alien moet ik zeggen. Python zegt me dan weer meer.

@Terrebel: Maar jouw zoon zit toch ook al op het gymnasium... ;-) Thanx!
@Door: Soms had ik nog moeite met de symbolen, zo zeiden wij "kerk" tegen een ding maar misschien was het wel een fabriek.
@HJC: Eigenlijk kom ik ook van een andere planeet (Saturnus, derde ring rechtsonder)...

Aha .. dan waren we bijna buren!! .. goh .. kom van de eerste namelijk! .. linksonder .. dat dan weer wel.

@HJC: Nou buren, de eerste (linksonder) en de derde (rechtsonder) ring liggen toch ettelijke (honderd)duizenden kilometers van elkaar verwijderd!