« Beter geen informatie dan foute informatie | Main | Hudson Budson »

Glibberen en glijden

Door de langgerekte vertikale ruit in de voordeur kijk ik om 06:10 uur 's ochtends naar buiten en zie dat de wereld wit is. Mijn auto is onherkenbaar maar dat kan ook komen omdat hij een stukje verderop staat. Het kost zeker tien minuten om een dik pak sneeuw te verwijderen.

05.01.2009: Dik pak sneeuw en spekgladde wegen in Rijen. Klik voor groter.Op de Zaaren rijd ik 10 km/h en test de remmen. "Rrrr-rrr-rrrr", de ABS heeft het er maar druk mee maar remmen ho maar. Ook het lampje van de ESP flikkert als een bezetene. Het belooft een spannende rit te worden naar 's-Hertogenbosch. In Rijen en op de weg naar Dongen is niet gestrooid waardoor ik niet harder dan 30 durf te rijden. Gelukkig zijn de A27 en A59 sneeuwvrij.

In Den Bosch ligt er volop sneeuw in de straat die naar parkeergarage Paleiskwartier leidt. Studenten van de HAS en andere scholen lopen zoals gebruikelijk zonder te kijken maar wel heel vrolijk over de straat. Daar doemt rechts de hoofdingang van de parkeergarage op en ik trap op de rem. "Rrrr-rrr-rrrr" doet de ABS en ik schuif de ingang voorbij. Spooky!

Rustig sla ik rechtsaf en rijd door, richting de tweede ingang van de parkeergarage. Deze wordt niet zo veelvuldig gebruikt. Hij loopt vrij steil naar beneden en er ligt sneeuw. Met de voet op de rem begin ik de afdaling. Het inmiddels vertrouwde "Rrrr-rrr-rrrr" klinkt wederom in mijn oren en ondanks hevig remmen glijd ik naar beneden. Gelukkig blijft de neus van de auto recht naar voren wijzen. Vlak voor de slagboom ligt geen sneeuw en is er grip. En dan zijn er nog mensen die beweren dat DBA een saaie baan is.

's Middags staat er een aktiviteit op het programma. Brabant Water heeft een Nieuwjaarsbijeenkomst in de Efteling. Een van de leuke dingen van Brabant Water is dat men externen praktisch net zo behandelt als het eigen personeel. Zo mochten wij hetzelfde mooie Kerstpakket samenstellen en zijn we allemaal uitgenodigd voor de Nieuwjaarsbijeenkomst.

De Winter Efteling ziet er prachtig uit, te beginnen met de uitgestrekte lege en met sneeuw bedekte parkeerplaats. Wij zijn de enige gasten en kunnen vlakbij de ingang parkeren. Binnen gaan de jassen uit en starten we met koffie en oliebollen. Stefan en Ben vinden het gewoon heerlijk.

05.01.2009: Brabant Water houdt haar Nieuwjaarsbijeenkomst in de Winter Efteling. Klik voor groter.Na ongeveer drie kwartier begint eindelijk het hoofdprogramma in de grote zaal. Guiljo van Nuland, direkteur Brabant Water, doet het openingswoord. Maar daar doe ik hem mee tekort. Het is een heuse conference, enigszins in de geest van Toon Hermans, en Guiljo houdt zich knap staande. Het geheel duurt een uur en is een vooruitblik op het jaar 2009.

Het gaat over nieuwe dochters, over strategisch beleid, over nu dingen goed doen om straks de goede dingen te kunnen doen en het belang voor Brabant Water om sterk te zijn. Immers, geen mens kan voorspellen wat de toekomst brengt maar wel kan men er nu voor zorgen dat men straks een sterke onderhandelingspositie heeft.

Een inspirerende conference waarbinnen een interactief spel met de ruim 600 aanwezige medewerkers wordt gespeeld. Bij het betreden van de zaal krijgen we allemaal een apparaatje, een zogenaamde TurningPoint, waarmee we diverse vragen dienen te beantwoorden over Brabant Water. Bijvoorbeeld wat de gemiddelde leeftijd van de medewerkers nu is. Gelukkig zit CasaSpider daar een heel eind onder!

De koek is hiermee niet op. Na het optreden van de direkteur verschijnen Richard de Hoop en Franck van der Heijden, twee muzikanten op het podium. Zanger Richard opent met "Let me entertain you" van Robbie Williams en gebruikt muziek in al zijn facetten als leidraad om een bedrijf beter te maken. Hij doet dat niet onverdienstelijk ook al is (vind ik) de hele motivation-business steeds meer van hetzelfde. Dat leidt tot een zekere scepsis terwijl de motivator het juist moet hebben van vertrouwen. Een heikele zaak.

Als de zaal in tweeŽn gesplitst elkaar in de finale "Reach out and touch" heeft toegezongen mogen de deuren open en kunnen we aan de borrel beginnen. Een borrel die uitstekend is georganiseerd, drank en hapjes zijn in overvloed aanwezig. Helaas moet ik er vrijwel direkt vandoor, men kan niet alles hebben.

Morgen maar eens zien wat 15 (!) graden vorst vannacht teweeg gaat brengen.

Comments

Heerlijk zo bij de open haard. Het mag weer. HNY.

Jullie hebben meer sneeuw dan hier Rotterdam ! Daar ligt alleen nog een hoop rommel van het vuurwerk .....
Ik snap niet dat Aboutaleb niet ingrijpt .... :-)

Het was heerlijk rustig op de A2. Wat mij betreft valt er vannacht weer een flinke laag sneeuw!

Klopt het dat je de auto van sneeuw ontdoet terwijl de motor loopt? Denkt men in Rijen niet aan het milieu?

onder die bizarre omstandigheden kun je twee andere dingen doen: thuis blijven of de trein nemen.
Maar de Efteling is natuurlijk een mooie afleiding. CasasPa

Die gladheid is doodeng, daar had ik gelukkig geen last van.

De efteling bezocht ik twee jaar geleden, het mij toch iets te druk.

Sterkte vanochtend, gisteren was denk ik, nog maar het begin van de gladheid...

Brabant Water? Dat is nu toch zeker Brabant IJs geworden na deze koude nacht?!

@Brillie: Geniet er maar lekker van. HNYFYT.
@Bart: Bedoel je dat Aboutaleb rommel van vuurwerk moet veranderen in sneeuw?
@Piet: Ja, de aanvoer stagneerde tussen Maastricht en Eindhoven. Het klopt inderdaad dat ik de sneeuw eraf haal terwijl de motor loopt. Zo wordt mijn achterhuid tenminste snel ontdooid...
@CasasPa: Gisteren was thuisblijven inderdaad de beste optie. Om bij het station te komen moet ik alsnog door de gevaarlijkste straatjes (qua sneeuw) rijden...
@Renesmurf: Deze keer was de Efteling alleen open voor Brabant Water, de drukte kwam dus door ons...
@ANila: Het vroor 9 graden maar de wegen zijn okay, geen centje pijn!
@Karin: Haha, nou de cappuccino die ook met Brabant Water wordt bereid was gewoon lekker heet...

nou leuk die sneeuw wij hebben nog niks van sneeuw gezien in zeeland
wel een beetje gladde wegen

@Casa Nee dat hij de Roteb vraagt alles op te ruimen zodat er plaats vrijkomt voor sneeuw :-)

@Carla: Tsja, Zeeland loopt nu eenmaal altijd een beetje achter... ;-)
@Bart: Aha, ik vat hem... las eerst trouwens Robocop in plaats van Roteb!